• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Sağol alsem. Maddi durum iyi ama çalışmıyorsa şansı yok mudur acaba civciv bir civciv annesi bir civciv annesi
rica ederim. aile bakanlığı şöyle diyor:

Kimler Koruyucu Aile Olabilir?

Evli ya da bekar herkes aşağıdaki koşulları sağladığı takdirde koruyucu anne, baba ya da aile statüsüne kavuşabilir;

-T.C. vatandaşı iseniz

-Sürekli Türkiye’de ikamet ediyorsanız

-25-65 Yaşları arasındaysanız

-En az ilkokul mezunu iseniz

-Düzenli bir gelire sahipseniz

-Çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi değilseniz

Evli ya da bekar herkes aşağıdaki koşulları sağladığı takdirde koruyucu anne, baba ya da aile statüsüne kavuşabilir;

-T.C. vatandaşı iseniz

İnşallah biz de nasiplenebiliriz ailemiz adına sağolasın

Koruyucu aile dışında "gönüllü aile" de olunabiliyormus. Her hafta düzenli bir şekilde 1 kez çocuk bakım evine giderek cocukla ilgilenmek, kitap okumak, oynamak vb şekilde ilgilenecek aileler olunabiliyormus. Koruyucu aile için uygun koşullar yoksa bile gönüllü aile belki olunabilir

Sağol alsem. Maddi durum iyi ama çalışmıyorsa şansı yok mudur acaba civciv bir civciv annesi bir civciv annesi

-T.C. vatandaşı iseniz

edevletten birkaç defa başvuru yapmayı denedim ama uygulama hata verdi giriş yapamadım. yetkili biriyle görüştüğümde de "öncelikle hastanede refakatçi koruma arıyoruz o da istanbul için dolmuş durumda. koruyucu aile olmak için de şu an öncelik kadın ve kamu çalışanı olmak" dediler bana.

Arkadaşlar deprem bölgesinde çok fazla çocuk anasız babasız kaldı. 300 e yakın çocuk İstanbul’a gelecek. 0-3 yaş Darülaceze 3 yaş sonrası Sait Çiftçiye gidecek. 2 gün içinde gelecek. Ama buraya gönüllü olmak lazım. Ve haftada en az bir belirlediği günde düzenli gelebilecek,
Öğrenci kesinlikle kabul edilmiyor.
Her hafta aynı gün ve saatte düzenli gidebilecek (sınav haftası, yaz tatili, vs demeyecek) ayrıca dini bayramlarda en az 1 tam gününü o çocukla kurumda geçirebilecek
ve mümkünse koruyucu aile adayı olabilecek kişiler aranıyor.

Dub akşam.basvurdum ama bekarım.diye pek.umudum yok bakalim inşallah olur

Aile Bakanlığından depremzede çocuklar için 'koruyucu aile' açıklaması​

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, depremzede çocuklara 'koruyucu aile' olmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden veya ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yapabileceklerini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem nedeniyle yakınlarına ulaşılamayan çocuklara koruyucu aile olmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden veya ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yapabileceklerini duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocukların ilk olarak bakanlığa bağlı kuruluşlara alındığı, güvenli şekilde bakımlarının sağlandığı ve ailelerine ulaşma çalışmaları yapıldığı belirtilerek, "Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz" denildi.
rabbim hepsimi kendi ailesine kavustursun insallah hic bi bebege kendi annesinin babasinin kucagini kimse veremez 😭

Arkadaş böyle yazmış bonus 👆🏻
Daha önceden koruyucu ailelik yapmış ve evlat edinmiş ailelere veriliyor. Çünkü bizim dosya bilgilerimiz kurumda var. Yeniden bir çok işlemden geçmeye gerek kalmıyor.yani çocuğun güvenliği için herkese verilmiyor.
Biz de evlat edinerek anne baba olan aileyiz. Ben bilgilerimi ilgili yere ilettim. Sıra gelirse bir süre kalmak üzere çocuk verilecek.

