Evlenemediğim için çok üzülüyorum.

Ben de 36 olucam. O nedenle cok iyi anliyorum. Ben de kimseye diyememm. Nasip diyorum. İnsan sevmek sevilmek aski yasamak istiyor. Cevrenizde soyleyen yoksa niye evlsnmedin vs hor gorenb yoksa o da guzel. Annem hic susmuyor cevre ayri. Cok bunaldim. Zamaninda env yakin arkadasim kendi birini bulunca baya kendine yapilankari bana yapmaya kalkti sildim hayatimdan. Sanki elimizde olan birsey.
Aynen. Annem aslında üzülüyor ama hiç belli etmemeye çalışıyor. Hiç açmıyor konuyu. Etrafımda da açan eden yok şimdilik. Yani aslında benim durumum toplum baskısı değil. Ben kendim bir yuvam olsun istiyorum.

Ya ben aslında utanırım öyle beni tanıştırın filan diyemem:oops: aslında çok değişik çünkü bir kaç yıldır benimle görüşmek istemeyi teklif eden bir erkek de yok. Etrafımdakiler sanli evlenip barklanmış çoktan. Diğerleri de yaşça çok küçük benim kafam almaz. Ama dediğim gibi zaten teklif eden de yok.
Belli zaman sonra oyle oluyor, yasit bekar kalmiyor cevrede. Ya hasbel kader bosanmis olur.

Canım sen istediğin kadar tanış konuş ara tara ne yaparsan yap tamamen nasip işi ben 34 yasında evlendim kurslar mı demezsin üniversitemi demezsin çevrem ailem bunların hepsi boş dağın altınada saklansan nasibin seni bulur merak etme anlıyorum seni acınası bakışlar evlenenlerin sanki büyük bir marifetmiş gibi seni hor görmeleri coluk çocuğa karışmaları yalnızlık vs aileme kıyamıyorum falan onu geçeceksin çünkü annen baban belli bir yaştadırlar emin ol senin için üzülüyordur ve bir ayrılık var ama sen evlenir gidersin ama onlar vakti gelince vefat ederler onun için kendi hayatına bakmaya mecbursun sen evlenince çoluk çocuğa karısınca onlarda mutlu olur

ailenizle bile yaşamak sıkmış sizi ki onlar aileniz. Nazınızın geçeceği kişiler. Ayak seslerine bile uyanıyorum, sessizliğe alışmışım diyorsunuz. Ama evlilik de aynı. Yabancı birinin varlığına nasıl alışacaksınız?

Allah karşınıza hayırlı, anlayışlı, kul hakkını gözeten bir kısmet nasip etsin. ❤❤❤❤❤

Çevrede bekar olmayınca nasıl gelir beni bulur bilmem artık 😂
işte o yüzden cok utangac davranma :) ben eşime mesaj atmıştım ilk başta cevap vermedi. sonra hobilerini öğrendim ben de çok seviyormuşum gibi beraber pes oynayalım dedim, oyun oynarken oynarken bi baktım bana cevap yazmayan adam elimi tutuyor. tuttuğunu koparacaaksın :D

Sellaaaammmm;
Valla üzülecek bir şey mi bulamadınız bir zamanlar ben de ya neden ben de çoluk çocuğa karışamıyorum derdim.
Tanıştığım çoğu erkek evlendi çünkü boş kadın istiyorlardı ve buldular. Yani hiç sesi çıkmasın diyen tipler.
Neyse, sonra düşündüm ki evlenmek zorunda değiliz.
Zaten burda da bir yığın kötü evlilik okuyoruz, hele o gayganalar yok mu vıyy onlar ne onlar...
Meslek var aile var gerisi yemek içmek tozmak boşverin. Böyle daha güzel.

