• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Aile Bakanlığından depremzede çocuklar için 'koruyucu aile' açıklaması​

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, depremzede çocuklara 'koruyucu aile' olmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden veya ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yapabileceklerini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem nedeniyle yakınlarına ulaşılamayan çocuklara koruyucu aile olmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden veya ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yapabileceklerini duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocukların ilk olarak bakanlığa bağlı kuruluşlara alındığı, güvenli şekilde bakımlarının sağlandığı ve ailelerine ulaşma çalışmaları yapıldığı belirtilerek, "Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz" denildi.

Dün akşam başvurdum e-devlet üzerinden. Umarım koşullara uyuyoruzdur ve kabul ediliriz.

bu arada eğer Trakya taraFIna gelen ve ihtiyacı olan bebekler olursa sütannelik yapmaya hazırım. Lütfen bilginiz olursa bana mesaj atın.
Merhaba, edevletten mi basvuru yaptiniz? Direkt Koruyucu Aile İlk Gorusme seceneginden mi yaptiniz? Bulamiyorim basvuru yerini, yardimci olur musunuz?

Aile Bakanlığından depremzede çocuklar için 'koruyucu aile' açıklaması​

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, depremzede çocuklara 'koruyucu aile' olmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden veya ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yapabileceklerini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem nedeniyle yakınlarına ulaşılamayan çocuklara koruyucu aile olmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden veya ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yapabileceklerini duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocukların ilk olarak bakanlığa bağlı kuruluşlara alındığı, güvenli şekilde bakımlarının sağlandığı ve ailelerine ulaşma çalışmaları yapıldığı belirtilerek, "Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz" denildi.
Meral01 Meral01

Merhaba, edevletten mi basvuru yaptiniz? Direkt Koruyucu Aile İlk Gorusme seceneginden mi yaptiniz? Bulamiyorim basvuru yerini, yardimci olur musunuz?
Merhaba. Evet oradan ve o sekmeden yaptım. zaten 2 sekme çıkıyordu Koruyucu aile yazınCa, birisi para ödemesi gibi bi şeydi. Ben de ilk başvuru olarak işaretleyip devam Ettim.

Merhaba. Evet oradan ve o sekmeden yaptım. zaten 2 sekme çıkıyordu Koruyucu aile yazınCa, birisi para ödemesi gibi bi şeydi. Ben de ilk başvuru olarak işaretleyip devam Ettim.

eluard eluard

e-devlet girişi yapıp bu formun doldurulması yeterli...

eluard eluard

e-devlet girişi yapıp bu formun doldurulması yeterli...
Tesekkurler alsem alsem ve Kazen Kazen , basvurumu yaptim. 🙏🙏🙏

belki o cocuklarin aileleri ortaya cikacak veya akrabalari isteyecek. keske yabanci hic bilmedikleri ailelerin yanlarina verilmeden bir sure devlet tarafindan korunsa, sonra aileleri ortaya ciktiktan sonra bi kismi en azindan ailelerin yanina doner. su zamanda kimin iyi niyetli, kimin kotu niyetli oldugunu anlayamaz kimse. hele de cocuk kacirma olaylari zirve yapmisken.

belki o cocuklarin aileleri ortaya cikacak veya akrabalari isteyecek. keske yabanci hic bilmedikleri ailelerin yanlarina verilmeden bir sure devlet tarafindan korunsa, sonra aileleri ortaya ciktiktan sonra bi kismi en azindan ailelerin yanina doner. su zamanda kimin iyi niyetli, kimin kotu niyetli oldugunu anlayamaz kimse. hele de cocuk kacirma olaylari zirve yapmisken.
O kadar sıkı denetimler sonrası oluyor ki bu işler. 500 başvurudan sadece birkaçı kabul görüyor. Kabul görmesi de yetersiz. Devamlı olarak denetleniyor. Ani denetimler yapılıyor. Ayrıca çocuğa oda sunulması gerekiyor, maddi durum yeterliliği çok önemli, karı koca herkes bu işten razı mı, değil mi vs. Bildiğimiz bilmediğimiz çok fazla kriter var. O yüzden bu anlamda aile bakanlığına güvenebilirsiniz.

Merhaba, bilgi için teşekkür ederim. Ben de başvuracağım. Ayrıca halihazırda emzirdiğim bebeğim var. Depremzede bebeklerden birine süt annelik yapabilirim. İstanbul Maltepe'deyim.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI SİTESİNDE KORUYUCU AİLE HAKKINDAKİ SORU VE AÇIKLAMALARDAN BAZILARI:

KORUYUCU AİLE NEDİR?

Koruyucu aile; çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.

KORUYUCU AİLE HİZMETİNDE AMAÇ NEDİR?
Koruyucu aile hizmetinde amaç; korunma ve bakım altında bulunan çocuğun, karmaşık ve sorunlu olan dönemini örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile, kurumla işbirliği içinde; çocuğa, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur.

GÖNÜLLÜ AİLE VE KORUYUCU AİLE ARASINDAKİ FARK NEDİR?
Bakım kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımızla, gönüllü aile olarak; kendi ilgi, yetenek ve eğitimleriniz doğrultusunda katkı vermek amacıyla, etkinlik ve çalışmalar yapabilirsiniz. Ayrıca isteğiniz doğrultusunda ve uygun görülmesi halinde çocuklarımızı resmi tatil ve özel günlerde yatılı olarak evinizde misafir edebilirsiniz.

HANGİ ÇOCUKLAR BU HİZMET KAPSAMINDA KORUYUCU AİLELER YANINA YERLEŞTİRİLEBİLİR?
Öz ailesi bulunan,
Öz ailesince bir süre için bakılamayan,
Çeşitli nedenlerle evlat edindirilme şansını tümüyle yitirmiş olan,
Kız ya da erkek,
Sağlıklı ya da engel durumu olan,
Tek ya da kardeş olup, koruyucu aile yanına yerleştirilmeye uygun olduğu meslek elemanları tarafından belirlenmiş çocuklardır.

ÇOCUK BENDE NE KADAR SÜRE İLE KALACAK?
Çocuğun korunma altına alınma nedenine bağlı olarak öngörülen hizmet uygulama planı kapsamında değişkenlik gösterecektir. Uzun yıllar sizinle kalabileceği gibi belirli bir süreden sonra biyolojik ailesine döndürülme ihtimali de bulunmaktadır. Biyolojik ailesine döndürülme sürecinde çocuğun yüksek yararı göz önünde bulundurulur.

Uygulamada genellikle çocukların koruyucu ailelerin yanında reşit oldukları reşit olduktan sonra da koruyucu aileleriyle birlikte yaşamaya devam ettikleri yaygın olarak görülmektedir.

KORUYUCU AİLE YANINDAKİ ÇOCUKLAR BİYOLOJİK AİLELERİ İLE GÖRÜŞÜR MÜ?
Koruyucu aile hizmetinde çocuğun biyolojik ailesi ile görüşme hakkı vardır. Kurumumuz tarafından çocuğun biyolojik ailesiyle görüşmesinin uygun görüldüğü durumlarda İl müdürlüklerimizde sosyal çalışma görevlilerimizin eşlik ettiği bir ortamda görüşebilirler.

Kalan sorular için:

Bende başvuruda bulundum dün akşam dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar.

Eklentiler

• Screenshot_20230209-111928.png
    Screenshot_20230209-111928.png
    123,4 KB · Görüntüleme: 111
Back