- 12 Eylül 2014
- 3.790
- 6.952
- 158
- Konu Sahibi noclearmind
-
Ay canım benim.. Işıklar içinde uyusun. Devlet gibi kadınmış..Evde duran her insana boş demiyorum ama evde boş oturan binlerce ev hanımı var bu ülkede. Günün yarısını tv karşısında kadın programı izleyerek geçiren binlerce, hatta milyonlarca kadın... bunlar evde oturan boş kesim oluyor :)
Oysa ev hanımı olup, hem çocuğuna bakan hem evin işlerini yapan hem kitabını okuyan hem sergiye-müzeye-sinemaya giden hem de kendine bir uğraş/hobi bulup (ahşap boyama, keman çalma vs.) bu konuda çok ilerleyen ev hanımları da var. Bu kadınlar başımın üstünde. Zaten bu kişilere boş dersek, Allah çarpar valla :)
Ama onun dışında evin günlük işleri ve çocuk bakımını halledip bir dünya iş yapmış gibi söylenen kadınlara anlam veremiyorum. Çünkü benim anneannem 35 yaşında eşini kaybetmiş, dul kalmış. O yaşta hem 3 çocuğunu okutmuş, hem evin yemeğini/temizliğini tek başına yapmış hem de her gün sabah 8den akşam 5e kadar memurluk görevine devam etmiş. Huzur içinde uyusun benim meleğim... ama demek istediğimi anladınız siz :)
Ay canım benim.. Işıklar içinde uyusun. Devlet gibi kadınmış..
Benim annenannecigimde öyle.. Cok güçlü kendine has bir kadın. Bende Onun yarisi olsam yeter bana.. Başımdan eksik olmasın.Allah razı olsun, sağ olun. Çok güçlüydü, onun yarısı kadar güçlü olabilirim inşallah ben de :)
ben bu zamana kadar hıc bı yerde kadınla erkek esıt demedım
esıt olması mumkun degıl
doguran kadın
calısan kadın
temızlık yapan kadın
kadınlık yapan kadın
yemek yapan kadın
bunun kayınvalıde gorumce eltı ucgenınde savas verenı kadın
mısafır gelecek telası ceken kadın
ne esıtlıgı !
evet çok riskli değil. Eşim babası ve ablasıyla ortak iş yapıyor. Ama ablası ve eniltesi ortak kese konusunda çok ısrar etmişlerdi. Eşim beni yiye yiye bitiremediler bi de ortak kese yapsak avcumuzu yalarız artık demişti. Hatta sert çıkan ben olmuştum. Siz çift gelirlisiniz biz ay sonunu getiremeyince bizim karnımızı siz mi doyurcaksınız demiştim :) mevzu kapanmıştı o çıkışımdan sonra. Ki eşim babasıyla bile anlaşamıyo çoğu zaman ömür törpülük iş yani aile işi.
tam öyle değil bence o. Tabi sorun yine kadınlarda. Çünkü erkek evlat yetiştirmeyi bilmiyorlar. Benim annem de gelenekçi bi kadındı kardeşimin eline iş değdirmezdi. Cadılık yapa yapa yemek de yaptırırdım kardeşime bulaşık da yıkatırdım temizlik yaptırırdım. Annem kızardı bana yine de tınlamazdım. 4 yıl yalnız yaşadı kardeşim çoğu kadından daha temiz ve düzenliydi ve enfes yemekler yapar. Şimdi 2 yıllık evli eşi de çalışıyo. Temizlik yemek kardeşimde. Bulaşık eşinde. Eğer temizliği yapamazsa yardımcı getirir eve ve eşi inanılmaz mutlu bu halinden dolayı. Anneme kalsa o da hizmet bekleyen bi kütük olcaktı. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Adam zaten tek yaşıyor ya. Sorumlulugunu almış daha fazlasını hatta. Onden test suruyusu var yani:) ev gecindirmek onu kaygilandirmaz. Sadece sen evde oturunca bana sararsin kafayi tum gun dışardan herif mi beklicen diyo :)Demekki yeri geldiğinde evin yükünü üstlenmek istememek gibi şey amaaan anla işte ben yetemem diyor ben sıkıya gelemem diyor
Erkek çalışma derse sen nasıl böyle bir şey ima edersin hangi çağdayız diyoruz. Erkek çalış dese sen beni param için mi sevdin diyoruz... İtiraf etmek gerekirse bazen ne istediğimizi bilmiyoruz.