Canım sen istediğin kadar tanış konuş ara tara ne yaparsan yap tamamen nasip işi ben 34 yasında evlendim kurslar mı demezsin üniversitemi demezsin çevrem ailem bunların hepsi boş dağın altınada saklansan nasibin seni bulur merak etme anlıyorum seni acınası bakışlar evlenenlerin sanki büyük bir marifetmiş gibi seni hor görmeleri coluk çocuğa karışmaları yalnızlık vs aileme kıyamıyorum falan onu geçeceksin çünkü annen baban belli bir yaştadırlar emin ol senin için üzülüyordur ve bir ayrılık var ama sen evlenir gidersin ama onlar vakti gelince vefat ederler onun için kendi hayatına bakmaya mecbursun sen evlenince çoluk çocuğa karısınca onlarda mutlu olur
Canım sen nasıl evlendin acaba? Senin hikayeni merak ettim:KK15:

Arayan bulur. Çevreye eşe dosta söyleyeceksiniz, sanal ortam da bakacaksınız. Ha ben çevreye birşey söyleyemem, sanalda da takılmam derseniz evlenemiyorum diye üzülmeyin. Artık kimse kimseyi birileri ile tanıştırmak istemiyor. İyi olur Allahtan kötü olur kuldan demişler. Çevremizde 30 yaş üstü bekar çok insan var. 38-45 yaş arası bekar bayan arkadaşlarım var. Siz üzerinize düşeni yapın gerisini Allaha bırakın. Yüce rabbim ben kulumun kaderini çabasına bağlı kıldım diye buyurmuştur.

Son düzenleme:
Ben de 34'üm. ama benim çevremde beni evlendirmeye çalışan bir sürü insan var en az 5 farklı kişi vardır evlenmem için ha bire birilerini bulmaya çalışan. bana, birini bulun demedim bulmayın da demedim. haliyle karşıma birileri çıkıyor ama yine olmuyor yine olmuyor çünkü bu iş garip bi iş. Şans mı nasip mi... Evet karşıma birileri çıkıyor ama içim kolay kolay kimseye ısınmıyor. bir aile dostunun aracılığıyla tanıştığım, şu an birkaç aydır görüştüğüm birisi var hayatımda. aşık falan değilim ama hoşlanıyorum ve iyi bir aile babası olacağını düşünüyorum.Evlenebilirim kendisiyle.
Size tavsiyem evlenmek istediğinizi çevrenizdeki kişiler bilsin. açık açık söyleyemiyorsanız bile bunu hissettirin. mesela bir arkadaş ortamında "evlilik için birisiyle tanıştım ama içim ısınmadı olmadı" dersin ya da "çocuğum olsun istiyorum" dersin. bu söylemlerinden insanlar senin evlenmek istediğini anlar. belki senin evlilik düşünmediğini sanıyorlardır. ayrıca benim yaşıma uygun erkek yok, bekar erkek kalmamış diye düşünme ben de öyle düşünüyordum. son 1 yıldır benimle tanıştırılmak istenen erkeklerin yaşları 34 ile 42 arasında idi ve hepsi de hiç evlenmemiş düzgün iş sahibi kişilerdi. bekar kızlarımız olduğu gibi erkekler de var. evlenmek isteyen bu kadar insan birbirini nasıl bulamıyor işte orasını ben de anlamıyorum. Evlenemememizin sebeplerinden birisi de kanaatimce şu: kendimde de erkeklerde de gördüğüm yaş ilerledikçe insan pimpirikli, değişik bir şey haline geliyor. İnsana her şey batıyor, seçicilik artıyor. 20 'li yaşlarda sorun etmeyeceğin aklına bile gelmeyen her şey bu yaşta aklına geliyor biraz da bu yüzden evlenmekte zorlanıyor insan.Bir arkadaşım demişti ki: "evlilik her anlamda elbette zor. kocam her gece yanı başımda horul horul, gaz çıkara çıkara, nefesi kokarak uyuyor ama adamı seviyorum sevmesem bu manzaraya nasıl katlanıcam ki" demişti. mesela bu bile beni düşündürmüş korkutmaya yetmişti. Hani bir karikatür var ya koca, karısına "sen evliliği rio karnavalı mı sanmıştın." diyor ya. gerçekten ben eskiden evliliği öyle sanıyormuşum. evlilik her anlamda zor ama sizin gibi benim de tatmak istediğim bir şey. Bu konuda sayfalarca yazabilirim, oldukça anı biriktirdim, tecrübem oldu. Umarım tez zamanda karşınıza mutlu olabileceğiniz bir insan çıkar.

