- Konu Sahibi yulaflapasi
Bence onun ki ya da sizin ki
Farkeden bir şey olacağını sanmıyorum.
Sonra çocuk olunca kimin soyismini alıyor.?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Okuduğunu anlamıyorsun.yaşıyor olmaları bunları normal yapmaz ama. burada konuşup tartıştığımız şey değişmeleri gerektiği. neden bu kadar savunuyorsunuz?
2 soyismim vaR. Ben herkes nasil mutluysa oyle olmasi gerektiğini düşünüyorum. Faakt sadece kendi soyisminiz nasil alinir bilmiyorum.Merhabalar. Evlendikten sonra eşinin soy ismini almayan var mı? sevgilimle geçen gün bu konuda tartıştık biraz. Bu konunun onun için epey önemli olduğunu söyledi. Bugün bu konuyu tekrar konuştuğumuzda tekrar düşündüğünü ve bana hiçbir konuda baskı yapmak istemediğini söyledi. İçten içe istediği hala evlilikte onun soyadını almam ama ben bunun biraz gerici olduğunu düşünüyorum. Yıllarca bu soyadı ve kimlikle yaşadıktan sonra bambaşka bir isim ve kimlik istemiyorum. Bütün sosyal çevrem ve devlet dairelerinde şimdiki ismim olacak sonuçta ve bu yüzden kafa karışıklığı yaşandığını çokça duydum. Böyle bir şansım varsa ben eski ismimle devam etmek isterim doğrusu. Sizin de düşüncelerinizi merak ettim. Bu arada şuanda evlilik düşünmüyoruz. Sadece tartıştığımız bir konuda sizin de görüşlerinizi merak ettim.
:) buna takilan yalnızca ben olmadigim için mutlu oldumSoy isim değilde ben kütüğe çok takılıyorum ya ne alaka kütük taşınması aklım almıyor utanmasalar doğduğumuz şehri anne baba ismini degistirecekler
bazı ülkelerde çocuklara iki soyisim birden veriliyor ve çocuk istediğini kullanabiliyormuşBence onun ki ya da sizin ki
Benim de yetmemisti. Hatta imam nikahinda sorulunca esime mehir nedir diye o 1 kilo altin dedi... sonra bana donup kabul mu dedi bende dedim ki benden de kendisine 1 kilo altin dedim kadinlar veremez saygili old dio babam. Bende demistimki sukur ki okudum calisiyorum. Kadini mal eden her gelenege karsiyim. Kimsenin biseyini istemem. Babam hemen kizmisti bana... aman saf degilim tabi bilseler de bilmeseler de ben sessiz cigligimi atiyorum.evet işte bir şekilde bir yerden tutup bir yerini düzelteyim diyorum ama gücüm yetmiyor o kadarına.
evet bazı gelenekler düşünüldüğünde nerelere çıkıyor aslında... çığlığımızı içimizden atıyoruz ama bunlar birike birike patlamasak bari günün birinde.Benim de yetmemisti. Hatta imam nikahinda sorulunca esime mehir nedir diye o 1 kilo altin dedi... sonra bana donup kabul mu dedi bende dedim ki benden de kendisine 1 kilo altin dedim kadinlar veremez saygili old dio babam. Bende demistimki sukur ki okudum calisiyorum. Kadini mal eden her gelenege karsiyim. Kimsenin biseyini istemem. Babam hemen kizmisti bana... aman saf degilim tabi bilseler de bilmeseler de ben sessiz cigligimi atiyorum.
Bide kusak muhabbeti paketleyip vermeye ugrasiyolar, bi de sacma anlam yuklemeler... yok olmaz diosun annem filan icimde uhte kalicak dio... yahu beni ne hale sokuyosun bi bak... kahrolsun erkek egemen toplum gelenekleri... bunlar olduruyo kadinlari bunlar eziyo bizi !!!
Siz ne kadar ilerisindesiniz acaba, içinde yaşadığınız toplumun.İçten içe istediği hala evlilikte onun soyadını almam ama ben bunun biraz gerici olduğunu düşünüyorum.
Benim kizim da olsa oglum da olsa yapmicam, yaptirmicam...evet bazı gelenekler düşünüldüğünde nerelere çıkıyor aslında... çığlığımızı içimizden atıyoruz ama bunlar birike birike patlamasak bari günün birinde.
valla geçen gün bu soyadı konusunu anneme de açtım ne düşünüyosun diye hiç beklemediğim şekilde benimle tamamen aynı düşündüğünü ve çok gerici bir düzenleme olduğunu falan söyledi. annem tesettürlü namazında niyazında bir kadındır ve bizleri de öyle yetiştirdiler. bu düzenlemelerin geride kalmaya başladığını ondan da duyunca çok rahatladım ve olayın dinle değil daha çok alışkanlıkla alakalı olduğunu daha iyi kavradım.Benim kizim da olsa oglum da olsa yapmicam, yaptirmicam...
