• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu çocuk olunca?

Çocuğun biraz daha büyüsün,kendine bir çevre edinsin arkadaşları olsun.Daha iyi anlarsın ne demek istediğimi.Ben dünyayı değiştiremem.Gücüm ve sevgim ancak kendi aileme yeter.Çamura taş atarsam üstüme sıçrar.Uyarırım.Laftan anlamıyorsa bulaşmam.Kaşının üstünde neden gözün var diye sokakta birbirbirine saldıran,zarar veren psikopatlarla dolu ortalık.Evladım varsa,kimseyle ne ağız dalaşına girerim (giriyorsun demedim) ne de kimsenin topluma uygun davranmasını beklerim.Zamanında çok yaptım çok bekledim kendim üzüldüm.Kimse bizim baktığımız yerden bakmaz.hERKESİN EVLAT ANLAYIŞI FARKLIDIR.sEN EVLADINI İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRMEK,HAYATA KAZANDIRMAK İÇİN BÜYÜTÜRSÜN.bİR BAŞKASI ÇOCUK SAHibi olmak için çocuk yapar.Çocuğu var mı var desinler.
Bende zaten farklı birşey yapmıyorum arkadaşım ama bu tavrıda anlamiyorum açıkçası. Dünya böyle, insanlar böyle değıştiremeyiz tavrını. Benim kızıma değil başka cocuğa vurulsaydı yine uyarırdım icim rahat etmezdi çünkü, yapı meselesi.
Ama ilerde belki daha rahat olurum bilemiyorum ama şaşkınlıktan ne yapacağını bilemeyen kızım gitmiyor gözümün önünden sadece. Üzgünüm.

1.65 boyunda biri sanırım en az 15-1 6 yaşlarında olması lazım ne işi var çocukların arasında küçücük kaydırakta kendileri istemez zaten küçücük çocukların arasına girmeyi orada oynamayı zaten nasıl sığar ki küçücük oradaki oyuncaklar sonuçta hani o kadar uzun boylu olup 10-11 yaşlarında olan bir çocuk da olur mu. Bazı çocuklar çok saldırgan maalesef ve anneler babalar duyarsız kalıyorlar neyse siz tepki gösterince almış çocuğunu ama bence daha önce tepki göstermeniz lazımdı ki anlasınlar siz tepki vermeyince ses çıkarmamışlardır bazıları çocukların arasındaki kavgayı normal karşılıyor.

1.65 boyunda biri sanırım en az 15-1 6 yaşlarında olması lazım ne işi var çocukların arasında küçücük kaydırakta kendileri istemez zaten küçücük çocukların arasına girmeyi orada oynamayı zaten nasıl sığar ki küçücük oradaki oyuncaklar sonuçta hani o kadar uzun boylu olup 10-11 yaşlarında olan bir çocuk da olur mu. Bazı çocuklar çok saldırgan maalesef ve anneler babalar duyarsız kalıyorlar neyse siz tepki gösterince almış çocuğunu ama bence daha önce tepki göstermeniz lazımdı ki anlasınlar siz tepki vermeyince ses çıkarmamışlardır bazıları çocukların arasındaki kavgayı normal karşılıyor.
Büyüktü çocuk cidden. Benimle aynı boyda diyorum ya, yanyana geldik çıkınca ordan diyorum. Aynı anne babanın cocuğu gariptir ki. O cocuğun oraya küçücük cocukların yanına sokulması 1.yanlış, 2.de küçük olanın vurmasına itmesine ses çıkarilmaması , abartmıyorum yüzü kızardı kızımın (beyaz tenli çünkü) eşim sordu gelince yüzüne ne oldu diye. Ben bir fiske vurmadim, vuramamda ama başka bir çocuk vurduğunda annesi babası hoop orda dur demeli, gerekirse alsın çıksın çocuğunu. Bu kadar mi zor. Anlıyorum zaman zaman hepimizin cocuğu istemedigimiz, hoş karşılanmayacak tavırlarda bulunabiliyor, gorüyor çünkü ama anne baba yaptığının yanlış olduğunu vurgulamazsa nerden bilecek yanlış yaptığını.

