- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.365
- 598
- Konu Sahibi noclearmind
-
Aynen :)Bende yazacaktım çekindim valla. Çok yakın arkadaşlarımın evliliklerinde ev temizliği hep erkeklerde. Evime arkadaşlarım geldiğinde bile şakasını yaparlar, bu sefer temizliği eşin yapmış belli ortalık çok toplu diye. Kızıma ait herşey ondadır. Yemeğinden, uyutmasına, banyosuna. Ben yemek yaparken sofrayı hazırlar, sonrasında bulaşıkları o yıkar. Benim yemeklerimi çok sevdiğinden yemek işi bende yoksa oda müşterek bizde. Ve ben ev hanımıyım o çalışıyor. Ama bunları yapmaktan asla gocunmaz. Yoruyor muyum seni diye sorarım bazen, ben evimde huzur buluyorum niye yorulayım der ve asla teşekkür ettirmez işler için, sanki senin görevinmişte lütfetmişim gibi yapma. kızımıza kötü örnek olursun der hep. Bunlar benim çevremdeki evliliklerde çok olağan durumlar. KK benim için yepyeni, çok değişik bir dünya oldu.
hayırlı olsun diyim o zaman şimdiden. Siz akıllı bi kadınsınız zaten bi de kimsede hakkınızı bırakmazsınız burdan tanıdığım kadarıylaAnlasamadigim gorumce var benimde ama onunla is yapmicaz zaten. Cok can ciger olmasam da ufak hesaplar pesinde koşan tipler degiller. Herkesin durumu iyi zaten bir sorun cikmaz gibi oyuzden bir sans vermeye deger buldum.
O isin espirisi tabikide. Bosanmis bir ailede büyüdüğüm icin bu konuda cok endiselerim korkularim var. Bazen her şeyin altindan ima cikarmaya çalışıyorum. Bi kefeye koyuyorum bu kisiyle olur mu birbirimizle güzel bir hayat verebilir miyiz diye.Evliliği belirleyen partner seçimi. Onuda bize tepside sunmuyorlar. Seçim bizim. Beklentiler karşılıklı uyuşmadıktan sonra evlenmek için evlenilmez. Ha evlenirsende gelen sorunlar sürpriz olmaz bence.
patavatsız bırıymıs
bunu soylemenın daha nazık yolları var
calısan kadın tercıhı olabılır . bu onun tercıhı saygı duymak gerek
ve evet sız evde olsaydınız sızınle bır yola adım atmayacaktı bu da dogru
ısten cıkma durumunuz olsa aranızda soguk ruzgarlar da esecek
buna gore sızın karar vermenız gerekıyor sahsen ben olsam ben calısan kadın ıstıyorum sartı olan hayata boyle bakan adamla evlenmezdım. cunku benım hayatda oncelıklerım farklı
sızınde gorustugunuz bey ıle bu anlamda hayat gorusunuz bellı kı uymuyor. bır erkegın dırek bunu talep etmesı bı kere agzına yakısmıyor. ılerde aranızda baska sorunlar da cıkacagını dusunuyorum
hayırlısı olsun
Buyuk konusmuyum ama sadece evlatlarim olmadan yasayamam , hicbir erkege boyle bir paye vermedim , vereni de anlamambu konuda sonsuz hak veriyorum. Çünkü kişiler kendilerini tam göstermese de sinyaller veriyor. Ama seviyorum onsuz yaşayamamcı kadınlar bu tarz erkeklerin bi taraflarını kaldırıp resmen hükümdarlık sürmesini sağlıyolar.
burda erkeknoclearmind merhaba..
"Erkek çalışmalı" dendiğinde rahatsız olunmuyorsa, "kadın çalışmalı" dendiğinde neden rahatsız olunuyor?
