Evlenme Kararınızdan Ne Kadar Emindiniz?

Emindim. Cok vicdanliydi merhametliydi. Sinirlerini aldirmis gibiydi. Hatta ailemle ve arkadaslarimla tanistiginda, iclerine girdiginde herkes bu adamin sinirlerini dogarken aldirmislar derdi. Saygiliydi. Azicik odundu, asla romantik olmadi ama sevdigini yine de hissederdim. 😊 Bu adamdan koca da olur baba da dedim. 2 yillik flort sonucunda evlendim. Bin sukur pisman edecek tek bir olay yasamadik. 2 yillik evliyiz. Bir de kizimiz var. Dunyanin en romantigi en sevgi pitircigi bir koca degil ama bana her daim saygi duyan, ilgilenmeye calisan bir koca ve kiziyla adeta cocuklasan, onu gozunden sakinan bir baba. Tablo gibiler. Bak bak doyamiyorum onlara 😊💕 Ilerisi icin bilemem ama bu saatten sonra degismeyecegine yurekten inaniyorum. 👍😍 Kiz askim kabardi, sarilasim geldi adama. Herifim gorevde kim bilir ne zaman gelecek. Ozlettin keratayi bana 😂

Evlilik biraz şey gibi ya. Şahane Pazarda içine zıplanan kutular vardı ya. Büyük heyecanla zıplarsın ya ayakta durursun ya da cumburlop düşüp etrafı da mahvedersin. Onun gibi bir şey 😁 kesin karar verilmez, verdim diyen de aha böyledir —> :KK37::KK23:
çok sevimli anlatım ehehe:KK70:

Eşimle 10 yılı aşkın sevgililik döneminden sonra ailelerin toplandığı bir gün nişan tarihinden bahsedilirken sıkılıp balkona çıktık. "Biraz da nişanlı yaşarız nolcak yaa?" Derken bir geldik düğün tarihi netleşmiş. Netleşen günle nişan arası 5, düğün arası bir aydan azdı. Ailelerin zoruyla sevgilimle evlendirildik resmen :KK45:

O bir ay boyunca sürekli "Iyi bir şey mi yapıyoruz?" "Emin miyiz?" diye sorduk birbirimize. Evlilik, çocuk gibi hayati değiştiren kararlarda çok emin olamamakla birlikte kalbim ne diyorsa onu seçtim ben.

Korkuyordum. Hatta ilk aylar korkum devam etti. Karşı cinsle ayni evde bir ömür yaşamak fikri korkutuyordu beni. Sonra değişir mi evlenince diye korkuyordum.
Ama şu da vardı. Biriyle evleneceksem bu kişi o olmalıydı. Yani korka korka evlendim. Yüzde yüz emin değildim kısacası.

Her evli kadın gibi ben de bazen keske diyorum :)) emin değildim dedim cünkü hiç düşünmeden evlendim acaba evlensem mi demedim direkt daldım
Ay ben en büyük keşkeleri ilk evlendiğim ay dedim, eş olmak güzel de bir anda gelin oldum yenge oldum elti oldım noluyoruzzz nedenn kendine bunu yaptınn diye kendime çok kızdım 😁 sonra uzaklaşınca geçti.

ama siz onun davranışına göre düşünmüşsünüz
peki siz ne hissediyordunuz?

Elbette seviyordum ama aşkımdan ölmüyordum.
Ben dört dörtlük müyüm ki çok irdeleyeyim?
Böyle düşünürüm hep ilişkilerimde.

Bu arada ben evlendiğime çok pişman oldum o ayrı mesele :)
Sevmediğimden ya da sevilmediğimden değil.
Kendisi, ailesi yordu beni.
Onunla evlenmek pahalıya patladı.
Sevdiğim şehirden, ailemden uzaktayım o,bu, şu..

Daha az yorucu bir evlilik yapabilirdim.
Ailemin yakınında falan..

Ama belki o zaman çok daha berbat bir adam olurdu yanımda.
Beterin beteri var neticede.
Ya da bu kadar sevilmezdim.

