evlendikten sonra soyismini değiştirmemek

Ben de cok duygusal bakmam aslinda ben genel bir düşünce olarak paylaşmıştım ama kendi adima soyadımı seviyorum, evlensem de kullanirim zaten kısa oldugu icin her turlu iki soyadi diyorum :)

yahudilerde soy kadından geçer . Birçok ülkede de iki soy isim verilir .

"Nüfusun %90 ı Müslüman olan ülke " demek istemiş. Anladık biz onu
Yo hayır ulkenin %90 müslüman falan değil 10 milyona yakın gayrimüslüm nufüs var. Onun dışında kimliğinde din ibaresi islam yazan ama asla müslüman olmayan çok kişi var hele bir toplumsal baskı kalksın emin olun kimlikteki din ibaresini bile kullanmaz kimse.Ülkemiz çok uluslu pek cok farklı mezhepleri barındiran bir ülke onun için herkesi müslümanmış etiket yapmaktan vazgeçin iyi akşamlar

ama ben kabullenmişim ve bunca yıldır kullanmışım. artık benim soyadım bu. evlenince soyadı ve kütük değiştirmek çok alakasız değil mi sizce de?
Sonuçta babamızın soyadı geçmişimizin yarısını temsil ediyor ,peki esin ki ? üstelik kadınların bir soyu yok mu da evlenip boşanınca hep soyismi değişiyor ?

Hangi istatiksel veriden yararlanılarak denilmiş ? Yok öyle bir şey nüfusun %90 ı müslüman olan bir ülke değiliz her türlü yanlış bir cümle

Simdi vikipedi den baktım. 2009 pew raporuna gore %89,5muş evet 90 değilmiş. Arkadaşın söylediğini anlamayacak kadar müslümanlardan uzak yaşayan bizim ülkemizde yok diye düşünüyorum. Olayı din tartışmasına çevirmeyin.
Bu arada kimlikteki din ibaresi kalktı. Kimse kullanmıyor.

Nişanlımın soyadını alırım ne var bunda ? O zaman iki soyadını birden kullanın sizde.Gericilik olayını çözemedim?

Ben tartısma yaratmaya çalısmiyorum insanların toplumdan dışlanmamak için müslümanım dedığini söylüyorum bunun için internette araştırma yapmaya gerek yok çünkü dilde herkes müslüman uygulamada kimse yok. Ayrica kimlikte din ibaresi kalkmadı sadace yeni kimliklerde yazmıyor e devlete girdiğinde bilgilerinde halen islam yazıyoe

saçma sapan şeyler ya.
bekarlık soyadı ile nam salmış, öyle bilinen kadınlar için zor ve saçma.
ve çok meşakatli yani.
yok 2 soyadı istersen dilekçe veriyorsun vs.
yani biz kadınız insandan sayılmıyoruz herhalde, evlenirken kadın zaten varlığından beri kendisine ait olan soyadını kullanmak için devletten talepte bulunuyor?
saçmalığa bakar mısınız?
evleniyoruz ya adamın boyundurluğu altına giriyoruz, ondan.
resmen bir erkekten başka bir erkeğe gitmek gibi aslında, bekarken babadan, evlenince kocadan.
boşanınca tekrar baba soyadı vs.
ne kadar aşağılayıcı aslında.
bir de buna trip yapan adamları hiç anlamıyorum. koç, sabancı ya da adnan ziyagil falan olsan, soyadının bir anlamı, bir itibarı olsa anlarım.
düşünsenize adamın soyadı sokaktaki her 10 kişinin 5'inde var, soyadımı almadın diye trip atıyor

Neden hala bu konuda eşitlik sağlanmıyor?
Bu çok kişisel bir durum sonuçta.
Kocanın, babanın, devletin sorunu değil ama onların sorunu, onların isteği ve var olan düzeni bozmamak adınaysa, bu adil değil.
Ülkemizde daha büyük sorunlar var, evet.
Fakat kanunlarda bu gibi durumlarda bile eşitlik sağlanmalı ki, kadınlarla ilgili değer yargıları değişin.
Bir zahmet adımla ilgili kararı ben vereyim, değil mi?
Bunun için dava açmak bile son derece saçma.
Idari bir işlemle hallolmalı.

2009 la 2021 arasında oynayan nüfus o zamanlar çocukken kendini ifade edemeyip büyüyenleri vs katarsanız o oran rahat %60lere hatta daha alta düşer mesele din tartışması değil gerçekler bunlar nasıl ki ben gidin kaynar suya elinizi sokun bir şey olmaz yazarsam biri gelip hayır arkadaşım yanlış yanar diyebiliyorsa bu da öyle bir şey yanlış biliyorsunuz düzelttik

Konuyu dini boyuta getirmeyelim arkadaşlar. Mune Hanım konuyu kapatır.
Burada güzel bir platform oluşturduk, bozmayalım isterseniz.

Sizin kafa sıkıntılı mı biraz evlilik için TECAVÜZ diyor TECAVÜZ normalleştiriyor musunuz ya da devam ediyor olması hoşunuza mı gidiyor ?
o arkadaşın kafasını ben de çözemedim son mesajına da cevap vermedim zaten. sinir bozmak için var olan insanlar var cidden. hayat gayesi bu.

%20 fazla değilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…