- 17 Temmuz 2013
- 10.974
- 17.793
- 298
- Konu Sahibi noclearmind
-
Erkeklere de aciyorum. Boyleleriyle evlenip omur boyu baslarina bela ediyorlar. Okumus,meslek edinmis,bunyesel olarak kendisi calissin calismasin onu gectim ama en azindan kafasi beyni calissin yeterli halbuki. Yazik valla
YaniBen de çalışmayan eş istemem. Bu söz beni rahatsız etmezdi.
Çok matah bir yerde calismiyorsaniz, gerçekten iyi bir maaş almıyor ve uzun mesai saatlerinde kendinizi yiprattiginizla kalıyorsanız kocanız nasıl istersen öyle yap diyebilmeli bence. Bazı kadınlar iş hayatında cidden çok eziliyorlar. Ve kocaları borcumuz var şu var bu var diye baskı yaptığı için işten ayrılıp daha insani bir iş arama luksleri olmuyor. Eş demek insanın kötü gününde iyi gününde desteği olan kişi demek. Eğer nisanliniz ben çalışmayan kadın istemem diyorsa, kötü gününüzde ekonomik ve manevi şiddete maruz kalacağınıza dair içinizde hep şüphe olurEşitlikten bahseden olmuş. Gerçekten her kadının ekonomik özgürlüğü olmalı, kimseye boyun eğmemeli. Hayat bu kime ne getirir belli olmaz. Fakat evde oturmayı, evde vakit geçirmeyi seven insanlar var. Hayat tarzı böyle biz şimdi o insanlara para yiyici diyemeyiz ki? Herkesin hayata bakış açısı Farklı ve herkesin doğrusu kendisinedir.
Statüsü Yüksek bir erkek de çalışan bir kadın isteyebilir. Erkeklerin de kendine göre doğruları var çünkü. Bunu statü denkliği için isterse evet doğru, fakat para hesabı yapma bakımından isterse gerçekten çok itici
Daha önceki yorumumda da belirttim böyle diyen bir insandan ben para isteyemezdim açıkçası. Kadınlar hayatlarının bir döneminde işi bırakıyorlar. Çocuk İçin olsun, kafa dinlemek için olsun. Eh o zaman ne olacak değil mi? Eşim beni istemeyecek mi? Belki kimse hayatımda olmadığı İçin rahat konuşacağım şu an fakat hayatıma giren erkeğin bana denk olmasını isterim. Karşımdaki adam da aynı şeyi isteyebilir çok normal. Ama para konusunda olmamalı bu İşteÇok matah bir yerde calismiyorsaniz, gerçekten iyi bir maaş almıyor ve uzun mesai saatlerinde kendinizi yiprattiginizla kalıyorsanız kocanız nasıl istersen öyle yap diyebilmeli bence. Bazı kadınlar iş hayatında cidden çok eziliyorlar. Ve kocaları borcumuz var şu var bu var diye baskı yaptığı için işten ayrılıp daha insani bir iş arama luksleri olmuyor. Eş demek insanın kötü gününde iyi gününde desteği olan kişi demek. Eğer nisanliniz ben çalışmayan kadın istemem diyorsa, kötü gününüzde ekonomik ve manevi şiddete maruz kalacağınıza dair içinizde hep şüphe olur
Tabii. Calışmaktan ziyade eğitim konusunda daha takıntılıydım ben. İyi eğitimli güzel işi olan kocam olsun dediğim için kendim de iyi okullarda okudum yüksek lisansimi yaptım unvanımı aldım. Kocam doktora yapmış benden daha güzel işi olan bir erkek. Lise mezunu bir erkekle gorusmezdim bile. Bu benim kişisel tercihim herkesin kendi kriterleri var. Bu sadece ön koşul. Sırf bu koşulu sağlıyor diye tamam aradığımı buldum diyip evlenmek ne kadar yanlışsa, erkek icin de sevmediği halde tek çalışma kriterine uyan bir kadınla evlenmek o kadar yanlış. Aslinda evlilik çok titizlikle yapılması gereken birşey, bu ülkede evliliği çok önemli bir mevki sanıyor kadınlar. Evlenip çocuğu da doğurdun mu oh görevini tamamladın. Hiç okuyup kendim birşey olayım diyen yok. Sonra da koca dayağı ve aldatma temalı konulardan geçilmiyor maşallah. Konu sahibi de cook iyi tartmali.Daha önceki yorumumda da belirttim böyle diyen bir insandan ben para isteyemezdim açıkçası. Kadınlar hayatlarının bir döneminde işi bırakıyorlar. Çocuk İçin olsun, kafa dinlemek için olsun. Eh o zaman ne olacak değil mi? Eşim beni istemeyecek mi? Belki kimse hayatımda olmadığı İçin rahat konuşacağım şu an fakat hayatıma giren erkeğin bana denk olmasını isterim. Karşımdaki adam da aynı şeyi isteyebilir çok normal. Ama para konusunda olmamalı bu İşte
Keşke babadan yüklü miras kalaydı eşime ya da bana, çalışmak yerine dünyayı geziyor olurduk :)
Eskiden ev kızları gözdeydi, şimdi kamuda çalışanlar.
