Evlenme Kararınızdan Ne Kadar Emindiniz?

Annemin bir öğüdü vardı; "çocuğum yemez, kocam yapmaz deme, utandırırlar". O yüzden asla %100 emindim diyemem.
Ama istediğim erkek modeline uygundu, sevgisinden ve sevgimden emindim, iyi vakit geçiriyordum (hala öyle) ve evlenme kararımın doğru olduğunu gördüm :)

Nikah masasında n bile arkasma bakmadan kacasım vardı keşke kacsaymışım

ayrılmayı bile düşünüyorum şu sıra açıkçası her küçük hareketi batıyor
çok sorunlu olmamasına rağmen
şımarıklık mı yapıyorum((

çok fazla kafanıza taktığınız için olabilir. 8 aydır evliyim düğün yaklaştıkça benim böyle düşüncelerim iyice şaha kalkmıştı ve cidden ayrılmayı düşünmüştüm bi ara. Sonra düğün oldu ve ben iyi ki diyorum iyi ki o olmuş. Sanırım düğün öncesi akıl karışıyor. Sevginizden ve sizi sevdiğinden, sizin için herşeyi yapabileceğinden eminseniz çok düşünmeyin.

baktım evde yalnızken sıkılıyorum. sıkıldıkça şuanki eşimi çağırıyordum. en iyisi evlenelim dedim ben

bu çok yerinde bir uyarı olmuş. sizce aynı durum senin 180 derece değişme ihtimalinde karşı tarafın yine de yanında olacağına dair güvenin varsa da emin olabilir miyiz peki? evli değilim. hem konu sahibine yardımcı oldun hem de biraz bilgileneyim diye sordum.
sen adamin 180 derece degisme ihtimaline karsi dik duracagina inaniyorsan kararindan eminsindir.

Sevmiyorsaniz yakinlik duymuyorsaniz zaman verin kendinize. Olmuyorsa ayrilin

Evlilikle ilgili tereddütler normal çünkü bilmiyoruz nasıl olacak. Hayaller hayatlar durumu malum.

En önemli detay şu; tereddüt şahısla mı alakalı evlilik korkusuyla mı alakalı? Evlilik korkusu ise yaşanmadan bilinmez. Tereddüt şahısla alakalıysa biraz daha düşünüp test etmek gerekir.

Ben de nişanlıyım cok yakında dügünüm var nişanlım cok hevesli ev bakıyor ben ev görmeye bile gitmek istemiyorum. Kaçıyorum resmen. Nişanlım cok iyi bi insan eli açık merhametli hiç bişeyden kaçmaz beni mutlu etmek için elinden geleni yapar. Romantiktir de. Ben zaten aşık olarak evet demedim ona tanıdıgım için iyi eş iyi baba olur dedim evlilik teklifine evet dedim. Seviyorum ama aşık degilim. Ayrılmak istemiyorum ama evlilik sanki hayalimdeki gibi olmayacak .. kafam cok karışık. Geçen gün konusurken laf arasında sevdigim bi çikolatacıdan bahsettigim oturdugumuz yere 1.5 saat uzaklıkta. Arabası da tamirde oruclu oruclu 2 dolmuşla gidip bana cikolata alıp gelmiş. Nisanlandıktan sonra sigarayı bıraktı beni kokusu rahatsız ediyor diye. Benim için bi cok fedakarlıgı var. Bendeki sanki şımarıklık gibi hissediyorum kendime cokkkk kızıyorum ona yansıtmıyorum ama bazen keşke “ herşeyiyle aşık oldugum biriyle” evlensem keşke diyorum.

Valla ben aklımın kalacağını bildiğim için evlendim ,çok seviyodum çünkü ,bir ara çok anlaşamıyoruz diye ayrılmıştım hatta başka sevgililerim falan oldu ama çok kısa sürdü ,karşımdaki ölse bitse gözüm görmüyordu ,en iyi seçenek de değildi, ama işte kader mi bu bilmiyorum da onla evlenmesem hayat boyu onu merak edecektim eminim merak etmemek için de evlendim bazen iyi ki bazen pismanim diyebiliyorum

Çok nettim. Evlenirsem sadece onla evlenirim diyebilecek kadar da emindim kendimden.
Sonu iyi de olabilir kötü de şimdilik her şey iyi umarım böyle devam eder.

Kendi korkularından dolayı emin değilsen olabilir, ama karşındakinden emin değilsen acele etme derim.

Eşimle tanıştık ve 3 ay içinde evlendik. İlk gördüğüm an ben bu adamı alırım dedim. Aldım. 1.5 senedir evliyiz. Hayatıma giren ilk erkek hayırlısı ise yıllarca tek olsun...emin olmadan evlenmeyin...aşık olmadan asla...mantıksız da asla...

bi de bazen kötü konuşuyor yargılayıcı ve ağır bir dille

burası dikkatimi çekti çok önemli bu, yargılayan insanı henüz gelişimini tamamlamamış (ruhsal olarak) diye düşünürüm. Eski eşim böyleydi, maalesef çok önyargılı ve keskin düşüncelerde oluyorlar, asıp kesip bitiriyorlar, hoşgörü empati olmuyor.Bence çok iyi düşünün.

Bosanan erkekler genelde kadinlarin degistigini ve ondan bosandiklarini soyluyor.

Kendi adima konusayim. Ben sonradan degisecek biri degilim ama tabi ki insanin kendisini iyi tanimasi gerek. Mesela bir tarafin genelde biraz daha fazla alttan almasi gerekir. Bu hangi taraf olur bilinmez ama dengede tutuldugu zaman o evlilik yurur.

Fedakarliklar her zaman karsilikli olmali. Bir tarafa da cok yuklenilmemeli ve yuz goz olunmamali.

Benim icin bastan cizilecek noktalar belli:

Aldatma , psikolojik ya da fiziksel siddet , kufur ve hakaret ...

Belirli bir yasa gelmis adami ne degistirebilirsin ne de degistiririm ben bunu ya diye umut edebilirsin .

Emin olacagin ve olman gereken tek kisi kendin olmali o yuzden.

İlk evliliğimde çok emindim, 11 ay içinde aldatılıp boşandm.
İkinci evliliğimde korkularım vardı hiç emin değildim, çok istemiyordum.. evlendim 2 yıllık evliyim hamileyim, çok mutluyum.

Benim aklımda sorular olsaydı içime sinmeyen hisler olsaydı evlilik yoluna girmezdim. Bu hem kendi hayatınıza hemde ona yazık olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…