Evlenenlerde pişman, hayatınızı yaşayın vs.gibi şeyler söylemek doğru gelmiyor bana, evlenmek isteyen belli bir yaşa gelmiş kişilere.

Allah gönlünüze göre versin diyebilirim. İstanbul'a yeni gelmissiniz anladığım kadarıyla, yeni arkadaş ve iş çevresi güzel bir ilişkiye vesile olur inşallah :)

Ben de 34'üm. ama benim çevremde beni evlendirmeye çalışan bir sürü insan var en az 5 farklı kişi vardır evlenmem için ha bire birilerini bulmaya çalışan. bana, birini bulun demedim bulmayın da demedim. haliyle karşıma birileri çıkıyor ama yine olmuyor yine olmuyor çünkü bu iş garip bi iş. Şans mı nasip mi... Evet karşıma birileri çıkıyor ama içim kolay kolay kimseye ısınmıyor. bir aile dostunun aracılığıyla tanıştığım, şu an birkaç aydır görüştüğüm birisi var hayatımda. aşık falan değilim ama hoşlanıyorum ve iyi bir aile babası olacağını düşünüyorum.Evlenebilirim kendisiyle.
Size tavsiyem evlenmek istediğinizi çevrenizdeki kişiler bilsin. açık açık söyleyemiyorsanız bile bunu hissettirin. mesela bir arkadaş ortamında "evlilik için birisiyle tanıştım ama içim ısınmadı olmadı" dersin ya da "çocuğum olsun istiyorum" dersin. bu söylemlerinden insanlar senin evlenmek istediğini anlar. belki senin evlilik düşünmediğini sanıyorlardır. ayrıca benim yaşıma uygun erkek yok, bekar erkek kalmamış diye düşünme ben de öyle düşünüyordum. son 1 yıldır benimle tanıştırılmak istenen erkeklerin yaşları 34 ile 42 arasında idi ve hepsi de hiç evlenmemiş düzgün iş sahibi kişilerdi. bekar kızlarımız olduğu gibi erkekler de var. evlenmek isteyen bu kadar insan birbirini nasıl bulamıyor işte orasını ben de anlamıyorum. Evlenemememizin sebeplerinden birisi de kanaatimce şu: kendimde de erkeklerde de gördüğüm yaş ilerledikçe insan pimpirikli, değişik bir şey haline geliyor. İnsana her şey batıyor, seçicilik artıyor. 20 'li yaşlarda sorun etmeyeceğin aklına bile gelmeyen her şey bu yaşta aklına geliyor biraz da bu yüzden evlenmekte zorlanıyor insan.Bir arkadaşım demişti ki: "evlilik her anlamda elbette zor. kocam her gece yanı başımda horul horul, gaz çıkara çıkara, nefesi kokarak uyuyor ama adamı seviyorum sevmesem bu manzaraya nasıl katlanıcam ki" demişti. mesela bu bile beni düşündürmüş korkutmaya yetmişti. Hani bir karikatür var ya koca, karısına "sen evliliği rio karnavalı mı sanmıştın." diyor ya. gerçekten ben eskiden evliliği öyle sanıyormuşum. evlilik her anlamda zor ama sizin gibi benim de tatmak istediğim bir şey. Bu konuda sayfalarca yazabilirim, oldukça anı biriktirdim, tecrübem oldu. Umarım tez zamanda karşınıza mutlu olabileceğiniz bir insan çıkar.

Şuan bende korktum 🤣🤣🤣🤣🤣

ablam da sizin yaşınizda bekar. hep secici oldu bu yasina geldi hayatina bi kişi aldı ona inandı işler ciddiye binince o kişi de dürüst çıkmadı ayrıldı hayal şimdi umudumu kestim ben evlenmem diyor. bende diyorum ki herşeyi hayırlısı çevremde evlenip pişman olan boşanan o kadar kişi duyuyorum ki.biriyle mutsuz olcagina tek başına mutsuz ol. tabi yalnızlık zor insan evlat sahibi olmak artık düzenini kurmak istiyo.ama bunun için de bol bol dua etmek gerekiyor bende cikmazin icindeyken hep dua ettim şükür Rabbim iyi birini çıkardı. Rabbim doğru insanla hayırlı bi yuva kurmaya size ablama tüm bekarlara nasip etsin.

Back