Evlendigime sürekli pismanim ondan artik tiksiniyorum

Doğmamış çocuğu üzerinde bile size hiçbir fikir özgürlüğü vermeyen, dediğim dedik biriyle zaten o iş zor. Üzgünüm.🤷🏻‍♀️ Evlilik içindeki her bir olayın iki kişinin ortak fikir ve davranışıyla sağlıklı yürüyebilen bir kavramdır. Biri her şeye fikir babası diğeri etkisiz eleman gibi dünden kabullü olursa olmaz.

Merhaba,
Yazılanların bir kısmını hayretler içinde okudum.
Evlendigimde 26 yaşındaydım. Kızımı 5 yıl sonra kucağıma aldım .
Evlilik iki insanın sorumlulukları ile kurulması gereken bir çatı. Eğer birinizin bundan yoksun iseniz o çatı çöker.
İki kişi de sorumsuz , daha kişiliği oturmamış işe başlamadan biter.
Sizinki de buna benzemiş.
Düşüncelerinizi önemsemeyen, sizin varlığınıza saygı duymayan biriyle bırakın evlenmeyi arkadaş bile kalamazsiniz .
bu gün düşük yaptım ve eşimin dediği sakın kendini sorumlu hissetme,ileriki zamanlarda daha sıkıntılı ve sorunlu bir gebelik yaşamamak için bünyen vücudunu korumak için reddetti. Ne zaman ne olacağı bilinmez diyerek acımı paylaştı.
düşünce yoksunu adamlar ise bunu kadında eksiklik olarak görür ve hep onu suçlar.
ileride bu tip aşağılayıcı durumlara maruz kalıp kendini harcamak istemiyorsanız durumun ciddiyetini anlayın.
dünyaya bebek getirmek kolay ama o bebeğe ana babalık etmek bambaşka bişey.
ben gece uykumu alayim diye eşim kızımla sabahlara kadar oyun oynardı.
fedakâr , anlayışlı size değer veren insan olması önemli.
umarım doğru kararı verirsiniz.
Sizce bir sonraki adim ne olmali ve ne yapmaliyim artik?

Öncelikle cok gecmis olsun nasipte bu varmis umarim bundan sonra hersey gönlünüzce olur. Evlendigim insana bir cok seyi ben ögrettim anlattim cünkü ataerkillikle daha önce karsilasmadim. Ne biliyim en basiti dogum günlerini dahi önemsemez bilmezken ben hayatina girdigimden beri önemser cünkü bu gibi kücük seyler insanlar icin önem tasir vs vs gibi. Veya önemli özel günlerimizi ben elbet konusu acilir sorarim diye telefonuna dahi kaydetmistir. Bir cok seyi görmedigi ve yasamadigi bilmedigi icin bu tür sacmaliklar aramizda oluyor. Herseyin farkindayim ama yinede bu bu sekilde konusmayi hakli göstermez. Tamam benim ailemde cok modern insanlar degil ama ogullarindan önce kizlarina herzaman dahada önem gösterdiler. Cünkü toplumumuz ve düsünce yapisi malesef hala degismedi. Kendisi icin cok düsüncesiz özensiz vs diyemicem elinden geleni yapiyor ve herseyi beni mutlu etmek icin yapiyor ama sabrimi artik tasirdi cünkü bukadarda olmaz. Kendisini defalarca uslubu konusmasi ve davranislari yanlissa uyardim. Devaminda artik ne yapabilirim ki? Hayatim boyunca bununla ugrasamam cünkü saygiyi ve kelimeleri özenle secerek konusmasi gerektigini bilecek yasta.
Bende bundan bahsettim zaten.
Yaşadığı imkanlar ve yetiştirilme şeklinden dolayı onu suclayamadigimiz gibi seni de elestiremeyiz.
Sadece evliliğin sürdürülmesi için anlayış , sabır, saygı, yeri geldiğinde alttan alma gibi olgunlukları göstermek gerekir.
İlerde sadece zaman kaybı olur her iki taraf içinde. Psikolojik etkisine hiç girmiyorum ..
Tartıştığınız konu çok basit ve gereksiz bir mesele.
Her iki taraf eşit ölçüde hak sahibi.
İyi dileğin için de teşekkür ederim.

