Evleneceğiniz/evlendiğiniz insanın doğru insan olduğunu nasıl anladınız?

LadyPenny

Deliyim ben deliyim
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2010
743
153
123
Kızlar benimki dert değil ama çok merak ettim. Daha önce böyle bir konu açıldıysa çok özür dilerim.Ben evlilikten,evlenmekten çok korkuyorum. Ya doğru insan değilse ya daha iyisi çıkarsa diye daha bu yaşımda kuruntu yapıyorum. 20 yaşındayım bu arada.
Evlenmiş olan ablalarım,arkadaşlarım. Sizler nasıl anladınız eşinizin doğru insan olduğunu.Yorumlarınız çok önemli benim için :17:

Son düzenleme:
Bana kalırsa aile 'yi tanımaya başlayınca onunda nasıl biri olduğu ortaya çıkıyor. ailen neyse sende aynısın.

CanIM bir insanı ne kadar çok tanısan da ASLA aynI evDE yaşamadan tam olarak İYİ ya da KÖTÜ diye nitelendiremezsin......

onu gördüm,ilk görüşümdü.

yanımda oturan arkadaşa işte dedim evleneceğim adam bu..

bu konuşmadan 6 ay sonra evlendik..

doğru insan olduğunu nasıl anladım bilmiyorum,gerçekten buna verecek bir cevabm yok..his diyelim garip bir duygu işte..bir şekilde anlıyorsun bunu zaten.

ama yanılmadım çok Şükür :)

onu gördüm,ilk görüşümdü.

yanımda oturan arkadaşa işte dedim evleneceğim adam bu..

bu konuşmadan 6 ay sonra evlendik..

doğru insan olduğunu nasıl anladım bilmiyorum,gerçekten buna verecek bir cevabm yok..his diyelim garip bir duygu işte..bir şekilde anlıyorsun bunu zaten.

ama yanılmadım çok Şükür :)

Basiret bağlanması dedikleri bu olabilir mi ablacım :) :nazar:

gördüğünüzde anlarsınız hiç merak etmeyin. olmaz denilenler olur yapmam dedikleriniz yapılır :9::16:

onu gordum asla tıpım degıldı ısyerımızde yası geckın bekar bır abla vardı onunla aralarını yapmak ıstedım esım benden 10 yas buyuktur neyse bu kabul etmedı her fırsatta kızlar bana baktıgını soyledıler bende ''aman sadece bakabılır zaten'' gıbı ıddıalı bır cumle kurmustum ne oldu buyuk konusmusum onu tanıdım asık oldum dunyaya bın defa gelsem gene onunla evlenırdım ha uzmedı mı cok uzdu ama bıtmedı sevgısı hamdolsun daha cıkmaya bıle baslamamısken bır ruya gordum onunla bır dolmusun arka koltugunda oturmus bır yere gıdıyorduk anlattıgımda yengem sen onunla evleneceksın dedı o zamanda gulmustum kader ısteç

hakkımızda tayın edılmıs bır yazgı var canım sen ne kadar kuruntu vs yaparsan yap rabbım ne dedıyse o oluyor bıze dusen her daım hayırlısını ıstemek ben bekarken hep pısman etme allahım dıye dua ederdım hamdolsun pısman olmadım rabbım hayırlısını versın sıze de ınsallah amın

doğru insan...

yukarıda bir arkadaşımızında söylediği gibi ilk olarak ailesi sizin için ip ucu olmalı...

çünkü çocuk ailesinin döktüğü bir betondur...

beni tam 1yıl içten içe sevip
1 kaş göz ile bile bana hissettirmemesinden
rahatsız olurum diye dikkatli bakmamış bile
beni sevdiğini öğrendiğim zaman
inanılmaz şok yaşamıştım aklımın ucundan geçmezdi çünkü
beni ne kadar sevdiğini görünce başladı benim hislerim
aynı iş yerindeydik biz ee 40 kişi seviyo çocuğu ben mi sevmicem :16:
umarım hayatınızda hep iyiki dersiniz
darısı herkesin başına

İlk gördüğünde benim evleneceğim adam / kadın bu diyenler ve sonra da o kişiyle evlenenler bence o kişinin doğru kişi olduğunu anlamaktan çok kaderlerinin o kişiyle olduğunu seziyorlar.Çünkü bu sözü söyleyip boşananlar ve kötü bir evliliği sürdürenler de var.Aynı evde yaşayınca ,bırakın eşinizi arkadaşlarınızın akrabalarınızın da daha önce görmediğiniz yönlerini görebilirsiniz.Ayrıca evlendikten yıllar sonra bile kadın ya da erkeğin daha önce bilinmeyen huyları çıkabilir.

Doğru insan çekici bulduğunuz,yanında olmaktan huzur ve mutluluk duyduğunuz ,size saygı (önce saygı), sevgi gösteren, hoşgörülü,size destek olan, birlikte geliştiğiniz, dürüst ,samimi,sorumluluk sahibi ,ergenliğini atlatmış biridir.

