Evlenince kadın çalışmalı fikri.

esım zengın olsun esımın herseyı olsun dıyen de olur,esım calıssın dıyen de olur
ne olursa olsun ınsan olsun dıyen de olur

benım buna saygım var :) buna lafım yok kı zaten ıkı cınsın de bırbırınden beklentısı var bırının maddı olur dıgerının manevı ınsanın hayat da oncelıklerı belırler bunu.

bı ınsan tutup karsısındakıne ben evı olan es ısterım demesı kadar cırkın belırlı bı dayatma olması. bı sartla evlenılmesı dıyorum ben. calısmakta ne var kı ? calısılır onda bırsey yok ben kadın calısmasın demıyorum zaten

hem herseyı bekler hemde kadın calıssın der kadın olan erkek parası yememelı dıyen adamı adam yerıne koyanlara sasırıyorum sadece . dusunce cırkın dıyorum . erkek parası yemek nasıl bı tabır ? bunu dıyorum. bunu dıyen erkekler herseyı kusursuz bekler bır de

yoksa dunya da herkes calıssın kımse ıssız kalmasın dunya kalkınsın benım ısıme gelır cocugumun gelecegı yanı :)

ama hem calısıp hem her ısı yapanın kadın oldugu
erkegın sadece calıstıgı bır ortamda
bana kadın erkek esıt demeyın gulerım

Uuu fena, en uyuz oldugum aile tipi... Allah sabir versin diyorruuum.

+1
Konu sahibini belki evlenince çalışmaz kafasında görüyor.

Asgarü ücrette kadın veya erkeğin ücreti ayrı tutulmazken eve para getiren cinsiyet erkek olmalı diyoruz. Bu da bir çelişki değil midir?

İşte amacımız bu çelişkileri sonlandırmak.

Şu zamanda çalışmayan adamın suratına bile bakılmazken kadının çalışmasının istenmesi pek de garipsenmemeli. Öyle değil mi?

Ben zaten kadini köle olarak gören zihniyet yok demedim ki. Benim ne demek istedigimi anladigini bilmiyorum. Yada derdin ne onuda anlamadim. Ben kisacasi, kadinlari esit gören, saygili erkekler cidden cok vardir. Sadece kadinlar kendi secimleri ile böyle erkekleri secmiyorlar diyorum. Istisna deyip duruyorsun fakat degil iste, degil.

Sanirim senin ile daha fazla tartismak ise yaramayacak. Sürekli ayni noktaya geri geliyoruz. Yinede sohbetin icin tesekkür ederim.

Adam zaten tek yaşıyor ya. Sorumlulugunu almış daha fazlasını hatta. Onden test suruyusu var yani:) ev gecindirmek onu kaygilandirmaz. Sadece sen evde oturunca bana sararsin kafayi tum gun dışardan herif mi beklicen diyo :)
Hiç de öyle değil yıllardır çalıştım şimdi evimdeyim missss gibi ohhhh kocama da sarmıyorum öz bakımımı yapıylrum temizlik günler arkadaşlar çok keyifli. Hele bir de beneğin oldu mu gör

tartışıyor muyduk hiç farkında değilim sohbet ediyoruz sanıyordum ben. Şu an sert çıkışınızdan anladım. Bi derdim yok. Dediniz ya herkes etrafında gördüğünü istisna sanıyor diye. İşte siz bizim gibilere göre istisnasınız biz sizin gibilere göre istisnayız. Yaşadığım çevrede 30 haneli sitede biz dahil eşinden yardım gören sayısı 2. O da biri ben diğeri kayınvaldem. Eşlerimizin bize yardımcı olması balkon yıkayıp çamaşır sermesi diperlerine çok enteresan gelmiş onu da ordan biliyorum kimsenin eşinden yardım görmediğini. Neyse bence de daha fazla uzatmaya lüzum yok.

