• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

‘Evlenince Fazla Misafir İstemiyorum’

oyle yuzuk takan biri degilimdir ama yuzuk alip takma diyen adam da ne bileyim garip geldi,

onun disinda istediklerini simdiden soylemesi bence dogru davranis, size uyar uymaz onu siz karar vereceksiniz ama keske herkes bu sekilde soylese istekleri evlilik oncesi.

Eski konularınızı hatırlıyorum. Şubattan bu yana hakkında onlarca konu açtığınız adam mı bu yine? 2 aya bu kadar entrikayı nasıl sığdırıyorsunuz, nasıl o kadar çok ayrılıp ayrılıp barışıyor, ağır sözlerden sonra aranızı düzeltiyorsunuz, hiç anlamıyorum, aynı kişiyse. Olmazı oldurmaya çalışıyorsunuz gibi duruyor buradan.
Güzel düşünmek istiyorum belki de o adamdan ayrılmıştır bu yeni birisidir inş. .)

Ben abes bulmadım.
Çalışan insanlar zaten akşam dinlenmek istiyorlar.
Hafta donu da herkes ailesi ile olmak istiyor.
Misafir olayı gerçekten yoruyor. Tabi arada sırada olmayacak değil de

Yüzük olayında da evet annen biraz haklı gibi.
Ben olsam bende yüzükle gitmezdim.

Aha bir adam cocuk daha. Göbegini kesememis. Büyüsün, aldigi kararlarin, attigi adimlarin arkasinda durabilsin, öyle kalkissin evlilige.

Misafir konusunda hakli. Calisan insan eve gelip yayilmak istiyor.

Madem husumet var sen tanismaya gitme. Senin ailen kendi basina tanismaya gitmeni sorun yapabilir. Aileler tanissin, onun ailesi bi gelsin bakalim. Sanki annesi seni kabul etsin diye ugrasman gerekiyormus gibi olur bu sekilde.
Misafir sevmemesi normal, bastan soylemis en azindan

Normal olan önce birbirinizin aileleriyle tanışıp sonra evlilik teklifi, yüzük olayına girmenizdi. Orda sıralama hatası olmuş bence. O yüzden bana anormal gelmedi yüzüğü takma demesi.

Misafir konusunda da gayet normal bence söyledikleri. Ablamla aynı evin içinde büyüdük ama misafire bakış açımız tam anlamıyla zıt. Onlara hemen hemen her gün birileri gelir haberli habersiz, milyon tane arkadaşları var. Bahçeleri var, önünden geçen durup oturur, sabah gelirler gece giderler. Benim hiç kaldırabileceğim şeyler değil bunlar. Maksimum haftada bir misafir ağırlarım, bu iki hafta üstüste olursa üçüncü hafta kabul etmem.

Erkek arkadaşım tanışmaya giderken yüzüğü takmamamı söyledi. Garipsedim ben. Annemle önce tanışın birbirinizi sevin ama direk yüzükle gidersen emrivaki gibi olur ayıp olur diyor.
Sizce mantıklı mı?

bence de yıp olmaması için takılmaması gerekiyor
ailesi annesi biliyor bile olsa resmiyet yokken yüzük ile gidilmesi hoş bir durum değil bence

Ben de evlilik teklifi yüzüğünü isteme olana kadar takmadım evde.

Misafir konusunda da adam haklı.

Merhaba kk hanımları;
Erkek arkadaşımla evlenmeye karar verdik yaz sonu gibi corona biterse nişan düşünüyoruz fakat bugün birkaç olay oldu danışmak istedim.