Diğer önemli bir aşama da eşitlik ilkesi; o sizin için doğru kişi olabilir de bakalım siz onun için doğru kişi misiniz ?Yani çekici bulunan,yanında olmaktan mutluluk ve huzur duyulan ,saygılı ,seven,hoşgörülü ,dürüst ,sorumluluk sahibi ,ergenliğini atlatmış vs... Karşılıklı olarak tamamsa ,gerisi teferruattır:123:

arkadaş ortamında ilk kez karşılaşıp tanışmamıza rağmen yıllardır tanışıyormuşuz gibi sohbet muhabbet :17:

bizi birbirimize çeken bir güç vardı ikimizde bunu fark etmiştik. o ilk günden itibaren ne o beni yalnız bıraktı nede ben onu :16:

ve o günden beri aşkla bağlılıkla geçen 3.5 yıl :nazar:

eğer o erkek seni senden çok düşünüyosa, ailen kadar değer veriyosa, senin için her zorluğa göğüs geriyosa o senin evleneceğin erkektir:16::16::16: tabi bunu ilk zamanlar anlamak zor.. yaşamak, gözlemlemek, deneyimlemek lazım.. he bi de kesinlikle şuna da inanıyorum: onun yanında kimsenin yanında olmadığın kadar güvende hissediyosan:38:

Ilk tanistigimiz gun sanki onu hep taniyormusum gibi sohbet ettik.2.gun bulusup Moda da kahvalti yaptik tam yüzyüze konusurken basini sola dogru çevirdi. "Aman Allahim bu benim evlenecegim adam" dedim.Tarifi zor birbirimize duydugumuz sevgiyi anlatmanın. .Benimki bir histi sonra zamanla tanımaya basladik birbirimizi zaten biri hakkinda acaba diyorsaniz o iste bir ariza vardir.Allah beni her iki dunyada da ondan ayirmasin. Bekarlara da mutlu evlilikler nasip etsin..Hayattaki en önemli birkac karardan biri evlilik..

ben ılk gordugum zaman ben bununla yapamam demıstım ama oyle masumdu kı sanırım yavas yavas kendıne bagladı
ve hayatımın anlamı oldu resmen. onunla 8 senedır beraberım 80 sene daha bayıla bayıla yaşarım yani:9:

Evlilik kumar gibidir sözüne inanmaya başladım artık.

Ne kadar birlikte olursanız olun, sevgililik-nişanlılık döneminiz ne kadar göz göze ne kadar romantik geçerse geçsin, ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar tanırsanız tanıyın kesinlikle bir yastığa baş koymadan anlayamazsınız doğru insan olduğunu. Bu yüzden çok da düşünmeyin doğru mu yanlış mı diye :34:

İyi der alırsın, bakarsın kelek çıkar :27:

Kızlar benimki dert değil ama çok merak ettim. Daha önce böyle bir konu açıldıysa çok özür dilerim.Ben evlilikten,evlenmekten çok korkuyorum. Ya doğru insan değilse ya daha iyisi çıkarsa diye daha bu yaşımda kuruntu yapıyorum. 20 yaşındayım bu arada.
Evlenmiş olan ablalarım,arkadaşlarım. Sizler nasıl anladınız eşinizin doğru insan olduğunu.Yorumlarınız çok önemli benim için :17:

Bu arada 20 yaşındayim demissin.bu devirde çokkkk küçük bir yas .bana gore 27-28 civari veya biraz sonrasi iyidir .insan olgunlasinca hem daha iyi secim yapiyor..ve mutlaka calisip meslek sahibi olmalisin.asla bir erkege bagimli olma.Allah korusun yanlis bir adama denk gelirsen yoluna gidecek maddi gucun olsun.herseyden once bunlari düşün. Kendi geleceğini.evlilik isi daha sonra cok küçüksun canim bunlari dusunmek icin

okulun kapısından o girdiğinde bi aydınlanmıştı içim :D
aradan 3 yıl geçince tanışıp hayatıma girdi 2 yıldır hayatımda inş doğru kişidir ve evleneceğim adam olur:54:

Bu arada 20 yaşındayim demissin.bu devirde çokkkk küçük bir yas .bana gore 27-28 civari veya biraz sonrasi iyidir .insan olgunlasinca hem daha iyi secim yapiyor..ve mutlaka calisip meslek sahibi olmalisin.asla bir erkege bagimli olma.Allah korusun yanlis bir adama denk gelirsen yoluna gidecek maddi gucun olsun.herseyden once bunlari düşün. Kendi geleceğini.evlilik isi daha sonra cok küçüksun canim bunlari dusunmek icin

Ben zaten herkese kolay kolay güvenmeyen biriyim. Erkek arkadaşımda 2 sefer oldu bu yaşıma kadar. Evliliğide en az 29umda düşünüyorum . Ben sadece düşündüm ve konu açıp evli olanlara sormak istedim :72:

Back
X