Evlenemediğim için çok üzülüyorum.

siyah_zeytin11

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2019
54
68
8
40
Herkese merhabalar. Ben 34 yaşındayım ve bekarım. Daha önce bir ciddi görüşmem olmuştu fakat tam nişan olayından önce bazı sıkıntılar çıktı ve olmadı. Hemşire olduğum için ilk atamam doğuya çıkmıştı ve yıllarca doğuda kaldım. Bir kaç şehir değiştirdim ve en sonunda İstanbul’a atamamı yaptırdım. Şimdi yıllarca yalnız yaşadıktan sonra tekrar ailemle yaşamaya başladım. İşin gerçeği biraz zorlanıyorum. Ailem kesinlikle baskıcı bir aile değil fakat o kadar sessizliğe de alışmışım ki onların ayak seslerine bile uykudan uyanıyorum. Etrafımda evlenmediğimi ima eden, yüzüme vuran kimse de yok açıkcası. Fakat ben kendi evim olsun istiyorum, dertleşebileceğim biri olsun istiyorum. Anne olmak istiyorum. 34 yaşındayım ne zaman tanışacağım da ne zaman evlenip çocuk yapacağım diyorum. Canım sıkılıyor kızlar anlayacağınız. Bana biraz fikir verir misiniz?

Herkese merhabalar. Ben 34 yaşındayım ve bekarım. Daha önce bir ciddi görüşmem olmuştu fakat tam nişan olayından önce bazı sıkıntılar çıktı ve olmadı. Hemşire olduğum için ilk atamam doğuya çıkmıştı ve yıllarca doğuda kaldım. Bir kaç şehir değiştirdim ve en sonunda İstanbul’a atamamı yaptırdım. Şimdi yıllarca yalnız yaşadıktan sonra tekrar ailemle yaşamaya başladım. İşin gerçeği biraz zorlanıyorum. Ailem kesinlikle baskıcı bir aile değil fakat o kadar sessizliğe de alışmışım ki onların ayak seslerine bile uykudan uyanıyorum. Etrafımda evlenmediğimi ima eden, yüzüme vuran kimse de yok açıkcası. Fakat ben kendi evim olsun istiyorum, dertleşebileceğim biri olsun istiyorum. Anne olmak istiyorum. 34 yaşındayım ne zaman tanışacağım da ne zaman evlenip çocuk yapacağım diyorum. Canım sıkılıyor kızlar anlayacağınız. Bana biraz fikir verir misiniz?
bekarlıgın tadını çıkar canım,evlenenlerde bin pişman:silah:kim nerde değilse orda mutlu olacak gibi oluyor da ,olmuyor işte

Yalnız yaşadıktan sonra aileyle yaşamak zor, evet. Ama bunu geçici bir süre olarak düşünürseniz daha katlanılır olur. Ayrıca anne babanız çok genç değillerdir muhtemelen, onlarla geçirdiğiniz her dakika değerli bununda düşünün. Şu da var çalışıyorsunuz. Doğal olarak yemek, temizlik, bulaşık, ütü, alışveriş gibi elzem şeyleri anneniz yüklenmiş durumda ki bu aslında muhteşem bir şey :)

Evlilik konusunda aslında bu dönemde sizin yaşta bekar olan çok insan var. Arkadaş grubum 32-36 yaşları arasında ve 10 kişiden 3ümüz evliyiz sadece. Çalıştığınız yerde bulabilirsiniz, hemşirelikle ilgili konferans eğitim gibi şeyler oluyorsa onlara gidebilirsiniz, sadece doktorlara özel olmayan seminerlere katılabilirsiniz, oralarda tanışabilirsiniz insanlarla. Ortak meslek veya ilgi alanı olursa daha kolay olur anlaşmanız. Ailenizede söyleyin istiyorum diye, nereden ne geleceği belli olmaz.

gelen hastalarla bile olabilir, fırsatları değerlendir, evli arkadaşlarına söyleyebilirsin onlar da eşinnin arkadaşını alıp mesela sizi buluşturabilir. vya iş yerinde çalışanlar hemşirler sekreterler hasta bakıcılar doktorlar teknisyenler, bir sürü insan var :) arayan bulur demişler :)

gelen hastalarla bile olabilir, fırsatları değerlendir, evli arkadaşlarına söyleyebilirsin onlar da eşinnin arkadaşını alıp mesela sizi buluşturabilir. vya iş yerinde çalışanlar hemşirler sekreterler hasta bakıcılar doktorlar teknisyenler, bir sürü insan var :) arayan bulur demişler :)
Ya ben aslında utanırım öyle beni tanıştırın filan diyemem:oops: aslında çok değişik çünkü bir kaç yıldır benimle görüşmek istemeyi teklif eden bir erkek de yok. Etrafımdakiler sanli evlenip barklanmış çoktan. Diğerleri de yaşça çok küçük benim kafam almaz. Ama dediğim gibi zaten teklif eden de yok.

Sizi bilemiyorum ama biz Türkiye kadınları hep bir tanıştırılmayı, araştırılmayı falan bekliypruz. Evlenme niyetindeki biri pekala arkadaşlarına yakın çevresine edepli Halkalı eli yüzü düzgün bir tanıdığınız varsa evlenmek niyetindeyim diyebilmeli. Fakat eğer haber etmek taraftarı değilseniz,
Bu konuda adeta bir Esra Erol çabası gösteren yaşlı teyze toplantılarına katılınması bence oldukça makul olacaktır.

