- 1 Haziran 2012
- 6.852
- 23.017
- 598
- Konu Sahibi yulaflapasi
-
Gerçekten çok hoş olur da
Bunun için örgütlenelim şunu yapalım filan deseniz varım gerçekten
Ama başımızda zaten sırf yaşadığımız coğrafyadan kaynaklı binbir tür dert var
Oturup bi de buna dertlenmek istemiyorum ben şahsen
Çünkü sadece şu an için elimizden hiçbi şey gelmeyen başka bir konu için daha dertleneceğiz
Şu şartlar altında en minnoş dert geliyor bana
takıntı yaptığımı düşünmüyorum bu sadece bir konu hakkındaki görüşüm. her gün bunu düşünmüyorum. yastığa kafamı koyarken de yarın soyadı konusunda miting falan düzenleyeyim bari diye uyumuyorum kiSorun yasaniyor demissinizde hic oyle bisey duymadim cogumuz
Esimizin soy ismini aliyoruz devlet dairelerinde evlenince degisiyor yada yeri geldikce degistiriyorlar zaten nufus kagidini gorduklerinde siz bunu fazla takınti yapmissiniz bu ileri goruslulujmu? Annenin ve babanin soyismi farkli
Bir cocuk olmak daha cok kafa karistirici olurdu siz fazla takinti yaptiginiz icin olumsuzu dusunuyorsunuz bence
sadece soyadı meselesi yüzünden evlenmemek mi?Bir de o zaman evliliği de sorgulamak gerekmez mi? Aynı evde yaşarsınız soyadınız da değişmez. Bakın çözdüm derdinizi.
Bir de o zaman evliliği de sorgulamak gerekmez mi? Aynı evde yaşarsınız soyadınız da değişmez. Bakın çözdüm derdinizi.
bir şey diyeyim mi konuyu açarken öyle diyecekler sanıyordumBir sürü dert var evet,ama bu konu bu dertlerden birinin sonucu farkındaysanız,önemsiz değil tam tersine bence gayet de medeniyet turnusolü gibi konu.Ataerkillik yani.Olayın kökünün halledilmesi gerekiyor.Konu sahibi de dert yanmış,ben bu sisteme karşıyım demiş,neden çoğunluk çok anormal bir şey istiyormuş gibi ''aman kabullen geç işte ya '' demiş anlamadım ben.Kadınlar olarak ''evet ya haklısın'' demek yerine gelen yorumları biraz okuyun isterseniz.
Üzücü bir tablo.
yok istemeyeceğim. ikimiz de para kazanıyorsak neden o alsın canım çoğunluğu?Evlenirken takı istemeyecek misin eşyaların çoğunu sevgiline aldırmayacak mısın onlar da gericilik o zaman
minnoş falan derdimi ezikliyosunuuuuuzzzGerçekten çok hoş olur da
Bunun için örgütlenelim şunu yapalım filan deseniz varım gerçekten
Ama başımızda zaten sırf yaşadığımız coğrafyadan kaynaklı binbir tür dert var
Oturup bi de buna dertlenmek istemiyorum ben şahsen
Çünkü sadece şu an için elimizden hiçbi şey gelmeyen başka bir konu için daha dertleneceğiz
Şu şartlar altında en minnoş dert geliyor bana
Yok estağfurullah eziklemiyorumminnoş falan derdimi ezikliyosunuuuuuzzz
küçüklüğümden beri o bilmem ne ailesi veya babanın adı ve ailesi yazısını çok kanıksamışımdır zaten. belliydi sonumun böyle olacağıBabamın soyadı kelime olarak güzel olmadığı için hep evlenince değiştireceğim ama inşallah daha kötüsü denk gelmez derdim. Değiştirmek hiç sorun olmadı benim için. İkisini kullanmak kişinin tercihine bağlı. Gericilik olarak görmüyorum ama eşin soyadını alma meselesini. Neticede ailesiniz soyadınızın bir olması doğal. En basiti davetiye üzerinde atıyorum ‘Yılmaz Ailesi’ yazar, ailedeki bir kişinin aile birliği devam ederken kendi iradesiyle başka soyadını kullanması farklı bir durum bence. Ben tercih etmezdim hem kafa karışıklığına hem bir takım karışıklıklara sebep olmaya müsait bir durum
en büyük derdim demedim ki ama. ohoooo bizim okulda bi hoca var var ya anlatsam ağlarsınız halime. en büyük dertlerime girmedim dahaYok estağfurullah eziklemiyorum
Bunu sorun etmek normal tabi ki
Ama en büyük derdim haline şu şartlar altında getiremem diye kendi tercihimi belirttim
aile olmanın anlamı ortak soyisimde buluşmak diyerek çok fazla anlam yüklemediniz mi yaOrtak bir soyisim de buluşmadıkça evlenmenin ve aile olmanın bir anlamı kalmıyor. Çift soyisim kullanabilirsiniz.
aminnnnnSoyadı konusu kütük konusu beni çok rahatsız ediyor. Tez zamanda değişmelerini diliyorum...
Ya valla sizin için demedimen büyük derdim demedim ki ama. ohoooo bizim okulda bi hoca var var ya anlatsam ağlarsınız halime. en büyük dertlerime girmedim daha
Kesinlikle değil.aile olmanın anlamı ortak soyisimde buluşmak diyerek çok fazla anlam yüklemediniz mi ya
evet işte bir şekilde bir yerden tutup bir yerini düzelteyim diyorum ama gücüm yetmiyor o kadarına.Malesef ya babanin ya kocanin illa erkeklerin soyadi illa onlarin kutugu... kadinligin zamaninda kole oldugunun modern dunyamizdaki kalan kirintilari... neresinden bakarsan bak uzucu...
pekiKesinlikle değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?