Bizim de 21.ayımız bitti. Zaman zaman böyle durumlar yaşıyoruz kızım hayretler içinde izleyip şaşırıyor,hatta korkup ağlıyor.AVM de hiç yaşamadım ama mahallemizdeki çocuk parkında çok yanlış davranışlar sergileyen çocuklar var,tek çarem farklı yerlere götürmek.Genelde aynı parklara aynı çocuklar geliyor çünkü.Sizin gittiğiniz yer de öyle bir yerse gitmeyin derim.4-5 ay önce ters kayan bir çocuğu görüp örnek alan ve kafa üstü kaymaya çalışan kızımı zor tutmuştum.O korku o parka gitmeme kararı vermeme yetti. Aileler de pasifse siniriniz iyice bozulur
Benim de 2 yaşındaki oğlum avwm'deki oyun parkında ters kayan büyük bir çocuğu örnek alıp ters kaymaya kalkınca düştü ve kolunu kırdı 1,5 ay alçılı gezdi ameliyattan son anda kurtulduk.Allah çocuklarımızı korusun...

Bir de şöyle bir sıkıntı var.Biz .ocuklarımızı güzel oyna vurma sakın arkadaşına diye sürekli uyarınca bu tip çocuklar ile karşılaştıklarında çocuklarımız kendini koruyamıyor tek yaptıkları yüzümüze bakıp kurtar beni diye ağlamak.Ben de artık kendini korumasını öğrenmesi için açıkçası aşırıya kaçmamak şartıyla biraz serbest bıraktım.

Benim de 2 yaşındaki oğlum avwm'deki oyun parkında ters kayan büyük bir çocuğu örnek alıp ters kaymaya kalkınca düştü ve kolunu kırdı 1,5 ay alçılı gezdi ameliyattan son anda kurtulduk.Allah çocuklarımızı korusun...
Çok geçmiş olsun. Bakın o büyük çocuk vurabilirdi, itebilirdi vs. Orada işi yok ve kötü örnek oluyor degilmi hicbirsey yapmasa. Demekki yaş sınırı ve ebebeyn kontrolü istenmesinin makul bir sebebi var oyun parklarında.
Ama gel gör ki uyamıyoruz, sorumluluğumuza sahip olamiyoruz yazık.

Benim büyük oglumda krese giderken hep dayak yerdi yazik kendi sakin sessizdi, biz hep oglum kavga iyi degil ögretmenlerine söyle dedik, ailelerle konustum ama faydasi olmadi, sonra ogluma sana vurana sende vur dedik napayim artik, arti dövüs kursuna yazdirdik kendine güveni gelsin diye... Dün okuldan ögretmeni ceza dersi vermis iki oglan ona saldirinca oda bi güzel dövmüs :KK53:

Bir de şöyle bir sıkıntı var.Biz .ocuklarımızı güzel oyna vurma sakın arkadaşına diye sürekli uyarınca bu tip çocuklar ile karşılaştıklarında çocuklarımız kendini koruyamıyor tek yaptıkları yüzümüze bakıp kurtar beni diye ağlamak.Ben de artık kendini korumasını öğrenmesi için açıkçası aşırıya kaçmamak şartıyla biraz serbest bıraktım.
Bilemiyorum ama itmesini, vurmasını istemiyorum kimseyi. Benim kızımda şok oluyor , ne yapacağını bilmiyor bu gibi durumlarda. Ben müdahil oluyorum.

Oyun parklarının belli bir dakikası var
önce görevliye durumu anlatırım onlar çıktıktan sonra çocuğumun oynamasına izin veririm
sorumlu bir kadın olsa zaten çocuğunu tanır ve ona göre davranır

Benim büyük oglumda krese giderken hep dayak yerdi yazik kendi sakin sessizdi, biz hep oglum kavga iyi degil ögretmenlerine söyle dedik, ailelerle konustum ama faydasi olmadi, sonra ogluma sana vurana sende vur dedik napayim artik, arti dövüs kursuna yazdirdik kendine güveni gelsin diye... Dün okuldan ögretmeni ceza dersi vermis iki oglan ona saldirinca oda bi güzel dövmüs :KK53:
İşte küçükken yapılmayan her uyarı, istemesekte bizi etkiliyor. Bunu siz secmediniz, mecbur bırakıldınız.