Benim bir arkadaşım isyan ediyordu biz üniversitedeyken. Ya babamın ya kocamın soyadı olacak neden diye?Çocuk olunca bu kez karışıklık olmayacak mı, anne ile babanın soyadı farklı olmuş olacak. Kendi soyadınızı kullanmayı istiyorsanız hem kendi soyadınızı hem eşinizin soyadını kullanın, olmaz mı? Ayrıca bunu gerici olarak görüyorsanız şöyle söyleyeyim, anneniz de babanızla evlenirken eşinin soyadını almış. Yani yine bir erkek soyadını almış oluyorsunuz. Bu durumda eşin soyadını almak gericilik ama babanin soyadını almak modernlik olmuyor.
İlk oğlum doğru iki isim verdim, ikinci eşimin hep istediği kısa bir isim, ben de çok sevdim önüne başka bir isim ekledim.işte bu yüzden kızım olursa tek isim vereceğim. canı isterse kocasının soyadını alsın, isterse iki soyad kullanabilsin diye. ama şu an oğlum var, 2 ismi verdik gitti bu da benim pozitif ayrımcılığım
bu arada söylemeden geçemeyeceğim çok şirin bir üslubunuz var. yorumların çoğu sizinle aynı görüşte olmadı ama mizahlara da alınmadan seviyeli seviyeli sürdürdünüz diyalogu
Evet bu çok kötü bir şey. Bir komşum var kızı doğumca adam basıp gitmiş senden soğudum diye, kadın kendini çocuklarına adadı gencecik yaşta. Geçen bir kağıt geldi eve annenin soyadı başka, çocukların soyadı görmedikleri babalarıyla aynı. Biliyordum tabi ama görünce cız etti içim yine.Benimde en üzüldüğüm nokta kadın bosaninca çocuklarından farklı bir soy adı taşıyor olması. Büyüt , yıllarını ver boşandıktan sonra soyadınız bile aynı olmasın. Çok adaletsizce.
Buna bir çözüm bulunması gerekiyor.
Çocuk dava açınca anne soyadını alabiliyor bunu biliyorum ama ben daha gerçekçi bir çözüm bekliyorum .
ben durulmak demiyorum da artık kanıksamak diyorum bu duruma. elimizden bir şey gelmiyor nasıl olsa diye düşünüp duruma ayak uydurmak. sizi yargılamıyorum yanlış anlamayın. ama ben çok rahatsızım bu durumdan. :)İlk oğlum doğru iki isim verdim, ikinci eşimin hep istediği kısa bir isim, ben de çok sevdim önüne başka bir isim ekledim.
Sonra kızım oldu, çok severek tek isim koydum. Sonrasında kendi karar versin yanına bir isim mi ekletir, soy isim ekletir mi çıkarır mı karar verir.
Ben mi 2 isim 2 soyismi olan tek kişilik bir çete gibiyim. Hayır kullandığım ismim de kısa değil.
20li yaşlarda bu konuya çok takmış biriyken zamanla duruldum sanırım. Soyisimden daha önemli şeyler olduğunu benimsedim. Ben ki memleket nere diye sorana baba tarafımın olduğu yeri hala söylemem. Bu arada hala kütüğün değişmesini hazmedemiyorum o ayrı bence soyisimden daha ciddi bir sorun bu
çok onur kırıcı bir durum olmuştur. o adamın ne hakkı var bu çocuklarda ki soyadını taşıyorlar...Evet bu çok kötü bir şey. Bir komşum var kızı doğumca adam basıp gitmiş senden soğudum diye, kadın kendini çocuklarına adadı gencecik yaşta. Geçen bir kağıt geldi eve annenin soyadı başka, çocukların soyadı görmedikleri babalarıyla aynı. Biliyordum tabi ama görünce cız etti içim yine.
Ben 2 soyadını kullanıyorm kimlikte.Merhabalar. Evlendikten sonra eşinin soy ismini almayan var mı? sevgilimle geçen gün bu konuda tartıştık biraz. Bu konunun onun için epey önemli olduğunu söyledi. Bugün bu konuyu tekrar konuştuğumuzda tekrar düşündüğünü ve bana hiçbir konuda baskı yapmak istemediğini söyledi. İçten içe istediği hala evlilikte onun soyadını almam ama ben bunun biraz gerici olduğunu düşünüyorum. Yıllarca bu soyadı ve kimlikle yaşadıktan sonra bambaşka bir isim ve kimlik istemiyorum. Bütün sosyal çevrem ve devlet dairelerinde şimdiki ismim olacak sonuçta ve bu yüzden kafa karışıklığı yaşandığını çokça duydum. Böyle bir şansım varsa ben eski ismimle devam etmek isterim doğrusu. Sizin de düşüncelerinizi merak ettim. Bu arada şuanda evlilik düşünmüyoruz. Sadece tartıştığımız bir konuda sizin de görüşlerinizi merak ettim.