Evleneceğim kişi Akdeniz anemisi taşıyıcısı

Evlilik testlerinde bakilan talasemi (akdeniz anemisi) tasiyicisi olup olmamak.

Tasiyici kisi eger evlendigi kisi de tasiyici degilse, cocuguna sadece tasiyicilik aktarir. Iki kisi tasiyici olursa, çocuklar yuzde 25 saglikli, yuzde 25 kesin hasta, yuzde 50 oraninda da tasiyici olurlar.

Yani siz tasiyici degilseniz, cocugunuzun tasiyici olmasi disinda bir riskiniz yok, korkmayin.
Çocuğumun taşıyıcı olması nasıl bir sorun yaratır ? Günlük Hayatını etkiler mi

Benim bildiğim kadarıyla aile hekimliğinde yapılan testlerde taşıyıcı olup olmadığınız net şekilde belirlenmiyor. Taşıyıcı olma riski çıkabiliyor. Bende de aşırı kansızlık olduğu için talasemi (Akdeniz anemisi) riskli denmiş ve bir üniversite hastanesine hematoloji bölümüne gitmem gerektiğini söylenmişti. Oraya gittim ve taşıyıcı değilsiniz dendi.
Bence şöyle yapın evlilik düşündüğünüz kişi hematoloji ve genetik bölümüne gitsin. Onlar doğru yönlendirmeyi yapar. Aile hekimliği bu kadar önemli bir ko uda karar mercii olamaz.
Diyelim ki müstakbel eş kişisi gerçekten taşıyıcı ve doğacak çocuklar risk altında. Tüp bebek yöntemiyle sağlıklı çocuğunuz da olabilir. Bunları da sorarsınız genetik birimine.

Bilmiyorum . Kendime de kızıyorum ama elimde değil

Ay adama gerçekten üzüldüm. İnsan hastalıkta sağlıkta hayalleri kuruyor. Daha birşey olmadan partneriniz kararsız kalıyor. Belki abartıyorsun diyeceksiniz ama ben olsam nişan atardım. Böyle birşeyden kafası karışan biriyle hayat paylaşılmaz.
Eşim bir sene yatalak kaldı kazadan dolayı seve seve baktım. Bir ömür olsa yine bakardım.

Ay adama gerçekten üzüldüm. İnsan hastalıkta sağlıkta hayalleri kuruyor. Daha birşey olmadan partneriniz kararsız kalıyor. Belki abartıyorsun diyeceksiniz ama ben olsam nişan atardım. Böyle birşeyden kafası karışan biriyle hayat paylaşılmaz.
Eşim bir sene yatalak kaldı kazadan dolayı seve seve baktım. Bir ömür olsa yine bakardım.
Ben de öyle düşünüyorum. Varsa sonuçta çocuk yapmam ama yine de evlenirdim kocamla. Canım kocam. Hastalıkta sağlıkta derken şaka yapmıyoruz sonuçta. Ne olursa olsun evlenirdim.

Gen testi nerede yaptıracağım , hastanelerin hangi bölümünde olur devlet hastanesinde yaptırılıyor mı
Biz devlet hastanesinde yaptırdık. 6 hafta falan sürüyor sonucun çıkması. Dahiliyeye anlatırsanız yönlendirirler. Araştırma hastanesine gidin.

Ne yapmam gerekir ? Evlilikten vazgeçmeyi bile düşündüm bilemiyorum çok kafam karıştı . Önümüzdeki hafta sözüm olacaktı ne yapacağımı bilmiyorum
Hastalikta sağlıkta imzası atmadan önce hayata etki bile etmeyecek bir hastalık için insan yol arkadaşını bırakır mı ya??
Valla çok hoşsunuz. Umarım bu halinizi sevgilinize de belli etmissinizdir de o sizden ayrılarak sizi vicdan azabından kurtarir.

Ne yapmam gerekir ? Evlilikten vazgeçmeyi bile düşündüm bilemiyorum çok kafam karıştı . Önümüzdeki hafta sözüm olacaktı ne yapacağımı bilmiyorum

Sen liseyi bitirmedin mi? Bunlarla ilgili lisede eğitim veriliyor. Taşıyıcının ne olduğunu bilmiyor musun?

