Evlenince kadın çalışmalı fikri.

Keşke babadan yüklü miras kalaydı eşime ya da bana, çalışmak yerine dünyayı geziyor olurduk :)

Eskiden ev kızları gözdeydi, şimdi kamuda çalışanlar.
Erkek anneleri "filancanın baldızının kuzeninin kankasının ev arkadaşı memurmuş" diye duyunca, maaş ve tatil günlerini hesaplayıp, oğullarının aklına o hayırlı kısmeti sokuyorlar.

Demek ki, çalışan kadın evde kalmaz :)

Eşitlikten bahseden olmuş. Gerçekten her kadının ekonomik özgürlüğü olmalı, kimseye boyun eğmemeli. Hayat bu kime ne getirir belli olmaz. Fakat evde oturmayı, evde vakit geçirmeyi seven insanlar var. Hayat tarzı böyle biz şimdi o insanlara para yiyici diyemeyiz ki? Herkesin hayata bakış açısı Farklı ve herkesin doğrusu kendisinedir.

Statüsü Yüksek bir erkek de çalışan bir kadın isteyebilir. Erkeklerin de kendine göre doğruları var çünkü. Bunu statü denkliği için isterse evet doğru, fakat para hesabı yapma bakımından isterse gerçekten çok itici

Çok matah bir yerde calismiyorsaniz, gerçekten iyi bir maaş almıyor ve uzun mesai saatlerinde kendinizi yiprattiginizla kalıyorsanız kocanız nasıl istersen öyle yap diyebilmeli bence. Bazı kadınlar iş hayatında cidden çok eziliyorlar. Ve kocaları borcumuz var şu var bu var diye baskı yaptığı için işten ayrılıp daha insani bir iş arama luksleri olmuyor. Eş demek insanın kötü gününde iyi gününde desteği olan kişi demek. Eğer nisanliniz ben çalışmayan kadın istemem diyorsa, kötü gününüzde ekonomik ve manevi şiddete maruz kalacağınıza dair içinizde hep şüphe olur

Daha önceki yorumumda da belirttim böyle diyen bir insandan ben para isteyemezdim açıkçası. Kadınlar hayatlarının bir döneminde işi bırakıyorlar. Çocuk İçin olsun, kafa dinlemek için olsun. Eh o zaman ne olacak değil mi? Eşim beni istemeyecek mi? Belki kimse hayatımda olmadığı İçin rahat konuşacağım şu an fakat hayatıma giren erkeğin bana denk olmasını isterim. Karşımdaki adam da aynı şeyi isteyebilir çok normal. Ama para konusunda olmamalı bu İşte

Tabii. Calışmaktan ziyade eğitim konusunda daha takıntılıydım ben. İyi eğitimli güzel işi olan kocam olsun dediğim için kendim de iyi okullarda okudum yüksek lisansimi yaptım unvanımı aldım. Kocam doktora yapmış benden daha güzel işi olan bir erkek. Lise mezunu bir erkekle gorusmezdim bile. Bu benim kişisel tercihim herkesin kendi kriterleri var. Bu sadece ön koşul. Sırf bu koşulu sağlıyor diye tamam aradığımı buldum diyip evlenmek ne kadar yanlışsa, erkek icin de sevmediği halde tek çalışma kriterine uyan bir kadınla evlenmek o kadar yanlış. Aslinda evlilik çok titizlikle yapılması gereken birşey, bu ülkede evliliği çok önemli bir mevki sanıyor kadınlar. Evlenip çocuğu da doğurdun mu oh görevini tamamladın. Hiç okuyup kendim birşey olayım diyen yok. Sonra da koca dayağı ve aldatma temalı konulardan geçilmiyor maşallah. Konu sahibi de cook iyi tartmali.

Bana kaldı, faizi nerdeyse maaşım kadar diyim ama oda babamın emeği,doğru gelmiyo yemek yatmak, oğluma saklıyorum kaliteli sağlık ve eğitimin tamamen özelleşeceğini düşünüyorum çünkü

Epey sayfa ilerlemiş hepsini okuyamadim ne olup ne bitmiş bilmiyorum ama okuduğum bir yoruma çok katılıyorum

Türkiye'de kadın erkek eşitliği hayat müşterek lafı sadece ayın 15'inde maaş alırken geçerli

Hatta onda bile geçerli değil adamlar kadının maaşını kadindan iyi hesapliyor
Ona göre elinden alıyor
Yada adını karışmamak koyup kendi parasını zevkine ailesine bilmem nesine harcayıp yükü kadının omzuna bırakıyor

Onun dışında hiç bir yerde esit değiliz
-iş yerinde aynı işi yaptıkları halde kadinlar erkeklerden az maaş alır

-Eve gelince isterse ayni dakika eve girsinler adam yayila yayila oturmaya giderken kadin çocuğu al yemek yap çamaşırı makinaya koy uğraşmaya başlar
Üstelik en iyi okullarda okumuş olmalari yüksek maaş almaları işi değiştirmez

Bir gün yemek yapamayip pizza söylediği için küfür yiyen kadın doğum uzmanı biliyorum ben

Dışarıda ki yıpranmayi saymıyorum lafa gelince eşitlik
Dışarısı Isviçre içerisi Ortadoğu lafini söyleyen biri vardı çok haklı

Arkadaşım ben seni haklı buldum.
Evet çalışalım çalışıyoruz da. Ama dünyanın binbir türlü hali var.
Tamam hayat müşterek ama evde yemeği yine kadın yapıyor, adam en fazla salataya yada bulasığa yardim ediyor. Çocuğun sorumluluğu yine kadında adam en fazla anneye yardım ediyor. Eee nerde bu mustereklik? Bence burda bir haksızlık var.