Öncelikle kendisi evlenme teklifi etti yani parmağımda yüzük var fakat henüz annesiyle tanışmadım beni biliyor sadece.. tanışmaya gelsin demiş.
Erkek arkadaşım tanışmaya giderken yüzüğü takmamamı söyledi. Garipsedim ben. Annemle önce tanışın birbirinizi sevin ama direk yüzükle gidersen emrivaki gibi olur ayıp olur diyor.
Sizce mantıklı mı?
(bizim aile ve onun aile arasında bi husumet var maalesef. İkimizin dışında yani bazı yakın akrabalar arasında. Zaten bunu göze alarak söyledi. Bana dediği senin bu olaylarda bi suçun yok ama önce tanışın sevin birbirinizi nolur önyargınız kırılsın.. )

Diğer konu misafir konusu..
Çok resmî bi ailede büyümüş onlarda pek gelip gitme yok. Ben de tam tersi. Bana dedi ki 2 günde bir birisinin gelmesini sevmem. Gündüz görüş tabi ama ben işten gelip dinlenmek isterim sürekli misafir istemem. Arada olur dedi.
Zaten habire biri gelecek değil ama şimdiden bunu söylemesi düşündürücü geldi.
Siz ne diyorsunuz? Kendi açısından haklı mı yoksa garip mi?
Yüzük konusunda haklı. Benim kardeşim de biz tanımadan yüzük taktılar evlenme teklif ettiği için. Sonra biz önce kadınlar olarak tanışmaya gittik. Kız görme gibi. Gelinimiz yüzüğü takmadı biz gittiğimizde . Babasida söz kesilene kadar benim yanımda takma dışarda tak yeter demiş. Her ailenin bakış açısı farklıdır. Bize göre doğru olan budur. Misafir konusu eşim de çok sevmez misafir. Sevmez derken güzel ağırlar ama her hafta misafir istemez yani. İki çocuktan sonra bende öyle oldum. Üç ayda bi yeter modundayim 😂

Annesinin ön yargısı ile yüzüğün ne ilgisi var.

Yüzüğü bildiğiniz annesinden çekindiği için takmamanızı istemiş. Annesi sizi sevmezse bu iş olmaz yani, hazırlıklı olun. İlişkinizin geleceği için annesine kendinizi sevdirmek zorunda olmanızı kabullenebilecek misiniz, bir daha düşünün.

Misafir konusunda bir şey yok bence, demek ki misafir sevmiyor.

Ailesine karşı gelemez, yüzüğü tak çıkar tak çıkar yaptırıyor. O senin ailenle tanışsın ilk olarak.

aileler husumetliyse ve şimdiden tepkilerden korkuyorsanız bence bu işe hiç girmeyin. Eş adayınız şimdiden sinyaller veriyor ön yargilarin felan olduğu. Sizin ailenizin haberi var mi? Onlar ne diyor bu işe? Aile arasında olaylar varsa onlardan habersiz gitmeyin

Yüzük konusunda haksız sonuçta annesini ilgilendirmez annesi mi evleniyor? Ama misafir konusunda haklı bende sevmem

Misafir demek yorgunluk demek hem gelmeden önce hem de gittikten sonra. Ben de sevmem. Eşim çok sever ama bana sormadan çağırmaz kimseyi

Merhaba kk hanımları;
Erkek arkadaşımla evlenmeye karar verdik yaz sonu gibi corona biterse nişan düşünüyoruz fakat bugün birkaç olay oldu danışmak istedim.

Öncelikle kendisi evlenme teklifi etti yani parmağımda yüzük var fakat henüz annesiyle tanışmadım beni biliyor sadece.. tanışmaya gelsin demiş.
Sizce mantıklı mı?
(bizim aile ve onun aile arasında bi husumet var maalesef. İkimizin dışında yani bazı yakın akrabalar arasında. Zaten bunu göze alarak söyledi. Bana dediği senin bu olaylarda bi suçun yok ama önce tanışın sevin birbirinizi nolur önyargınız kırılsın.. )

