• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

‘Evlenince Fazla Misafir İstemiyorum’

@SinirliBiri birinci maddeyi cok garipsemedim. ben de esim evlenme teklif ettiginde aldim yuzugu evet dedim. ama takmadan ailemle tanismali onlarin onayini almalisin dedim. esim demedi sen kabul ettin ailene laf dusmez.. ayni hesap gordum ben.

ikinci madde icin; husumet varmis ya biri bunlara demistir ki onlar cok gidip gelen bir aile, annesi vs cok gelir evliliklerini karistirir. cocukta bu konuyla ilgili bir onyargi olusmus. her gun her gun misafir gelsin dememissiniz ki bu tepki neden?

arka planda sizinle ilgili bir sey soylenmis belli ki annesi de cocugu uyarmis bak cok gelirler evinize vs diye..

Benimde esim resmi bi ailede buyumus bende tam tersiyim . Ama ben evlenmeden önce söyledim gelenimiz cok olur dedim. Ben cok sıkı bagliyim kimseye gelme demem dedim. Kabullenmek zorunda kaldi. Cunku onlarınki garip bana gore de. Ilerde insanlar evine geleceginde uyduracagin yalanlari düşün o zaman şimdiden.
bence bu ornekte siiznkinden farkli olan arada husumet olmasi. biri doldurmus erkek tarafini bence. resmi aileler oglunun veya kizinin evine cok gidip gelen dunur sevmez genelde.

O kadar gelenekselse veya aile arasi mevzudan çekinecekse evlilik teklifi edip yuzuk takmasaydi bari. Yuzuğu verip, kabul edip sonra da evde saklamak filan sacma sapan şeyler. Madem aile tanişmasi onemseniyor hiç yapilmasaydi.

Zaten "benim tanidigim" çogu kadin iş olsun diye evlilik teklif ettirdi kendine, yani evlenme işine çoktan karar verilmiş oluyor ya da aileler tanisiyor sonra evlilik teklifi ve yuzuk.
Kendi kulturuyle birlikte, başka bir kulture özentilik birleşince garip şeyler ortaya cikiyor.

Ek misafir gelmesini istmeyebilir ikinizden biri bir tik fedakarlik yapacak demek oluyor bu. Ben de misafire, emrivakiye, kalabaliğa alisik degilim. Eşimin ailesi kalabalik ve gel git seven tipler ama ben onlar gibi yaşamiyorum eşimin de boyle bir beklentisi yok.

Yüzük konusuna iki açıdan da bakılabilir. Gerçekten emrivaki gibi durur aslında yüzükle gitmek. Biz evlenmeyi düşünüyoruz siz bir tanıyın diye getirmek farklı ben evleniyorum evlenme teklif ettim kabul aldı tanıyın demek farklı. Olması gereken aslında yaptığı şeyin arkasında durmasıydı. Sonradan gizleyecekse, çekinecekse evlenme teklif etmeseydi. Önce tanıştırsaydı sizi.

Misafir konusuna ise hak verdim. İşten geldikten sonrası için konuşmuş size müdahale etmemiş. Belki de habire biri geleceğini düşünüp önlem almak istedi. Asıl şimdiden söylemeseydi sorun olurdu. O zaman kocam misafir istemiyor neden başta konuşmadı derdiniz.

Yaz sonu ailenizin, husumetli olduğu bi ailenin oğlu ile nişan düşündüğünüzden haberi var mı? Çünkü aynı önyargı belki anneniz tarafından erkek arkadaşınıza da olacak. Evlilik teklifine evet dediğiniz erkek arkadaşınız gelip sizin ailenizle tanıştı mı mesela?
Misafir konusu normal bir konu. Siz de onun görüşmek isteyeceği kişilerden hoşlanmayıp çok fazla evinize girmesini istemeyeceksiniz belki de bunlar hallolur mühim olan annesiyle tanışmaya giderken yüzüğü gizlemek zorunda olma sebebinizi aşmak.

Eski konularınızı hatırlıyorum. Şubattan bu yana hakkında onlarca konu açtığınız adam mı bu yine? 2 aya bu kadar entrikayı nasıl sığdırıyorsunuz, nasıl o kadar çok ayrılıp ayrılıp barışıyor, ağır sözlerden sonra aranızı düzeltiyorsunuz, hiç anlamıyorum, aynı kişiyse. Olmazı oldurmaya çalışıyorsunuz gibi duruyor buradan.

