• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
belki o cocuklarin aileleri ortaya cikacak veya akrabalari isteyecek. keske yabanci hic bilmedikleri ailelerin yanlarina verilmeden bir sure devlet tarafindan korunsa, sonra aileleri ortaya ciktiktan sonra bi kismi en azindan ailelerin yanina doner. su zamanda kimin iyi niyetli, kimin kotu niyetli oldugunu anlayamaz kimse. hele de cocuk kacirma olaylari zirve yapmisken.
evlatlik verilmiyorlar zaten, sadece koruyucu aile.
aileleri ortaya cikarsa tekrar teslim edilir bu şimdilik cocuklarin bakimlarinin vs ustlenilmesi için.

ben çokkk istiyorum, eşimi ikna etmeye çalışacağım bu akşam. inşallah olur.

İstemiyor maalesef, ne kadar ikna etmeye çalışsam faydasız. kendi çocuğum gibi sevemem diyor. erkekler neden böyle katı kalpli? bi bebeği çok sevmek için dnasını mı taşımak gerek illa ki. çok üzgünüm.

Merhaba arkadaslar,
Sıramiz cok yaklasmis. Uzmanimiz hazirliklarinizi tamamlayin dedi. Cok kisa bir sure icinde bebeginiz gelebilir dedi.
Kendimi kaybolmus hissettim. Bebegi olan bir cok arkadasim var elbette fakat bu baska bir yol ya, bu yoldan gecmis biriyle konusmaya cok ihtiyacim var. Ankaradayim. Eger bu yollardan gecmis sizlerden biri benimle gorusmeyi kabul ederse cok sevinirim. Yuzyuze de olabilir, telefonla da. Ozelden yazabilirsiniz eger aranizda vaktinizi ayirabilecek olan olursa.
Cok tesekkurler :)
Merhabalar il olarak neresi sizin birde ne zaman başvuru yaptınız siraniz ne kadar kalmış yardımcı olur musunuz

Merhaba hanımlar, maalesef o kadar ciddi anlamda yanlış bilgi dolaşıyor ki kafalar gerçekten karıştı herkeste. İnsanlar içinden geçtiğimiz bu sıkıntılı günlerde haliyle destek olmak istiyor o nedenle yüzbinlere varan başvuru oldu ama bu yanlış bilgi kargaşasından dolayı çoğu boşa çıkacak bunu bilmek gerçekten üzücü.

Nedir bu yanlışlar?
💐Yanımıza hemen bir depremzede çocuğumuz yerleştirilecek zannediyoruz. Ciddi bir hata.
💐Koruyucu Ailelik için başvuranlar değerlendirme sürecine girecek ve sıradan yanına çocuk yerleştirilecek. Bu çocuk depremzede olmayabilir. Ama çocuklarımızın farklı da olsa hepsinin travması var bunu unutmamalıyız.
💐Bakanlığın bir süt annelik uygulaması yoktur. Bebekler formül mama ile beslenir evlat edinen ya da koruyucu aile olan aileye bebek 0-1 yaş aralığındaysa emzirebileceğini bunu nadıl yapacağını anlatan görevliler var. Ben oğluma kavuştuğumda hemşiremiz bunu bana anlatmıştı ve tavsiye etmişti.
💐Depremzede yavrularımızın ailelerine bir süre ulaşılmaya çalışılacak ve bu sürede tamamının ihtiyacı devlet tarafından karşılanacak yani süreci netleşmeyen bir depremzede yavrumuzun yerleştirilip sonra alınması travması olmaması için kurum buna dikkat edecektir.
💐Kapıdan gelene çocuk teslim edileceğini zannetmeyelim bizler 1 yıl her türlü testten mülakattan geçtik bakın 1 yıl ve onay alamayanlarımız oldu. Bu çok hassas bir süreç ve sadece duygu yoğunluğu ile duygusal verilecek bir karar değil.
💐Kurum bu duyuruyu hep yapıyor çünkü kuruma bırakılan 3 çocuktan sadece 1’i evlat edinmeye uygun. 2’si koruyucu aile statusune uygun. Depremzede yavrularımızla buradaki sayılar artacak haliyle kurum bu çağrıyı da yaparak burada oluşacak artışın da önüne geçiyor.
💐Kurum yıllardır bu çağrıyı yeniliyor ama maalesef acı bir olayla birçok insanın gündemine girdi bu gerçekten üzücü. Oysa kurumda aile şevkati bekleyen hep binlerce çocuğumuz vardı.

