• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendikten sonra soyismini değiştirmemek

Gerçekten çok hoş olur da
Bunun için örgütlenelim şunu yapalım filan deseniz varım gerçekten
Ama başımızda zaten sırf yaşadığımız coğrafyadan kaynaklı binbir tür dert var
Oturup bi de buna dertlenmek istemiyorum ben şahsen
Çünkü sadece şu an için elimizden hiçbi şey gelmeyen başka bir konu için daha dertleneceğiz
Şu şartlar altında en minnoş dert geliyor bana

Bir sürü dert var evet,ama bu konu bu dertlerden birinin sonucu farkındaysanız,önemsiz değil tam tersine bence gayet de medeniyet turnusolü gibi konu.Ataerkillik yani.Olayın kökünün halledilmesi gerekiyor.Konu sahibi de dert yanmış,ben bu sisteme karşıyım demiş,neden çoğunluk çok anormal bir şey istiyormuş gibi ''aman kabullen geç işte ya '' demiş anlamadım ben.Kadınlar olarak ''evet ya haklısın'' demek yerine gelen yorumları biraz okuyun isterseniz.
Üzücü bir tablo.

Sorun yasaniyor demissinizde hic oyle bisey duymadim cogumuz
Esimizin soy ismini aliyoruz devlet dairelerinde evlenince degisiyor yada yeri geldikce degistiriyorlar zaten nufus kagidini gorduklerinde siz bunu fazla takınti yapmissiniz bu ileri goruslulujmu? Annenin ve babanin soyismi farkli
Bir cocuk olmak daha cok kafa karistirici olurdu siz fazla takinti yaptiginiz icin olumsuzu dusunuyorsunuz bence
takıntı yaptığımı düşünmüyorum bu sadece bir konu hakkındaki görüşüm. her gün bunu düşünmüyorum. yastığa kafamı koyarken de yarın soyadı konusunda miting falan düzenleyeyim bari diye uyumuyorum ki :D bunca boşanmış çiftin çocukları hep kafası karışık mı geziyor o halde? tamam üstte bu konuda aile birliği yok boşanmış ailelerde dendi ama ona katılmıyorum. bir çocuk için ailesi anne babasıdır, evli boşanmış farketmez bana göre.

Bir de o zaman evliliği de sorgulamak gerekmez mi? Aynı evde yaşarsınız soyadınız da değişmez. Bakın çözdüm derdinizi.

Merak etmeyin belki bu jenerasyon değil ama birkaç jenerasyon içinde evlilik oranı çok düşecek.Gidişat o yönde yani.
Sebebi ülkemizdeki evlilik sisteminin erkekleri de kadınları da farklı farklı alanlarda ezip mutsuz etmesi.Bu konu da bir tanesi mesela.

Bir sürü dert var evet,ama bu konu bu dertlerden birinin sonucu farkındaysanız,önemsiz değil tam tersine bence gayet de medeniyet turnusolü gibi konu.Ataerkillik yani.Olayın kökünün halledilmesi gerekiyor.Konu sahibi de dert yanmış,ben bu sisteme karşıyım demiş,neden çoğunluk çok anormal bir şey istiyormuş gibi ''aman kabullen geç işte ya '' demiş anlamadım ben.Kadınlar olarak ''evet ya haklısın'' demek yerine gelen yorumları biraz okuyun isterseniz.
Üzücü bir tablo.
bir şey diyeyim mi konuyu açarken öyle diyecekler sanıyordum :D

Babamın soyadı kelime olarak güzel olmadığı için hep evlenince değiştireceğim ama inşallah daha kötüsü denk gelmez derdim. Değiştirmek hiç sorun olmadı benim için. İkisini kullanmak kişinin tercihine bağlı. Gericilik olarak görmüyorum ama eşin soyadını alma meselesini. Neticede ailesiniz soyadınızın bir olması doğal. En basiti davetiye üzerinde atıyorum ‘Yılmaz Ailesi’ yazar, ailedeki bir kişinin aile birliği devam ederken kendi iradesiyle başka soyadını kullanması farklı bir durum bence. Ben tercih etmezdim hem kafa karışıklığına hem bir takım karışıklıklara sebep olmaya müsait bir durum

Gerçekten çok hoş olur da
Bunun için örgütlenelim şunu yapalım filan deseniz varım gerçekten
Ama başımızda zaten sırf yaşadığımız coğrafyadan kaynaklı binbir tür dert var
Oturup bi de buna dertlenmek istemiyorum ben şahsen
Çünkü sadece şu an için elimizden hiçbi şey gelmeyen başka bir konu için daha dertleneceğiz
Şu şartlar altında en minnoş dert geliyor bana
minnoş falan derdimi ezikliyosunuuuuuzzz :D

Babamın soyadı kelime olarak güzel olmadığı için hep evlenince değiştireceğim ama inşallah daha kötüsü denk gelmez derdim. Değiştirmek hiç sorun olmadı benim için. İkisini kullanmak kişinin tercihine bağlı. Gericilik olarak görmüyorum ama eşin soyadını alma meselesini. Neticede ailesiniz soyadınızın bir olması doğal. En basiti davetiye üzerinde atıyorum ‘Yılmaz Ailesi’ yazar, ailedeki bir kişinin aile birliği devam ederken kendi iradesiyle başka soyadını kullanması farklı bir durum bence. Ben tercih etmezdim hem kafa karışıklığına hem bir takım karışıklıklara sebep olmaya müsait bir durum
küçüklüğümden beri o bilmem ne ailesi veya babanın adı ve ailesi yazısını çok kanıksamışımdır zaten. belliydi sonumun böyle olacağı :D

Yok estağfurullah eziklemiyorum
Bunu sorun etmek normal tabi ki
Ama en büyük derdim haline şu şartlar altında getiremem diye kendi tercihimi belirttim
en büyük derdim demedim ki ama. ohoooo bizim okulda bi hoca var var ya anlatsam ağlarsınız halime. en büyük dertlerime girmedim daha :D

Benim bir kac arkadasim (farkli milletten) halen kendi aile soyadlarini tasiyorlar, cocuklar ise babanin soyadini. ama sanirim o ülke vatandaslarinda genel olarak öyle.

Back