Erkek anneleri "filancanın baldızının kuzeninin kankasının ev arkadaşı memurmuş" diye duyunca, maaş ve tatil günlerini hesaplayıp, oğullarının aklına o hayırlı kısmeti sokuyorlar.
Demek ki, çalışan kadın evde kalmaz :)
Arkadaşım ben seni haklı buldum.Kızlar merhaba iyi akşamlar
Hayatımda birisi var, suanlik iyi gidiyor iliskiyi oturtmaya çalışıyoruz ağır ve sağlam gidiyor diyebilirim.
Ikimizde isinde gücünde insanlarız.
Geçen evlilik ile ilgili muhabbet açıldı. Ona göre kadin da çalışmalıymış o istemezmis evde oturan kadın hayat müşterek çalışsın parasını kazansın diye bahsetti. Bende böyle oldugunu düşünüyorum fakat bir erkegin direkt boyle dile getirmesi beni acayip rahatsiz ediyor ki bu rahatsizligimida dile getirdim. Ben biraz sert çıkışınca geri yaptı. Aksi bi durum oldugunda ya da çocuk oldugunda tabiki de tolerans gösterilir ama bunlarin haricinde ev hanımı benim tercihim değil dedi. Benimde ister istemez aklımda evde otursam demek ki benle birlikte olmayacakmis dedim. Direkt üstüme alinmadim kendi uzerimden konuşmadım. Yani kendi kendime gelin guvey olmak istemedim açıkçası.
Dert edindigim nokta eski iliskilerimde cok mutsuz oldum hep kirildim. Artik yoğurdu ufleyerek yiyorum. Suan görüştüğüm kişi bu dusunceleriyle ilgili tehlike yaratır mı bana ? Tekrar tekrar dusunmem gereken noktalar var mi ? Yorumlarinizi bekliyorum. Tişkürler:)
İşte biz kadının kendi iyiliği için çalışsın, ayakları üstünde dursun diyoruz. Erkeğin de deme tarzına göre değişiyor. Gerçekten güçlü profil bir kadın mı istiyor yoksa yolunacak tavuk mu arıyor? Çoğu erkek ikinci seçenek için çalışan kadın istiyor. Maaş kartına kadar el koyuyorlar. Benim görüştüğüm kişi de ayakları üstünde duran kadın isterim dedi. Annesine bakmak İçin diyormuş meğersem, ilk sayfalarda yazdım bakarsınız. Bitirdim ilişkiyi. Böyle erkek çok var maalesef.Tabii. Calışmaktan ziyade eğitim konusunda daha takıntılıydım ben. İyi eğitimli güzel işi olan kocam olsun dediğim için kendim de iyi okullarda okudum yüksek lisansimi yaptım unvanımı aldım. Kocam doktora yapmış benden daha güzel işi olan bir erkek. Lise mezunu bir erkekle gorusmezdim bile. Bu benim kişisel tercihim herkesin kendi kriterleri var. Bu sadece ön koşul. Sırf bu koşulu sağlıyor diye tamam aradığımı buldum diyip evlenmek ne kadar yanlışsa, erkek icin de sevmediği halde tek çalışma kriterine uyan bir kadınla evlenmek o kadar yanlış. Aslinda evlilik çok titizlikle yapılması gereken birşey, bu ülkede evliliği çok önemli bir mevki sanıyor kadınlar. Evlenip çocuğu da doğurdun mu oh görevini tamamladın. Hiç okuyup kendim birşey olayım diyen yok. Sonra da koca dayağı ve aldatma temalı konulardan geçilmiyor maşallah. Konu sahibi de cook iyi tartmali.
Kızlar merhaba iyi akşamlar
Hayatımda birisi var, suanlik iyi gidiyor iliskiyi oturtmaya çalışıyoruz ağır ve sağlam gidiyor diyebilirim.
Ikimizde isinde gücünde insanlarız.