Bence acaba evlensem mi diye düşünülüyorsa hiç
Ay ben en büyük keşkeleri ilk evlendiğim ay dedim, eş olmak güzel de bir anda gelin oldum yenge oldum elti oldım noluyoruzzz nedenn kendine bunu yaptınn diye kendime çok kızdım 😁 sonra uzaklaşınca geçti.
Ben direkt kocaya keske dedim ama zaman geçtikçe düzeldi, ilk Bi yıl gercekten cicim ayları değilmiş

Önceki erkek arkadasımla işler ciddiye binince ben de böyle düşünmüştüm aylarca evlensem mi mutlu olur muyum diye, eşimi gördüğüm anda evlenmek istedim ve hiç emin değildim adamdan cok kavga ediyorduk cünkü yine de evlendim Bi denicem dedim :))))

6 yil sevgililigin sonunda evlilik karari aldik hersey guzeldi baslarda ama dugune 1-2hafta kala inanilmaz bir kaygi basladi. Dogru mu yapiyorum pisman olur muyum filan... hatta oyle bir korku sardi ki beni nikahtan bir gun once sehir disindan akrabalar geldi neyse nabalim bunca yoldan gelmisler ayip olur simdi diyerek evet dedim. Cok korktum ben evlilikten, aileden ayrilacak olmak, sorumluluklarin artmasi, ya dogru kisi degilse vs.

İlk 6 ay cok hir gur cikarttim. Tuzlugu neden oraya koydun filan gibi sudan sebepler. Ama sonra baktim adam gayet ilimli:) simdi annem hadi yemege gelin bize diyo insanin evi gibisi yok diye bahane uyduruyorum🤣 5 yil bitti evleneli

Karsidaki kisiden degil de ancak kendinden emin olursun cathy.

Mesela ben bu seneki cocuk dusunme kararimi cevremdekilere acikladigimda , cocuk soyle zor, boyle zor cok iyi dusun bla bla bla .

Bana akil vermeleri cok komigime gitti cunku kendilerinin zamaninda farkinda olmadigi her seyin ben farkindayim.

Cocugu eglendirmek icin , gerekirse 24 saat bilgisayar oyunu oynayacak biriyim ben. Tabi ki o kadar oynamam ama lafin gelisi. :deli:

Ben kendimden eminsem gerisi bos.

Erkekler hep evlendikten sonra kadinlarin degistigini soylerler ama kendileri de belirli ozelliklerini saklarlar ya da sen gormezsin aaa evlendigim adam bu mu dersin.

Atiyorum sen adamin 180 derece degisme ihtimaline karsi dik duracagina inaniyorsan kararindan eminsindir.

Arkadaşlar,
Evet sorum bu evlilik kararı aldık, yakında nişanlanacağız ama ben kendisinden hala emin değilim. Anneme sordum babamdan emin miydin zamanında diye çok emindim diye cevap verdi...Herkes böyle miydi gerçekten? Ya da mutlu evlilikler böyle mi başlıyor? Şu konularda kafam hiç çalışmıyor doğrusu...Eş seçimi konusuna ne zaman aşkı bırakıp da mantık çerçevesinden bakmaya başladığımı da bilmiyorum...Acaba yanlış kişiyle mi evlilik planındayım kafam çok karışık.... Siz bu süreçte nasıldınız kafanız karışık mıydı?Yoksa annem gibi çok mu nettiniz?
Ne konuda emin değilsin

ben ona sevgi anlamında güvenmek anlamında netim
ancak konu aşka gelince eski pırpır kalbim yok ona karşı
Heyecan yaşla da alakali diye dusunuyorum.
17 yasimdayken birine asik olmustum ama nasil ask deli divane uyku uyumuyorum annem ayrilmamizi istedi severek ayrildim ama vazgecemiyorum o derece. Baya bi mücadele ettim unutmak icin ve unttum. Su an 25 yasindayim ve baska bi insanla evlilik surecindeyim 17 yasimdaki heyecanim yok evet ama çok seviyorum ve kararimdan çok eminim. Yas ilerledikce 17 yastaki kipir kipirlik kalmiyor diye dusunuyorum.

Neden emin degilim diye sorun kendinize eger cozemediginiz bi sorun varsa icinizde onu cozmeden evlenmeyin.

Biz körkütük aşık evlendik, ağzımız kulaklarımızda, tüm fotolarda 32 diş meydanda, ayaklarımız yere basmıyor tabi. Aşk gözümü öyle kör etmiş ki kv tehlikesini bile evlendikten sonra farkettim :KK66: Aman sakın gözünüzü kör edip evlenmeyin etrafınızı şöyle bir süzün iyice :KK70:

X