Evlenme Kararınızdan Ne Kadar Emindiniz?

Aklında böyle bir soru hala varsa bence emin değilsin yada aklına yatmayan şeyler olabilir nişanlın hakkinda.
Evlilik aklından geçmeyen sadece eğitime odaklanmış doktorasni yapan bir ogrencydm.
Eşimi gördüm ve 1 buçuk saat sohbet fırsatımz oldu o anda içime bir ateş düştü. Daha önce 2 kez arkdslgm olmstu ve hep aylarca peşimden koşup sevgilerini sevmstm.
Ama şunu derlerdi evlencgn kişiyi hissdrsn.
Benim aynen de öyle oldu kalbinin ısınması bambaşka bişey. Rabbime milyonlarca kez şükrediyorum böyle bir eşe sahibim diye. Inşallah sen de kalbinin ve ruhunun isindgi biri ile evlenirsin.

İlk görüşte çok emindim rüya gibiydi.. Ama sonra herşey tepe taklak oldu yine de önünü alamadım içime sinmeyen bi evlilik oldu şimdi de boşanıyorum :/ İçinize sinmeyen bişeyler varsa kendinizi zorlamayın başkalarının süreçlerine bakıp ilerlemeyin, her ilişki ayrı bi cumhuriyet gerçekten.. Mantığınız herzaman bi adım önde olsun..

Ben de cok nettım. Ama netlıgı karsındakı kısı senı ciddi konularda sahiplenince, ilgilenince ve kaybetmekten korktugunda anloyorsun. Sonuxta sevgılıyken ayrılabılır yolunuza bakabılırsınz henuz arada cıddı bırsey yokken. Tartısmalarda basıl mesela siddete meyilli birimi, sana cok bagırıp çagırırmı, hakaret edermi sen küstüğünde küslüğü uzatmaman için seni alttan almaya arayı toparlamaya calısırmı, ilişkiniz içindeki bir sorundan aileye etrafa bahsedermı. Bu onemlı bazı erkekler ıste aılelerını pek katmazlar aralarına ama evlendıkten sonra esle ne sorun yasasa arayıp anneye anlatır ben bu kadını cekemıyorum bılmem ne dıye. Bu gıbı bırsuru konu var sıtede. Ama ne olursa olsun bırbırnızı her halıyle kabullenmiş, sadakat konusunda ozellıkle emınsenız. Sende ona gore karsr verırsıb

Ben kayinvalide ve ailesi yuzunden hep tereddutteydim Hatta dugun gunu kayinvalide canımı sıkmış ben de arabada esime resti cekmistim O sizi tereddute dusuren seyler sihirli degnekle yok olmuyor aynen devam ediyor. Bizde 3 sene bu sorunlar sürdü Sonra da iplerin tamamen kopmasiyla son buldu (kayinvalide acisindan ve baska sebeplerden) suan hic gorusmuyoruz

Fazla dusunmedim evlilik karari verirken. Net miydim o yuzden hatirlamiyorum. Sadece kendi acimdan mutlu olacagimdan emindim, cok kotu sartlarda bile mutlu olabilen bir insanim, ne olabilir ki ne kadar kotu olabilir ki diye dusundum ve fazla beklemeden teklifi kabul etmistim. Bende aniden gelisti zaten evlilik karari,esimin aklinda cok onceden beri varmis meger,ben daha cok gonul eglendirme pesindeydim

Ben eşimle aşkla başlamadım ama çok güvenilir bi insan olduğu için görüşme kararı aldık yaklaşık iki ay sonra inanılmaz aşık olmuştum . Ona dair kafamda hiç tereddüt yoktu . Ahlaki degerlerimiz ideolojilerimiz uyumluydu empati duygusu her canlıya karşı vicdanlı merhametli anlayışlı ... Şuan bir buçuk yıllık evliyim bir kere beni uzmedi tabi karşılıklı olarak.
Benim etrafimdaki insanlarda genel kriterlerim
1 ahlaklı olması
2 akıllı olması
3 ilk ikisini sentezleyerek kullanabiliyor olması
Valla bizi diğer canlılardan ayıran temel unsurların hepsinin varlığını arıyorum yani . Malum insan görünümlü değişikler çok . Bir de en önemli unsur bu sanırım ana baba duası çünkü kimse anne babasını üzüp huzurlu bi yuva hayali kurmasın nafile .