Demek istediğim hayat müşterek, ve imkanlar varsa kadın da erkek de çalışmalı, üretken olmalı.
ben bu zamana kadar hıc bı yerde kadınla erkek esıt demedımSonra da eşitiz de eşitiz.
tam öyle değil bence o. Tabi sorun yine kadınlarda. Çünkü erkek evlat yetiştirmeyi bilmiyorlar. Benim annem de gelenekçi bi kadındı kardeşimin eline iş değdirmezdi. Cadılık yapa yapa yemek de yaptırırdım kardeşime bulaşık da yıkatırdım temizlik yaptırırdım. Annem kızardı bana yine de tınlamazdım. 4 yıl yalnız yaşadı kardeşim çoğu kadından daha temiz ve düzenliydi ve enfes yemekler yapar. Şimdi 2 yıllık evli eşi de çalışıyo. Temizlik yemek kardeşimde. Bulaşık eşinde. Eğer temizliği yapamazsa yardımcı getirir eve ve eşi inanılmaz mutlu bu halinden dolayı. Anneme kalsa o da hizmet bekleyen bi kütük olcaktı. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.Ben istisna degilim. Bircok erkek esim gibi düsünüyor. Sorun ne biliyor musun? Sorun erkek degil, kadindir. Asil sorun kadinlarin benim esim gibi düsünmemeleri. Kendi degerini bilmemeleri. Kendini esine verilen hediye paketi olarak görmeleri.
Burdada konu okuyoruz sevgililik döneminde bile kayin aile ile hasir nesir olunmasi. Iyi gelin olma adina telefonlasmak. Ilk evlendiginde kac cesit yemek yapilmasi, kv'deden ilk gece giyecegi seksi gecelik alinmasini istemek,.. Ve elbette odun ve maco erkek ile evlenmek. Diger erkekleri yumusak ve pasif görmeleri. Insta'da pembik gelin olma hayalleri...
Asil kadinlar kendilerini esit görmüyorlar, hayat müsterektir demiyorlar. Kadin olmak, esine hizmet etmektir anlayisi var. Burda bir zaman önce sirf sabah esime kahvalti hazirlamiyorum diye kötü es sifati yedim.
Yani sorun erkeklerin kadinlari hizmetci olarak görmesi degil, kadinlarin kendilerini öyle görmesidir. Cocuklarini bile esleri ile paylasmak istemiyorlar. Esitlik oluncak ise, önce kadinlar düsünce tarzlarini degistirmesi lazim.
hayırlı olsun diyim o zaman şimdiden. Siz akıllı bi kadınsınız zaten bi de kimsede hakkınızı bırakmazsınız burdan tanıdığım kadarıyla
Bence yapmaz yarın yemek falan. Erkek milleti değil mi. Sen arada telef olursun yemek iş temizlik ďerkenSoyleme tarzini sevmedim:) koca parasi yemek olmaz, kadin dedigin parasini kendi kazanir esine destek olur. Ama bunun yani sira her sey ortak diye konustu. Temizlikte yemekte beraber yapilir bla bla
ben bu zamana kadar hıc bı yerde kadınla erkek esıt demedım
esıt olması mumkun degıl
doguran kadın
calısan kadın
temızlık yapan kadın
kadınlık yapan kadın
yemek yapan kadın
bunun kayınvalıde gorumce eltı ucgenınde savas verenı kadın
mısafır gelecek telası ceken kadın
ne esıtlıgı !
Ben canimin kiymetini bilen tiplerdenim kimsenin pasa gönlü olacak diye telef olamam isine geliyosa gelmiyosada keyfi bilir kazandigim parayı yatiririm yardımcı kadına o zaman gorur dünyasını:)Bence yapmaz yarın yemek falan. Erkek milleti değil mi. Sen arada telef olursun yemek iş temizlik ďerken
kesinlikle öyle. Kadın önce kendini sevip kıymet vericek. Eşim yoğun çalışmasına rağmen temizliğe de yardım eder. Çocukla da çok ilgilenir. Bazen bütün gün oğlumla oynarız kahvemi yapar kitap okurum yemek yapmadım bugün derim. Sefan olsun iyi yapmışsın dışardan yeriz der. Ki ben evimde çalışıyorum sadece :) benim eşim bana bu kadar yardımcıyken hanımları hem evde hem işte çalışan erkekler bi zahmet daha özverili olsun.Buyuk konusmuyum ama sadece evlatlarim olmadan yasayamam , hicbir erkege boyle bir paye vermedim , vereni de anlamam
Evlilik musterek hayat demektir , tabi ki sevdigin insanla olmali ama bunun disinda en buyuk olay mantigin uymasi
Beni kadin oldugum icin kole gibi goren bir adamla evlenmeyi gectim zaten asik da olamam sevemem de
Benim kafamin basmadigi konular bunlar
Nesi sevilir , neden sevilir
Bana gore kendine deger vermeyen kadinlar sevip olup bitiyor boyle adamlara
Herkesin şartları ve durumları farklıdır ama. Direkt bu konular üzerinden çıkarım yapmak ne kadar dogru bilmiyorum.evde olmak bos durmak da degıl ayrıca arkadaslar
ev işçisi=ev hanımı
ne sıgortası var ne maası pardon da...
