Evlendigime sürekli pismanim ondan artik tiksiniyorum

Olmayan çocuğun ismi için kavga etmişsiniz, eşiniz olmayan çocuğu reddetmiş, akabinde kavga kıyamet engelleme, kapanış.
Çocuk isminden buralara geldiyseniz ve uzak mesafeden bile bu kadar yüzgöz olduysanız aynı evde nasıl yaşayacaksınız?

Ortada bir çocuk yok dimi?

Bazı erkekler cok uyanık mı desem yoksa manyak mı bilemedim ama bence senin kızacagın bi bahame üretip ayrılmak istemiş...Bu adamı birileri dolduruyor gibi geldi bana arka planda

Bazı erkekler cok uyanık mı desem yoksa manyak mı bilemedim ama bence senin kızacagın bi bahame üretip ayrılmak istemiş...Bu adamı birileri dolduruyor gibi geldi bana arka planda
Kendisine ayrilik konusmasi yapildiginda ama seni seviyorum sinirle söyledim özür dilerim bilmem neler havada ucusuyor. Onunki bence tamamen dengesizlik. Doldurus konusunu bilemicem cünkü etrafinda cok insan yok ailesinden. Ailevi sebeplerden dolayi ve buna o yüzden ihtimal vermiyorum. Ikimizde farkli yetistirilme tarzindan gelen insanlariz. Ataerkil bir toplumda büyümüs esim her ne kadar öyle olmayi istemese ve reddetsede icinde sürekli bir yerlerden cikiyor bu sacma davranislar.

Sizi anlıyorum "onca emek" diyorsunuz ama zararın neresinden dönerseniz kardır, bu adamla evlenirseniz daha çok zararda olacaksınız bu sefer çocuklu bir şekilde bile ayrılabilirsiniz ya da hak etmediğiniz kötü davranışlara maruz kalarak bir ömür geçirebilirsiniz. Vazgeçmek, olmayınca nokta koyabilmek de çok önemli bir yetişkin davranışı. Verdiğiniz emekler sizi geri döndürmesin bence perşembenin gelişi çarşambadan bellidir çünkü. Çok zor tabi ama kesip atın bence. Allah yardımcınız olsun!

Tesekkür ederim haklisiniz.

Abartma seviyen yani.
Çocuğa isim mevzusu yüzünden ölmesini istemek ne demek!!!

Çocuğu olacak bir de oğlan olacak ona da adını koyup başka isim olursa yüzüne bakmayacakmış öyle mi

Bak tek cümlede sana kendini özetlemiş

Erkek çocuk delisiyim
Kadınlara ve isteklerine görüşlerine değer vermem
Senin Hatalı davranışında çocuğumu bile silerim

Demiş.
Kısacası bence de yol yakınken boşanmayı düşünebilirsin

Düsünüyorum tesekkür ederim.

Bir sonraki adimne olmali? Lütfen fikir verin Bu sekilde beklemeye devammi etmeliyim? Yoksa iletisime gecip tamamen bitirmek icin onunla konusmalimiyim

Merhaba bende sizin yaşadığınıza kısmen benzeyen bir durum yaşadım. Eşim iç anadolulu. Tam ataerkil bir aile yapısı var. Hamileliğin 4.ayında kız dediler bebeğimize gayet sakin karşıladı. 5.ayında erkek dediler eşim havalara uçtu işten İzin aldı yemek yaptı bana. Ben işe gittim o gün sonra aradı beni bana bir methiyeler oğlumuza babasının adıyla hitap ediyor önce şaka yapıyor sandım doğum yaklaşınca ciddileşti çok tartıştım görev gereği ayrı kaldık giderken tek isteğim bu dedi. Sende istediğin ismi koy yanına koymazsam bütün ağırlığım gider dedi. Hatta ikinci söz senin dedi. Kabul ettim iki isimli oldu. K.pederin bütün gıcık huyları çocukta var. Ama Benim koyduğum ismi kullanıyoruz. Neyse ikinci bebek oldu yine kendi bir isim buldu ona koydurana kadar öldü arkasına benim ailemi de aldı. Bende madem istiyorsun bu uğurda fedakarlık yap babasının üzerinde eşimin arsası var onu benim üzerime yap. Bana verdiğin değeri kendi ailen nezdinde göster diye. Ben mal mülk sevdalısı oldum. Adam vermedi benim ailemin baskısı ile kızımız da iki isimli oldu. Maalesef eşim beni gizliden gizliye yönetti hiç bir şey yapamayan karar veremeyen aciz bir insana dönüştürdü. Şimdi beni her fırsatta eleştiriyor ben tepki verince psikolojimin bozuk olduğunu ima ediyor doktora görünmemi söylüyor. Kaldı ki ben çalışan ayakları üzerinde duran bir kadındım çocuklardan dolayı çalışmıyorum. Maalesef içten içe eriyip bitiyorum çok yoruldum. Sana tavsiyem seni önemsemeyen bir insana değil ömür çocuk bir iğne bile verme.