Bi de şu nokta var tabii: Erkek bize neden çalış veya çalışma diyebiliyor. Biz erkek hakkında böyle karar vermezken neden onları hayatımızın karar mekanizması olarak görüyoruz
Her insanın gün içinde ilgilendiği farklı işler ve kişiler vardır ancak bu kadın ile erkeğin eşit olmadığını göstermez.
Bunu şahıs bazlı yorumlamak zaten çok yanlış.
Atıyorum siz kaynananızdan çekiyorsunuzdur, eşiniz rahattır. Sırf bu yüzden kadın erkekten daha zor şartlarda yaşıyor diyemezsiniz. Çünkü kim bilir belki karşı komşunuz çok rahatken, onun kocası kayınpederiyle tartışma yaşıyordur vs.. bu durumda da erkek kadından daha zor şeyler yaşıyor diyemeyiz. Herkesin farklı hayatı, kafaya taktığı farklı olayları, çatıştığı farklı kişileri ve farklı uğraşları var. Ama günün sonunda, kadın = erkektir. En azından böyle olmalıdır.
Evde duran her insana boş demiyorum ama evde boş oturan binlerce ev hanımı var bu ülkede. Günün yarısını tv karşısında kadın programı izleyerek geçiren binlerce, hatta milyonlarca kadın... bunlar evde oturan boş kesim oluyor :)
Oysa ev hanımı olup, hem çocuğuna bakan hem evin işlerini yapan hem kitabını okuyan hem sergiye-müzeye-sinemaya giden hem de kendine bir uğraş/hobi bulup (ahşap boyama, keman çalma vs.) bu konuda çok ilerleyen ev hanımları da var. Bu kadınlar başımın üstünde. Zaten bu kişilere boş dersek, Allah çarpar valla :)
Ama onun dışında evin günlük işleri ve çocuk bakımını halledip bir dünya iş yapmış gibi söylenen kadınlara anlam veremiyorum. Çünkü benim anneannem 35 yaşında eşini kaybetmiş, dul kalmış. O yaşta hem 3 çocuğunu okutmuş, hem evin yemeğini/temizliğini tek başına yapmış hem de her gün sabah 8den akşam 5e kadar memurluk görevine devam etmiş. Huzur içinde uyusun benim meleğim... ama demek istediğimi anladınız siz :)
Bence veriyoruz. Calismayan erkekle kim evlenip yuva kurar ki ? Oldu olacak kahveye gitsin cay parasinida ben vereyim:)Erkek çalışma derse sen nasıl böyle bir şey ima edersin hangi çağdayız diyoruz. Erkek çalış dese sen beni param için mi sevdin diyoruz... İtiraf etmek gerekirse bazen ne istediğimizi bilmiyoruz.
Bi de şu nokta var tabii: Erkek bize neden çalış veya çalışma diyebiliyor. Biz erkek hakkında böyle karar vermezken neden onları hayatımızın karar mekanizması olarak görüyoruz
yok yine de doymuyo. Kese ortak değil ama annesi babası bi yandan ablası yiğeni öte yandan sömürüyolar. Sessiz kocam da hiç ses çıkarmıyo elimde varken yapayım boşver diyo :)) bazen delleniyo bana içini boşaltıyo amaa tabi ki ailesine sesini çıkaramıyo. Beni saf sanıyolar ama ben her şeyin farkındayım nereye kadar yiycekler ömrümü bakalım diyo. Ee alan razı veren razı bana laf düşmüyo haliyle.Çokk iyi yapmissiniz. Bu aile islerinde, hele ortak kesede illa bir taraf yiyor, bi taraf sömürülüyor ben onu gördüm, duydum hep. Eşiniz de farkindaymis neyse ki. Bazilari safligina doymuyor cunku
yazdıklarımın hıc bırı sahıs bazlı degıl kı tamamen genel
kadın erkek esıt olmamalı
kadın her zaman bır adım onde olmalı benım hayat gorusume gore
aynı sartlar sunulsa kadınların erkeklere cok buyuk fark atacagı orta da
fakat gercekler?