İşte küçükken yapılmayan her uyarı, istemesekte bizi etkiliyor. Bunu siz secmediniz, mecbur bırakıldınız.
Aynen ama tabii ki dün oglumu tebrik etmedim, yaptiginin yinede yanlis oldugunu söyledim, tamam kendini koru ama kurtuldugun an ögretmene gitmeliydin sende esek sudan gelinceye kadar dövmek zorunda degilsin dedim... Kavga cözüm degil sadece zor durumlarda kendisini korumasi icin kullanmasini asilamaya ugrasiyorum...:ssz:

Aynen ama tabii ki dün oglumu tebrik etmedim, yaptiginin yinede yanlis oldugunu söyledim, tamam kendini koru ama kurtuldugun an ögretmene gitmeliydin sende esek sudan gelinceye kadar dövmek zorunda degilsin dedim... Kavga cözüm degil sadece zor durumlarda kendisini korumasi icin kullanmasini asilamaya ugrasiyorum...:KK14:
Aynen. Ama işte arada kalıyor çocuklarımız, çelişki yaşıyor bu yaşta. Öğreniyor kendini korumayı ama sınırı çizmek zorunda. Zaten tasvip edilecek birşey değil asla ama öyle yetiştirilmiş çocuklar olmasa, sizde bu yola başvurmayacaktınız. Bizim çocuklarımıza uzanıyor istemesekte bu umursamazlıkların sonu.

Çok geçmiş olsun,Allah korusun hepsini :(

Bende zaten farklı birşey yapmıyorum arkadaşım ama bu tavrıda anlamiyorum açıkçası. Dünya böyle, insanlar böyle değıştiremeyiz tavrını. Benim kızıma değil başka cocuğa vurulsaydı yine uyarırdım icim rahat etmezdi çünkü, yapı meselesi.
Ama ilerde belki daha rahat olurum bilemiyorum ama şaşkınlıktan ne yapacağını bilemeyen kızım gitmiyor gözümün önünden sadece. Üzgünüm.
Eğer varsa bir formülü bana da söyle canım.Bu bir tavır değil.Dünyanın saçma düzeni.Kimseyi değiştiremeyiz.Sistem bozuk.Eğitimden tut,resmi kurumlara kadar.
Bundan 2-3 gün önce kuzenimin 7 yaşındaki çocuğuna,1-2 yaş büyük başka bir çocuk (kız) okulda küfrediyor.Ama öyle böyle bir küfür değil.Benim diyen erkek bile böyle bir küfür bilmaz herhalde.Kuznim okul müdürüne çıkıyor.Diğer çocuğun anne babası çağrılıyor.Kuzxenim diyor ki,diğer aile o kadar fettan o kadar terbşyesiz ki,sustum diyor.Çocuğumu aldım odadan çıktım.Müdüre de çocuğumun sınıfının değiştirilmesi talebinde bulundum.Çocuğuma da o kızdan uzak durmasını,böyle kelimeler kullanan insanlarla arkadaşlık etmemsi ve hemen bana bildirmesi konusunda tembihledim diye anlattı.Yani çocuğu döven öğretmenlerden tut,nelerle karşılaşıyoruz.İnsanlar,anne babalar gerçekten çok ciddi eğitimden geçmeli bu dünyada.Ama malesef günümüzde doğurganlık özelliği olan herkes anne.