Bana annesinin kararına göre yüzük takılacak gibi geldi .
Bir de misafir istememesini tamam yalnız ailede buyumusse anlarım da hiç istememesi anormal geldi . Siz öyle ailede buyumemissiniz oldu ki iki kere az aralıkla misafiriniz geldi nolcak surat mi asacak ?
Biz ayda yılda bir toplanıp birkac kuzen ve 3 teyze başka kuzenimize gitmiştik . Kuzenim eşine yemek haizrlamak için mutfağa gittiğinde telefonun ekranı büyüktü musaifr kuzenimin gözü gelen mesaj sesine ilisti gayri ihtiyari gördü ki ne zaman gitcekelr ? Sonra devamını okudu bizimle ilgili olunca . Ben işten geldim uzanmak seninle oturmak istiyodum oldu mu şimdi bu ?'
Şok olduk biz ona toplasan yılda 1 en fazla 2 kere gideriz .akşamına döneriz . Yani eğer sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız geleneninzn olacağını düşünüyorsanız bastan konuşun

Tam ılerde annecı bır tıp olacak bellı emrıbakı olmasın ne ya sankı annesı ne kız bakıyor. Gelenekcı kocalar varya annem ısterse dıye herseyı yapan annem bılır dıyen yıne aynı erkekler bızım burda annesı ıstemıyor dıye eve kızın aılesı akrabasını getırtırmıyorlar onlara benzettım hayırlısı

yok yani bide arada husumet varsa evlilik teklifi edilmeden önce yani emrivaki diyormus ya olmadan önce gelip senin ailenle tanissaydi rizalarini alsaydi?

Merhaba kk hanımları;
Erkek arkadaşımla evlenmeye karar verdik yaz sonu gibi corona biterse nişan düşünüyoruz fakat bugün birkaç olay oldu danışmak istedim.

Öncelikle kendisi evlenme teklifi etti yani parmağımda yüzük var fakat henüz annesiyle tanışmadım beni biliyor sadece.. tanışmaya gelsin demiş.
Erkek arkadaşım tanışmaya giderken yüzüğü takmamamı söyledi. Garipsedim ben. Annemle önce tanışın birbirinizi sevin ama direk yüzükle gidersen emrivaki gibi olur ayıp olur diyor.
Sizce mantıklı mı?
(bizim aile ve onun aile arasında bi husumet var maalesef. İkimizin dışında yani bazı yakın akrabalar arasında. Zaten bunu göze alarak söyledi. Bana dediği senin bu olaylarda bi suçun yok ama önce tanışın sevin birbirinizi nolur önyargınız kırılsın.. )

Diğer konu misafir konusu..
Çok resmî bi ailede büyümüş onlarda pek gelip gitme yok. Ben de tam tersi. Bana dedi ki 2 günde bir birisinin gelmesini sevmem. Gündüz görüş tabi ama ben işten gelip dinlenmek isterim sürekli misafir istemem. Arada olur dedi.
Zaten habire biri gelecek değil ama şimdiden bunu söylemesi düşündürücü geldi.
Siz ne diyorsunuz? Kendi açısından haklı mı yoksa garip mi?
Merhaba kyvalidem. Oğlun yüzüğü taktı ama umarım senin için emrivaki olmaz, evleneceğiz de☺️☺️☺️.
Böyle mi düşündü acaaba sevgilin.

Merhaba kk hanımları;
Erkek arkadaşımla evlenmeye karar verdik yaz sonu gibi corona biterse nişan düşünüyoruz fakat bugün birkaç olay oldu danışmak istedim.

Öncelikle kendisi evlenme teklifi etti yani parmağımda yüzük var fakat henüz annesiyle tanışmadım beni biliyor sadece.. tanışmaya gelsin demiş.
Erkek arkadaşım tanışmaya giderken yüzüğü takmamamı söyledi. Garipsedim ben. Annemle önce tanışın birbirinizi sevin ama direk yüzükle gidersen emrivaki gibi olur ayıp olur diyor.
Sizce mantıklı mı?
(bizim aile ve onun aile arasında bi husumet var maalesef. İkimizin dışında yani bazı yakın akrabalar arasında. Zaten bunu göze alarak söyledi. Bana dediği senin bu olaylarda bi suçun yok ama önce tanışın sevin birbirinizi nolur önyargınız kırılsın.. )

Çok resmî bi ailede büyümüş onlarda pek gelip gitme yok. Ben de tam tersi. Bana dedi ki 2 günde bir birisinin gelmesini sevmem. Gündüz görüş tabi ama ben işten gelip dinlenmek isterim sürekli misafir istemem. Arada olur dedi.
Diyelim ki anlaşamadınız o zaman ver yüzüğümü mü diyecek, annesine söyleseydi o zaman ben evlenme teklifi ettim evlenmek istediğim kızla tanışmanı istiyorum diye. Misafir konusunda haklı.