Bende çok nettim. 3 yıllık evliyim. Hayatın ne göstereceği belli olmaz ama iyi ki eşime evet demişim diyorum. Kararsızsanız, hangi konularda kararsızsınız bunu bir düşünün. Evliliğe yol yakınken kafa karışıklığı olabilir, normal

Ne konuda emin değilsin
çok ağırkanlı mesela yavaş (ama her şeyi en düzgün şekilde yapıyor bu hızla)
bi de bazen kötü konuşuyor yargılayıcı ve ağır bir dille sonra uyarınca özür diliyor ama rahatsız oluyorum her seferinde
onun dışında karakteri sağlam iyi niyetli temiz kalpli vs.

işte sudan sebepler mi acaba diye düşünüyorum
şimdi böyle söyleyince biraz tuhaf kaçacak ama enerjisi yüksek bir insanım hareketliyim hatta tez canlı belki
o bana çok yavaş geliyor bazen içim sıkılıyor hadi artık kıpırda da gidelim şunu yapalım artık bitsin vs diye düşünüyorum hep

Son düzenleme:
yok o kadar yumuşak mizaçlı birisi ki anlatamam
açıklama yapar özür diler gönlümü alır
asla şiddet bağırma vs yok
ama bazen olmadık zamnda olmadık şey söyleyip gönlümü de kırabiliyor farketmeden

Cık
Bu iş olmaz
Genel olarak kendi yağına uymayan biriyle hayatboyu yaşamak zulüm olur.

ayrılmayı bile düşünüyorum şu sıra açıkçası her küçük hareketi batıyor
çok sorunlu olmamasına rağmen
şımarıklık mı yapıyorum((
Evlenmeden once ben de oyleydim, yani bilmiyorum tereddutlerim vardi 4 yildr birlikteydik seviyordum ama is ciddiye binince kafamda acabalar ucusmaya basladi ama ayrilmak icin sebebim de yoktu sonra dedim ki heralde bu tereddut cok onemsemedim cunku ciddi bir problem bulamadim sonra evledim 4 yil oluyor evleneli inan bu kadar mutlu olacagimi, esimi her gecen gun daha cok sevecegimi hic tahmin etmemstim cok sukur kafami karistrmadan evlenmisim....galiba bu kisilikle alakali cunku degisiklikler her zaman beni tedirgin eder

Kafanızda acabalar varsa ya erteleyin ya da vazgeçin. Ben uzun süreli ve ciddi bir ilişkiden uzuuun zaman sonra evlilik teklifi aldım. Öncesinde ne flört ne arkadaşlık hiç yok. Önce kabul etmedim. Birkaç ay geçti adam deli divane falan. Arkadaş çevresi etkiledi biraz aman seni şöyle seviyor böyle aşık falan. Tabii o zamanlar saf ben hiç öyle kişilik nasıldır iyi midir değil midir doğru dürüst düşünmeden kabul ettim. Bana değer versin sevsin yeter maddiyat ya da fizik umrumda değildi. Aşık degildim sevgi zamanla oldu. Ama hep ayrılma isteğim vardı nişanlıyken. Çünkü anlaşamacağımızı hissediyordum. Sanki dilim bağlandı bir türlü ayrılmak istediğimi söyleyemedim. Evlenirken bile sanki mecburmuşum gibi hissediyordum. Evlendik o kadar emek verdim değer verdim. Sonunda boşandık. Şimdiki aklım olsa o teklifi asla kabul etmezdim.

Artılarıyla eksileriyle detaylı bir şekilde düşünmenizi öneririm.

Ne kadar emindim
Yüzde 100
Her ama herşeyden önce aşık olduğum içindi
Hem de anlaşabiliyordukk
(Cimri de değildi)
......................
Lütfen hata yapmayın
Kesin kararlı olmadığınızı kendinize itiraf ediyorsunuz
Sakın elalemi de düşünmeyin
Şimdi acaba deyip vazgeçmediğiniz evlilik
Sora bin bir türlü zorlukla sizi pişman etmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…