- 16 Nisan 2017
- 1.782
- 1.543
- Konu Sahibi NeuroCathy
Eşim olacak kişi için emindim ama evlilik için emin değildim.evlilik bana göre değil gibi düşündüm her zaman.bazen ara ara aklıma yine geliyor bu düşünce
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
çalışkan mı konusu bende muallak meselaEşimle evlilik kararı aldığımda herşey çok mantıklıydı ama düğün zamanı yaklaştıkça bende tereddütler yaşadım, belki de korktum. Sonuçta evlililik bu, ciddi mesele, bir ömür birlikte olacaksın. Hatta bi ara nişan atmaya karar verdim. Herkes konuştu benle ikna oldum, evlendim ama nikah masasında bile içimde bir korku ile ama çok şükür korktuğum gibi olmadı çok hayırlı, mutlu, güzel bir evlilik oldu. Buradaki en önemli faktör zaten başta evlilik kararı alırken sadece aşk, sevgi değil mantık çerçevesinde de herşeyi iyi irdelemiştim. Sadece seviyorum deyip körü körüne evlenmemeli insan. Evleneceği insan sorumluluk sahibi mi, güvenilir mi, vicdanlı mı, ailesi nasıl, çalışkan mı, işi var mı vs gibi kriterlere de bakmalı.
birdaha dunyaya gelsem yine esimle evlenirim hem de bu defa daha da erken o derece emindim...Arkadaşlar,
Evet sorum bu evlilik kararı aldık, yakında nişanlanacağız ama ben kendisinden hala emin değilim. Anneme sordum babamdan emin miydin zamanında diye çok emindim diye cevap verdi...Herkes böyle miydi gerçekten? Ya da mutlu evlilikler böyle mi başlıyor? Şu konularda kafam hiç çalışmıyor doğrusu...Eş seçimi konusuna ne zaman aşkı bırakıp da mantık çerçevesinden bakmaya başladığımı da bilmiyorum...Acaba yanlış kişiyle mi evlilik planındayım kafam çok karışık.... Siz bu süreçte nasıldınız kafanız karışık mıydı?Yoksa annem gibi çok mu nettiniz?
Emindim ama keşke bir kaç yıl daha bekleseymişim diyorum bir yandan da bekleseydim akrabalarim ve ailem beni evlendirmeye çalışıyorlardı. Rahat bırakmıyorlardı ben okumuyor ve çalışmıyordum çünkü. Ama şimdi de bir yandan iyiki evlenmişim diyorum üvey baba olan bir evden kurtuldum. Eşim genel olarak iyidir ama ertesi gün iş olduğunda hiç çekilmez ve çoğu zaman agresiftir. Onun huzursuzluğu bana yansır. Üvey babayla zaten hiç Anlaşamam.Arkadaşlar,
Evet sorum bu evlilik kararı aldık, yakında nişanlanacağız ama ben kendisinden hala emin değilim. Anneme sordum babamdan emin miydin zamanında diye çok emindim diye cevap verdi...Herkes böyle miydi gerçekten? Ya da mutlu evlilikler böyle mi başlıyor? Şu konularda kafam hiç çalışmıyor doğrusu...Eş seçimi konusuna ne zaman aşkı bırakıp da mantık çerçevesinden bakmaya başladığımı da bilmiyorum...Acaba yanlış kişiyle mi evlilik planındayım kafam çok karışık.... Siz bu süreçte nasıldınız kafanız karışık mıydı?Yoksa annem gibi çok mu nettiniz?
Ben de çok kararlıydım eşimden emindim mutlu olacağımdan emindim. Bence emin değilseniz biraz düşünmeniz gerekir çünkü evlilik çok farklı bir şey gerçekten inşallah hakkınızda hayırlısı olurArkadaşlar,
Bence ona karsı yeterince toleransın yok. Aşk değil de sevgin de blraz azalmış gibi geldi bana. Çünkü ilk zamanlarda böyle şeyler gozd pek gelmez. Ama senin gözüne batan şeyler var bu cocukta. O batan şeyler evlenirsen daha da büyüyecek. Küçük olabilir şimdi ama zamanla büyüyecek. Tecrubeyle sabittirçok ağırkanlı mesela yavaş (ama her şeyi en düzgün şekilde yapıyor bu hızla)
bi de bazen kötü konuşuyor yargılayıcı ve ağır bir dille sonra uyarınca özür diliyor ama rahatsız oluyorum her seferinde
onun dışında karakteri sağlam iyi niyetli temiz kalpli vs.
Emin değildim hatta evet derken bile bi daha düşündüm bu sevmedigim anlamına gelmez ama bir çok sorunumuz oldu eşimle aileseldi çoğu da. Kolay bir şey değil evlilik evlendikten sonra daha da iyi anladım bence kadınlar için en önemlisi seni gerçekten seven her halinle beğenen sen üzülsen çekilmez biri olsan da seni seven derdini paylaşan bir erkekle evlenmek. Kadınlar daha sabırlı oluyor genelde erkekler zamanla kadınların duygusal hallerini istemiyorlar. O yüzden seni çok sevdiğinden çok emin olduğun biriyse diğer sorunlar halledilir.Arkadaşlar,