Hani başka hastalık olsa garipsemeni anlarım ama bu hastalık her yerde bahsedilen bir hastalık. Tr'de yaşayan birinin bunu bilmemesi imkansız. Taşıyıcı ve hasta olmakta farklıdır.

Bu konuları açıkça konuşamadığın, muhabbetinin olmadığı biriyle evlenme. Senin yerinde olsam ilk aklıma gelen "benim salak acaba hasta ve haberi mi yok, şuna doktor bulayım test yaptıralım, iyi mi değil mi baksınlar" olur. Senin aklına direkt ayrılmak gelmiş. İlginç.

Kızlar merhaba , evlilik için sağlık raporu aldım. Benim değerlerim normal çıktı ama evleneceğim kişide Akdeniz anemisi taşıyıcılığı çıkmış . Bilmiyordum dedi, kardeşinde de olduğunu söyledi sonradan . Bu herhangi bir durum teşkil eder mi ? Böyle bir şey başına gelen var mı ? Benim kafam çok karıştı . Evlenmek istemiyorsan zorlayacak değilim sen bilirsin diyip trip attı bana

Çocuğumun taşıyıcı olması nasıl bir sorun yaratır ? Günlük Hayatını etkiler mi

Ben de taşıyıcıyım. Hafif halsizlik dışında günlük hayatımda bir etkisi yok. Türkiye'de elinizi sallasanız taşıyıcıya çarpar büyük ihtimalle.

Çocuğunuz için taşıyıcı olması durumunda tek sıkıntı büyüyüp taşıyıcı olan biriyle evlenmesi olur. Ki o zaman bile çocukları kesinlikle hasta olacak diye bir şey yok.

Bence daha önemli sorunlarınız var o da sevgi yol yakınken ayrılın eşim de taşıyıcı bende yok bir sorun teşkil etmiyor kızımızda da hiç öyle gelişim geriliği yok kimsenin hayatını boşuna vakit kaybettirmeden ayrılın.

E yok artık ya🙄 adam sizden ayrılsa iyi olur sanki, Allah korusun yarın kaza yapar bir şey olursa yanında bir saniye durmazsınız.

Hem kendi iyiliğiniz için hem adamın iyiliği için ayrılın. Bu sebeple evlilikten vazgeçmeyi düşünebiliyorsanız belli ki sevgilinize karşı güçlü bir sevgi/aşk bağınız yok. Ayrılıp sevebileceğiniz birini bulursunuz adam da böyle ilk sorunda aklına soru işaretleri gelmeyecek, hastalıkta sağlıkta onu sevebilecek birini bulur. Son olarak umarım sevgiliniz soru işaretlerinizi anlayıp gerekeni yapar.

Verdiğiniz tepki çok ilginç. Siz taşıyıcı bile değilsiniz. Taşıyıcı olsanız kafanızın karışmasını olağan karşılardım. Kısa bir doktor görüşmesiyle çözülecek basit bir konu için evlilik kararınızı gözden geçirdiyseniz ortada gerçek bir sevgi olup olmadığından şüphe etmeniz lazım.

Bunu zor buldun yahu ne ayrılması? Boşver benimki de taşıyıcı, bir zararını görmedik. :KK53:

Siz bu adamla Ocak ayında tanışmamış mıydınız ? Kan testleri yapıldığına göre nikah başvurusu yapmaya gittiniz sanırım. Birbirinizi yeterince tanıdığınızı düşünüyor musunuz ?

Sonuç dediğiniz nedir? Bu durum sadece gen testinde çıkıyor benim bildiğim.
Sorunuza gelince ben olsam yaptırırdım riske atılacak bir durum değil.
Ne gen testi yahu tarafların birinde taşıyıcılık yok olsa neyse iki tarafta da taşıyıcılık olursa genlere baktırmakta fayda var doğacak çocuğa yüzde 50 taşıyıcılık geçme olasılığı var.

Back
X