- 19 Nisan 2020
- 626
- 386
- 103
- 29
- Konu Sahibi Tatszhayat
-
Kızlar merhaba , evlilik için sağlık raporu aldım. Benim değerlerim normal çıktı ama evleneceğim kişide Akdeniz anemisi taşıyıcılığı çıkmış . Bilmiyordum dedi, kardeşinde de olduğunu söyledi sonradan . Bu herhangi bir durum teşkil eder mi ? Böyle bir şey başına gelen var mı ? Benim kafam çok karıştı . Evlenmek istemiyorsan zorlayacak değilim sen bilirsin diyip trip attı bana
Bende sonuç temiz çıktı , ayrıca gidip gen testi yaptırmam gerekir miBenim oğlumda sürekli ateşlendiği için gen testi yapıldı akdeniz ateşi için taşıyıcı çıktı.
Evlendiği zaman kız da bu testi yaptırsın dedi doktor. Eğer tek taraf taşıyıcı olursa bişey olmazmış. İkisinde de taşıyıcılık varsa çocukları akdeniz ateşi hastası olabilir dedi doktor.
Başka bir doktora gidip gen testi yaptırın.
Bilmiyorum , korktum ben. İnternetten araştırdığımda doğacak çocukta gelişim geriliği olabileceği yazıyorduAkdeniz anemisi konusu çok bilinen bir hastalık. Taşıyıcı olması hasta olduğu anlamına gelmiyor. Eğer senin hastalığın yoksa doğacak çocuklarınız sadece taşıyıcı olacaklar.
Nasıl bir durum teşkil etmesi gerekir? Neden kafan karıştı?
Arkadaşın söylediği Akdeniz anemisiBenim oğlumda sürekli ateşlendiği için gen testi yapıldı akdeniz ateşi için taşıyıcı çıktı.
Evlendiği zaman kız da bu testi yaptırsın dedi doktor. Eğer tek taraf taşıyıcı olursa bişey olmazmış. İkisinde de taşıyıcılık varsa çocukları akdeniz ateşi hastası olabilir dedi doktor.
Başka bir doktora gidip gen testi yaptırın.
Sağlık raporunda demek istedimOmun sağlık durumunda da anemi olduğu yazmıyor , taşıyıcı olduğunda yazmıyor mı ki
Bilmiyorum , korktum ben. İnternetten araştırdığımda doğacak çocukta gelişim geriliği olabileceği yazıyordu
Ne yapmam gerekir ? Evlilikten vazgeçmeyi bile düşündüm bilemiyorum çok kafam karıştı . Önümüzdeki hafta sözüm olacaktı ne yapacağımı bilmiyorumArkadaşın söylediği Akdeniz anemisi
Sizin söylediğiniz Akdeniz Ateşi yani fmf bende fmf hastasıyım ikisi farklı ama genetik geçişli rahatsızlık.
Konu sahibi tabiki önlemini almalısın
Kızlar merhaba , evlilik için sağlık raporu aldım. Benim değerlerim normal çıktı ama evleneceğim kişide Akdeniz anemisi taşıyıcılığı çıkmış . Bilmiyordum dedi, kardeşinde de olduğunu söyledi sonradan . Bu herhangi bir durum teşkil eder mi ? Böyle bir şey başına gelen var mı ? Benim kafam çok karıştı . Evlenmek istemiyorsan zorlayacak değilim sen bilirsin diyip trip attı bana
Sonuç dediğiniz nedir? Bu durum sadece gen testinde çıkıyor benim bildiğim.Bende sonuç temiz çıktı , ayrıca gidip gen testi yaptırmam gerekir mi
Evet evet farklı.Arkadaşın söylediği Akdeniz anemisi
Sizin söylediğiniz Akdeniz Ateşi yani fmf bende fmf hastasıyım ikisi farklı ama genetik geçişli rahatsızlık.
Konu sahibi tabiki önlemini almalısın
Aile hekimine gidip kan testi yaptırdım sağlık raporu için . Orada çıktı sonucum , anemi değilsin dediSonuç dediğiniz nedir? Bu durum sadece gen testinde çıkıyor benim bildiğim.
Sorunuza gelince ben olsam yaptırırdım riske atılacak bir durum değil.
Bilmiyorum . Kendime de kızıyorum ama elimde değilGerçekten bilmiyorsa ve siz o an üzerinizi gittiyseniz gerilmesi normal. Kafanız böyle birşeyden karıştıysa nasıl hayat paylaşacaksınız. Allah korusun ilerde daha kötü birşey olursa ne yapacaksınız? Ozamandamı kafanız karışacak?
Asla güvenemem bu durumda ona.Aile hekimine gidip kan testi yaptırdım sağlık raporu için . Orada çıktı sonucum , anemi değilsin dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?