Yani özetle hemen yarın depremzede bir yavrumuz yanınıza yerleştirilmeyecek ama siz kararlıysanız eğer bir evlada yuva olmanın nasıl büyük bir mutluluk olduğunu ister depremzede olsun ister olmasın bir yavrumuzla yaşayacaksınız.

Bu yol çok güzel bir yol dilerim gönlünden geçen herkese de nasip olur. Niyetler samimidir dilerim.

Sevgiler💐

Bu konu başlığı bile içimi acıtıyor aileler gitti, anne babalar gitti bu acının tarifi imkansız bu açıklamaları duymak bile içimizi parçalıyor, enkaz altından her çocuk çıktığında sevinemiyorum bile dahada kahroluyorum gözümün önünden enkaz altında kalan hatta ağlayamadığı için kurtulamayan, belki uyuyan bebekler çocuklar olduğu gitmiyor bu görüntüyü silemiyorum, düşündükçe çıldırasım geliyor. Hiçbirşey ama hiçbirşey üzüntümü almıyor dahada üzülüyorum, gün geçtikçe dahada kötü hissediyorum. Bu veballe bu gerçekle yaşamak çok zor.

İyi akşamlar bende ankadayım yeni başvuru yaptım daha onay aşamasındayız.siz kaç yılında başvuru yapmıştınız kaç yıl beklediniz?bekleme süreci çok uzun geliyor gözüme .
Merhaba ben de yeni başvuru yaptım ben de Ankara’da yaşıyorum ne kadar sürede sıra geldi size acaba? Benim bir oğlum var 1 oğlum da doğacak, kız bebek istiyorum. Erkek de olur tabi ama kız evlat duygusunu da tatmak isterim.

Merhaba arkadaslar,
Sıramiz cok yaklasmis. Uzmanimiz hazirliklarinizi tamamlayin dedi. Cok kisa bir sure icinde bebeginiz gelebilir dedi.
Kendimi kaybolmus hissettim. Bebegi olan bir cok arkadasim var elbette fakat bu baska bir yol ya, bu yoldan gecmis biriyle konusmaya cok ihtiyacim var. Ankaradayim. Eger bu yollardan gecmis sizlerden biri benimle gorusmeyi kabul ederse cok sevinirim. Yuzyuze de olabilir, telefonla da. Ozelden yazabilirsiniz eger aranizda vaktinizi ayirabilecek olan olursa.
Cok tesekkurler :)
Merhaba bizde evlat edinmek için başvuru yapacaz ama devlet hastanesin den yada üniversite hst den istenilen psikolojik raporu için nasıl bir yol izlediniz süreci biliyorsunuz diye size sormak istedim 😊

Merhaba bizde evlat edinmek için başvuru yapacaz ama devlet hastanesin den yada üniversite hst den istenilen psikolojik raporu için nasıl bir yol izlediniz süreci biliyorsunuz diye size sormak istedim 😊
Merhaba öncelikle hayırlı olsun başvurunuz. Biz Anadolu yakasında olduğumuz için Erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden randevu alarak işlemlerimize başladık sağlık kuruluna randevu alıyorsunuz size bir evrak vermiş olmalı kurum ne için orada olduğunuz ile alakalı o belgeyi doktora iletmeniz yeterli zaten sürece başlanıyor ve onların yönlendirmesi ile devam ediyorsunuz.

Merhaba öncelikle hayırlı olsun başvurunuz. Biz Anadolu yakasında olduğumuz için Erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden randevu alarak işlemlerimize başladık sağlık kuruluna randevu alıyorsunuz size bir evrak vermiş olmalı kurum ne için orada olduğunuz ile alakalı o belgeyi doktora iletmeniz yeterli zaten sürece başlanıyor ve onların yönlendirmesi ile devam ediyorsunuz.
Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için evet evrak var elimizde

Back