Merhaba öncelikle tesekkür ederim üsenmeden bukadar yazdiginiz icin. Bizde iki isimli olmasina karsi cünkü ablasinin cocuklari iki isimliymis?! Kime neyse bundan... Anlam veremiyorum tam olarak derdinin ne oldugunuda bilmiyorum cünkü kendisi cocuk degil ve nasil davranmasi gerektigini neler söyleyemeyecegini bilmeli. Valla yerinizde olsam altta kalmam bende kalmiyorum hic bir zamanda kalmadim ve kalmamda. Ben kaldirabiliyorsam karsimdaki de kaldirabilir. Kendisi benim böyle biri oldugumu biliyor yillardir ve madem ki öyle birini istemiyormus ataerkil toplumundaki hayatiyla mutluymus buyursun bosansin öylesini bulsun. O artik ne beni nede benden cocugu rüyasinda dahi göremez. Hic bir zaman ona yanimda kalmasi gerektigini onsuz yapamicagimi söylemedim. Cok tartistik bugüne kadar kücük sacma veya büyük konularla ilgili ama evlenince ve is ciddiye binince her tartismada ufakta olsa bir uyari görüyorum gelecege dair artik. Ne yapsam nasil bir yol izlesem bilmiyorum.

Merhaba,
Yazılanların bir kısmını hayretler içinde okudum.
Evlendigimde 26 yaşındaydım. Kızımı 5 yıl sonra kucağıma aldım .
Evlilik iki insanın sorumlulukları ile kurulması gereken bir çatı. Eğer birinizin bundan yoksun iseniz o çatı çöker.
İki kişi de sorumsuz , daha kişiliği oturmamış işe başlamadan biter.
Sizinki de buna benzemiş.
Düşüncelerinizi önemsemeyen, sizin varlığınıza saygı duymayan biriyle bırakın evlenmeyi arkadaş bile kalamazsiniz .
bu gün düşük yaptım ve eşimin dediği sakın kendini sorumlu hissetme,ileriki zamanlarda daha sıkıntılı ve sorunlu bir gebelik yaşamamak için bünyen vücudunu korumak için reddetti. Ne zaman ne olacağı bilinmez diyerek acımı paylaştı.
düşünce yoksunu adamlar ise bunu kadında eksiklik olarak görür ve hep onu suçlar.
ileride bu tip aşağılayıcı durumlara maruz kalıp kendini harcamak istemiyorsanız durumun ciddiyetini anlayın.
dünyaya bebek getirmek kolay ama o bebeğe ana babalık etmek bambaşka bişey.
ben gece uykumu alayim diye eşim kızımla sabahlara kadar oyun oynardı.
fedakâr , anlayışlı size değer veren insan olması önemli.
umarım doğru kararı verirsiniz.

Öncelikle cok gecmis olsun nasipte bu varmis umarim bundan sonra hersey gönlünüzce olur. Evlendigim insana bir cok seyi ben ögrettim anlattim cünkü ataerkillikle daha önce karsilasmadim. Ne biliyim en basiti dogum günlerini dahi önemsemez bilmezken ben hayatina girdigimden beri önemser cünkü bu gibi kücük seyler insanlar icin önem tasir vs vs gibi. Veya önemli özel günlerimizi ben elbet konusu acilir sorarim diye telefonuna dahi kaydetmistir. Bir cok seyi görmedigi ve yasamadigi bilmedigi icin bu tür sacmaliklar aramizda oluyor. Herseyin farkindayim ama yinede bu bu sekilde konusmayi hakli göstermez. Tamam benim ailemde cok modern insanlar degil ama ogullarindan önce kizlarina herzaman dahada önem gösterdiler. Cünkü toplumumuz ve düsünce yapisi malesef hala degismedi. Kendisi icin cok düsüncesiz özensiz vs diyemicem elinden geleni yapiyor ve herseyi beni mutlu etmek icin yapiyor ama sabrimi artik tasirdi cünkü bukadarda olmaz. Kendisini defalarca uslubu konusmasi ve davranislari yanlissa uyardim. Devaminda artik ne yapabilirim ki? Hayatim boyunca bununla ugrasamam cünkü saygiyi ve kelimeleri özenle secerek konusmasi gerektigini bilecek yasta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…