- 14 Aralık 2016
- 111
- 53
- 48
- 34
- Konu Sahibi noclearmind
-
İstersen çalış demiyor sorun o, kadın çalışmazsa para yiyici olarak görüyor. Siz öğretmenisiniz sanırım, o sebeple çok haberiniz olmayabilir ama günümüzde kadınların çalışma şartları çağdaş,kendini eve kapamayan vsvs kadın olmaktan çok köle olmak üzerine kurulu. Etini kemiğini sömürelim mantığında patronlar ki öyle olunca da eve de kocaya da bir güler yüz kalmıyor kadında. Yoksa günde 3 5 saat işe gidip gelmeyi herkes ister.Erkekler de keza kurt kapanında çalışıyor belki ama iki tarafta bitip tükenmiş eve gelince yürümüyor o işler. Ben çalışmıyorum çünkü eşim ben eve geldiğimde bakımlı güler yüzlü olabileceksen çalış dedi, ben olamıyorum. Ev işi falan beklemediği çocuk vs olmadığı halde. Sadece bütün gün çok yorulduğum için canım konuşmak gülmek istemiyordu işi bırakma sebebim bu. Bi erkek evine bakabilmek için kadına güvenmemeli, kadının çalışması ekstrasi olmalı. Ben çalışmazsam evine bakamayan adam inanılmaz itici gelir bana.Ne tehlıkesı yaratacak ayaklarınyere basan,çağdas,kendını eve kapamayan kadın isteyen erkek? Obur turkusunden kork. Ya da o senden korksun. Yan gelıp yatayım potansıyelı var gıbı sızde
Bak bak bakKızlar merhaba iyi akşamlar
Hayatımda birisi var, suanlik iyi gidiyor iliskiyi oturtmaya çalışıyoruz ağır ve sağlam gidiyor diyebilirim.
Ikimizde isinde gücünde insanlarız.
Geçen evlilik ile ilgili muhabbet açıldı. Ona göre kadin da çalışmalıymış o istemezmis evde oturan kadın hayat müşterek çalışsın parasını kazansın diye bahsetti. Bende böyle oldugunu düşünüyorum fakat bir erkegin direkt boyle dile getirmesi beni acayip rahatsiz ediyor ki bu rahatsizligimida dile getirdim. Ben biraz sert çıkışınca geri yaptı. Aksi bi durum oldugunda ya da çocuk oldugunda tabiki de tolerans gösterilir ama bunlarin haricinde ev hanımı benim tercihim değil dedi. Benimde ister istemez aklımda evde otursam demek ki benle birlikte olmayacakmis dedim. Direkt üstüme alinmadim kendi uzerimden konuşmadım. Yani kendi kendime gelin guvey olmak istemedim açıkçası.
Dert edindigim nokta eski iliskilerimde cok mutsuz oldum hep kirildim. Artik yoğurdu ufleyerek yiyorum. Suan görüştüğüm kişi bu dusunceleriyle ilgili tehlike yaratır mı bana ? Tekrar tekrar dusunmem gereken noktalar var mi ? Yorumlarinizi bekliyorum. Tişkürler:)
Kadın zaten evde de çalışıyor.noclearmind merhaba..
"Erkek çalışmalı" dendiğinde rahatsız olunmuyorsa, "kadın çalışmalı" dendiğinde neden rahatsız olunuyor?
Demek istediğim hayat müşterek, ve imkanlar varsa kadın da erkek de çalışmalı, üretken olmalı.
laf kalabalığı yapmış.Soyleme tarzini sevmedim:) koca parasi yemek olmaz, kadin dedigin parasini kendi kazanir esine destek olur. Ama bunun yani sira her sey ortak diye konustu. Temizlikte yemekte beraber yapilir bla bla
Maalesef senin gibisi az.Bence bu bir hayat gorusu
Benim esim de calismayan bir kadinla beraber olamaz mesela , bunu da acik acik dile getirir
Calismak sadece para kazanmak degil ki
Farkli cevresi olan , aktif olan , dimdik durabilen insan demek , bunun erkegi kadini yok
Ben calisan bir kadinim , 40 yasindayim , 6 ay sonra emeklilige hak kazaniyorum ( yasi bekliycem tabi mecburen) esime emekli olucam diyorum ol tabi ki diyor
Yani olay para kazanip kazanmamam degil calisma hayatinin bana kazandirdiklari
Hanımlar bi gerçekçi olalım bence. Burda çalışan bi sürü hanım var. Ve çoğu çocuklu. Kadın hem evde hem işte aşırı yıpranıyor. Çocuğu söylemiyorum bile o hepten ayrı bi mevzu. Eşlerinin yardımcı olmamasından şikayetçi hep kadınlar. Yani ezilen yıpranan yükün çoğunu sırtlanan kadın oluyor. Ben şu zamana kadar karım çalışıyo deyip her işi yarı yarıya paylaşan bi kocaya hiç denk gelmedim bu platform da dahil..
Sen % 1 lik dilimdesin.ben varım :)
eşim işten gelir hayatım sen otur ben yemek yapayım der
etrafı toplamaya başladığımda bakarım elektrik süpürgesini almış başlamış olur
çamaşır makinesi bitti derim, ben asayım sen otur der
susadım derim dur ben sana getiririm der
üstelik bunları ben çalıştığım dönemde de yapıyor çalışmadığım dönemde de
çünkü bu yaptıkları bana yardım değil
evin sorumluluğunu paylaşmak aslında
başkalarının evliliklerinde nasıldır bilemem ama böylesi de var
sanırım bu yüzden evlilik bana kolay geliyor..
hangi gezegendesiniz?Bende yazacaktım çekindim valla. Çok yakın arkadaşlarımın evliliklerinde ev temizliği hep erkeklerde. Evime arkadaşlarım geldiğinde bile şakasını yaparlar, bu sefer temizliği eşin yapmış belli ortalık çok toplu diye. Kızıma ait herşey ondadır. Yemeğinden, uyutmasına, banyosuna. Ben yemek yaparken sofrayı hazırlar, sonrasında bulaşıkları o yıkar. Benim yemeklerimi çok sevdiğinden yemek işi bende yoksa oda müşterek bizde. Ve ben ev hanımıyım o çalışıyor. Ama bunları yapmaktan asla gocunmaz. Yoruyor muyum seni diye sorarım bazen, ben evimde huzur buluyorum niye yorulayım der ve asla teşekkür ettirmez işler için, sanki senin görevinmişte lütfetmişim gibi yapma. kızımıza kötü örnek olursun der hep. Bunlar benim çevremdeki evliliklerde çok olağan durumlar. KK benim için yepyeni, çok değişik bir dünya oldu.
Ama grillcim iste bu kadinlarla alakaliMaalesef senin gibisi az.
Nice çalışan kadın, maaşını kocasına veriyor, eve çocuklara tek başına bakıyor, dayağını yiyip oturuyor.
Ama adı "çalışan, üreten, dik duran kadın"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?