slm arkadaşlar gülden yazdığın olaya hiçmi hiç katılmıyorum banada görede çocuk görür ve uygular sen ne verirsen çocukda onu alır eğer çocuk problemliyse bence çocuğu yetiştiren ailede mutlaka bir eksiklik vardır benimde 2 yaşında kızım var rabbim bize bağışlasın onu dünyalar güzeli onun yetişme tarzına çok dikkat ediyorum ve bakıyorumki ben nasıl davranırsam nasıl yönlendirirsem çocuğum öyle davranıyor lütfen ve lütfen bu işin içinde olmayan insanlar bu tarz konularla alakalı yorum yapmasınlarr ezbere konuşup kafa karıştırmanın manası yok bence....
bide yeni başvuran arkadaş zuhale galiba bebeği beğenmesem diye bişey yazmışsın kusura bakmada pazardan elmamı seçiyorsunki beğenme beğenmeme gibi bir yorum yapıyorsun sen kendi doğurduğun çocuğun nasıl olacağını biliyormusunki kusura bakmayında sizin amacınız anne olmak değil sadece egonuzu tatmin etmek evlat sahibi olmak isteyen insanların dileği hayırlı ve sağlıklı evlat olsun der güzel olsun diye düşünmez kaldıki bebeklerin hepsi çok güzeldir çünkü onlar melek meleklere çirkin denirmii sözle çirkin ifadesi kullanmadın belki ama söyleyiş tarzın bunu gösteriyor................
slm arkadaşlar gülden yazdığın olaya hiçmi hiç katılmıyorum banada görede çocuk görür ve uygular sen ne verirsen çocukda onu alır eğer çocuk problemliyse bence çocuğu yetiştiren ailede mutlaka bir eksiklik vardır benimde 2 yaşında kızım var rabbim bize bağışlasın onu dünyalar güzeli onun yetişme tarzına çok dikkat ediyorum ve bakıyorumki ben nasıl davranırsam nasıl yönlendirirsem çocuğum öyle davranıyor lütfen ve lütfen bu işin içinde olmayan insanlar bu tarz konularla alakalı yorum yapmasınlarr ezbere konuşup kafa karıştırmanın manası yok bence....
bide yeni başvuran arkadaş zuhale galiba bebeği beğenmesem diye bişey yazmışsın kusura bakmada pazardan elmamı seçiyorsunki beğenme beğenmeme gibi bir yorum yapıyorsun sen kendi doğurduğun çocuğun nasıl olacağını biliyormusunki kusura bakmayında sizin amacınız anne olmak değil sadece egonuzu tatmin etmek evlat sahibi olmak isteyen insanların dileği hayırlı ve sağlıklı evlat olsun der güzel olsun diye düşünmez kaldıki bebeklerin hepsi çok güzeldir çünkü onlar melek meleklere çirkin denirmii sözle çirkin ifadesi kullanmadın belki ama söyleyiş tarzın bunu gösteriyor................
şimacım canım akşamda sana dediğim gibi kesinlikle yanlış anlaşılma bak zühale arkadaşımız düzeltti gerginlik sevmiyorum ben burası çok güzel diyoruz nazar değmesin. dikkatli yazalım arkadaşlar kimse kırılmasın birbirimizi uyaralımki yanlış anlaşılmayalım
slm herkese yaklaşık 2 gün öncesine kadar büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla bakıyordum sayfamıza çünki herşey çok güzeldi ama sanırım nazar değidi konu biraz biraz değişim göstermeye başladı aman arkadaşlar allah korusun bizler burda önemli ve kutsal sayılacak bir yolu konuşuyoruz birbirimize destek oluyoruz ama hoş ve tatlı bir şekilde lütfen böylede kalalım olmazmı...gelelim asıl mevzuya hiç değişiklik veya sırasında ilerleme olan yokmu paylaşalım benimkinde yok hala 12. sırada beklemedeyiz ya sizler arkadaşlar?
selam kalbi kocaman güzel anne adayları...eminim herkesin niyeti iyi ama yazışarak iletişim kurmak da zor, öğretmen arkadaşımız bir nevi evlat edinmede yaşanabilecek sıkıntıya değinmek istemiş sanırım... ama bence bu topikte artık bunları konuşmaya gerek yok çünkü karşılaşabilecekleri zorlukları bu kararı almadan önce herkesin, enine boyuna düşündüğüne eminim... bu karar alındıktan sonra da o yüzden güzelliklerini görmek ister insan... kaldıki bugün anne babasının çok mükemmel olduğunu düşünebileceğimiz ne hayırsız evlatlar var yada tam tersi, yani bunlar evlat edinilmeyen çocuklar içinde olası... ama bilimsel bir gerçek, ikizler üzerinde yapılmış çalışmalar gösteriyor ki: çevresel faktörler çocuğun kişiliğinin belirlenmesinde çok daha önem taşıyor...
