- 24 Mart 2014
- 5.886
- 1.422
- 248
- 38
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
frkettiyseniz canavar benzetmesi yapılan genellikle erkek çocuklarıMerhaba Kadınlar Klübünün güzel bayanları.
Akşamdan beri içime dert oldu, yazmak , sizlerle dertleşmek ve aynı durumda neler hisseder, neler yaparsınız anlamak istedim.
26 aylık kızım var. Akşam eşim ve kızımla avm'ye gittik. Kızımın oynamaktan zevk aldığı oyun parkına götürdük, biraz enerjisini atsın, yorulsun diye ama gitmez olaydım diyorum. İlk şok 10 yaşına kadar çocukların girebilecegi yaş sınırı olan parkta 1.65 boyunda kocaman bir çocuğun olduğunu görmemdi. Kızımı içeri sokmak istemedim çünkü küçücük bir yer, içindeki kaydırak o çocuğun bacak boyu kadar zaten. Ordan kayıp top havuzuna girdiğinde havuzu kaplıyor neredeyse. Üzerine düsebilir küçük çocukların , olmaz yani. Neyse kızım durmadı ve girdi iceri. İçeri girdiği gibi 2.şoku yaşadım, daha sonradan o büyük çocuğun kardeşi olduğunu anladığımız 3 yaşlarında bir erkek çocuk, kızım içeri girdiği gibi , kızımı itip birde üzerine 5 -6 defa yüzüne pat pat indirdi. Babası oradaydı uyardı, çocuk hala itiyor vuruyor ve ben çocuğa 'bak ben annesiyim ve sana kızıyorum itmek vurmak yok 'dedim ve babası bir zahmet aldı çocuğu içerden. 5 dakika geçmedi annesi geldi çocuğu yeniden içeri biraktı yine vurmalar , itmeler. Kadın saksı gibi duruyor orda. İnanın sinirden deliye döndüm. Tamam oda çocuk, bilmez vs ama neden bir anne yada baba çocuğunun böyle bir davranışına göz yumar. Al çocuğunu de ki bak vurursan eve gideriz vs. Gerekirse eve götür , yaptığının yanlış olduğunu anlasın. Bir daha yapmasın. Ama yok saksı gibi dur orda sen. Anlamıyorum cidden anlamıyorum. Başkasının çocuğuna asla laf edecek karakterde değilim ama inanın ben yine uyardım yukarıda anlattığım sekilde güzelce (ki evliya sabrı varmış bende bunu anladım) hala devam edince kızımı çağırdım çıkıyoruz dedim, kadın bir zahmet aldı oğlunu.
Geleceğin eşini,çocuğunu dövecek adamı da kendini böyle böyle belli etti. Sonra kızıyoruz burda eşini döven adamlara, böyle anne babası varsa uyarmıyorsa , doğal ve normal gibi kanıksayarak büyüyor bu çocuklar maalesef suç anne babada.
Ben akşamdan beri aklıma geldikçe ve kızımın o şaşkın ifadesi gözümün önüne geldikçe sinirleniyorum.
Siz neler yaparsınız böyle durumlarda anneler? Cidden merak ediyorum. Benim hala sinirlenmem normalmi?
Uzun oldu okuyan, yorum yapan, vaktini aldığım herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
bunun nedeni ise erkek çocuk dogurma egosnun patlamasıyla
annenin çocuguna hiç bir şekilde 'dur' dememesi oğlan çocugu şımarır,bağırır,düz duvara tırmanır
kız çocugu ise onu izler,ürker,korkar,şikayet eder
gelecekte de bu bireyler aynen böle oluyor maalesef