Geçen evlilik ile ilgili muhabbet açıldı. Ona göre kadin da çalışmalıymış o istemezmis evde oturan kadın hayat müşterek çalışsın parasını kazansın diye bahsetti. Bende böyle oldugunu düşünüyorum fakat bir erkegin direkt boyle dile getirmesi beni acayip rahatsiz ediyor ki bu rahatsizligimida dile getirdim. Ben biraz sert çıkışınca geri yaptı. Aksi bi durum oldugunda ya da çocuk oldugunda tabiki de tolerans gösterilir ama bunlarin haricinde ev hanımı benim tercihim değil dedi. Benimde ister istemez aklımda evde otursam demek ki benle birlikte olmayacakmis dedim. Direkt üstüme alinmadim kendi uzerimden konuşmadım. Yani kendi kendime gelin guvey olmak istemedim açıkçası.
Dert edindigim nokta eski iliskilerimde cok mutsuz oldum hep kirildim. Artik yoğurdu ufleyerek yiyorum. Suan görüştüğüm kişi bu dusunceleriyle ilgili tehlike yaratır mı bana ? Tekrar tekrar dusunmem gereken noktalar var mi ? Yorumlarinizi bekliyorum. Tişkürler:)
İşte bu... Kesinlikle .Birde suradaki ayrımı kaçırmış çoğu kişi evlenip beraber çalışmakla beraber para kazanmakla
Evlenmek için kadının çalışmasını şart koşmak ayrı bir şey
Karısının evde bunalmamasi için çalışmasını istemekle
kaynanaya rahat para gonderebilmek için karısının çalışmasını istemekle arada bin fark var
Ben mobbing te hakkımı yasal yollarla ararım da sizin canınız o gün güler yüz göstermek istemezse veya kocanız baska gülen yüzler görmek isterse dilerim kendi ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz.Hayattaki nihai amacım mutlu olmak. Ben çalışmazsam eve bakamayacak bir adamla mutlu olamam. Bu benim o sizsiniz. 10 yıl öğretmenlik yaptım 4 yılda birşey yapmiyorum şu 4 yılda 40 yıllık mutluluk yaşadım. Demek ki herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın.Çünkü evlilik şirket ortaklığı değil. Benim neyim varsa onun, onun neyi varsa benim. Görüyorum ki çalışmayı o şekilde yaşamayı seviyorsunuz ne güzel, bu sizin tercihinizse zaten sorun yok, ama birgün müdürünüz mobbing yaptı, hiç beklemediğiniz birşey oldu vs vs işsiz kaldınız ve bulamiyorsunuz da iş...eee? Kadın parasını kazanmalı mantığında bir adamla evliyken o evde bir lokma ekmek yiyebilir misiniz? Ben gözüne batıyor diye yiyemem. Şimdi evlilik mi bu?
Birde suradaki ayrımı kaçırmış çoğu kişi evlenip beraber çalışmakla beraber para kazanmakla
Evlenmek için kadının çalışmasını şart koşmak ayrı bir şey
Karısının evde bunalmamasi için çalışmasını istemekle
kaynanaya rahat para gonderebilmek için karısının çalışmasını istemekle arada bin fark var
O kadin dogumcu arkadas pizza kutusunu gecirememis mi adamin kafasina?Epey sayfa ilerlemiş hepsini okuyamadim ne olup ne bitmiş bilmiyorum ama okuduğum bir yoruma çok katılıyorum
Türkiye'de kadın erkek eşitliği hayat müşterek lafı sadece ayın 15'inde maaş alırken geçerli
Hatta onda bile geçerli değil adamlar kadının maaşını kadindan iyi hesapliyor
Ona göre elinden alıyor
Yada adını karışmamak koyup kendi parasını zevkine ailesine bilmem nesine harcayıp yükü kadının omzuna bırakıyor
Onun dışında hiç bir yerde esit değiliz
-iş yerinde aynı işi yaptıkları halde kadinlar erkeklerden az maaş alır
-Eve gelince isterse ayni dakika eve girsinler adam yayila yayila oturmaya giderken kadin çocuğu al yemek yap çamaşırı makinaya koy uğraşmaya başlar
Üstelik en iyi okullarda okumuş olmalari yüksek maaş almaları işi değiştirmez
Bir gün yemek yapamayip pizza söylediği için küfür yiyen kadın doğum uzmanı biliyorum ben
Dışarıda ki yıpranmayi saymıyorum lafa gelince eşitlik
Dışarısı Isviçre içerisi Ortadoğu lafini söyleyen biri vardı çok haklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?