Esim kardesimi görünce cin görmüs gibi oluyormus!!

al işte bunu da Allah yarattı deriz,gelde yaratılanı Yaradandan ötürü sev, bu nasıl adam yaa o laflar ne öyle, adam tutup dövdüreceksin o olacak sende onun ailesini arama sorma bende onları görünce cin görmüş gibi oluyorum de, ayrıca yurtdışındasın şiddeti belgelede öttürsünler adamı
aslında bence de...rabbim bile ki anne şefkatinden kat kat daha şefkatli, kötülüğümüze karşılık cehenemmi,iyiliğimize karşılık cenneti vaadediyor bize..peki bizim bize kötülük yapan insanları hayatımızdan çıkarma lüksümüz yok mu?..yaradılanı seviyoruz da Yaradan dan ötürü,,yaradılanda bunu da Allah yarattı demiyor...o ne olacak???

adama bi sen bi de devlet bakıyo anladığım kadarıyla işsizlik maaşı falanda alıyodur o şimdi, Allah aşkına adama sen baktığın halde ne istersem alır diyosun, daha fazla yorum gelirse kocayı melek yapan bi konuyla daha karşılaşacağız gibime geliyo

Sen ailesine tavır almasan.. Evet böyle tavsiyeler var ama bence eşine kızıp ailesini cezalandırma.. Hem de haklıyken haksız olma.. Seviyenizi düşürmeyin.. :ssz:

Bu konu eşinle senin aranda.. Sonuçta "Senin" ailen olduğu için tavırlı.. Aslında tamamen eşinin kendi zihniyetiyle alakalı... :ssz:

Benim tek istedigim biraz empati kurup ortanci kardesimden uzak durmasi, bana karsi bu konuda laf sokmaktan, hakaret etmekten vazgecmesi : (

adama bi sen bi de devlet bakıyo anladığım kadarıyla işsizlik maaşı falanda alıyodur o şimdi, Allah aşkına adama sen baktığın halde ne istersem alır diyosun, daha fazla yorum gelirse kocayı melek yapan bi konuyla daha karşılaşacağız gibime geliyo

Ben calisiyorum ve devlet bankasindanda ~650 Euro okudugu icin kredi geliyor, baska bir gelirimiz yok. Kocam istese iyi davranabiliyor, ben onu demek istedim, ama istemiyor iste kardesim konusunda..

Benim tek istedigim biraz empati kurup ortanci kardesimden uzak durmasi, bana karsi bu konuda laf sokmaktan, hakaret etmekten vazgecmesi : (

Eşini en iyi sen tanırsın.. Yani empati yerine daha fazla kavga şiddet olmasın sakın,bir de üstüne ailelerle kavgalar eklenmesin... (Tabi ki kesinlikle kavga çıkmasın diye sus demiyorum..Asla!! Sadece haklıyken haksız olma diyorum) Empati kurmasını örneklerle,konuşarak anlatsan.. olmazsa daha ileri götürürsün..

Ama "etme bulma dünyası" hak ediyor ve anlar dersen tabi sen bilirsin.. :ssz:

ne yazsam bilemedim nasıl sapık bir düşüncedir ya karısına bu kelimeyi ettirecek...
kendi ailene yapılırken iyimiydi diye suratına vurun bence yaptıklarınızı birde her yıl paşalar gibi biletini alıpta ailesinin yanına götürmekten vazgeçin çok istiyorsa kendi imkanlarıyla ayarlasın herşeyi
o ettiği küfürlerin hesabını sorun hiç bişey yapamaz Türkiye gibi değil oralarda adamın aklını alırlar valla...
ayrıca tamam belki adil değil , ailesinin suçu yok ama olaylara sizinle aynı pencereden bakabilmesi için sizde ailesine tavır koyun ve eşinize bunu söyleyin ablanı görünce şöyle oluyorum vs.

bazen insanlara rahat batar dert arar iş arar kendine, adam çalışmıyo okuyo güya, devlet 650 euro veriyo hanımda çalışıyo, hanım ailesiylede iyi anlaşıyo onları hediyelere boğuyo arıyo soruyo, kime sarsam kime sarsam diye düşünmüş haa demiş ben kardeşleri bahane ediyim huzursuzluk çıksın karakterimi belli ediyim olay bence tamamen bu

