• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kadın çalışmalı fikri.

Kadın calısmazsa( cok onemli bir nedeni olöadıgı takdirde) ben de para yiyici olarak görüyorum. Kendine saygısı olan her ınsan yasamını idame ettirecek parayı kazanmalı bence. Ben öğretmenim evet ve biz de bu sistemin köle gibi çalışan bir parcası oluyoruz zaman zaman. Incileriniz dökülmez merak etmeyin. Tabii siz hayattaki nihai amacınızı kocanız eve gelince guleryuz gostermek uzerıne kurduysanız bilemem. Biz birlikte uretip,birlikte yorulup alsam yemegımızı bırlıkte hazırlayıp cayı kahveyı bırlıkte yapıyoruz
Hayattaki nihai amacım mutlu olmak. Ben çalışmazsam eve bakamayacak bir adamla mutlu olamam. Bu benim o sizsiniz. 10 yıl öğretmenlik yaptım 4 yılda birşey yapmiyorum şu 4 yılda 40 yıllık mutluluk yaşadım. Demek ki herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın.Çünkü evlilik şirket ortaklığı değil. Benim neyim varsa onun, onun neyi varsa benim. Görüyorum ki çalışmayı o şekilde yaşamayı seviyorsunuz ne güzel, bu sizin tercihinizse zaten sorun yok, ama birgün müdürünüz mobbing yaptı, hiç beklemediğiniz birşey oldu vs vs işsiz kaldınız ve bulamiyorsunuz da iş...eee? Kadın parasını kazanmalı mantığında bir adamla evliyken o evde bir lokma ekmek yiyebilir misiniz? Ben gözüne batıyor diye yiyemem. Şimdi evlilik mi bu?

^^Sagligim bozulsa evde otursam sanki basima kakacak gibi soyledi^^ diyen sizsiniz. iki lafın ikisini de siz diyorsunuz. Kendi içinizde çelişiyorsunuz.
GİBİ demişim. Varsayim. Ama burda kesinen ayril parani elinden alir somurur diyenler var. Konu sacma sapan yerlere gitti dağıldı.

+1000 bura nereden tanisin adami kendi hissiyatim bu demis ona gore yorum yapmisiz sonra vay ne alaka e kendin demisin
aman Allah mesut etsin en son boyle bi konuda akil verenlere konu sahibi k...i yiyin minvalinden bise yazmisti o sebeple bir arkadasin profil mesaji gibi ameeannn zirt der giderim
Gidin o zaman

konu sanal sekse nasıl geldi ya kaçırdım ben.

Bir üye dinden dem vurarak epey saçmaladı. Kazen de bu saçmalayan arkadaşın diğer üyeliğindeki eski bir konusunda sağlam sanal seks yaptığını yazdığını söyledi. Yani, reel seksin haram olduğunu söyleyip sanal seksin dibine vuruyormuş üye. :)

Bir üye dinden dem vurarak epey saçmaladı. Kazen de bu saçmalayan arkadaşın diğer üyeliğindeki eski bir konusunda sağlam sanal seks yaptığını yazdığını söyledi. Yani, reel seksin haram olduğunu söyleyip sanal seksin dibine vuruyormuş üye. :)

:D :D ahahahah hep öyle olmuyor mu zaten

Parani yicem demis.calismayanlar kadin degil mi diye sor.cocuk bakmak egitmek en buyuk is.keske imkanimz olsaydi evde bebegime bakmayi tercih ederdim.

Valla ben kadinin calismasindan yanayim.. adamda beni ayar eden “herkes kendi birikimini yapar” lafi oldu, onun haricinde sorun yok..

Ben kendimden ornek vereyim, evlenmeden once calisiyordum.. evlendim tek hayalim saat 12 de kalkip aksama kadar tv izlemekti..valla o zamanlar cok minnak hayallerim vardi :KK53: uc ay sonra patladim, meger ben o aksiyona alismisim arkadas ne sikildim inanilmaz.. sonra bebek oldu hadi o iki yasina gelsin falan derken hayatimin ennnnnnnnn bunalimli 3 yilini gecirdim, dedim ki yok arkadas ben calisacagim :) iste o gun bugundur calisiyorum hatta fazla iskolik bir tipim.. ikinci oglum dogdu, ben ertesi gunu hastaneden cikip mail cevapladim, oylesine is hastasiyim :KK53:

Bunun yaninda kendi parami kazandigim icin utuyu bile disarida utuletiyorum, eve kadin geliyor.. ben zaten yemek yapma hastasiyim, onu kimseye birakmam.. yani paranizi kazanirsaniz eve kadin alir, utuyu baskasina yaptirir, cocugunuz icin en iyi bakiciyi tutarsiniz ama tabi calismayi seviyorsaniz :)

Hayattaki nihai amacım mutlu olmak. Ben çalışmazsam eve bakamayacak bir adamla mutlu olamam. Bu benim o sizsiniz. 10 yıl öğretmenlik yaptım 4 yılda birşey yapmiyorum şu 4 yılda 40 yıllık mutluluk yaşadım. Demek ki herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın.Çünkü evlilik şirket ortaklığı değil. Benim neyim varsa onun, onun neyi varsa benim. Görüyorum ki çalışmayı o şekilde yaşamayı seviyorsunuz ne güzel, bu sizin tercihinizse zaten sorun yok, ama birgün müdürünüz mobbing yaptı, hiç beklemediğiniz birşey oldu vs vs işsiz kaldınız ve bulamiyorsunuz da iş...eee? Kadın parasını kazanmalı mantığında bir adamla evliyken o evde bir lokma ekmek yiyebilir misiniz? Ben gözüne batıyor diye yiyemem. Şimdi evlilik mi bu?

Erkek aynı hakka sahip mi peki?
Yani ben iş hayatında mutsuzum çalışmıcam dese muhtemelen kabul etmeyeceksin e bu durumdan herkes nasıl mutlu ise o şekilde yaşayamayacak, bu kadının hakkı

Aska cok inanmıyorum. Benim icin sevgi ve de merhamet çok önemli. Bende bu iliskiye baslarken sosyal statüsünden dolayı başladım kendini geliştirmiş hayatimda ki bazi konulari yonlendirebiliyo fikir alabildigim bir çok farkli nokta var. Bunlarin tam zitti olsaydi etkilenebilecegim bir insan olmazdı zaten. Benim sevgi ve asktan anladığım noktalar cok farklı. Ya sen ne yapmak istiyosan onu yap deyipte cok zit bir insanlada birliktelik surdurebilecegimi cok düşünmüyorum.

sen statü için ilişkiye başlıyosan erkeğin sosyal statüye dair fikir belirtmesi seni neden rahatsız etti?
O da mantığını ön planda tutuyo demek ki

Yani ben iş hayatında mutsuzum çalışmıcam dese muhtemelen kabul etmeyeceksin e bu durumdan herkes nasıl mutlu ise o şekilde yaşayamayacak, bu kadının hakkı
Empatiyle yaklaşımınız takdir edilesi.
Ama keşke erkekler de bu derece empati yapabilse eşitlik söz konusu olduğunda, bdvyi okuduğumuzda maalesef bu empati eksikliğini iliklerimize kadar hissediyoruz.

siz yapı olarak, yaradılış olarak kadın ve erkeğin aynı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Kadın ve erkek eşit fakat aynı değil üzgünüm. İlk cağlardan ilkel benlikten taaa mağara zamanındaki atalarimizdan beri bu böyle. Sen mağarada otur ben avlanmaya gideyim dememistir heralde büyük büyük ninemiz. Kadın erkek eşitliğini modern toplum sanayi devrimiyle birlikte kapitalizmin lehine kullanmaya başladı. Sen çarktan çıkma daha çok üret daha çok çalış daha iyi araba al daha çok borçlan, yeter ki kaşıkla kazan varille patrona kazandır ama uyanma... Birbirini görmesen de olur, yorgunluktan sevmesen,konuşmasan da olur. Hatta ayakları üzerinde duran kadını okadar empoze ettiler ki diğer türlüsü tu kaka bunu en çok ta hemcinsler birbirine yapar oldu. Ben demiyorum ki kadın kör cahil kalsın, okusun mesleği olsun gerektiğinde parasini kazansın adama tekmeyi vurma gücü olsun. Ama ikinci evi alicaz diye birbirini görmeyen çift dolu etrafim. Benim için eşimle ilgilenmek herşeyden önemli ondan da bu fedakarligimin karşılığını misliyle görmesem boşar dönerim iş hayatıma.

