Evlenince kadın çalışmalı fikri.

aynen öyle,bunun söylenmesi çok itici birşey. ben de isterim ki bana çalış ya da çalışma nasıl istersen desin. ben zaten çalış da dese, çalışma da dese her türlü çalışacağım.
Kesinlikle ben zaten kadının ekonomik özgürlüğü, birikimi, yatırımı olmasından yanayım. Fakat bir erkek, karısı çalışmasa da onun asgari hayat standartlarını sağlamak, aç ve sıhhatsiz bırakmamakla yükümlüdür. Birazdan erkek karısına bakmak zorunda değildirciler gelir. Dünyanın her yerinde ev hanımlığı diye bir müessese vardır. Bizler çalışıyoruz ama çoğumuzun anneleri akrabaları ev hanımıydı, hiç de asalak muamelesi görmeyi hak etmiyorlar, hatta evde çalışmak çok daha zor ve bunaltıcı bir iş bence. Erkekler çok meraklıysa oturup çocuklarına kendileri baksın, ev işini yemeği kendileri yapsın, tüm gün evde kendileri otursun, misafiri alışverişi kendileri yönetsin. hem onu yapmazlar, hem de kadının işi ne hem dışarda çalışsın hem gelsin evdeki işleri aksatmasın derler. İşte ben buna karşıyım. O yüzden evlendikten sonra hayatını nasıl sürdüreceği tamamen kadının insiyatifi olmalıdır.

Arzulanan hayat :)
Bir sen bir Nooption idolümsünüz.

Asgari hayat standardı ölmeyecek kadar yaşamak demektir
O şekilde yaşamak isteyen otursun tabi ya da zengin koca bulacak

Calisan bir erkek karsisinda calisan bir kadin isteyebilir ki bu normaldir.

Fakat temelde olmazsa olmaz calismak derse yarin obur gun isten ciktiginizda buyuk problem olur.

Bir tane cift gormustum evlilik oncesi kadin calisiyordu ve evlendikten sonra isten cikarildi ve bosandilar ve kadinin soyledigi isten cikarilmasam bosanmayacaktik oldu.

Ben de çalışıyorum, kadınların çalışmasını da destekliyorum. Ama bir erkeğin böyle söylemesi patavatsızlık. Kadın tabiatı gereği daha kırılgan ve narindir, bir kadın kendi özgür, hür iradesi ile çalışmak istemezse ve ailenin maddi olarak da gücü yeterliyse açıkçası ben bu durumu gayet normal ve olağan bulurum. Erkek dediğinse daha güçlü olmalı, hem ailesinin hem karısının hem çocuklarının arkasında durabilmeli. Erkeklerden ev işi görsün, bulaşık yıkasın, hanımcı olsun beklentisi ne kadar saçmaysa kadından da çalışsın eve ekmek getirsin beklentisi o kadar saçma. Kadınla erkek eşit değil, yaratılıştan gelen farklılıklar var, hayat müşterek evet ama bunu hayatın farklı yüklerini omuzlayarak yaparız, ikisi de birebir aynı olamaz.

Arzulanan hayat :)
Bir sen bir Nooption idolümsünüz.

Ahah ama sende de “amaaan ne ev supurecegim onun yerine calisirim” havasi var, evlenir evlenmez bizim gibi olacaksin kesin yani ben neden temizligi kocaya itelerler anlamam, ben yapmayi sevmiyorum adam neden yapsin birini tutup yaptirinca hem senin kafan rahat olur, hem surekli “evde kim daha cok esit” tartismasi cikmaz hem de ihtiyaci olan birine destek olmus olursun :)

O şekilde yaşamak istemeyen de, eşini maaşına göre seçen bir adam bulsun evlensin tabi dimi. Hayat bu kadar basit çünkü

Konu sahibi statüyü aşkın önünde tuttuğu için öyle yapacaktır

Özetle demek istediğim nasıl ki kadınların kriterleri var erkeklerin de olabilir sebebi her zaman maddi de olmayabilir

