Evlenince kadın çalışmalı fikri.

Kısmen haklı bunu diyen kişi, adam akşama kadar calisip gelip bide yemek mi yapsın yani,ha şu var bazı adamlar nasılsa karım çalışmıyo diye çoraplarını dahi kirliye atmıyo elbette öyle olmasın ama çalışmayan kişi aksama kadar çalışan insandan en fazla çöpü çıkarmasını bekler heralde vicdanen

Emekli eniştem 3 yıldır sanayide çalışıyo teyzem akşama kadar evde ne yemek yapar ne adam akıllı temizlik yapar çocuk yok, şikayet eder bolca birde

kadın doğumcu evet ama diğerini örnek olarak vermedim
genel anlamda yazdım
kadının ayakları üstünde durması için çalışmasını isteyen adamlar azınlıkta
rahat yaşayayım (ki bu yine kabul edilebilir biraz ) aileme para göndereyim tarzı adamlar çoğunlukta
ben bekarım karşıma öyle nicesi çıkıyor
ilk sordukları soru ücretli öğretmen değildin dimi ? olanlar var
burada haftada en az iki konu açılıyor kocam kaynanama para gönderiyor benim maaşın onun elinde diye
Cidden az buz değil böyle yaşayan kadınlar
En eğitimli olanlarından asgari ücretin altinda çalışana kadar tek ezilen taraf var kadin

Ben öğretmenim neredeyse altı okulda görev aldım
Ne kadar evli kadın öğretmen görsem pazartesi günleri perişan bir şekilde dönüyorlar
Yok kaynanama gittik yok cam sildim yok çocukların ödevleri yok ütü
çoğunun kocası da öğretmen üstelik
soruyordum yardım etmiyorlar mı diye evde bir tuzluğu masada kaldırmışlığı yoktur diyorlardı
hani çoğu gayet kendini ezdirmeyen hatta dışarıda yırtık dediğimiz kadınlardan ama bunu kanıksamışlar demek ki toplumsal bir olaydan söz ediyoruz

Bu devirde kişinin rahat yaşamak istemesi neden kötü olsun ki tek maaşla yaşamakla çift maaş bir mi, kadınlarda rahat yaşamak istemiyo mu

Valla kadının sünepeliği inan başka nedeni yok yapmasın silmesin cam falan kendi evininkini de silmesin burda bu tip konuları çok okuyo olmamızın nedeni bdv olması, dert tasa ağlayış yakaris

Bu devirde kişinin rahat yaşamak istemesi neden kötü olsun ki tek maaşla yaşamakla çift maaş bir mi, kadınlarda rahat yaşamak istemiyo mu
zaten onu kabul edilebilir dedim
annesine para gönderebilmek için çalışan kadın isteyen erkek de var ama

bir de ben rahat edeyim çift maaş olsun diye 6 aylık memeden kesilmemiş bebeği bıraktırıp karısını zorla işe yollayanı ücretsiz izini bile aldırmayanı duydum
erkeklerden gözüm korktu benim
Ali ağaoğlunun sevgilileri bazı erkeklerden daha az paragöz

Cevaben keşke " hayat müşterek tabi yemeği ben yapıyorsam temizliği eşim yapar ya da bi gün ben yemek yaparım üç gün o yapar " filan deseydiniz. Yani hayat sadece kadının çalışmasıyla ilgili müşterek olacaksa yok öyle bi dünya. Ev işi vs her şey müşterek diyorsa amenna.

Var evet o tarz erkek de var ama bunu kabul eden kadın da var herkes layığını buluyo bi yerde,burda yeterince takılınca öküz kocalarını iştahla savunan kadınları görüyosun senin zoruna gidiyo ona yapılan ama onlarda cümleler hep aynı "özünde iyi biri normalde yapmaz aslında zırt pırt"

Yani
Kadin calismayan es istemeyince normal de erkek calismayan kadin istemeyince neden sorun olsun? Beni de rahatsiz etmedi bu soz

ama söz öyle söylenmemiş ki.
ben erkek olsam bende çalışan kadın isterim hayatı yakalayan hayatın içinde olan. konu sahibesinin sevgilisi koca parası yiyen eş istemem demiş.
çalışan kadın istemem demek ayrı koca parası yiyen eş istemem demek apayrı..

5.5 senelik evliyim 5 kere ütü yapmamışımdır kendini mecbur hissetmez ve kenara çekilirsen elbet yapiyo adamlar da, yemek yapma söyle dışardan ya da yumurta kır ama yok herşeye yetişecek bizim zeynalar

Niye ki yav biri olmayinca otomatikman oteki olmuyor musun? Yani calismayinca mecbur koca parasi yeniyor

oda doğru
onu geçtim çalışmayan kendine dünyanın hakaretini eden şiddet uygulayan kocasını bile boşayamayıp çalışıp onu besleyen bile var
konuştum konuştum ama işi bırakacağımdan falan değil kimseye güven yok bu zamanda sadece evlenmenin en önemli şartının kadının maaş alıyor olması kötü
bizim ailede kadınlar 4 kuşaktır dışarı işinde çalışıyor
rahmetli anaannemin dediği gibi el alemin adamının ağzını çekeceğime kendi bir tarafımın derdini çekerim o mesele

+++

Adamın çalışmanı istemesine mi takıldın! Bu ülkede binlerce kadının, değil çalışmak sokağa çıkmalarına izin vermeyen kocaları var.

her şeyin bir adabı vardır bence.
kendini ifade etmeninde binbir çeşit yolu var dimi?
duz insanim ben yaa.
Aman erkekler duzgun konusabildiler de ifadeleri eksik kaldi hemiben bazen beyin hucrelerinin konusmalarina katkisi olabildigine sukrediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…