Karısını kardeşinden kıskanan, ağza alınmayacak küfrü eden adam hiç sanmıyorum ki sana çok iyi olsun. Siz ikiniz yalnız yaşadığınızdan onun saçmalıklarını örtbas ediyorsundur canım. Ayrıca bu ağır lafı edip bir de sana şiddet göstermeye çalışan adam fırsatını bulsa yine şiddete meyledecektir o yüzden dikkatli ol. Hayatta en önce insan kendi kıymetini bilmeli. Bu yaştan sonra bu adama saygıyı öğretemezsin, Allah yardımcın olsun.

kac kurtar kendini bu adamdan :53: ciddi sorunları var bu insanın 15 yasındaki cocugu kıskanması asırı derecede gereksiz titizligi herseyi didikleyip cenesinin durmaması dırdırı olur olmadık lafları!! cekilcek turden degil

ne söylesem bılemedım sen ömür boyu tahammmul edebılırım dıyosan dvm et yok bununlayaşayamam dıyosan ayrıl ama eşinin sorunları kalıcı gıbı birde öncesınde şiddet olması ilerdede olabılır

söyledigi lafi esine yedirmeden barisirsannnn:37:
valla kim olursa olsun her kez birbirinin ailesine saygili olmali
esinde olsa cokkkkkkk ileri gitmisssss valla es gider geriye aile kalir bosan demiyorum simdi tavir almasan ömür boyu böyle giderrrrrr

Sevgi sadece başbaşayken birbirine iyi davranmak değildir,tüm olumsuzluklara rağmen hoşgörülü olabilmektir.

Nasılki siz eşinizin ailesine herşeye rağmen saygıda kusur etmiyor,bişey esirgemiyorsunuz,eşinizde sizin ailenize aynı hoşgörüyü göstermek zorunda eğer sizi seviyorsa.

Kaldıki eşinizin taktığı kardeşiniz daha çok küçük,ona gerekirse bir baba gibi yaklaşabilmeli.

Kusura bakmayın ama eşinizin karakteri gelişmemiş ve siz bu evlilikte para kazanan taraf olmasanız emin olun başbaşayken bile eziyet eder bu adam size.

Eğer kardeşinize verdiğiniz 50 euro için bunları yapıyorsa,işten çıksanız sizi kapıya koyar bu adam.

Lütfen deneyin,çalışmayacağınızı söyleyin bakalım ne yapacak.

eşine mutlaka söylemelisin.senin ailene para harcarken rahatsız olmuyorsun da niye benim aileme yapılan hemen rahatsız ediyor diye.bir daha senin ailene benim de tavrım aynı şekilde olacak de.ayrıca gerçekten de abartma sen de değmez.saygılı ol yeter.anneler geleli market harcaması ne kadar oldu falan ne biçim laflar bunlar.ayrıca ettiği küfür de çok iğrenç.yaptığı yanına kalmasın korksun bir daha yapmaktan

Sizin bence en önemli derdiniz eşiniz olmalı. Bir erkek karısına nasıl böyle konuşur anlamıyorum. Eşiniz tam bir dengesiz. Korkarım bu dengesizliği kendisinde kalıcı. Siz böyle bir eşle daha çok uğraşırsınız.

eminim 15 yaşındaki kardeşin eşinden daha olgundur.. Ben olsam burnundan getiririm.

10 gün sıkamamış dişini sende 5 yıldızlı otele götür adalet bak

edepsiz geçmişinde şiddet de var ve hala eğilimi varsa konuşma bi müddet aklı başına gelsin

Bencil adamlar!
Kendi ailesine harcanana harcama desin de görelim..
Ayrıca ne edepsizce laf o öyle yaaa.
ayıp hele de annen siz de misafirken yapması ne kadar da ayıp!
Yok yok aynısını yapmak gerek.
Ben yerinde olsam ailene karşı bu kadar iyiydim bundan sonra
bambaşka bir ben bulacaksın bunu sen istedin derdim.
Benim ailem senin için neyse seninkiler benim için odur artık.
Mümkünse bir süre bana çok yaklaşma ettiğin laflar aklıma geldikçe
midem bulanıyor! derdim..:ssz:

ya gerçekten çok sinir oldum nasıl bir insandır bu sen buna koca mı diyosun hem eve parayı sen getir hemde adam senin parana laf etsin nasıl istersem öyle harcarım diyemiyormusun bu kadarmı bunlara köle olduk biz anlayamıyorum pes doğrusu hem çalış kazan hemde evde dayak ye bulunmaz hint kumaşı herhalde eşiniz bence bir an evvel gönder bu adamı..