Şubat sonu işyerinde çok bunaldim eşim 1 yıl ücretsizi talep et dedi A4 aldım dilekçe yazıyodum ki 2 hafta sonra watsons kadınlar günü indirimi yapacak saçmalama dedim ve bugün başladı o indirim ekonomiye can verdim :)

Eşim polis evet asgari olarak bize bakar ama ben bugün aldiklarimi alamam yazık derim ama almak da isterim ikilem yani

Konu sahibi statüyü aşkın önünde tuttuğu için öyle yapacaktır

Özetle demek istediğim nasıl ki kadınların kriterleri var erkeklerin de olabilir sebebi her zaman maddi de olmayabilir
Zaten genelde çalışan bir eş isterler o konuda hak veriyorum, beni rahatsız eden bunu söyleme şekilleri. Ve bazıları gerçekten kadına sırf maaş kartı gözüyle bakıyorlar. Sadece para için evlendiği kadına bir türlü ısınamıyorsa gözü de dışarda oluyor, doğum yada başka nedenlerden işine ara veren karısı adamın gözüne batıyor. Nefret edecek noktaya geliyor. Çünkü evlilik sebebi ortadan kalkıyor. Az önce bir arkadaş yazmış, çalışan kadın evlendikten sonra işten çıkarılınca kocası boşamış diye. Ben de benzer bir örnek gördüm, adam karısının maaşını direkt kendisi çekiyor içinden karısına harçlık veriyordu. Hergün para için kavga ediyorlardı. Sonra kadın işten çıkartıldı, kocası gitmiş tanıdıklara yalvar yakar, kadının mesleği dışında bir işe yerleştirmiş, yeter ki çalışsın maaşı kesilmesin diye. Kadın mutlu mu mutsuz mu umrunda değil. Ha ama bunu kabullenen kadına az bile yapıyor o ayrı

Ben para işinden anlamıyorum o yuzden kartim eşimde diyen kadınlarımızın şeysi

Ben şuan aralıksız çalıştıktan sonra ara vermiş -evlenip şehir değiştidim- evde sıktıdan çatlama dönemindeyim. Yakın zamanda işe döneceğim:)
Ev işinden kaçmak için için değil çalışmayı sevdiğim için çalışacağım.
Ayrıca kim sever ev işini?

Ve bazıları gerçekten kadına sırf maaş kartı gözüyle bakıyorlar.

Bazı kadınlarda erkekleri dolar olarak görüyor. Zengin koca avına çıkan kadınla eşini banka kartı olarak gören erkek arasında fark azdır. Bence tam birbirlerine göreler. Keşke bilmeden birbirleriyle evlenseler hiç boşanamasalar. :)

Hahahaha cok guzel yaaa
Evlilik hazirliklarinda cok goruyorum ben bu tarz kadini. Erkegi gerizekali yerine koyup da dunya kadar masrafa sokan hanim kizlarimiz
Evlenene kadar pazardan don alip giyip de evlenirken ayyy donum pierre cardin olmazsa ariza cikaririm diyenler

Neden???
Neden????
Çünkü o pierre cardin donu almazsa sen değersiz olursun. Onları anla canım. Yapma böyle...

Neden???
Neden????
Çünkü o pierre cardin donu almazsa sen değersiz olursun. Onları anla canım. Yapma böyle...

Erkeklere de aciyorum. Boyleleriyle evlenip omur boyu baslarina bela ediyorlar. Okumus,meslek edinmis,bunyesel olarak kendisi calissin calismasin onu gectim ama en azindan kafasi beyni calissin yeterli halbuki. Yazik valla

Bir kadinin calismayan erkekle evlenmem demesi ne kadar normalse erkegin de calismayan kadinla evlenmem demesi o kadar normal geliyor bana.
Eslerden biri calismak istemiyorsa bu bastan konusulur ve ortak noktada bulusulamiyorsa yollar ayrilir. Ben ciddi bir yan geliri yoksa asla calismayan erkekle evlenmezdim mesela, tercih meselesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…