Yaz boyunca parklarda bende ayni sorunu yasadim. Benim kizim uc yasinda ve vurmayi itmeyi filan bilmez.. parkta genelde yasiti erkek cocuklar itip vurabiliyor. Maalesrf anneler ilgilenmiyor, oturup cekirdek ve dedikoduyla mesgul oluyorlar. Kizimi hirpalayan cocugu genelde uyariyorum yapmasin diye, cocugun biri inatla devam edince ve anneside ilgilenmeyince cocugu tehdit etmistim. Bir daha vurursan bende sana
Vururum dedim :) pisman degilim.. ha gercekten vurmazdim tabiki ama korku cocugua yetti.. annesinin yanina gitti :)

Nazlideniz simdi seni daha iyi anladim, aslinda su an hepimiz ayni dili konusuyoruz, sen artik pes etmissin, bizde hala düzeni dogrultmaya calisiyoruz. Senin bakis acinda dogru, söyleki bir laf vardir beni cehaleten koruyun diye. Yani insanin en büyük düsmani cehalet. Cünkü cehalet öyle bir güctürki yenmesi cok zor. Birde bunlarin cocuklari oldumu iste kelimeler bulamiyorum su an yazacak...Yani cehaleti yenmek cok zor, ama yinede umudumuzu yitirmemeye calisiyoruz.

Merhaba Kadınlar Klübünün güzel bayanları.
Akşamdan beri içime dert oldu, yazmak , sizlerle dertleşmek ve aynı durumda neler hisseder, neler yaparsınız anlamak istedim.
26 aylık kızım var. Akşam eşim ve kızımla avm'ye gittik. Kızımın oynamaktan zevk aldığı oyun parkına götürdük, biraz enerjisini atsın, yorulsun diye ama gitmez olaydım diyorum. İlk şok 10 yaşına kadar çocukların girebilecegi yaş sınırı olan parkta 1.65 boyunda kocaman bir çocuğun olduğunu görmemdi. Kızımı içeri sokmak istemedim çünkü küçücük bir yer, içindeki kaydırak o çocuğun bacak boyu kadar zaten. Ordan kayıp top havuzuna girdiğinde havuzu kaplıyor neredeyse. Üzerine düsebilir küçük çocukların , olmaz yani. Neyse kızım durmadı ve girdi iceri. İçeri girdiği gibi 2.şoku yaşadım, daha sonradan o büyük çocuğun kardeşi olduğunu anladığımız 3 yaşlarında bir erkek çocuk, kızım içeri girdiği gibi , kızımı itip birde üzerine 5 -6 defa yüzüne pat pat indirdi. Babası oradaydı uyardı, çocuk hala itiyor vuruyor ve ben çocuğa 'bak ben annesiyim ve sana kızıyorum itmek vurmak yok 'dedim ve babası bir zahmet aldı çocuğu içerden. 5 dakika geçmedi annesi geldi çocuğu yeniden içeri biraktı yine vurmalar , itmeler. Kadın saksı gibi duruyor orda. İnanın sinirden deliye döndüm. Tamam oda çocuk, bilmez vs ama neden bir anne yada baba çocuğunun böyle bir davranışına göz yumar. Al çocuğunu de ki bak vurursan eve gideriz vs. Gerekirse eve götür , yaptığının yanlış olduğunu anlasın. Bir daha yapmasın. Ama yok saksı gibi dur orda sen. Anlamıyorum cidden anlamıyorum. Başkasının çocuğuna asla laf edecek karakterde değilim ama inanın ben yine uyardım yukarıda anlattığım sekilde güzelce (ki evliya sabrı varmış bende bunu anladım) hala devam edince kızımı çağırdım çıkıyoruz dedim, kadın bir zahmet aldı oğlunu.
Geleceğin eşini,çocuğunu dövecek adamı da kendini böyle böyle belli etti. Sonra kızıyoruz burda eşini döven adamlara, böyle anne babası varsa uyarmıyorsa , doğal ve normal gibi kanıksayarak büyüyor bu çocuklar maalesef suç anne babada.
Ben akşamdan beri aklıma geldikçe ve kızımın o şaşkın ifadesi gözümün önüne geldikçe sinirleniyorum.
Siz neler yaparsınız böyle durumlarda anneler? Cidden merak ediyorum. Benim hala sinirlenmem normalmi?
Uzun oldu okuyan, yorum yapan, vaktini aldığım herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
Bazen cocuklarin yaramazligi anne baba uyarsa bile durmuyor.biraz cocugun karakteriyle ilgili.benim oglum da viraz yaramaz neler yapiyorum ama olmuyor.

Back