Üstelik sizli konuşurken birden senli konuşmanız da itici geldi eklemeden geçemiycem.

kadın dedıgın erkek parası yememelı sozu normal bır soz mu ?
kusura bakmayın benım ıcın hıc normal degıl ... benım ıcın cok abes bı soz konu sahıbı de bundan rahatsız oldugunu soyledı bende bu anlamda konu sahıbıne hak verdım bu benım gorusum. calısma evde otur demedım kımseye sız benı anlamamakta ısrar edıyorsunuz...

benım hayatda kendı oncelıklerım özel ama madem bukadar merak ettınız soyleyeyım calısan bı annenın kızı olarak bı babanemın bı annanemın bı mahallede teyzenın elınde buyumek benı cok yordu
kızımın buyumesıne tanıklık etmek ıstedım. annem cok yogun calısan bı kadındı ev ısıne yetısemezdı bana yetısemezdı abıme yetısemezdı hıc bı seyımıze yetısemezdı yetısse eksık kalırdı bırseyler.

kızım 2 yasında ben evden calısıyorum. okula gıdınce evden yuruttugum işi dukkandan yurutucem .

tekrarlıyorum

kadın yemegı temızlıgı yapar dogurur ustune ıs yerınde kosusturur (bırde kadına calısma sartı konuluır)
erkek sadece calısır

ben burda sızden ayrısıyorum sız bunu esıt ve adil buluyorsunuz ben bulmuyorum bu kadar basıt.
ıyı geceler.

Bana göre tehlikeli bir dūşunce siz bu dunyaya ihtiyarlayincaya kadar calisasiniz diye gelmediniz erkek calismak eve rizkini getirmek zorunda soyleme sekli cok iyici ilerde calismamniz halinde mutsuz gunler bekliyor sizi kadin isterse calisir zorla calistirma devamli calistirma fikri dogru degil

Bence çalışıp çalışmamak kadının kendi tercihi olmalı. Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum.
Kadının her ay adeti geliyor, sancıları oluyor. Hamile kalıyor, emzirme dönemi oluyor ve bu liste uzayip gidiyor....
Hem Kadın akşam eve gelince yemek, bulasik, çamasir, ütü hepsi kadına bakıyor. Erkek yardım etse bile her gün ütü yapacagini sanmıyorum. Öyle erkek varsa ne mutlu, ama maalesef bizim generasyonun anneleri paşam diye oglan yetistirince, istesede beceremeyen erkekler oluyorlar.
Bir Kadın çalışmak istesede erkek karşı çıkamaz, çalışmak istemesede.
Bu Kk da neler okuduk. Eşi gece vardiyalı işe gitmek istemedigi icin boşamak isteyen ve şiddet uygulayan kocalar.
Hatta hamile kaldigi icin işe gidemez diye çocuğu aldırmasını isteyen koca bile vardi.
O yüzden bu kadar kesin konuşan birisi bana güven vermezdi.

Not: Bunu yüksek lisansını bitirip, mühendis olarak çalısan biri olarak söylüyorum. Benim tercihim kariyer yapmak, ama çalışmasamda bana ben oldugum icin saygı duyan birini isterdin.

Eski eşim evlendikten 1 hafta sonra çalışmamı istedi .ben hayır dedikçe hergün kavga çıkardı .evliliğim 6 ay sürdü ayrılmanın en büyük nedenlerinden biri çalışmamam dı.

Patavatsiz, düşünmeden konuşup insani sinirlendirmekte üstüne yok.

Sagligim bozulsa evde otursam sanki basima kakacak gibi soyledi:)

direkt dile getirilmesi biraz kafami bulandirmadi degil. Bide biraz kabalasti daha tatli dille dusuncelerini belli edebilirdi diye düşünüyorum.

Soyleme tarzini sevmedim:) koca parasi yemek olmaz, kadin dedigin parasini kendi kazanir esine destek olur.

bunların hepsı sızın yazdıklarınız , sız ne yazarsanız ne danısırsanız bızde o yonde objektıf yorum yaparız
bu yazdıklarınıza ıstınaden adam patavatsız, calısan kadın ıstemesının sebebı ayakları ustunde duran kadından zıyade kendını sıkmaktan korkması ,sorumluluktan korkması dedım .

kadın dogurur, ev ıslerıne kosar, mısafırlere yetısır, ustune kadın dedıgın calısmalı sartı konulur bu adil degıl dedım sızde bunun ustune bana bunu yazdınız :

Herkesin şartları ve durumları farklıdır ama. Direkt bu konular üzerinden çıkarım yapmak ne kadar dogru bilmiyorum.
ozaman sızı rahatsız eden nedır :) herkesın madem sartı durumu farklı gorustugunz beyınde sartlarında durumunda bu cumleyı boyle soylemesı gerekıyormus demek kı... ozaman sızı rahatsız eden bırsey olmamalı.

