- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.365
- 598
- Konu Sahibi noclearmind
-
Huzursuzluk iki gun cikardi , ucuncu gun yoluna girerdiBen de eşimi seçerken çok dikkat ettigimi düşünüyordum.Evlenmeden once kendisi ile ilgili alacağı kararlarda bile bana fikir sorardi. Bekar evimde bana mukellef sofra kuran, hafta içi sabah yiyebileyim işe aç gitmeyeyim diye buzluguma gözleme hazırlayıp koyan adam evlendigimizin ertesi günü değişti. Annemi ara da fasulyeyi nasıl sevdigimi anlatsin öyle pişir , atletlerimi de boyle útúle şoyle katla diyen birisi olduSimdi burada paylasimlari görüyorum da sanırım hatam aman huzursuzluk cikmasin.....annem neler çekti..... benim hayatım şununkinin yanında harika.... diye kendi kendimi avutmammis
Ona lafım yok. Bu saydıklarınızı yapıp ayni zamanda gününün en az 9.5 saatini işte geçiren (yolu saymiyorum) kadınlarımız da var.. mesajımda da gördüğünüz üzere, benim savunduğum nokta imkanı olan her kadınımızın çalışması, kendi ayakları üzerinde duruyor olması.. yeri gelir erkek işsiz kalır, kadın bakar. Yeri gelir kadın işsiz kalır, erkek bakar. Hayat müşterekse çiftlerin her konuda birbirine destek olmasi gerekir. Birbirine destek olamamaktan şikayetçi olanların en büyük sorunu da, evlenmeden once birbirlerine pembe gozlukleri çıkarmadan bakanlar.Kadın zaten evde de çalışıyor.
Evin temizliği, yemek, çamaşır, bebek-çocuk bakımı. Bunların hepsi maddi karşılığı olmayan 7/24 devam eden işler.
O yüzden erkeğin çalışmasıyla kıyaslanamaz.
Kızlar merhaba iyi akşamlar
Hayatımda birisi var, suanlik iyi gidiyor iliskiyi oturtmaya çalışıyoruz ağır ve sağlam gidiyor diyebilirim.
Ikimizde isinde gücünde insanlarız.
Geçen evlilik ile ilgili muhabbet açıldı. Ona göre kadin da çalışmalıymış o istemezmis evde oturan kadın hayat müşterek çalışsın parasını kazansın diye bahsetti. Bende böyle oldugunu düşünüyorum fakat bir erkegin direkt boyle dile getirmesi beni acayip rahatsiz ediyor ki bu rahatsizligimida dile getirdim. Ben biraz sert çıkışınca geri yaptı. Aksi bi durum oldugunda ya da çocuk oldugunda tabiki de tolerans gösterilir ama bunlarin haricinde ev hanımı benim tercihim değil dedi. Benimde ister istemez aklımda evde otursam demek ki benle birlikte olmayacakmis dedim. Direkt üstüme alinmadim kendi uzerimden konuşmadım. Yani kendi kendime gelin guvey olmak istemedim açıkçası.
Dert edindigim nokta eski iliskilerimde cok mutsuz oldum hep kirildim. Artik yoğurdu ufleyerek yiyorum. Suan görüştüğüm kişi bu dusunceleriyle ilgili tehlike yaratır mı bana ? Tekrar tekrar dusunmem gereken noktalar var mi ? Yorumlarinizi bekliyorum. Tişkürler:)
Mesele çalışıp çalışmamak değil.Ama grillcim iste bu kadinlarla alakali
Bak daha dun prensesin konusunu okumafin mi? Yemedigi kufur kalmadi dayak siddetin her turlusu var ama hatun 2 gule tav oldu kocam degisti deyip kendisine destek olan ailesini de birakip gitti kocaciginin kollarina
Yani kadinlar boyle oldugu surece ezilmeye devam ederler
Sence herhangi bir erkek bana parmaginin ucuyla bile vurmaya cesaret edebilir mi :) anasindan dogduguna pisman ederim onu
Hala burda dayak yiyen kadinlara kocana bir sans ver diyen kadinlar var yahu
Once kadin kendi zihniyetini degistirecek
Yoksa ezilmeye de maaslarini kaptirmaya da devam ederler
Ayrica bunun okumakla falan alakasi da yok
Burda kocasina ve ailesine senelerdir bakan doktor hanimin hikayesini de okuduk
Kendini ezdiren kadin , bence gercekten zor durumda olan isi gucu meslegi ailesi destegi olmayanlar cok az sayida..
Kadın zaten evde de çalışıyor.
Evin temizliği, yemek, çamaşır, bebek-çocuk bakımı. Bunların hepsi maddi karşılığı olmayan 7/24 devam eden işler.
O yüzden erkeğin çalışmasıyla kıyaslanamaz.
Yuzde konusunda yorum yapamayacagim cunku benim etrafimda hic yok boyle kadin , ben bdv de goruyorum ve agzik acik okuyorum cogu konuyuMesele çalışıp çalışmamak değil.
Kadının kendi temel haklarına sahip çıkması.
Bazen bu kadınlar kocasızken ne yapıyordu, yaşamıyor muydu diye düşünüyorum.
Hadi ev kızı tv ve internet sayesinde "pembe panjurlu ev, beyaz gelinlik"hayaliyle gününü dolduruyordu diyelim.