Eğer hayatın müşterek olduğunu bunun hayatın her alanında şeklinde düşüncesi varsa tamam.
Ancak sadece maddi anlamda "ev hanımlığı"na karşıysa o zaman problem var demektir.

Sana şöyle bir tablo çizeyim,
16 yaşımdan beri çalışıyorum, 2 çocuk annesiyim.
Bu çalışma hayatımın bir tek ilk oğluma hamilelik dönemi ve 1 yaşına kadar olan bir kısımda evde oturdum.
Evde oturmaktan sıkıldım bana buhranlar bastı o ayrı konu, çalışma hayatına alışan insan evde oturmakta zorlanıyor...
Fakat 2. çocuktan sonra artık çalışma hayatının bana göre olmadığını anlamaya başladım.

Eşimin bu duruma tepkisi "geçinemeyiz, sen hayat standartlarımızın farkındamısın" oldu.
ancak bu hayat standartlarının çıtasını da yükselten ben değilim, altını çizeyim.
Durum böyle olunca "nasılsa eşim de çalışıyor herşeyi yaparız" mantığı oluşuyor.

Benden size tek tavsiye, hazır çalışıyorsunuz ve daha evlenmediniz.
Şimdiden bir birikim yapmak için kendinize bir yöntem belirleyin.
Bu bir yatırım hesabı olabilir, döviz hesabı olabilir veya kenara bir şekilde bir para ayırmak olabilir.
Evlendikten sonra da bu yatırım yönteminizi kesinlikle eşiniz ile paylaşmayın.
Evleneceğiniz kişi bu bahsettiğiniz kişi de olabilir farklı birisi de, gelecekte ne ile karşılaşacağınız belli olmaz.

Ne olursa olsun temel esastır: bir kadının çalışsın veya çalışmasın kenarında köşesinde birikimi olmalıdır.

Ha çok iyi bir insan karşınıza çıkar (veya bu bahsettiğiniz öyledir) o birikim size çok artı bir şekilde ailevi katkıya yansır veya zor zamanınız için bir destek olur bilinmez.
Ama muhakkak kenarınızda köşenizde kendinize ait birşeyler olsun.

Bir anormallik yok bence dediginde.mesela benim esim de mutlaka calisan bayan ister.ben calismiyor olsaydim benimle evlenmezdi bence ki mezun olduktan sonra 2 sene atanamadim.ne zaman evlilik lafi olsa hele bir atanda ondan sonra bakariz diyordu kizabilir miyim?tabiiki hayir.cunku esimin bir evlilikte aradigi kriterlerden biride bu.e haliyle kriterlerine uygun biriyle evlenmek ister.mesela ben de esim annemle oturalim vs gibi bir teklifle gelseydi esimle evlenmezdim.ya da esim hayvanlara karsi merhametsiz bir insan olsaydi hayatta evlenmezdim esimle.cunku evlenecegim insanda aradigim kriterlerden biride bu.haliyle kriterlerime uygun biriyle evlenmek isterim.kizmaya ya da uzulmeye hakkiniz yok bence.ayip falanda etmemis erkek arkadasiniz

Empatiyle yaklaşımınız takdir edilesi.
Ama keşke erkekler de bu derece empati yapabilse eşitlik söz konusu olduğunda, bdvyi okuduğumuzda maalesef bu empati eksikliğini iliklerimize kadar hissediyoruz.

benim eşim yapıyo o sebeple yorumum bu şekilde oldu

siz yapı olarak, yaradılış olarak kadın ve erkeğin aynı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Kadın ve erkek eşit fakat aynı değil üzgünüm. İlk cağlardan ilkel benlikten taaa mağara zamanındaki atalarimizdan beri bu böyle. Sen mağarada otur ben avlanmaya gideyim dememistir heralde büyük büyük ninemiz. Kadın erkek eşitliğini modern toplum sanayi devrimiyle birlikte kapitalizmin lehine kullanmaya başladı. Sen çarktan çıkma daha çok üret daha çok çalış daha iyi araba al daha çok borçlan, yeter ki kaşıkla kazan varille patrona kazandır ama uyanma... Birbirini görmesen de olur, yorgunluktan sevmesen,konuşmasan da olur. Hatta ayakları üzerinde duran kadını okadar empoze ettiler ki diğer türlüsü tu kaka bunu en çok ta hemcinsler birbirine yapar oldu. Ben demiyorum ki kadın kör cahil kalsın, okusun mesleği olsun gerektiğinde parasini kazansın adama tekmeyi vurma gücü olsun. Ama ikinci evi alicaz diye birbirini görmeyen çift dolu etrafim. Benim için eşimle ilgilenmek herşeyden önemli ondan da bu fedakarligimin karşılığını misliyle görmesem boşar dönerim iş hayatıma.