Koruyucu ailelik için e-devlet üstünden başvuru yapıp, onaylanırsa çocuk yerleştirileceği gibi bir algı var. bu eksik bilgiden kaynaklanıyor.
e-devlet üzerinden ilk görüşme talebinde bulunuyorsunuz. eğer uygun görülürse kuruma çağırılacaksınız. ilk görüşmenin ardından size hazırlamanız gereken evrakların listesi verilecek. bu listedekileri hazırlayıp 1 ay içinde kuruma teslim etmeniz gerekiyor. sonrasında ev görüşmesi ve detaylı diğer görüşmeler, verdiğiniz referanslar ile görüşmeler yapılacak ve dosyanız kurula onaya sunulacak. bu işlemler ortalama 6-8 ay gibi bir süre alıyor. onayınızı aldıktan sonra "sıraya" gireceksiniz. şuan da zaten sırada koruyucu aile olmak için onayını alıp bekleyen aileler var. sıra size ne zaman gelirse ancak o zaman koruyucu aile olabilirsiniz. özetle sıra size gelene kadar bu yavrularımız zaten ya ailelerine döndürülmüş yada sırada bekleyen ailelere verilmiş olacak. bu konuyu belirtmek istedim.

ilk kızımı evlat edindim, şuan 7 yaşında. ikinci kızım için geçtiğimiz ekim ayında koruyucu ailelik için başvurdum. bakın başvuralı 4 ay oluyor ve daha görüşmelerim tamamlanıp da onayımı almadım. onaydan sonra sıraya gireceğim.

yani e devletten başvuru yeterli değil. bu süreçleri göze alıp, sonrasında gerçekten yuva olabilecek kişiler başvurursa şuan zaten yoğun şekilde uğraşan uzmanlarımızın iş yükünü hafifletmiş oluruz.

koruyucu aile kabul olursa cocugu sehir disindaysak oraya mi veriyorlar peki

Koruyucu aile tam olarak nedir yani geçici mi? Eger ailesi ölmüşse kimsesi kalmamissa yine mi gecici verilir? Kalıcı olsa daha iyi olmaz mi koruyucu aile sonrasında nolacak

Bende aynı şeyi düşünüyorum. belki baska akrabaları var ? Bebeklerin kimliklerini o binanın ikametgahlardan bulabilirler. Varsa baska akrabalara ulaşabilirler.
Ve X xDerinMavix evvela aile araştırılıyor hayattalar mı diye. sonra akrabalardan hayatta olanlar araştırılıyor . hiç kimseye ulaşılamazsa hayatta değillerse önce sosyal hizmetlere oradan da atanan aileye talebe göre ya geçici ya da kalıcı olarak veriliyor. Bildiğim amaç sosyal hizmetlere gitmeden direk koruyucu aile ile buluşturulması. Bugün bununla ilgili çokça yayın okudum ve video izledim dinledim. e devlette ve sosyal hizmetler sitesinde.

Ciddi eksik bilgi var depremde ailesini kaybetmiş bir çocuğun koruyucu ailelikten ziyade evlat edinilmesi adına bir bilgi içermiyor. Eşim çok istiyordu benim için büyük sorumluluk olsa da üstesinden gelebiliriz, başvurduk ama açıklama çok yetersiz..

Aile Bakanlığından depremzede çocuklar için 'koruyucu aile' açıklaması​

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, depremzede çocuklara 'koruyucu aile' olmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden veya ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yapabileceklerini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem nedeniyle yakınlarına ulaşılamayan çocuklara koruyucu aile olmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden veya ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yapabileceklerini duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocukların ilk olarak bakanlığa bağlı kuruluşlara alındığı, güvenli şekilde bakımlarının sağlandığı ve ailelerine ulaşma çalışmaları yapıldığı belirtilerek, "Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz" denildi.
Direk evlat edine biliyormuyuz yurt dışında yasıyorum

Kızlar evlat edinme ile koruyucu aile arasında ne farkı var

Back