Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
biliyorum canım :) bunları zaten ama bazen Heterozigot olupta hastalığı aynı zamanda yaşaya biliyorsun ben taşıyıcıyım sözde ben bundan bahsediyorum. Akdeniz anemısınde de aynı şey söz konusu olabilir. Neyse ki konu sahibi evlenmiş çoktan
Evlilik için Türkiye'de yasal olarak zorunlu sağlık testleri, evlenmeden önce çiftlerin sağlık durumlarının belirlenmesi ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasının önlenmesi amacıyla yapılır. Aile hekimlikleri veya sağlık ocaklarında ücretsiz olarak yapılabilir. Zorunlu sağlık testleri şunlardır:
1. Kan Grubu Testi
Kan uyuşmazlığı olup olmadığının belirlenmesi için yapılır (özellikle Rh faktörü açısından).
2. Tam Kan Sayımı (Hemogram)
Genel sağlık durumunun değerlendirilmesi içindir.
3. Akdeniz Anemisi (Talasemi) Testi
Talasemi taşıyıcılığı olup olmadığını tespit etmek için yapılır.
4. Hepatit B ve C Testleri
Bulaşıcı karaciğer hastalıklarının varlığını tespit etmek içindir.
5. Sifiliz (Frengi) Testi – VDRL Testi
Cinsel yolla bulaşan bu hastalığın olup olmadığını kontrol eder.
6. HIV (AIDS) Testi
HIV taşıyıcılığını belirlemek için yapılır.
7. Akciğer Filmi (Röntgen)
Tüberküloz (verem) hastalığı yönünden değerlendirme içindir.
Bu testler tamamlandıktan sonra “evlenmeye engel bir durum yoktur” ibaresiyle sağlık raporu düzenlenir. Bu rapor, evlenme dosyasına eklenerek belediyeye teslim edilir."