Annem seni sevmezse bu is olmaz demek istemis bence.

Misafir de alttan alttan benim annem gelebilir ama seninkiler gelemez imasi bu annesinden saklama olayından sonra.

İki aile arasında husumet varsa, sevgiliniz annle tanış, aramızda ki on yargılar gitsin diyorsa sizin aileniz ne diyecek bu evlilik kararına?

Kayınvalidenizin yargılarından önce kendi anne babanınizi düşünseniz hiç fena olmaz.
Sevgiliniz sizin ailenizle tanışacak mı?
Bir kıymetli, fikri önemli olan erkek anneleri oluyor ne hikmetse. Kızlarda da kabul ediyor bunu bir güzel.

Son düzenleme:
Misafir için haklı olabilir 2 güne bir evde misafirin işi yok elbette. Anneme gelirken yüzük takma demesi itici. Madem tırsıyordu teklif etmeseydi. Ayrıca sçz gitmeyin ailenizin haberi olacak mı bu ziyaretten? O ve ailesi gelsin. Kız tarafı sizsiniz. Bu adam ve ailesi için ben ailemi ezmezdim. Sizi küçük düşürmeye çalışıyor anneme sevimli gözük diyor resmen. O istemezse sizi kapıya atacak belli ki.

Merhaba kk hanımları;

Sizce mantıklı mı?

Ben iki durumda da erkek arkadasınıza hak verdim. Annesini tanıyor ki yüzükle gelme diyor uyulabılecek bi durum bence.
Bende sürekli gelen gideb misafirlerden hoslanmam. Hele çlaısırken insan gercekten dinlenmek istiyor ki görüşme aman kimse gelsın gıtsın dememıs. Pekala gündüzden misafirlerinizi ağırlayabılırsınız. Orta yolu bulmak sart

misafir mevzuundan önce ilk kısma odaklanmak lazım bence. annesi sizinle tanışmadan nasıl yakın akrabalar arasında husumet oldu onu anlayamadım :( neyse.

bence bu adam kararlarının arkasında durabilen biri değil. ne demek yüzüğü takma önce tanışın. madem böyle bir risk var o zaman neden teklif etti. kendince ne şiş yansın ne kebap modunda ama bence sakın bu noktada geri adım atmayın. yüzük takmayı bilen adam anasının karşısına da dimdik çıkabilmeli.
eğer bugün o yüzüğü çıkararak giderseniz ömür boyu hep siz alttan almak zorunda kalacaksınız bence.

aile arasinda bir husumet olduğunu düşünürsek ,bence normal.
Annesine emrivaki yapmak istememiş,ona karşi saygili davranmişki anneside size saygili davranabilsin .
yoksa istese yüksüğü annesiyle tanniştiktan sonrada takabilirdi.
bence güzel davranmiş ,diplomatik.

misafirden önce yüzüğe takıldım ben. korkuyorsa yiğitlik yapıp da yüzük takmanın alemi ne. bi de annesi gelsin tanışalım demiş ya o da ayrı bir emrivaki. çok iyi düşünülmesi gereken bir aile bence.

Normal evlenince daha değişik huylar çıkıyor sevemediğin kimse mükemmel değil
Ben garip bulmadım.
Aslında çok da mantıksız değil yüzükle gelmeni istememesi, benim de çocuğum benden habersiz yüzüklerle gelse üzülürüm, bozulurum yani.

Onun dışında herkes öyle aşırı sosyallik sevmiyor. İnsan gerçekten evinde akşam uzanıp rahat rahat oturmak isteyebiliyor. Şahsen ben de evimde sürekli yabancı istemem arada olur ama akşam yorgun gelip iki ayağımı uzatıp rahat etmek isterim.

Back