Tamam kadın çalışsın, ben de çalışıyorum. Ama çalışmasam bana bakamayacak adama ben koca demem. Beni atm olarak görüyor demekki derim.
Sevgilinizin söylemi gerçekten mide bulandırıcı. Geri adım atması onun fikrinin değiştiği anlamına gelmez. Yerinde olsam ince eler sık dokurdum.

İşte biz kadının kendi iyiliği için çalışsın, ayakları üstünde dursun diyoruz. Erkeğin de deme tarzına göre değişiyor. Gerçekten güçlü profil bir kadın mı istiyor yoksa yolunacak tavuk mu arıyor? Çoğu erkek ikinci seçenek için çalışan kadın istiyor. Maaş kartına kadar el koyuyorlar. Benim görüştüğüm kişi de ayakları üstünde duran kadın isterim dedi. Annesine bakmak İçin diyormuş meğersem, ilk sayfalarda yazdım bakarsınız. Bitirdim ilişkiyi. Böyle erkek çok var maalesef.

Evlilik çok önemli kurum fakat dikkat edilmeden mi diyeyim yoksa evlenince düzelir mantığıyla mı düşünmeden hareket ediyor kadınlarımız biraz. Konu sahibinin yaşı küçük, düşünmek için bolca zamanı var. Benim de yaşım küçük. Görüştüğüm kişi yaşça büyüktü hemen evlenmek istemişti. Bu da ilişkimi bitirmek için sebepti. 30 yaşında adam sadece kartlarının asgarisini ödüyorsa ama annesine lüks bir şekilde bakıyorsa, çalışan kadın isterim deyip beni sömürmek istiyorsa bitiririm ilişkiyi. Evlenilecek erkek konusunda sizinle aynı düşünüyorum. Yeni mezun olmama rağmen iyi bir şirkette çalışıyorum ve iyi bir gelişme aşaması yaşıyorum. Kendimden daha düşük seviyede birisini istemem. Bu kendime yakıştırma konusunda düşündüğüm istek. Maddi açıdan değil. Buradaki kadınlar o farkı göremedi

Ben bu konuyu şöyle dile getirmek isterim. Şuan nişanlıyım ve benim nişanlım da tam olarak senin erkek arkasının aynılarını bana soyledi. VE bende ilk başlarsa aynı senin gibi düşündüm. 1. Si bu seninle ciddi olduğunu gösteriyo kesinlikle. 2. Si geleceğe dair adımlar atiyo yani askim ben seni seviyorum çalışmasan da olur demeyip dürüst ce çok açık net bi şekilde dile getirmiş bunu.

Erkekler bizim gibi duygulu ya da ince düşünmedikleri için direk soyluyolar bu şekildeki düşüncelerini. Benim banalım esnaf ama sadece bugünü düşünmediği için yani eşyası mobilyası evi tadilatı vs ikimizde çalışırsak daha mutlu oluruz anlamında soyluyor bence için rahat olsunn

Birde suradaki ayrımı kaçırmış çoğu kişi evlenip beraber çalışmakla beraber para kazanmakla
Evlenmek için kadının çalışmasını şart koşmak ayrı bir şey

Karısının evde bunalmamasi için çalışmasını istemekle
kaynanaya rahat para gonderebilmek için karısının çalışmasını istemekle arada bin fark var

İşte bu... Kesinlikle .

Ben mobbing te hakkımı yasal yollarla ararım da sizin canınız o gün güler yüz göstermek istemezse veya kocanız baska gülen yüzler görmek isterse dilerim kendi ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz.
Çalış parani kazan diyen adamı sevmişimdir her zaman. O kadının güçlenmesinden korkmaz,kadını kendıne madden değil manen baglayacagına güvenir.. her karısının calısmasını istemeyen erkegın öcü olmadıgı gibi, çalışmasını isteyen erkek hiç değildir..
Tüm gün bakımlı ol süslen bana güleryüz göster diyen erkekten de çok daha medenidir gözümde..

Bu örnek ve kadın doğumcu örneği tamamen bahse konu kadınların sünepeligi, sünepelik bir karakterdir zaten çalışmak çalışmamak farketmez kadın para kazandığının farkında değilse bunun ağırlığını kaldıramıyorsa kaynanası yemese kardeşi yer o yemese başkası yer

Konuyu konu özelinden cikardigimizda örnekler artar gider

Bana da biri kadın evde esin kendisine yardımcı olmasını istiyorsa, o da çalışacak parasını kazanacak, ama çalışmamayı tercih ederse yardim da istemesin gibi sacma sapan laflar etmişti. By dedim. Gun gelip çalışmak istemeyebilirsin. Insan her durumda arkandayım, her kararını desteklerim diyecek birini görmek ister karşısında. Eve para getirecek birini aramamalı erkek. Çok itici. Çoğu kadin zaten çalışmak ister, seve seve.

O kadin dogumcu arkadas pizza kutusunu gecirememis mi adamin kafasina?

Konunun basindan beri yaziyorum kadin kendini ezdirirse ezecek cok kisi cikar , kocasi da ezer , kaynanasi da , patronu da hatta yan masada oturan mesai arkadasi da

Kadinlar guclu dursa dik dursa bunlarin hicbirini yasamaz , bana neden yapamiyorlar hicbirini ? Yada cevremdeki kadin arkadaslarima ? Aninda koyariz kapiya cunku o adam olmadan da ben yasarim hatta daha guzel yasarim
Tum kadinlar bu bilincte olsa kadin dogumcu da olsa avukat da o pizza kutusunu yedirir adama

Ayrica beyaz yaka calisanlarfa kadin erkek maasinda fark yoktur , bu yuzden keske kadinlar okusa ve doktorlar avukatlar sirket sahipleri vs hep kadin olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…