Yazdıklarımdan bir anlam cikaramadiysan 😔
Seninde biraz zamana ihtiyacın var diye düşünüyorum.
Demek istedigim beklemelimiyim yoksa ayrilmak icin ilk benmi konusmaliyim? Zamana ihtiyacim olabilir ama bu konuyu zamana birakmak istemiyorum. Cünkü biraktikca yanlis karari veririm diye korkuyorum

Yani evlenmek için daha erken senin için diyorum ..
Allah kolaylık versin
Anladim tesekkür ederim. Resmiyette kalmista olsa evlenmis bulundum. Sanirim daha ilerisi icin adim atmadan beklemek olmazsada bosanmayi düsünmek gerekiyor artik. Dügün konusunu askiya aldim. Bosanmayida en kisa zamanda gerceklestiririm ozaman. Söyledikleriniz icin tekrar tesekkür ederim.

Merhaba,

artik sabrimin son demlerindeyim.
Basliga kocamla anlasamiyoruz yazdigima bakmayin henüz sadece resmi nikahla evliyiz ve ayni evi dahi paylasmiyoruz. Az önce kendisiyle cocuk ile ilgili bir sorun yasadik. Ilerde cocugum olursa ilk ogluma isimini sectim ve sadece ben koyucam ve eger sen ikinci bir isim koyarsan o cocuga yüz cevirir ve onu yok sayarim dedi. Ikinci cocugun isminide ben koyabilirmisim beyfendiye göre. Bende ona agzima geleni saydim ve engelledim. Cünkü böyle bir düsünceye nasil girer ve bunu nasil söyler anlamis degilim. Ondan resmen tiksindim ve ölmesi gerektigini dahi ona söyledim. Lütfen yardim edin ve akil verin cünkü böyle birsey söylemis birine cocuk vermek istemiyorum yüzünü bile birdaha görmek istemiyorum hatta bosanmayi bile düsünüyorum. Simdiden tesekkür ederim
Kaç yaşındasınız siz ya olmayan bebeye dön biçip kavgasını yapıp birbirinizi engelliyorsunuz öl bit falan aynı eve girmeden yolları ayırın daha çok yersiniz siz birbirinizi olmayan şeye böyleyseniz

Anladim tesekkür ederim. Resmiyette kalmista olsa evlenmis bulundum. Sanirim daha ilerisi icin adim atmadan beklemek olmazsada bosanmayi düsünmek gerekiyor artik. Dügün konusunu askiya aldim. Bosanmayida en kisa zamanda gerceklestiririm ozaman. Söyledikleriniz icin tekrar tesekkür ederim.
Rica ederim.
Umarım kolay olur her iki taraf için de bu sonuç.

Kaç yaşındasınız siz ya olmayan bebeye dön biçip kavgasını yapıp birbirinizi engelliyorsunuz öl bit falan aynı eve girmeden yolları ayırın daha çok yersiniz siz birbirinizi olmayan şeye böyleyseniz
Yasa bakmiyor bu gibi seyler sanirim. Sacma oldugu her halinden belli ama yasandimi evet yasandi inkar edilemez. Kacinilmaz son evet farkindayim.

En kısa zamanda boşanmanız ikinizin yararına..Biriniz olmamış oğlunu red edecek, diğeriniz kocasinin ölmesinj isteyecek.

Hiç sağlıklı ruh halleri değil bunlar ..En güzeli birbirinizden kurtulmanız..