size kullandığı laf çok terbiyesizce. karısına nasıl yakıştırıp da kullandı, pes.
bence uzun bir süre konuşmayın. yaptığı terbiyesizliğin gerçekten farkına varmasını sağlayın. pişman olmadıkça geri adım atmayın.

kardeşinizle yıldızları barışmamış olabilir, siz onun ailesine bu kadar anlayışlı ve iyi davranmışken, ondan da aynı davranışı beklemek en doğal hakkınız. sizin hatrınız için bu küçük para miktarları sorun etmemeliydi. ailenize geldiklerinde güzel davranmalıydı.

Son düzenleme:
kizlar benimde cok büyük bir derdim var, akil akildan üstündür diye en sonunda size yazmaya karar verdim.
Normalde ben esimle bas basayken cok iyiyim, öyle büyük sorunlar olmuyor cok sükür, gecinip gidiyoruz.
Ailemde bana uzak oturuyor, yani annem (babandan bosanali cok oldu) ve onun yaninda yasayan üc erkek kardesim, yaslari 17, 15 ve 14.
Ailem senede en fazla iki kere yanimiza gelirler, ozamanda genelde bir hafta kalirlar, her yilbasi bizimle gecirirler, biz istesek onlarin yaninada gidebiliriz ama esim istemiyor, rahat edemem diyor.
Onlar gelecegi zaman huzursuz oluyor, ama anneme karsi gelmeyinde diyemiyor, demiyor, bende acikcasi gelmelerini istiyorum, özlüyorum cünki ve onlarla vakit gecirmek hosuma gidiyor.
Esimde cok temiz titiz bir insandir ve bir okadarda bir seye taktimi takar, maalesef benim 15 yasindaki kardesime takmis durumunda.
Büyügüyle iyi gecinir aslinda, kücügüde sever, ama ortanciya oldum olasi giciktir. Sebebi bence tamamen kiskanclik, cünki biz evlendigimizde 5 yasindaydi ve ben yalan yok diger iki kardesimden daha cok yanimda tutardim onu, ayni odada kalirdik, cok severdim ve evlenince ister istemez cocuk hep esime karsi bir tavir sergiledi.
Yani karsilikli bir sey aslinda, ama saygida kusur hic etmedi, sadece sicak davranmadi diyelim.
Ortanci kardesim bana nezaman soguk davransa esimle arasi cok iyi oluyor, ama bir gelsin sarilsin veya ben biraz ilgi göstereyim, mesela azda olsa para vereyim hemen evde kavga kiyamet cikar.

Esimin ailesiylede aram bir kac senedir cok iyi, önceden cok sorunlarimiz oldu ve kac kez bosanmaktan geri döndük, ama ben iyi olali onlarda iyi oldu diyelim.
Esim okudugu icin evin cogu masraflari benim üzerimde, ama oda okudugu icin kredi aliyor devletten. Senin paran-benim param muhabbeti asla yok ama olayi aciklamak icin yazmak istedim.
örnegin bu sene türkiyeye gidirken inanin bir bagul dolusu hediyeler götürdüm ailesi icin, gidince görümcemin cocuguna kendi gönlümden geldigi icin altin künye aldim hediye olarak (3 yasinda), kayinvalideme elbiseler aldim alisverise cikinca, cok sevindi, güle güle giysin ve kayinvalidem ve kayinpederimle beraber bes yildizli otele tatile gittik, masraflari biz ödedik ve ben planlamistim, yani esime kalsa asla böyle seyler yapmaz. Neyse helal hos olsun, ama dünki olay acaba ben yanlismi yapiyorum diye beni cok düsündürdü.
Esim onun ailesine karsi tavrimdan cok memnun, hic ordayken paranin lafini bile etmez.

