Evlenme Kararınızdan Ne Kadar Emindiniz?

Hatırlamaya çalışıyordum hangi üye boşanmıştı diye, sağolun :KK48: Evet aklıma siz geldiniz bu uyuşmazlıkları okurken... Umarım hayatınız daha istediğiniz bir yönde ilerliyordur şimdi.

Onsuz çok daha mutluyum en azından :) Evli ve mutsuz olmaktansa yalnız ve mutluyum şimdilik :)

Evlilikte yalnız olmak kadar insanı kötü hissettiren bir şey yok...O adamla bir şey paylaşmayınca sevişmek de gelmiyor içinizden...

Ben bu soruya verilen cevabın evlenilecek olan kişi ile olan ilgisinin çok sınırlı olduğunu sanıyorum. Şöyle açıklayayım:

Bazıları daha çabuk karar verir. Gözü karadır.

Bazıları ise temkinlidir. Bir bluz alırken bin kere düşünür.

Bazıları bir işin başını sonunu düşünür. Enine boyuna..

Bazıları "o zaman gelsin de ona da bakarız" der.

Benim eşim sınıf arkadaşımdır.. tam 8 sene kendisine 1 şans vermem için bintürlü şekilde mücadele etti. Sakin bir adamdır. Kolay öfkelenmez. Dünyanın en sabırlı insanıdır. Ama inat konusunda adeta bir dağ keçisidir. Ben acele ederken o sakin sakin etrafına bakinmaktadır.....

Ben sakin değilim. Çabuk öfkelenirim.

Eşimle (Allah aksini bildirmesin) mükemmel giden bir evliliğimiz var. Evlenmeden önce nasılsa bugün hala öyle bir adam.

Benden başka herkes çok iyi bir evlilik yaptığımdan emindi. Ama ben hep acaba dedim. Çünkü benim mizacım bu "hiçbir zaman" _kesin olamamak_.

2 yıllık evliliğimde of demedi.

Ama yine de acaba der mi? Diye düşünüyorum.

Benim huyum bu. Değişmeyecek.

eşimden daha iyisini bulamazdım. Bulsaydım da istemezdim. Ama acabalarım hep var.

Bu Eşimle ilgili değil. Kendimle ilgilibir mesele.

Karşımda gördüğüm insandan eminim, ama ilerisinden emin değilim. Anlatmaya çalıştığım bu.

Allah hicbirimizi pişman etmesin

Eğer karşınızdaki insanda sizi kıracak birtakım davranışlar varsa erteleyin derim.

bu düsüncelerin normal galiba- sonucda bilmedigin bir hayat seni bekliyor.
bazi insanlar ince elemeyi seviyorlar- sende öylesin galiba.
ben nisanlimla beraber yasiyorum- buna 1 sene önce karar verdim.
beraber yasamaya baslamadan önce evlenme teklifini kabul etmistim ama evim kapim ayriydi.
baya baya evlenme olayini kafamda büyütüyordum. bir yillik "evlilikten" sonra nasilda abartigimi anladim. aslinda korkulacak bir durum degilmis :)
ama icine sinmiyorsa kesinlikle zamana yay. asla icinden gelmedigi bir konuya evet deme

Çok büyük aşk duymama rağmen evlilik kararından sonra oturup iyi bir düşündüm, an an tereddütler de yaşadım. Bu tereddütümün baş nedeni de duyduğum aşktı. Aşkın gözümü boyamış olmasından korkuyordum. Bence herkes evlenmeden önce defalarca düşünüp ince eleyip sık dokumalı. Eş seçmek, hayatının gidişatını seçmektir. Bende böyle yaptım ve kararımı olumlu yönde verdim. Evlilikten sonra aşkım da, saygım da, sevgim de çok daha fazla büyüdü. Çok doğru bir karar vermişim bin şükür :KK200: Rabbim kimseyi eş ve çocuğuyla sınamasın. İyi düşünün, çok iyi...