kac tane erkek var ev ıslerınde esıne yardım eden ?
bu konu da ard arda uc yorum yaptım dıkkatlı okursanız ne demek ıstedıgımı daha ıyı anlayacagınızı dusunuyorum
cocuk ısterler, guzel yemek ısterler, duzenlı temızlık beklerler calısan kadın olsun derler hatta bılhassa su meslekten olsun da derler hanı esıtlık dıyorum ?
kımse calıstı dıye incileri dokulmez fakat bu kısıye sart kosuldugunda bunun stresı ınsanı yaslandırır. benım esım calısan kadın ısterım deseydı evde oturdugum o 2 senelık dönemde stres topu olur cıkardım sanırım kendımı cok zorlardım belkıde manevı yonden daha fazla yıpranırdık
ben degıl once bız olmayı ogrenmek gerek demek ıstedıgım bu.
gunun yarısını tv ızleyerek gecıren kadınlar belırlı bı yas ustu olanlar yanı tamamen sahıs bazlı ve azınlık olan bı ornek... evde oturarak o evın duzenı saglanmıyor malesef :) hele cocuk varsa mumkun degıl oturabılmek.
:)
dusuncelerınızı benımle paylastıgınız ıcın tesekkur ederım bu arada ıyı forumlar
tamam iş yapmamış olabilirsiniz ama ben bu fikri aşılamasam kardeşime o da gördüğü gibi hizmet bekliycekti eşinden. Yani yine anne eğitimi ve ev içi ilişkiler önem kazanıyo burda. Siz ve eşiniz gelenekçi bi ortamda yetilmemilsiniz belli ki. Kayınvaldemin her işini evlenene kadar eşim yapmış fakat eşimin bana yardımcı olmasına katlanamıyo kadın. Bu zihniyetler de var yani.Evet ogullarini yetistiremeyen kadinlar var fakat bu konu disi birsey. Her kadin oglunu öyle yetistirmiyor. Bak benim gibiler istisna dedin, kardesinde esim gibiymis. Demek ki eslerine yardimci olan, saygili olan erkekler vardir ve coktur.
Benim annemde asla benim is yapmami istemezdi. Evlendigimde temizlik, yemek nedir bilmezdim. Ayni sekilde esimde evde hic is yapmazmis. Ama ne oldu? Yetiskin, kendi kararlarini veren bireyler olarak ve sevgi ve saygi cercevesinde birbirimize yardimci olmayi karar verdik.
Sorun dedigim gibi, erkeklerde degil, kadinlarda. Kendini hizmetci olarak gören kadinlar ve onlarida öyle gören erkekleri ile evlenmeleri.
esımle evlendıgımde işsizdiBir erkeğe çalışmama gibi bir opsiyon sunabiliyor mu kadınlar? Çalışmayan, doğru dürüst işi olmayan bir erkekle evlenmek isteyen kaç kadın çıkar mesela?
Bence veriyoruz. Calismayan erkekle kim evlenip yuva kurar ki ? Oldu olacak kahveye gitsin cay parasinida ben vereyim:)
Bir erkeğe çalışmama gibi bir opsiyon sunabiliyor mu kadınlar? Çalışmayan, doğru dürüst işi olmayan bir erkekle evlenmek isteyen kaç kadın çıkar mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?