Gelelim dünki olaya, cok cok canimi sıktı ve gece annemgil anlamasin, kavga büyümesin diye banyoya kitleyip agladim.
Büyük kardesime 20 euro harclik vermistim, esim niye verdin, vermeseydin, annen verseydi dedi bende olsun o geziyor, genc oglan ne olacak, vardiki verdim dedim.
Durumumuz cok iyi olmasada cok sükür gecinip gidiyoruz. Neyse seslenmedi. Sonra ortanci kardesim geldi eve ve 15 euro bir faturasi varmis, annemde o an evde yoktu, bende verdim git yatir diye. Hatta 25 tutmus, büyük kardesimde kalani tamamlamis. Sonrada cocuklara biraz para verdim, canlari cola falan cekti diye gitsinler alsinlar marketden dedim.

Esimde gece yatinca bana fisil fisil laf sokuyor, vay efendim, ben niye para veriyormusum, annem verseymis, faturasini sonrada yatirsa olurmus.
Tek derdi ortanci kardesim biliyorum.
Onlar geldi geleli ben biliyormusum biz nekadari market parasi harcamisiz (10 gün kaldilar). Bende onlar kardeslerim birak okadarinida yapayim dedim. Sen zaten malin önde gidenisin, sen böyle alistir onlari, ve cok affiniza siginarak söylüyorum "seylerini" agizina soksunlar diye küfür ve hakaret etti.
Resmen sok oldum, o an öyle afalladimki, sen nasil böyle birsey söylersin diye, bir hiddetle kalkinca bu bana "agizini burnunu kirarim" gibi laf etti, bende polis cagiririm hicbirsey yapamazsin dedim, buda kolumu böyle cok sinirli bir sekilde tuttu ve baktim birsey daha söylersem bagirip cagiracak cünki sesi gittikce yükseliyor annemgilde icerde yatiyorlar olay ciksin istemedim son günlerinde ve kalktim banyoya kitledim kendimi, hüngür hüngür agladim.

ılk evlendigim seneler cok siddet görmüstüm esimden, ama son 4-5 senedir hic olmuyor, tabii ama ben dün bir laf daha deseydim olurduda bundan adim gibi eminim. Sonradanda hep özür diler, cok pisman olur zaten. Yine bu gece banyo kapisina geldi bir müddet sonra ve baktim gürültü edecek ciktim banyodan ve "sirf olay cikmasin diye yatacagim simdi" dedim ve sarilmak istedi özür falan diledi ama ben istemedim. Hala onla konusmuyorum, annemgil gitti ve bir görseniz evi bastan asaga temizledi ve simdide sacini kestirmeye gitti, bana "hayatim ben berbere gidip geliyorum" diyor, nasil birsey bende anlamiyorum artik.
Simdi nasil tavir koyman lazim, cok kararsizim, affetmek istemiyorum kesinlikle kolayca ama cok zoruma gitti. Bosanmakda istemiyorum, dedigim gibi normalde cok iyi gecinen bir ciftiz, ama böylede olmuyor.
Biraz karisik oldu galiba kusura bakmayin, hala kendime gelemedim, cok üzgünüm. Yorumlariniz icin simdiden tesekkürler...

bende kardesime çok düşkünüm.kaldıramam ben böyle bir durumu kusura bakmayın.hele hele siddet varsa asla

ne yazsam bilemedim nasıl sapık bir düşüncedir ya karısına bu kelimeyi ettirecek...
kendi ailene yapılırken iyimiydi diye suratına vurun bence yaptıklarınızı birde her yıl paşalar gibi biletini alıpta ailesinin yanına götürmekten vazgeçin çok istiyorsa kendi imkanlarıyla ayarlasın herşeyi
o ettiği küfürlerin hesabını sorun hiç bişey yapamaz Türkiye gibi değil oralarda adamın aklını alırlar valla...
ayrıca tamam belki adil değil , ailesinin suçu yok ama olaylara sizinle aynı pencereden bakabilmesi için sizde ailesine tavır koyun ve eşinize bunu söyleyin ablanı görünce şöyle oluyorum vs.

Evet cok haklisin bu sene icin kesinlikle hic bir plan yapmiyacagim, her sene ben ayarliyordum, demek öyle olunca degerim olmuyormus : (

Back
X