Evlenip kayınvalide ile yaşamak...??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amin

Bizim kültür kabul etmez bunu ama yurtdışına gidip yaptıran Türklerde var diye duymuştum.

Kaynanam dünya iyisidir fakat yeri gelir oturduğu yer gözüme batar anlık ruh hali
EDIT: Ayrıyım üstelik

FOTO BAŞLIĞA İTHAFEN

Eklentiler

• images (1).jpeg
    9,5 KB · Görüntüleme: 41
Sakın sakın sakın. Hayatınızın hatasını yapmış olursunuz. Kendi ağzıyla açık açık söylemiş, "annem cahil alttan al" diyerek. Daha ne desin, ya şunu ergen birisi yazsa derimki daha hayatın başında hiç birşey görmemiş ama siz belirli bir yaşa gelmiş ikinci evliliğinizi yapacaksiniz.
Banyodan çıkınca bornozla oturamicaksiniz, kalkar kalkmaz üstünüze başınıza çeki düzen vermeniz gerekecek, birlikte yemek yapıp birbirinize sarılarak film izleyemeyeceksiniz. Heeeeerseyden fedakarlık yapmanız gerekecek. Ya istediğiniz zaman bile sevişemeyeceksiniz? Cok iyi düşünün çok.

ille de koca ille de koca diye ne güzel bahaneler üretmissin.

Allah mesut bahtiyar eylesin insallah. Hele bi evlen bol bol burdan yazarsin bize nasilsa.....

Ne diyeyim

Biz Kadınların çilesi çok

Ama sana bşy söyleyeyim mi

Kadınlar erkeksiz doğurabilse kimse evlenmez.

Bu kadar evlilik odaklı olmaz kadınlar

Herkes cocuk icin evleniyor olsa cocuktan sonra boşanirdi.
Cocugum için çekiyorum, katlaniyorum kismi hikaye, ha gercekten eşi olmadan cocuguna bakamayan kadin da erkeksiz dogurabiliyor olsa dahi dogurmazdi zaten.
Cocugu tek başina dogurabilse evlenmeyecek olan kadinlar bosanirken hiç zorlanmaz.

.....
Hey maşallah ikna anlamında kendinizi ne güzel ikna etmişsiniz
Annem kısın gelir bende kalır kızıma bakıyor kendi öz annem ama inanın her seyden çekiniriz eşimle.. Giyim kusam konusunda annem varkende rahatım sıkıntı yok ama romantik anlar ne bileyim agız tadınca kavgalar olmuyır her sey çok ciddiye biniyor. Ciddileşiyor vs vs yani kendi annemle bile ev ev üstüne gbi oluyır o da sıkılıyor...
Siz hayal alemindesiniz... Hayatın gercekleir var istediğiniz kadar dini felsefi ilmi bilmi düşünün ancak hayali oldurabilirsiniz... Sanmıyırm her sey yolunda gitsin kendinize yazık edersiniz. Ama helal olsun adama ki böylesine briisini bulmus ne derse yapıyır ev eev üstüne bile kuruyor.. Annesine katlanacak vs vs...
Adam mantık evliliği yapıyor bence yoksa çoktan sizin de bu konu da karar hakkınız olurdu....

Dunyanin en iyi insani olsun yine olmaaaz.
Bak kayinvalidemdir iyidir .karışmaz.etmez dedikodusu yoktur,savunur korur kollar.Ama ayni evin icinde bazen bir ay kaliyoruz.oluyir ama daelaniyorum bazen.Çünkü kuşak farkı var sonuçta..Hiç bulaşmayın.Ama erkek arkadasinizin özellikleri güzel.en azında bi süre birlik oturup ayrı eve çıkabilirsiniz

heekes için olmasa da ekonomik gücü yerinde işi olan yası 35 i geçmiş bir kadın erkeksiz Doğum olsa ah evlenemeden vah evlenemedim demezdi.
Neden 30-40 yas arası çünkü o duygu tavan yapıyor ki hep hormonlar ve bebek isteği.
Ve o yaşlara kadar evlenmemiş kadınların doğurganlığı geçtikten sonra da evlenmediğini araştırma sonuçları söylüyor.
Maddi imkanı olmayan Kadınlar ayrılamıyor çoğunlukla , çocuğu olanlar da biraz ayrılmamak için bahane ediyor bazısı bazısı da boşanmanın toplumsal etkilerinden korkuyor vs
Genel olarak kadınlar çocuk yapmak için evlenmek istese de çocuk doğunca boşanmıyor çünkü o da kolay değil.