6 yıllık birliktelikten sonra evlendik. Evlenmeden önce de çok düşündüm, tarttım. Bana davranışları nasıl, iyi bir eş, baba olabilir mi diye ama tüm hesaplamalarıma rağmen hesaba katmadığım bir sürü sorun yaşadım. Hem ben değiştim hem de o. Ne kadar düşünürseniz düşünün hayat şartları insanları çok değiştirebiliyor. Evlilik kumar diyenler haklıdır belki de ama riskleri en aza indirebilirsiniz en azından :)
Eğer ki seviyorsanız ve iyi muhabbet edip sorunları birlikte çözebiliyorsanız ufak şeyleri dert etmeyin derim. Ama bi sorun olduğunda sizinle konuşmuyor, sizi yalnız bırakıyorsa bence evlenmeyin.

Onsuz çok daha mutluyum en azından :) Evli ve mutsuz olmaktansa yalnız ve mutluyum şimdilik :)

Evlilikte yalnız olmak kadar insanı kötü hissettiren bir şey yok...O adamla bir şey paylaşmayınca sevişmek de gelmiyor içinizden...
Yalnız boşanmak cidden yaradı size.
Işıltınız bana bile yansıyor :)

Keşke biraz emin olsaydım... Keşke mantıklı davranıp bu adam bencil mi fedakar mı diye sorsaydım. Keşke hayata aynı pencereden bakıp bakmadığımızı daha iyi analiz etseydim. Keşke beni kendi kafasındaki forma mı oturtmak istiyor yoksa beni ben olduğum için mi seviyor fark edebilseydim... Keşke anlaşmazlık yaşadığım konularda ona çok ters olsa bile fikirlerime saygı duyuyor mu dikkat etseydim. Keşke benim sevdiklerime sırf ben seviyorum diye sevmese de nazik davranıyor mu görebilseydim. Keşke keşke keşke...... Bilmem anlatabildim mi?..

Daha iyi anlatılamazdı :KK70:

Keşke biraz emin olsaydım... Keşke mantıklı davranıp bu adam bencil mi fedakar mı diye sorsaydım. Keşke hayata aynı pencereden bakıp bakmadığımızı daha iyi analiz etseydim. Keşke beni kendi kafasındaki forma mı oturtmak istiyor yoksa beni ben olduğum için mi seviyor fark edebilseydim... Keşke anlaşmazlık yaşadığım konularda ona çok ters olsa bile fikirlerime saygı duyuyor mu dikkat etseydim. Keşke benim sevdiklerime sırf ben seviyorum diye sevmese de nazik davranıyor mu görebilseydim. Keşke keşke keşke...... Bilmem anlatabildim mi?..
Sevgili konu sahibi bu arkadaşın söyledikleri bu işin anahtarı niteliğinde. Evliliği iyi olandan ögreneceklerimiz sınırlidir. Ama Papatyakb Papatyakb gibi arkadaşların tecrübesi çok şey anlatiyor.

Bak tek bir paragraf ile nelere dikkat etmen gerektiğini söylemiş. Bence bu tecrübeyi dikkate al. Bizim söylediklerimiz sana çok birşey katmamıştır. Çünkü iyi giden bişey tecrübe vermez insana.

Sevgili papatya 2 senelik evliyim. Ama bana da çok şey ögrettin :) teşekkür ederiz tecrübelerini bizimle paylaştığın için.

Ben de ilk görüştüğümüzde iste bu demiştim. Anneme de söylemiştim ama cok kızmıştı:) öncesinde uzun süren bir ilişkim olmuştu 7 yılın getirdiği tecrübeyle akıllanıp mantık çerçevesinde bakınca kararımı verdim.

Sevgili konu sahibi bu arkadaşın söyledikleri bu işin anahtarı niteliğinde. Evliliği iyi olandan ögreneceklerimiz sınırlidir. Ama Papatyakb Papatyakb gibi arkadaşların tecrübesi çok şey anlatiyor.

Bak tek bir paragraf ile nelere dikkat etmen gerektiğini söylemiş. Bence bu tecrübeyi dikkate al. Bizim söylediklerimiz sana çok birşey katmamıştır. Çünkü iyi giden bişey tecrübe vermez insana.