Kendisine ayrilik konusmasi yapildiginda ama seni seviyorum sinirle söyledim özür dilerim bilmem neler havada ucusuyor. Onunki bence tamamen dengesizlik. Doldurus konusunu bilemicem cünkü etrafinda cok insan yok ailesinden. Ailevi sebeplerden dolayi ve buna o yüzden ihtimal vermiyorum. Ikimizde farkli yetistirilme tarzindan gelen insanlariz. Ataerkil bir toplumda büyümüs esim her ne kadar öyle olmayi istemese ve reddetsede icinde sürekli bir yerlerden cikiyor bu sacma davranislar.

var ona fikir veren bence, ailesinden olmayabilir yoksa erkekler daha evlenmeden cocugun adını düşünmez bile...Ama kendi boyle dusunuyorsa da yol yakınken yolları ayır derim, ne o diktator gibi cocugun ismini belirledim vs...Baska konularda da dediğim dedik olacak demekki...İnsan once hayırlı, sağlıklı evlat diler yani...Ay sacma sapan insanları ömür boyu kendinize musallat etmeyin

Sırf cocuk ismiyle ilgili emrivaki yapti diye kocanizin olmesini istediginizi dusunmuyorum baska sebepler de olmalı sizi bu kadar dolduran.. Gorucu usulu mu severek mi evlendiniz?

Yasa bakmiyor bu gibi seyler sanirim. Sacma oldugu her halinden belli ama yasandimi evet yasandi inkar edilemez. Kacinilmaz son evet farkindayim.
Sanki karşı taraf adım atsa yumuşayacak gibisiniz çünkü üslubunuz daha ılıman olmaya başladı. İnsanları ne kadar olumlu yönde etkilemek isteseniz bile bir yerde özüne yetiştiği ortamın şartlarına göre davranmaya geri dönecektir. Engeli kaldırıp konuşmalısınız bundan sonra olacakları kafanızı kuma gömüp öylece bekleyecek misiniz. Kararlı olduğunuzu göstermelisiniz.

Hayatımda duyduğum en saçma evlilik olabilir sanırım.
Bebeğe yüz çeviririm nasıl bir zihniyet?
Ölmesini dilemek nasıl bir zihniyet?
İnsan bir çiçeğin bile ölmesini istemezken ne olursa olsun bir insanın ölmesini istemesi de çok çok garip.
İkinizde evlenecek olgunlukta değilsiniz.
Evlilik zaten yanmış

var ona fikir veren bence, ailesinden olmayabilir yoksa erkekler daha evlenmeden cocugun adını düşünmez bile...Ama kendi boyle dusunuyorsa da yol yakınken yolları ayır derim, ne o diktator gibi cocugun ismini belirledim vs...Baska konularda da dediğim dedik olacak demekki...İnsan once hayırlı, sağlıklı evlat diler yani...Ay sacma sapan insanları ömür boyu kendinize musallat etmeyin
Daha önce hic böyle düsünmedim. Tesekkür ederim.

Sanki karşı taraf adım atsa yumuşayacak gibisiniz çünkü üslubunuz daha ılıman olmaya başladı. İnsanları ne kadar olumlu yönde etkilemek isteseniz bile bir yerde özüne yetiştiği ortamın şartlarına göre davranmaya geri dönecektir. Engeli kaldırıp konuşmalısınız bundan sonra olacakları kafanızı kuma gömüp öylece bekleyecek misiniz. Kararlı olduğunuzu göstermelisiniz.
Yumusamak gibi bir niyetim yok. Sadece sacma bir sebep oldugunu kabullendim okadar. Biticekse bitsin hatta bitmesi gerekiyor.

Sırf cocuk ismiyle ilgili emrivaki yapti diye kocanizin olmesini istediginizi dusunmuyorum baska sebepler de olmalı sizi bu kadar dolduran.. Gorucu usulu mu severek mi evlendiniz?
Bu zihniyeti eger gercekten savunuyorsa ona bir cocuk dünyaya getirmeden ölmesi gerektigini söyledim cünkü bu sorumlulugu kaldirabilcek insan yorumu degil. Yani mümkünse baba olmasin bu kafayla. Cünkü hic bir cocuk bukadar sacma bir seyi hak etmiyor. Ona ay sen git öl ozaman demedim. Önce bunu düzeltmem gerekiyor. Severek evlendik. Nasil sevgiyse artik 😅

Back