Yani bir de evlenmiş boşanmış kayınvalidenin ne demek olduğunu bilen birisiniz bunu bile bile aynı evde yaşamayı nasıl kabul etmeyi düşünürsünüz gerçekten aklım almıyoe

Dogurganligi gectikten sonra ki bu genelde ileri bir yaş oluyor +40 en az. Evlenmeyebilirler ama hayatlarinda birlikte yaşayacaklari bir erkek istiyorlar, çogu kadin/insan yapayalniz kalmak istemez cocugu olsa da olmasa da bir erkegin ilgisini ve sevgisini arar.
+30 cocuklu boşanmiş, kendine ve cocuguna bakabilen kadinlar da evleniyor, evlenmek istiyorlar. :) Bu sadece baskiyla alakali degil.

Siz de soylediginizde haklisiniz bu arada oyle birsey yoktur demiyorum ama " tek başina dogurabilseler evlenecek bir kadin yoktur" dediginiz için yazdim.

İnsanın mahremi kalmıyor.Burada okumuştum terleyip duş alsak bile imalı imalı bakıyorlar laf sokuyorlar yazmıştı.Bunların başınıza gelmeyeceğini nereden biliyorsunuz.Şahsen bana göre evimde bile geceliğimle dolaşamıyorsam o iş yaş yani.

Ben size söyliyeyim aynı evde ne olacağını.Saygı demişsinizya geniş ailede saygısızlık gırla.Kavga gürültü, ağlamalar, zırlamalar,laf sokmalar, havada uçusan bardaklar :) bir dünya tatsızlığa mahkum edeceksiniz kendinizi ve ilerde olacak çocuklarınızı.Anne ağladıkça içten içe babanneye bilenen çocuklar yetişecek.Birde ilerde çocuğuma bakar diyorsunuz ya “ben baktım çocuk der torunuma bakamam “der gecer kenara hiç bir şey diyemezsiniz.
34 yaşında olduğunuzdan emin değilim hayata bakış açınız, duruşunuz ve konuşmalarınız 24 yaş gibi( kırmak yahut incitmek için söylemiyorum lütfen alınmayın lakin benim sizin hayata bakışınızdan ve hayat tecrübenizden edindiğim izlenim bu yönde)
Sorumluluk alamam diyorsunuz ama unuttuğunuz bir şey var daha fazla bir sorumluluk gerektiren birşeye rıza gösteriyorsunuz.İki kişinin işiyle uğraşmak ve sorumluluğunu almak varken dört kişinin sorumluluğuna talip oluyorsunuz ve daha fazla iş gücü gerektiren bir sorumluluk..Birazcıkta inat seziyorum.Kendi bildiğini direten küçük kız çocuğu modundasınız.İnsanların tecrübelerini yabana atmayın.
Şayet derdiniz evleneyim çocuğum olsun kavramıysa lütfen kendinizi yakmadan çözüm üretin.Damat beye şunu teklif edin.Aynı mahalle ve ayrı ev.Annen yalnız değil,kardeşin var ve bizde anneni her akşam ziyaret ederiz...vb minvalinde bir öneri sunun.Sununki ilerideki pişmanlıklarınız çok büyük olmasın.Zaten karşınızdaki insan sizi seviyorsa sizi kaybetmeyi göze alamaz orta yolu bulmak durumundadır.Baktınız orta yolu bulmuyor ısrarcı tavır sergiliyor.Usulce Uzaklaşın..

ben şuanki hal ve durumuma bakarak kesinlikle kabul etmem. ama yazdıklarınızla çok güzel ifade etmişsiniz. tecrübe bir çok fikirden daha değerlidir. ben denemeye değer diyorum. olmadı yakınlara taşınırsınız. madem erkek arkadaşınız içinize sindi,risk almaya değer :) en azından denedim dersiniz.

Genellemem hatalı olmuş

Şöyle düzelteyim tek başına Doğum yapmak mümkün olsaydı bu kadar baskı olmazdı , yine evlenirlerdi evlenmek isterlerdi ama bu denli tren kaçtı stresi yaşamazlardı

En azından burada hergün 30 u geçtim evlenemedim kısmet yok konularını bu kadar sık okuyor olmazdık :)

bunu tekrar söylüyorum. Yalnız yaşıyorum ona rağmen evde bornozla dolaşmıyorum. Sabah kalkar kalkmaz üstümü başımı değiştirir saçımı düzeltirim. İşe gidecrksem eğer yatağımı düzrltir örtüsünü örter öyle çıkarımannem öyle alıştırmış. Bende de alışkanlık oldu. Bu giyim kuşam ve bornoz olayına neden buladar takılıyor hanımlar hayret ediyorum. Diğer konularda katılıyorum ve saygı duyuyorum.

Son çare olarak oyle bir secenek belki bir nebze rahatlatirdi ama dedigim gibi son care olarak anca tercih edilirdi heralde.

Cocuk yapmak isteseydim asik oldugum ya da en azindan duygusal bağ hissettigim adamdan, eşimden olmasini ve babalik yapmasini tercih ederdim kendi kendime yapmaktansa. Yine cok romantigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…