Evlenince kadın çalışmalı fikri.

Kapitalist sistemde yeni nesil erkeklerin çoğu bu görüşte.Kadinin çalisip çalişmayacagi kendi isteği ve ihtiyaca gore değişir.Kadinin toplumda cok fazla statüsü var hepsine birden yetismek zor herkes de yapamiyor zaten.Çocuğun büyük sorumluğu yukü anneye kaliyor.Boyle diyen erkeklerden hoşlanmiyorum.Saygıli olmali birazda geçim yükünün kendinde oldugunu bilmeli.Tabi isteyen kadin calisir ve de daha rahat geçinilir. Ama cocuk büyuklerin elinde anne hasretiyle boyle durumlarda var.

Bunu bu şekilde dile getirmesi itici.
Oldu ki evlendiniz,ortada sebep yokken işten çıkarıldınız yada hastalandınız işten ayrılmak zorunda kaldınız,o zaman hep aklınıza gelecek bu söylemleri ve kendi kendinize rahatsız olacaksınız o birşey demese bile.
Ha beraber çalışırız,en iyi tatillere gideriz,çocuğumuzu iyi okullarda okuturuz vs diyebilirdi bu rahatsız etmezdi sizi ama bu şekilde söylemesi hoş değil.

Ne tehlıkesı yaratacak ayaklarınyere basan,çağdas,kendını eve kapamayan kadın isteyen erkek? Obur turkusunden kork. Ya da o senden korksun. Yan gelıp yatayım potansıyelı var gıbı sızde

Tabiki Kadın da çalışmalı ama bunu söylemenin bin türlü yolu var hayatın ne getireceği belli olmuyor bu adam hakkında bu konuda iyi düşünmenizi tavsiye ederim neden mi ?
Çok basit bir neden yüzünden 15 gün önce kadar işimi kaybettim çıkartıldım Yani eski konumda var.. eşimin desteği bu dönemde o kadar önemliydi ki ...

İnanılmaz destek oldu bana çalışmasam da bana bakabileceğini dünyanın sonunun olmadığını yanımda onun olduğunu öyle güzel anlattı ki içim bir nebze rahatladı..
eğer bunu başıma kakan , çalışmaya zorlayan bir kocam olsaydı girdiğim stresi düşünebiliyor musunuz?

Zaten işten durduk yere çıkarıldım bir de üzerine bunlar.. insan kendini boşlukta hissediyor üstelik tazminat ve işsizlik maaşı alarak çıktım ama yine de rahat edemiyorsun işte, onun için masaya yatırılması gereken bir konudur diyorum.

Tam bu konu konuşulurken sizde evle ve cocukla ilgili tüm sorunluluklarda aynı şeyi istediğinizden bahsetseydiniz keşke çünkü çalışmak değil bütün bu sorumluluklar yıpratıyor özünde kadını,temizliğe çocuk bakımına herseye ortak olmalı ve bunların hiçbirinde süper bi kadın olmanızı beklememeli. Ben de çalışıyorum eşime gerektiğinde “üzgünüm canım ama bu kadar oluyor,her istediğinde istediğin gömleği ütülü bulamazsın,elimden gelen bu” diye,yetersiz hissetmek korkutmasın kimseyi,yapabileceğim buyken niye daha fazlası için hırpalayayım kendimi

Bu tip erkeklerden irite oluyorum. Çalışıp calismaman sana kalmis ama böyle empoze etmek sinir edici.

Zamane erkekleri, kadın çalışsın, çocuk yapsın, evi de düzenlesin üstüne kocayı da hoş etsin ister. Aaaaa bir de çocuk yapınca bu zahmet hemen kiloları da versin ister.

Bir de karısının maaş kartını alan kocaysa tadından yenmez. Tam iritelik.

Evde ki islerde de erkek de yapar yapmali diyen bir adamsa amenna ama isden eve gelip yemek temizlik vs sadece siz ugrasacaksaniz elini degdirmeyecekse derim ki amaci sadece fazladan para nedense eve gelince butun is size kalirmis gibi geliyor su zamanda kadin calissin diyen erkeklerim cogunlugu eve ekstra para girsin derdinde yoksa kadin ayaklari ustunde dursunmus vs bunlari dusunmuyorlar

Hayat müşterek, kadın erkek eşit niye naralar atmıyor muyuz?
Evet kadın da çalışmalı bence. Yok öyle yan gelip yatmak. Hayat pahalı. Hem eviniz için hem kendiniz için çalışacaksınız. Tek maaşlar bu devirde ev zor geçindiriliyor. Erkek değil mi çalışacak bana da evine de bakacak, evlenmeseydi öyleyse demek bencilliktir.
Hayat müşterektir. Hem çalışma hayatında hem de evdeki hayatımızda ortak paylaşmalıyız hayatımızı.
Erkeği sağılacak inek gören zihniyeti sevmiyorum. Tabi kadını çalıştırıp yan yatan erkekleri de sevmiyorum.
Bahsettiğim müşterek hayat.

