- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 30.996
- 798
- Konu Sahibi yulaflapasi
-
o zaman siz de tek celsede kolay dediyseniz olur neden olmasın dediyseniz profesyonel bir gözden fikir almış oldum. teşekkür ediyorum :)Evet. Avukatım o yüzden mesleki sebeple de bilgim vardı :)
çocukların soyadını babadan alıyor olması da ayrı bir tartışma konusu onu da tartıştık yukarıda bir yerdeEvet benimsemiş olabilirsin gayet normal dediğim gibi benim soyadım ( ata )dan da gelse
Ha eşinin soyadını almak bana tuhaf gelmiyor size gelebilir tercih yada nasıl baktığında ilgili
Ama senden dogucak çocuk babanın soy adını alır kadın değiştirmese bile o zaman da çocukların ayrı benim ayrı buda bana tuhaf gelir mesela
o kısmı bir araştırmak lazım. teşekkür ediyorum :)Kendi soyadini alabiliyorsun bildigim kadariyla. Evlendikten sonra dava acarak. Ama bir gerekce sunman lazim diye biliyorum.
Akademide isen ve makalelerinde ayni soyadi ile devam etmek istersen mesela. Ama soyadimi degistirnek istemiyorum diye her dava kabul ediliyor mu onu bilmiyorum.
Mesel bence soyadını alıp almamak değil, mesele karşıdakinin zihniyeti
Soyadını sana dikta etmesi, abstırması höyttt kadın bu ille erkeğin egemenleği altında ezilmeli, onun adını taşımalı şeklinde bir kafayı taşıması
Ben böyle biriyle olmam.
Mesele karşı tarafın soyadını seçip seçmemk değil benim için, mesele bu kadını 2. gören zihniyet. Ben yurtdışında yaşıyorum, evlensem pasaportlarımızdaki isim farklı, havaalanında çocuğumla soyadım farklı olur vb pratik meseleler yüzünden istemezdim herhalde. Ama bunun kararını bana bırakmayan, bana saygı duymayan höytt kadın tabi kie rkeğin adını alcak diyen bir mağara adamıyla da olmazdım asla. Karar senin konu sahibesi. Bence sen de bu kafada biriyle olmaktan rahatsizsin. yasin cok genc zaten, bence bu is zaten ciddiye tasinmaz cok farklisiniz cunku.
çocukların soyadını babadan alıyor olması da ayrı bir tartışma konusu onu da tartıştık yukarıda bir yerdebizim göemeyeceğimiz bir gelecekte bütün bu düzenin değişeceğini düşünüyorum ben (inşallah)
en başta gelen tabii ki zihniyet. kafa dengimiz olan mutlu olduğumuz kişilerle birlikte olmalıyız. benim rahatsız olduğum konu özgürlüğün kısıtlanması. sizde böyle bir durum olmamış. mutluluklar diliyorum :)Katılıyorum. Ben esimin soyadini kullaniyorum eski soyadim ile esimin soyadı hic estetik durmuyordu kendi tercihim aramizda konusu gecmedi kullanmak isteseydim esim icin sorun olmazdı. Ailemle aynı muhitte oturuyorum esimin ailesine uzagiz. calisiyorum cocuguma ben annem baksin istediğim icin annem baktı ayrıca ailem memlekete gittiklerinde (orada mustakil bahceli evleri var) 1 hafta gideriz yatılı kalirız. Esim kadinin ailesine gidilmez kalinmaz erkek ailesine yakın oturulur zihniyette biri degil.
Bir tanidıgim var kayinvalidesiyle ayni apartmanda oturuyor esi kendi ailesine cok soguk davraniyor erkek ailesi ustun tutulacak kafasinda. Kendi soyadınıda kullaniyormuş. Gelmiş bana diyor ki "ay kocan mı izin vermedi kendi soyadını kullanmana ben kendi soyadımı kullaniyorum"
Bana bir gulme geldi. Kendi soyadını kullansan ne kayinvalidenin dibinde kocanı babanin evine goturemiyorsun dedim ama icimden tabi
sizin görüşünüz saygı duyuyorumBu düzen gelecekte de değişmez sanmıyorum çünkü bütün dünya ülkelerinde böyledir dedelerden kalmadır soyisim eN ilkel kabilede olsa en gelişmiş ülkede.olsa böyledir
çocukların soyadı tartışma oldu mu bilmiyorum konuyu okumadım sondan bir kaç sayfa okudum yukarda arkadaşa yanıt yazdım
Ayrıca değişecek o kadar çok düzen varki soyad değişmese de olur yani
en başta gelen tabii ki zihniyet. kafa dengimiz olan mutlu olduğumuz kişilerle birlikte olmalıyız. benim rahatsız olduğum konu özgürlüğün kısıtlanması. sizde böyle bir durum olmamış. mutluluklar diliyorum :)
düşüncenize saygı duyuyorum. umarım takıldığım konunun sadece isimden ibaret olduğunu düşünmüyorsunuzdur. ben bu gibi kuralların genelinden rahatsızım. üstte konuştuk işte kütük değişiyor da dediler. insanın kütüğü evlenince niye değişsin oysaki değil mi? bu gibi konulardan rahatsızım ben.
Evet, tamda öyle oluyor.sizin benim gibiler çoğu ortamda radikal feminist olmakla suçlanıyolar maalesef
Korkmak ama reformlardan korkmak değil bu bence, kendileri çevre baskısına göğüs gericek ya da eş adaylarına karşı dik duruş sergileyecek güçten yoksun oldukları için ben yapamıyorum sen de yapama mantığı. Beni ergenlik cagindayken özenti olmakla suclarlardi, büyüdüm radikal feministliğe terfi ettimEvet, tamda öyle oluyor.
Halbuki benim savunduğum nokta adalet.
Herkesin isteğine saygı duyulması.
Bu arada benim görüşüm ben 15 yaşındayken de böyleydi, bugün 32'yim ve değişiklik yok.
Yani bu ne radikal feministlik ya da ergenlikten gelen bir şey.
Bazı kadınlarımız belki de hala reformlardan korkuyordur.
Bir kere kütük meselesi çok gereksiz ve evet kadın haklarına fazlasıyla dokunuyor.
Bahsettiğim reform korkusu zaten bu.Korkmak ama reformlardan korkmak değil bu bence, kendileri çevre baskısına göğüs gericek ya da eş adaylarına karşı dik duruş sergileyecek güçten yoksun oldukları için ben yapamıyorum sen de yapama mantığı. Beni ergenlik cagindayken özenti olmakla suclarlardi, büyüdüm radikal feministliğe terfi ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?