- 24 Mart 2021
- 226
- 502
- 18
- 25
- Konu Sahibi yulaflapasi
-
ahahah teşekkür ediyorum yorumunuzaGençlik diyorum ben bunabelli bir yaşa gelince bunu bu kadar mesele yapacağınızı sanmıyorum.
Olurda evlenirseniz, açarsınız davanızı babanızın soyismiyle kalırsınız sayın ilerici hanım.
Benim de iki soyadım varaynen, 20li yaşlar hey gidiii.... ben baştan iki soyada ikna etmiştim kendimi, sonra upuzun soyadı olan üstelik soyadı ...oğlu ile biten bir adama aşık oldum. bende var iki isim, babadan gelen soyad ...oğlu olunca, tek soyad aldım gitti.
pekiIyide suan konu ben değilim ki yok ben soyismimi degistirmem yok benim işim de sorun olur diyen sensin o zaman hic bir zaman evlenmiceksin kendi soyadını güzelce kullanırsın ben evlenicek olsam değiştiririm soyadımı yada ikisini kullanırım ne var bunda bu kadar büyütecek
benim de ismim epey uzun yaaaa
tartıştık dediğimde ikimiz de kendi fikirlerimizi söyledik bu konuda. onun düşüncelerini yok saymak gibi bir durumum olamaz zaten. sevgiler :)Bizler her olaya kendi penceremizden baktığımız için aslında olayların diğer yönünu görmüyoruz erkek soy isminin olmasini ister çünkü Türkiye'de yaygın olan bu tüm akrabaları arkadaşları böyle yapmış kendisi böyle yapmasa diğerlerinin yanında kendini aciz küçük gorecekmis gibi hissediyor belki de hissedecek belki şakayla karışık dalga geçenler bile olabilir yani sizde kendinizce haklı olabilirsiniz benim burda söylemek istedigim eşinizle bi konu uzerinde düşünürken konuşurken empati kurun karsinizdaki insanida düşünün öyle konuşup kararlar alin
ya çok sağolun :) herkes benimle aynı fikirde olacak diye bir şey yok ki yeter ki saygı sevgi olsun karşılıklı. sağlıkla kalın :) (tek isim candır)işte bu yüzden kızım olursa tek isim vereceğim. canı isterse kocasının soyadını alsın, isterse iki soyad kullanabilsin diye. ama şu an oğlum var, 2 ismi verdik gittibu da benim pozitif ayrımcılığım
bu arada söylemeden geçemeyeceğim çok şirin bir üslubunuz var. yorumların çoğu sizinle aynı görüşte olmadı ama mizahlara da alınmadan seviyeli seviyeli sürdürdünüz diyalogu
tartıştık dediğimde ikimiz de kendi fikirlerimizi söyledik bu konuda. onun düşüncelerini yok saymak gibi bir durumum olamaz zaten. sevgiler :)
Mesel bence soyadını alıp almamak değil, mesele karşıdakinin zihniyeti
Soyadını sana dikta etmesi, abstırması höyttt kadın bu ille erkeğin egemenleği altında ezilmeli, onun adını taşımalı şeklinde bir kafayı taşıması
Ben böyle biriyle olmam.
Mesele karşı tarafın soyadını seçip seçmemk değil benim için, mesele bu kadını 2. gören zihniyet. Ben yurtdışında yaşıyorum, evlensem pasaportlarımızdaki isim farklı, havaalanında çocuğumla soyadım farklı olur vb pratik meseleler yüzünden istemezdim herhalde. Ama bunun kararını bana bırakmayan, bana saygı duymayan höytt kadın tabi kie rkeğin adını alcak diyen bir mağara adamıyla da olmazdım asla. Karar senin konu sahibesi. Bence sen de bu kafada biriyle olmaktan rahatsizsin. yasin cok genc zaten, bence bu is zaten ciddiye tasinmaz cok farklisiniz cunku.
bunu hayat mottom yapmaya çalışıyorum. ama tabii ki kendi düşüncelerim ve sınırlarım var. hayırlısı artık :)En mantiklisini yapmış olursun canim benim mutluluk cokta uzakta degil aslında herseyi kafanıza takmayın yillar o kadar hizli geciyor ki yarin bunlar icin mi birbirimizi yipratmisiz diyeceksiniz insanin 20 ndeki düşünceleri ile 30 ndaki 40 ndaki dusunleri cok farklilik gosteriyor yani konu sadece bu degil her konuda fazla kafayi takip kendinizi uzmeyin
sevgilimi biraz savunmam gerekiyor burada. ilk başta olmazsa olmaz diye düşünse de sonradan düşünüp bana bir şeyleri dikte edemeyeceğini ve ne karar verirsem yanımda olduğunu söyledi. bu iki kararının arasında bir gün var.Bu işte. Ben de konuda en çok sevgilinin tavrından irrite oldum.