Çalışan kadınların geneli bu ev kızından farklı değil ki.
Pembe mobilyalar alma hayali kurar, 7/24 kocişiyle sevgili modunda bir evliliği olsun ister.
E hani özel alan, sosyal hayat, farklı ilgi alanlarına saygı, müşterek hayat vs.
Yok maalesef. Ya kocişini kandırırlarsa.
Hem evde hem işte çalışayım, hamile kalıp şişeyim ama kocam aldatmasın diye cinsel ihtiyaçlarını aksatmayayım, doğum kilolarımı hemen vereyim, çocuğu bakıcıya bırakıp en kısa zamanda işe döneyim, 3 saat uykuyla her şeye yetişeyim.
Köleliğin adı çalışan kadın olsun.
Eşitlik nerede?
Ve bu istisna değil % 90 ı böyle.
Aynen öyle.Esimin isi cok iyi olmasa derdim ki sen otur evde ben gideyim ise ne olur.
Onun da stresi var her is zor ama iki kucuk cocukla bütün gün evde cok yoruluyorum ve sonu yok.
Kücük bana yapisik, sürekli bir kolumda onu tasiyorum bir kolumla da isimi yapiyorum. Kollarim agridan düsüyorlar asagiya.
Evin isi asla bitmiyor. Tatilim yok. Maddi bir gelirim de yok bu yaptiklarimdan. En uzun uyku sürem iki saat. Ve ben senelerdir bu sekilde yasamaya calisiyorum.
Dinlenememekten bitmeyen rahatsizlarim olustu. Sacimdan yaralar akiyor.
Gecici bir dönem ama cok zor.
Bana evde oturuyorsun calisan kadin vidividisini yapan bir cengaver ciksin da kapisalim. Yemez.
Evde oturdugum cok nadir. Bu ne o zaman. Nasil bir evde oturmaktir bu karnimi zor doyuruyorum.
Neyse kadina evde otur ya da oturma denilmemeli.
Herkesin kendi tercihi.
Insan bu hayatta birseyler yapmali. Ama is ama baska birsey. Hayat sadece yiyip icip yatmaktan ibaret degil. Bosa oksijen israfindan kacinmak lazim.
Ama iste kadina zaten cok yükleniliyor. Cok ayip bak yüzyillardir cekiyoruz hala bitmedi.
Düsün su kadinlarin yakasindan.
Cocuklari büyüttükten sonra illa ki bir ise girip calisacagim. Pasa gönlüm ne isterse. Maddi sikintimiz olmadigi sürece görev paylasimi bizde sudur. Esim eve ekmek getirir, ben evi derler toplar cocuklara bakar ilgilenirim. Ha ilerde bos vaktim olur tabiki de calisarak degerlendiririm.
Cocuk varsa ona da mesai ayirmak lazim. Yani birinin gönüllü onlara cok iyi bakmasi lazim.
Kızlar merhaba iyi akşamlar
Hayatımda birisi var, suanlik iyi gidiyor iliskiyi oturtmaya çalışıyoruz ağır ve sağlam gidiyor diyebilirim.
Ikimizde isinde gücünde insanlarız.
Geçen evlilik ile ilgili muhabbet açıldı. Ona göre kadin da çalışmalıymış o istemezmis evde oturan kadın hayat müşterek çalışsın parasını kazansın diye bahsetti. Bende böyle oldugunu düşünüyorum fakat bir erkegin direkt boyle dile getirmesi beni acayip rahatsiz ediyor ki bu rahatsizligimida dile getirdim. Ben biraz sert çıkışınca geri yaptı. Aksi bi durum oldugunda ya da çocuk oldugunda tabiki de tolerans gösterilir ama bunlarin haricinde ev hanımı benim tercihim değil dedi. Benimde ister istemez aklımda evde otursam demek ki benle birlikte olmayacakmis dedim. Direkt üstüme alinmadim kendi uzerimden konuşmadım. Yani kendi kendime gelin guvey olmak istemedim açıkçası.
Dert edindigim nokta eski iliskilerimde cok mutsuz oldum hep kirildim. Artik yoğurdu ufleyerek yiyorum. Suan görüştüğüm kişi bu dusunceleriyle ilgili tehlike yaratır mı bana ? Tekrar tekrar dusunmem gereken noktalar var mi ? Yorumlarinizi bekliyorum. Tişkürler:)
Bana calis demedi zaten. Benim evlenecegim insanin calisma hayati olmali dedi. Cocuk yaşta degiliz ay biz evlencez yuppi yasasin havalarinda degiliz. Soyle bozuldum, duygusal olarak. Ne yani is hayatim olmasa sevmeyecek misin tarzinda.Bence şimdi öyle düşünme ama devamlı evlilikle ilgili konularda aklına takilani sor baktın cevaplar seni tatmin etmedi ayrıl o zaman çünkü evlilik denge işi onun düşüncelerini göz ardı etme.Ayrica sende aynı fikirde degilmisin ondan duyunca neden bozuldun ben soyleyim çünkü biz kadınlar olan olaylara duygularımızla bakıyoruz vay efendim demek çalışmasam beni sevmeyecek mesela yok öyle birşey adam mantıkla bakmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?