cocuk bakmayı ısten saymıyorum. o olması gereken zaten . o ayrı
ama evdesınız dıye sızden hersey dort dortluk beklenıyor halbukı evdeyken daha fazla seyle ugrasıyorsunuz daha cok yoruluyorsunuz
ayrıca tum gun yatıp yuvarlanmıyor ev hanımları evde bır emek soz konusu
o ıslerı kadın yapmasa baskasına yaptırılacak neyle yaptırılacak parayla baska bı kadına degıl mı
bır ev hanımının yaptıgı tum ıslerı ne kadara yaptırabılırsınız gunluk ? cok cıddı bır emek var ortada. bunun ustune bırde para verecek kadın kocasına
oh ne guzel dunya keske erkek dogsaydım
En iyisi zaten insan kendini kıymetli görmezse elin oğlu hiç görmez sanmıyorum.Ben canimin kiymetini bilen tiplerdenim kimsenin pasa gönlü olacak diye telef olamam isine geliyosa gelmiyosada keyfi bilir kazandigim parayı yatiririm yardımcı kadına o zaman gorur dünyasını:)
evet çok riskli değil. Eşim babası ve ablasıyla ortak iş yapıyor. Ama ablası ve eniltesi ortak kese konusunda çok ısrar etmişlerdi. Eşim beni yiye yiye bitiremediler bi de ortak kese yapsak avcumuzu yalarız artık demişti. Hatta sert çıkan ben olmuştum. Siz çift gelirlisiniz biz ay sonunu getiremeyince bizim karnımızı siz mi doyurcaksınız demiştim :) mevzu kapanmıştı o çıkışımdan sonra. Ki eşim babasıyla bile anlaşamıyo çoğu zaman ömür törpülük iş yani aile işi.Olur insallah sagolun. Hakkimi yedirtmem ama para, iş konularinda filan didisecegimizi dusunmedigim icin giriyorum. Yoksa ugrasamam aslinda.
Kaynimda esimle is kurmak istemisti eskiden mesela ama olumlu bakmadim zaten esimde istemedi. Problem cikcagi belliydi. Evin ana gecim kaynaginin aile işi olmasini, hele ortak kese olmasini asla istemem. Benim ki ekstra yan gelir gibi birsey olacagi icin cok riskli gormedim.
evde olmak bos durmak da degıl ayrıca arkadaslar
ev işçisi=ev hanımı
ne sıgortası var ne maası pardon da...
cocuk bakmayı ısten saymıyorum. o olması gereken zaten . o ayrı
ama evdesınız dıye sızden hersey dort dortluk beklenıyor halbukı evdeyken daha fazla seyle ugrasıyorsunuz daha cok yoruluyorsunuz
ayrıca tum gun yatıp yuvarlanmıyor ev hanımları evde bır emek soz konusu
o ıslerı kadın yapmasa baskasına yaptırılacak neyle yaptırılacak parayla baska bı kadına degıl mı
bır ev hanımının yaptıgı tum ıslerı ne kadara yaptırabılırsınız gunluk ? cok cıddı bır emek var ortada. bunun ustune bırde para verecek kadın kocasına
oh ne guzel dunya keske erkek dogsaydım
Herifin corabina kadar utu yapan hatunlar var ya. Saclarimi süpürge ettim deyimi cuk oturuyo yani. Niye o kadar kendimi hirpalayayim ki. Temizlik yok ise yasasin b.kun icinde o rahatsiz olmaz ise ben hic olmam peh.En iyisi zaten insan kendini kıymetli görmezse elin oğlu hiç görmez sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?