buarada bebeğinizi ilk gördüğünüz anda eminim içiniz kaynayacak (en azından aksine ben rastlamadım) ama bu kaygılar da çok normal dile getirilmese de pek çoğunuz anlıkta olsa bunları içinizden geçiriyorsunuzdur ve eminim herşeyi paylaşabilmek için buradasınız...
aaa birde söylemiş miydim hatırlayamadım ama ilginç bir şekilde bebek evlat edinen anne yada babadan birisine fiziksel anlamda da çok benziyor...
sayfalar yine güel olacak... geçti gitti..ah... ah... ben daha yolun çok başındayım.sıram bile yok daha.yarın evrakları teslime gideceği...hayırlısı... yaarım..aman su gibi geçsin herkese..senin de diğer sıradakilerin de çabucak gelsin sırası...sonra da bana....bana..
sayfalar yine güel olacak... geçti gitti..ah... ah... ben daha yolun çok başındayım.sıram bile yok daha.yarın evrakları teslime gideceği...hayırlısı... yaarım..aman su gibi geçsin herkese..senin de diğer sıradakilerin de çabucak gelsin sırası...sonra da bana....bana..
slm arkadaşlar bizim çok ciddi bir konumuz var daha önceki konuları bir kenara bırakabilirsek hepinizden hepimiz için yardım isteyecem konuyu kısaca anlatayım size
biz çocuklarımızı evlat edindikten sonra biliyorsunuz bizim nufusumuza geçiyorlar bizim soyadımızı taşıyorlar geçen aylarda kızım için vukuatlı nufus örneği aldım nufus idaresinden vukuatlı nufus kağıdında gördüğüm yazı beni çok yaraladı bilmem nerden alınmış buluntu terk bebek yazıyordu düşünebiliyormusunuz yaşadığım şoku oysa bildiğim kadarıyla böyle bir yazı olmaması gerekiyor sonuçta o artık benim bebeğim benim soyadımı taşıyor bu konu ile alakalı baya bi araştırmalar yaptım karşıma çıkan bütün kanunlarda yazan şey evlatlığın isteği olmadıkça veyahut mahkeme kararı olmadıkça evlatlıkla alakalı hiçbir belge yazı paylaşılamaz bu konu ile alakalı ne yapabiliriz diye düşünmeye başladım bizim durumumuzda olan bütün arkadaşlarımı uyardım hepsinden vukuatlı nufus örneği çıkartmalarını istedim ve evet hepsinde bu yazı yazıyordu hepimiz büyük bir hayal kırıklığı yaşadık devlet bakanına faks çektik sosyal hizmetler oraya bağlı çünkü ordan bize gelken cevap böyle bir yazının olmaması gerektiği içişleri bakanlığı nufus ve vatandaşlık işleri ile irtibata geçmemizdi orayada mail attık ayrıca tellede arıyorum haftaya tekrardan arayacam bugün tekrardan aradım ankarayı telefona çıkan bayan bu konu ile alakalı mümkün olduğunca bütün arkadaşlarınız bize mail atsın dedi yani bizim gibi evlat edinen sırada olan evlat edinmeyi düşünen aileler ne kadar çok mail giderse okadar çabuk soruşturma açılacakmış sizde mail atarsanız içişleri bakanlığı türkiye genelinde nufus idareleri hakkında soruşturma açabilecek ve çocuklarımızın geleceğini etkileyecek bu yazı kalkabilecek şimdi hepinizden ayrı rica ediyorum çocuklarımızın geleceği için lütfen içişleribakanlı nufus ve vatandaşlık işleri bölümüne gireceksiniz ordanda bilgi formu var onu açacaksınız mailinizi oraya yazıp yollarsanız çocuklarımız için çok güzel bir işe imza atmış olacağız şimdiden tkr ediyorum ben mailimi geçen hafta attım ve sonuna kadar bu olayı takip ediyorum........
şunuda söyleyeyim bu yazının çıkma nedeni tamamen nufus idarelerinden kaynaklanıyor yani görevlerini tam yapmadıkları için genelgeleri kanunları takip etmedikleri için böyle bir yazı çıkıyor ben kendi bağlı olduğum nufus idaresinden ayrıca şikayetçi oldum sonuna kadar cezalandırlmasını istiyorum ve cezalandırılacakmışda yani bu yazı yok ama işini bilmeyen insanlar yüzünden çıkıyor hemde bütün nufus idarelerinde..