Ben de 34'üm. ama benim çevremde beni evlendirmeye çalışan bir sürü insan var en az 5 farklı kişi vardır evlenmem için ha bire birilerini bulmaya çalışan. bana, birini bulun demedim bulmayın da demedim. haliyle karşıma birileri çıkıyor ama yine olmuyor yine olmuyor çünkü bu iş garip bi iş. Şans mı nasip mi... Evet karşıma birileri çıkıyor ama içim kolay kolay kimseye ısınmıyor. bir aile dostunun aracılığıyla tanıştığım, şu an birkaç aydır görüştüğüm birisi var hayatımda. aşık falan değilim ama hoşlanıyorum ve iyi bir aile babası olacağını düşünüyorum.Evlenebilirim kendisiyle.
Size tavsiyem evlenmek istediğinizi çevrenizdeki kişiler bilsin. açık açık söyleyemiyorsanız bile bunu hissettirin. mesela bir arkadaş ortamında "evlilik için birisiyle tanıştım ama içim ısınmadı olmadı" dersin ya da "çocuğum olsun istiyorum" dersin. bu söylemlerinden insanlar senin evlenmek istediğini anlar. belki senin evlilik düşünmediğini sanıyorlardır. ayrıca benim yaşıma uygun erkek yok, bekar erkek kalmamış diye düşünme ben de öyle düşünüyordum. son 1 yıldır benimle tanıştırılmak istenen erkeklerin yaşları 34 ile 42 arasında idi ve hepsi de hiç evlenmemiş düzgün iş sahibi kişilerdi. bekar kızlarımız olduğu gibi erkekler de var. evlenmek isteyen bu kadar insan birbirini nasıl bulamıyor işte orasını ben de anlamıyorum. Evlenemememizin sebeplerinden birisi de kanaatimce şu: kendimde de erkeklerde de gördüğüm yaş ilerledikçe insan pimpirikli, değişik bir şey haline geliyor. İnsana her şey batıyor, seçicilik artıyor. 20 'li yaşlarda sorun etmeyeceğin aklına bile gelmeyen her şey bu yaşta aklına geliyor biraz da bu yüzden evlenmekte zorlanıyor insan.Bir arkadaşım demişti ki: "evlilik her anlamda elbette zor. kocam her gece yanı başımda horul horul, gaz çıkara çıkara, nefesi kokarak uyuyor ama adamı seviyorum sevmesem bu manzaraya nasıl katlanıcam ki" demişti. mesela bu bile beni düşündürmüş korkutmaya yetmişti. Hani bir karikatür var ya koca, karısına "sen evliliği rio karnavalı mı sanmıştın." diyor ya. gerçekten ben eskiden evliliği öyle sanıyormuşum. evlilik her anlamda zor ama sizin gibi benim de tatmak istediğim bir şey. Bu konuda sayfalarca yazabilirim, oldukça anı biriktirdim, tecrübem oldu. Umarım tez zamanda karşınıza mutlu olabileceğiniz bir insan çıkar.