ben memurum süründüğüm bi işim yok, çocuğum oldu ücretsiz izin kullandım yani ille çalış diyen bir eşim de yok, soruya gelirsek ben kadının üstün olduğunu düşünüyorum ne eşiti ne münasebet,herkes kendi hayat süzgecinden geçirerek yorum yapıyo, adı üstünde yorum, kişisel, bakış açısı
ben çalışmasam şu an aldığım bir dolu ürünü alamam hem içim rahat etmez hem de maddi açıdan eşim bana yetemez,rahat yaşamak için çalışıyorum ücretsiz iznimin son yılı kabustu panik atağım depreşmişti

Aman hiç hoşlanmadığım erkek tipi. Cimri erkeğin bir başka versiyonu. Disci bir tanıdığım zengin bir adamla evlendi çocuğu oldu. 6 aylıkken diyormuş ki yeter ise git artık. Ben asalak gibi evde oturan kadından hiç hazzetmem diyormuş bebekli kadıncağıza. Böyleleri orda burda atıp tutar, ben çalışan kadın alıcam maaşını yiyicem diye. Daha ilişkinin başında bunu söyleyen erkekten çok hayır umma derim. Karısını ailesi olarak benimsemeyen biri. İnsan annesine babasına kardesine gidin çalışın size ben mi bakicam gibi vicdansız bir söz nasıl söyleyemezse eşine de söyleyemez! Çalışır çalışmaz bu kadının bileceği iştir. Birinin sizle mesleğiniz ve maaşınız var diye evlenmesine razı misiniz? Aşkı sevgiyi hak etmiyor musunuz?
aynen öyle,bunun söylenmesi çok itici birşey. ben de isterim ki bana çalış ya da çalışma nasıl istersen desin. ben zaten çalış da dese, çalışma da dese her türlü çalışacağım.

ben memurum süründüğüm bi işim yok, çocuğum oldu ücretsiz izin kullandım yani ille çalış diyen bir eşim de yok, soruya gelirsek ben kadının üstün olduğunu düşünüyorum ne eşiti ne münasebet,herkes kendi hayat süzgecinden geçirerek yorum yapıyo, adı üstünde yorum, kişisel, bakış açısı
ben çalışmasam şu an aldığım bir dolu ürünü alamam hem içim rahat etmez hem de maddi açıdan eşim bana yetemez,rahat yaşamak için çalışıyorum ücretsiz iznimin son yılı kabustu panik atağım depreşmişti
Hay agzina saglik
Kesinlikle bende kadinin ustun oldugunu dusunuyorum , kendini zayif goren kadinlari da anlayabilmem mumkun degil gercekten

Ne güzel sizin gibi olanlara lafım yok. Seviyorsunuz istiyorsunuz çalışıyorsunuz. İlle de çalış diyen bir eşiniz olmadigi için ücretsiz izin bile kullanabilme luksunuz olmuş. Ben ücretsiz izin kullanmasina izin vermeyen adamlar biliyorum bu adamlar sizin etrafinizda da var biliyorsunuz bunları. Çocuğuna bakmasina müsaade etmiyor adam. O adamla değil evlilik selam bile vermem ben. Ama kadınlar adam haklı hayat müşterek diip boyun eğiyor.

Ne güzel sizin gibi olanlara lafım yok. Seviyorsunuz istiyorsunuz çalışıyorsunuz. İlle de çalış diyen bir eşiniz olmadigi için ücretsiz izin bile kullanabilme luksunuz olmuş. Ben ücretsiz izin kullanmasina izin vermeyen adamlar biliyorum bu adamlar sizin etrafinizda da var biliyorsunuz bunları. Çocuğuna bakmasina müsaade etmiyor adam. O adamla değil evlilik selam bile vermem ben. Ama kadınlar adam haklı hayat müşterek diip boyun eğiyor.

Ben konu özelinde yazıyorum konu sahibi diyor ki bence aşk yok ben statüye baktım ilişkiye başlarken, diyorum ki erkek neden statüye bakmasın

Back