Sizi bilemiyorum ama biz Türkiye kadınları hep bir tanıştırılmayı, araştırılmayı falan bekliypruz. Evlenme niyetindeki biri pekala arkadaşlarına yakın çevresine edepli Halkalı eli yüzü düzgün bir tanıdığınız varsa evlenmek niyetindeyim diyebilmeli. Fakat eğer haber etmek taraftarı değilseniz,
Bu konuda adeta bir Esra Erol çabası gösteren yaşlı teyze toplantılarına katılınması bence oldukça makul olacaktır.
Ben kendimi çok iyi tanıyorum asla bunu dillendiremem. Ama yaşlı teyze olaylarını bir düşüneyim:rapci:

Ya ben aslında utanırım öyle beni tanıştırın filan diyemem:oops: aslında çok değişik çünkü bir kaç yıldır benimle görüşmek istemeyi teklif eden bir erkek de yok. Etrafımdakiler sanli evlenip barklanmış çoktan. Diğerleri de yaşça çok küçük benim kafam almaz. Ama dediğim gibi zaten teklif eden de yok.
illaki çevrede bekar erkekler var, utanmayın bi kaç kişiye söyleyiverin. yapamayız derlerse zaten olmaz. ama bi cesaret edip söylerseniz belki hayatınızın aşkını bukacaksınız

Bu kadar uzun süre yalnız yaşayan bir insan aynı şehirde bile olsalar ailesiyle beraber yaşamakta zorlanir.evlilik nasip kısmet işi...ama şu an aile ile yaşamaya adapte olma sürecindeki zorluk öngorulebilecek bişey.hal böyle olunca evlensem de çocuğum olsa atakları yasiyorsunuz.once kendi basiniza.mutlu olmaya calisin.evinizi ayırın.

Ben kendimi çok iyi tanıyorum asla bunu dillendiremem. Ama yaşlı teyze olaylarını bir düşüneyim:rapci:
Ama işte bu sağlıklı değil ki. Hadi komşunuza demediniz anlarım da arkadaşlarınıza demenizde ne gibi bir beis var. Daha geçen hafta 36 yaşındaki arkadaşım arayıp artık evlenmek niyetindeyim yakın arkadaşlarıma haber ediyorum yaşıma uygun düzgün biri tanırsanız tanışmak isterim dedi. Ne var ki bunda :KK51:

Ben çok özgür ruhlu ve havai yapısı olan klasik İzmir kızıydım ve eğer öyle gitseydi asla evlenmezdim hele eşim gibi biriyle hiç tanışmazdım. Nasıl olduysa bir arkadaşa şakayla karışık “seninki gibi evinin beyi bir adam da bana bulsan da ben de durulsam” dedim öyle erkek arkadaşım vs. Yoktu hatta evlenme planım da yoktu ama bir an imrenmişim onun ailesine. Sonra arkadaşı eşim 8 saat yoldan geldi tanıştık ve sonsuza dek mutlu yaşadılar. 3 tane de kuzuyla birlikte.
Niyetin ciddiyse ilgi ve yetkililere duyur. Bu hayırlı bir iş. Yoksa flört dü ciddiydi değildi iş uzar. Tanış beğenirsen anlaşırsan bas nikahı☺️Hadi hayırlısı.

Akıl yaşta değil baştadır. Kim bilir o küçük dedikleriniz çoğu büyükten daha olgundur.

Ne konuşulsa boş.
Kısmet sadece.
Siz isterseniz kendinizi paralayın, ortamdan ortama akın yine olmayacaksa olmuyor.
Etrafımda 30 yaş ve üstü çok aktif ve çalışan kızlar var ama hiçbiri evlenemiyor.
Şimdi buraya gelip sosyalleşin, ortamlara çıkın falan diyenler olacak diye yazdım.
İşe yaramıyor.
Evlenecekseniz zaten bir şekilde o sizi bulacak.

Ben de 36 olucam. O nedenle cok iyi anliyorum. Ben de kimseye diyememm. Nasip diyorum. İnsan sevmek sevilmek aski yasamak istiyor. Cevrenizde soyleyen yoksa niye evlsnmedin vs hor gorenb yoksa o da guzel. Annem hic susmuyor cevre ayri. Cok bunaldim. Zamaninda env yakin arkadasim kendi birini bulunca baya kendine yapilankari bana yapmaya kalkti sildim hayatimdan. Sanki elimizde olan birsey.

Bu kadar uzun süre yalnız yaşayan bir insan aynı şehirde bile olsalar ailesiyle beraber yaşamakta zorlanir.evlilik nasip kısmet işi...ama şu an aile ile yaşamaya adapte olma sürecindeki zorluk öngorulebilecek bişey.hal böyle olunca evlensem de çocuğum olsa atakları yasiyorsunuz.once kendi basiniza.mutlu olmaya calisin.evinizi ayırın.
Evimi ayırmak istemiyorum. Çünkü annemlerin benden başka kimsesi yok kıyamıyorum. Bir de yalnızlık daha sıkıntı veriyor. Ne bileyim eve gittiğimde birinin karşılaması hoşuma gidiyor.

Back