Ben, eşimin telefonunda hala babamın soyadıyla kayıtlıyım. Bi yerde adımı sorduklarında asla kendi soyadıyla söylemez beni ismimi be ilk soyadımı söyler.
Eşim böyle olduktan sonra bana karşı devletin koyduğu soyadı insanın çok umrunda olmuyor.
Türkiyede yasamiyorum, kendi kizlik soyismimi tasiyorum.Merhabalar. Evlendikten sonra eşinin soy ismini almayan var mı? sevgilimle geçen gün bu konuda tartıştık biraz. Bu konunun onun için epey önemli olduğunu söyledi. Bugün bu konuyu tekrar konuştuğumuzda tekrar düşündüğünü ve bana hiçbir konuda baskı yapmak istemediğini söyledi. İçten içe istediği hala evlilikte onun soyadını almam ama ben bunun biraz gerici olduğunu düşünüyorum. Yıllarca bu soyadı ve kimlikle yaşadıktan sonra bambaşka bir isim ve kimlik istemiyorum. Bütün sosyal çevrem ve devlet dairelerinde şimdiki ismim olacak sonuçta ve bu yüzden kafa karışıklığı yaşandığını çokça duydum. Böyle bir şansım varsa ben eski ismimle devam etmek isterim doğrusu. Sizin de düşüncelerinizi merak ettim. Bu arada şuanda evlilik düşünmüyoruz. Sadece tartıştığımız bir konuda sizin de görüşlerinizi merak ettim.
ekleyecek hiçbir şeyim yok. teşekkür ediyorum...Çok acaip yorumlar var gerçekten, evlenme yazanlar olmuş, sevince istersin istersin yazanlar olmuş
Ben katılmıyorum hiçbirine. 2 kez körkütük aşık olduğum oldu ama hiçbirinde kendi benliğimden , kendi adımdan, kendi varlığımdan bireyselliğimden vazgeçeyim; kendimi kaybedeyim diye bir düşüncem olmadı
Evlenince erkekler hiçbir bedel ödemiyor, isim değiştirmiyor, kütük değiştirmiyor madem bizler de bedel ödemek zorunda değiliz. Zaten adamın donunu çorabını yıkıyorsunuz canlarım bir de adı sanı doğum yerini bırakmaya dğer mi Allah aşkına? Evleniyorsam evleniyorum neden kimliğimin yarısından vazgeçeyim Allah aşkına?
30u geçince yumuşarsın diyenler olmuş, hiç katılmıyorum aksine insanlar benliklerini ve bireyselliklerini 30dan sonra kucaklıyorlar asıl. Seviyorsan da kendini kaybetmeden de sevebilirsin, sevmek bireyselliğini kaybetmek , seviyorum diye her şeyi kabul etmek değil ki. Benliğini kaybederek seven erkek hiç tanımıyorum ben mesela.
Bir kadının adı sanı kütüğü her şeyi bırakmayı , kendinin bazı kısımlarından vazgeçmeyi sorgusuz sualsiz kabullenmesi aman canım ne olcek demesi hiç doğru değil. Sorun bakalım hangi erkek öyle bir şeye evet der? Kadınlar da bu durumu peynir ekmek gibi kabullenmemeli asla. Yasal olarak daha kolay derseniz anlarım, babamın soyadı kötü veya anlaşılmıyor derseniz gayet anlarım. Ama karşı taraf erkek madem kabul ediyorum derseniz anlayamam.
Kusura bakmasın yazan herkes katılmıyorum yazdıklarınıza, kadınların 2. tür olmayı bu kadar kolay kabullenmesi çok yanlış. Bireyselliğinize sahip çıkmanız gerek yoksa bu toplum gıdım ilerlemez. Erkeklerin sosyal ve yasal olarak neye hakkı varsa sizin de aynısına hakkınız var o kadar.
estağfurullah neden üzerinize alınasınız? ben bu sistemin gerici olduğunu söyledim. isteyen istediği soyadını kullanabilmeli bence.2 soyadını kullanın. Bu durum sanki ileri de karışıklığı da sebep olur hem çocuk meselesinde hem başka şeyler de ..
Ben eşimin soy ismini kullanıyorum aklıma gelmedi mi geldi ama gerek duymadım. Baba soyadım uzun ve TDK da tek başka yok söylerken çok yanlış anlaşılıyordu eşimin soyismi çok kısa kolay işime geldi . Şimdi ben gerici mi oldum anlamadım ...
aynen, 20li yaşlar hey gidiii.... ben baştan iki soyada ikna etmiştim kendimi, sonra upuzun soyadı olan üstelik soyadı ...oğlu ile biten bir adama aşık oldum. bende var iki isim, babadan gelen soyad ...oğlu olunca, tek soyad aldım gitti.
Bu sistemin hangisi doğru ki ?estağfurullah neden üzerinize alınasınız? ben bu sistemin gerici olduğunu söyledim. isteyen istediği soyadını kullanabilmeli bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?