Diğer konu misafir konusu..
Çok resmî bi ailede büyümüş onlarda pek gelip gitme yok. Ben de tam tersi. Bana dedi ki 2 günde bir birisinin gelmesini sevmem. Gündüz görüş tabi ama ben işten gelip dinlenmek isterim sürekli misafir istemem. Arada olur dedi.
Zaten habire biri gelecek değil ama şimdiden bunu söylemesi düşündürücü geldi.
Siz ne diyorsunuz? Kendi açısından haklı mı yoksa garip mi?
Çok boş muhabbet bunlar şimdiden konuşulacak şeyler değil.Evlenmeye karar vermişsiniz parmağına yüzüğü takmış annesinin görmesini istemiyor.Değişik bir yaklaşım ve bu yaklaşımların sonu gelmez

Eşim bana evlenme teklif ederken yüzükle gelmişti. Ben “ailemden onay almadan takamam” deyip kabul etmedim yüzüğü. O da “ tamam sen kabul et yüzüğü, onayı ben alacam zaten o zaman takarsın” demişti. Sen de tam tersi dünden razısın da erkek arkadaşın taktırtmıyor. Seni istemeye gelecekleri yerde sen tanışmaya gidiyorsyn peşin peşin... az ağırdan satın kızlar iyiliğiniz için söylüyorum

Eşim bana evlenme teklif ederken yüzükle gelmişti. Ben “ailemden onay almadan takamam” deyip kabul etmedim yüzüğü. O da “ tamam sen kabul et yüzüğü, onayı ben alacam zaten o zaman takarsın” demişti. Sen de tam tersi dünden razısın da erkek arkadaşın taktırtmıyor. Seni istemeye gelecekleri yerde sen tanışmaya gidiyorsyn peşin peşin... az ağırdan satın kızlar iyiliğiniz için söylüyorum

Ben birşey satmadigim için agirdan da satmadim kendimi. 🙄 Esim evlenme teklif etti, evet dedim yuzugumu taktim.
Evde de takiyordum gayet, heves. :)
Önce eşim benim ailemle tanisti, sonra ben onun ailesiyle tanistim en son aileler birbirleriyle tanisti ve bitiş.
Kizlar diye sesleniş yaptigindan cevap vereyim dedim.

Ama konu sahibi cidden ilk siz gidip tanişmayin madem aile arasi husumet var ailenizin haberi yokken ilk sizin tanişmaya gitmeniz doğru değil gibi sanki.
Sizin durumda evlilik teklif etmek yerine once ailelere durumu açsaydiniz iki tarafta bilip anlaşsaydi ona gore tanismalar olsaydi daha iyi olurdu sanki.

Yemişim husumetini. Dışarda yüzük tak, herkese eşim var mesajını ver, kimse yaklaşamasın. Anneyle tanışmaya gelince yüzüğünü çıkar. Ben böyle bir olayı baya büyütürdüm.

Ben birşey satmadigim için agirdan da satmadim kendimi. 🙄 Esim evlenme teklif etti, evet dedim yuzugumu taktim.
Evde de takiyordum gayet, heves. :)
Önce eşim benim ailemle tanisti, sonra ben onun ailesiyle tanistim en son aileler birbirleriyle tanisti ve bitiş.
Kizlar diye sesleniş yaptigindan cevap vereyim dedim.

Ama konu sahibi cidden ilk siz gidip tanişmayin madem aile arasi husumet var ailenizin haberi yokken ilk sizin tanişmaya gitmeniz doğru değil gibi sanki.
Sizin durumda evlilik teklif etmek yerine once ailelere durumu açsaydiniz iki tarafta bilip anlaşsaydi ona gore tanismalar olsaydi daha iyi olurdu sanki.
Evettt ben de bu yorumu yapacak şanslı üye kim olacak acaba diye merak ve heyecan içindeydim tebrik ederim ahaha😂😂😂 hemen aceleye getirmeyin, yavaş ilerlesin, değerli olun demek istemiştim. Ben de satın alınmış değilim , yarası olan gocunur zaren

Back