hayatda bazı genel kabul gormus dogrular vardır. yasınız kac bılmıyorum ama cok da kucuk oldugunuzu dusunmuyorum aklı basında ınsan oldugunuz bellı ... ben 31 yasımdayım nerdeyse 4 sene olacak evlılıgım bır cocuk annesıyım. su hayatda ogrendıgım bırsey varsa o da bukadar keskın konusmalar yapan kadın dedıgın boyle olur dıyen erkekden uzak durulması gerektıgıdır.

sızın mutlu olmanızı ısterım. adam kocaman sinyaller verıyor. kendınız demıssınız evde durmam gerekse basıma kakacak gıbı dıye... bı ısten cıkarılsanız yasayacagınız stresı dusunun. adam eger ben gozum arkada kalsın ıstemem ben yokken bıle guclu olan bı kadın benı hayran bırakır dunyanın bınbırturlu hali var dese derım adam haklı dogru soyluyor dusuncesı dogru derdım.

adamın uslubu bozuk bı kere ...

Bu durum biraz erkeğin yapısıyla alakalı aslında. Kimisi de kıskançlığından çalıştırmak istemez ya da evde bir düzeni olsun sıcak yemeği vs. olsun diye düşünür istemez ya da çocuğu vardır ona iyi baksın diye istemez vs.
Ama
eğer egoistlik varsa ve biraz da paraciysa bu yüzden karşıdakini çalıştırmak istiyorsa o kötü.
Yoksa artık kadın da çalışmalı aslında masraflar eskisine göre çok fazla ama herkes hem iş hem evle de uğraşamaz. Ev hanımlarına saygım sonsuz şahsen en önemli mesleklerden biri bana göre.

Son düzenleme:
her kelımenıze katılıyorum

Ev hanimlari bosbos oturuyor mu yani.ev hanimi olmak da marifet ister.herkes oyle beceremez temizlik yemek bulasik vs...calisan ve pislik icinde yasayan cok okumus! var ne yazikki.ev hanimligi bir meslektir duyurulur.
Bence karsinda ki adam sana bakamam parani kazan arti yemek bulasik temizlik de yap kisaca kole ol demek istiyor.cimri pinti bu cok acik.evi erkek gecindirir.calisip calismamak sana kalmis sen bilirsin dese amenna.beyefendi ev hanumi istemezmis.ee peki deseydin ya ozaman eve bir kadin tutariz heralde aksam ne yicen ne iccen.ben calisirsam yorgun argin birde ev de hizmetcilik yapamam sen ayaklarini uzatmis tv seyrederken.cok iyidusun derim...tehlike sinyalleri caliyor

Aynen. Ayrıca:

-Yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik, çocukları doyurma, yıkama vs tüm ev işleri adil bir biçimde paylaşılmalı.
- Misafir geldiğinde ikram edilecek şeylerin hazırlanması, pişirilmesi, yiyeceklerin ve çayın servisi de kadın ve erkek tarafından ortaklaşa yapılmalı.
- Anne ve babalar yaşlıysa, kadın eşinin ailesine yardım edebileceği gibi, erkek de kadının ailesinin evine gidip temizlik yapabilmeli. Veya örneğin kayınvalidesi veya kayınpederi mevlüt okuttuğunda adam da gidip servise yardım edebilmeli.
- Adam memlekete gittiğinde kadını evde ailesiyle bırakıp, gece yarısına kadar arkadaşlarıyla eğlenebiliyorsa, kadın da memlekete gittiğinde adamı evde ailesiyle bırakıp, gece yarısına kadar arkadaşlarıyla eğlenebilmeli.

Ama adam bu maddelere itiraz ediyorsa ve bir de üstüne “kadın çalışmalı, eşitlik olmalı” derse ben o adamı çok ikiyüzlü bulurum.

Söyleyis tarzi benimde hoşuma gitmedi. Kadin koca parası yemesin falan. .....
Calisip / calismama fikri kadina bırakilmalı. Tabi maddi durum elvermiyor ve tek kisi evi gecinderemiyorsa ozmn mecbur gibi birseysin; ac bekleyemeyecegimiz icin.
Onun disinda çalış /çalışma demek cok itici geliyor bana.

Birde bizde bebek faktörü var. Isteyen kendi bakar isteyen bakıcı ile işine doner. Bu döngüye bile karışıyorlar can sıkıcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…