Sevgili papatya 2 senelik evliyim. Ama bana da çok şey ögrettin :) teşekkür ederiz tecrübelerini bizimle paylaştığın için.
Kendime çok faydam olmasa da insanlara bir nebze de olsa ışık tutabiliyorsam ne mutlu bana :) İnşallah evlenmek üzere olan ya da bu kararı almak isteyen herkese tecrübe ettiğim ne yazık ki üzücü olaylardan çıkarılan ders niteliğindeki öğretilere kulak verirler. Şimdiki aklım olsa... diye düşündüğüm, zamanı geri alsaydım bunları yapmazdım dediğim her ne varsa anlatmaya çalıştım yukardaki paragrafta. Biraz kulağa küpe yapmak gerekiyormuş büyüklerin sözlerini. Ben gözüm kapalı aşk evliliği yaptım sonucunda da büyük acılarla uğraşıyorum hala. Tavsiyem mantığa da yer vermek; çok yer vermek :)

ben her seyın ciddiyetını ımam nıkahı kıyıldıgında farkettım:) bıraz gerildim o gun.hatta sonra neden gergın hssedıyorum diye cok uzuldum.her ewlılıkte an gelır pişmanlık hsseder kadınlar bence.ewlilik baslı basına zor cunku.ama aklından süpheler gecen insanlar ewlenınce mutsuz olmuyor.huzursuzlugunuzun gecerlı bı sebebı olsaydı bence bilirdiniz.

acaba dedigim konular vardi, bunlar olumsuz cikarsa ne olur diye dusundum. bazılarıni gereksiz kuruntu yapmistim. bazilarinda da hakliymisim o konularda hayal kırıklığına ugradim. ama genel olarak mutluyum. sizi tereddutte birakan seyler neler, bunlar ne kadar onemli, bunlari iyi dusunun

Bende çok emindim bilmıyorum ama sanki yıllardır tanıyormuş gibiydik. İlk gördüğüm an içim eridi sanki. O gün asker olan sevgilimle eşimin dükkanının önünde kavga edip ayrıldık asker olan çekip gitti ve ben orda kaldım lapa lapa kar yagıyordu. Ertesi gün eşimle tanıştım bir gün sonra cıkma teklıfı etti nasıl olduysa bende kabul ettim. 1 ay sonra evlilik teklıfi etti sanki içimde ona sonsuz güven sevgi aşk varmış gibiydi. 7 senedir evliyiz rabbime şükürler olsun onu karşıma cıkardıgı güne yani ben diğer yarımı buldum

Jane Austen Emma romaninda boyle yazmis. Cok severim bu sozu.
Allah butun evleneceklere esleriyle gonul ferahligi versin.

Eklentiler

• IMG_20170502_120555_699.jpg
    IMG_20170502_120555_699.jpg
    168,3 KB · Görüntüleme: 78
Arkadaşlar,
Evet sorum bu evlilik kararı aldık, yakında nişanlanacağız ama ben kendisinden hala emin değilim. Anneme sordum babamdan emin miydin zamanında diye çok emindim diye cevap verdi...Herkes böyle miydi gerçekten? Ya da mutlu evlilikler böyle mi başlıyor? Şu konularda kafam hiç çalışmıyor doğrusu...Eş seçimi konusuna ne zaman aşkı bırakıp da mantık çerçevesinden bakmaya başladığımı da bilmiyorum...Acaba yanlış kişiyle mi evlilik planındayım kafam çok karışık.... Siz bu süreçte nasıldınız kafanız karışık mıydı?Yoksa annem gibi çok mu nettiniz?
Eşimle evlilik kararı aldığımda herşey çok mantıklıydı ama düğün zamanı yaklaştıkça bende tereddütler yaşadım, belki de korktum. Sonuçta evlililik bu, ciddi mesele, bir ömür birlikte olacaksın. Hatta bi ara nişan atmaya karar verdim. Herkes konuştu benle ikna oldum, evlendim ama nikah masasında bile içimde bir korku ile 😅 ama çok şükür korktuğum gibi olmadı çok hayırlı, mutlu, güzel bir evlilik oldu. Buradaki en önemli faktör zaten başta evlilik kararı alırken sadece aşk, sevgi değil mantık çerçevesinde de herşeyi iyi irdelemiştim. Sadece seviyorum deyip körü körüne evlenmemeli insan. Evleneceği insan sorumluluk sahibi mi, güvenilir mi, vicdanlı mı, ailesi nasıl, çalışkan mı, işi var mı vs gibi kriterlere de bakmalı.

X