Ne tehlıkesı yaratacak ayaklarınyere basan,çağdas,kendını eve kapamayan kadın isteyen erkek? Obur turkusunden kork. Ya da o senden korksun. Yan gelıp yatayım potansıyelı var gıbı sızde
İstersen çalış demiyor sorun o, kadın çalışmazsa para yiyici olarak görüyor. Siz öğretmenisiniz sanırım, o sebeple çok haberiniz olmayabilir ama günümüzde kadınların çalışma şartları çağdaş,kendini eve kapamayan vsvs kadın olmaktan çok köle olmak üzerine kurulu. Etini kemiğini sömürelim mantığında patronlar ki öyle olunca da eve de kocaya da bir güler yüz kalmıyor kadında. Yoksa günde 3 5 saat işe gidip gelmeyi herkes ister.Erkekler de keza kurt kapanında çalışıyor belki ama iki tarafta bitip tükenmiş eve gelince yürümüyor o işler. Ben çalışmıyorum çünkü eşim ben eve geldiğimde bakımlı güler yüzlü olabileceksen çalış dedi, ben olamıyorum. Ev işi falan beklemediği çocuk vs olmadığı halde. Sadece bütün gün çok yorulduğum için canım konuşmak gülmek istemiyordu işi bırakma sebebim bu. Bi erkek evine bakabilmek için kadına güvenmemeli, kadının çalışması ekstrasi olmalı. Ben çalışmazsam evine bakamayan adam inanılmaz itici gelir bana.

Bak bak bak
Lütfedip toleranslı olacakmış.

Belki çocuğunu kendin büyütmek isteyeceksin ve çalışmayacaksın. O zaman ne yapacakmış?

Kadın zaten evde de çalışıyor.
Evin temizliği, yemek, çamaşır, bebek-çocuk bakımı. Bunların hepsi maddi karşılığı olmayan 7/24 devam eden işler.
O yüzden erkeğin çalışmasıyla kıyaslanamaz.

Kadın evlere temizliğe gitse; "ooo bravo çalışan kadın, şak şak şak"
Ev hanımı olan kadın, aynı işi kendi evinde parasız yaptığı için; "ıyy tembel, koca parası yiyicisi"

Empati yoksunluğu kötüdür.

Soyleme tarzini sevmedim:) koca parasi yemek olmaz, kadin dedigin parasini kendi kazanir esine destek olur. Ama bunun yani sira her sey ortak diye konustu. Temizlikte yemekte beraber yapilir bla bla
laf kalabalığı yapmış.
Koca parası yenmek içindir, başka ne için olacaktı?

Ben boyle bir insanla yapamazdim herkesin kendi tercihi elbette. Ben de Universite okuyorum ama calismak veya calismamak bana kalmis bir sey, yobaz olarak yaftalanmak istemem bu Allah'in emridir ki evin nafakasini(gecimini) erkek saglar.
Kadin yardim etmek ister, eyvallah. Ama istemedigim halde beni calismaya zorlayan bir adamla evlenmek istemezdim.

Maalesef senin gibisi az.

Nice çalışan kadın, maaşını kocasına veriyor, eve çocuklara tek başına bakıyor, dayağını yiyip oturuyor.
Ama adı "çalışan, üreten, dik duran kadın"

ben varım :)
eşim işten gelir hayatım sen otur ben yemek yapayım der
etrafı toplamaya başladığımda bakarım elektrik süpürgesini almış başlamış olur
çamaşır makinesi bitti derim, ben asayım sen otur der
susadım derim dur ben sana getiririm der
üstelik bunları ben çalıştığım dönemde de yapıyor çalışmadığım dönemde de

çünkü bu yaptıkları bana yardım değil
evin sorumluluğunu paylaşmak aslında

başkalarının evliliklerinde nasıldır bilemem ama böylesi de var
sanırım bu yüzden evlilik bana kolay geliyor..

Sen % 1 lik dilimdesin.
Şanslısın :)

hangi gezegendesiniz?
Oraya gelelim :)

Maalesef senin gibisi az.

Nice çalışan kadın, maaşını kocasına veriyor, eve çocuklara tek başına bakıyor, dayağını yiyip oturuyor.
Ama adı "çalışan, üreten, dik duran kadın"
Ama grillcim iste bu kadinlarla alakali
Bak daha dun prensesin konusunu okumafin mi? Yemedigi kufur kalmadi dayak siddetin her turlusu var ama hatun 2 gule tav oldu kocam degisti deyip kendisine destek olan ailesini de birakip gitti kocaciginin kollarina
Yani kadinlar boyle oldugu surece ezilmeye devam ederler
Sence herhangi bir erkek bana parmaginin ucuyla bile vurmaya cesaret edebilir mi :) anasindan dogduguna pisman ederim onu
Hala burda dayak yiyen kadinlara kocana bir sans ver diyen kadinlar var yahu
Once kadin kendi zihniyetini degistirecek
Yoksa ezilmeye de maaslarini kaptirmaya da devam ederler
Ayrica bunun okumakla falan alakasi da yok
Burda kocasina ve ailesine senelerdir bakan doktor hanimin hikayesini de okuduk
Kendini ezdiren kadin , bence gercekten zor durumda olan isi gucu meslegi ailesi destegi olmayanlar cok az sayida..

Ben de eşimi seçerken çok dikkat ettigimi düşünüyordum.Evlenmeden once kendisi ile ilgili alacağı kararlarda bile bana fikir sorardi. Bekar evimde bana mukellef sofra kuran, hafta içi sabah yiyebileyim işe aç gitmeyeyim diye buzluguma gözleme hazırlayıp koyan adam evlendigimizin ertesi günü değişti. Annemi ara da fasulyeyi nasıl sevdigimi anlatsin öyle pişir , atletlerimi de boyle útúle şoyle katla diyen birisi olduSimdi burada paylasimlari görüyorum da sanırım hatam aman huzursuzluk cikmasin.....annem neler çekti..... benim hayatım şununkinin yanında harika.... diye kendi kendimi avutmammis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…