• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
merhaba arkadaslar, yeni kayit oldum. beni de listeye ekler misiniz? Mart 2016'da Istanbul'dan Kiz/Erkek/Terk/Riza olarak basvurumuzu yaptik. Henuz gorusmelerimiz bitmedi. Allah herkesi bebeklerine en kisa zamanda kavustursun insallah.
Merhaba arkadaşım başvurun hayırlı olsun tez zamanda kavuşursun inşallah canım İstanbuldan başvurmuşsunuz galiba zaman su gibi akıp geçsin inşallah

Öğretmenim. aynı meslekten olan arkadaslarima bir soru sormak istiyorum .okul zamani bebek gelirse ücretsiz izin alma hakkımız var mı? Şöyle birşey duydum mahkemesi tamamlanmadan kimliğini almadan izin alamıyormuşuz doğrumu acaba . Bilginiz varsa yardimci olur musunuz?

Öğretmenim. aynı meslekten olan arkadaslarima bir soru sormak istiyorum .okul zamani bebek gelirse ücretsiz izin alma hakkımız var mı? Şöyle birşey duydum mahkemesi tamamlanmadan kimliğini almadan izin alamıyormuşuz doğrumu acaba . Bilginiz varsa yardimci olur musunuz?

Burada bir arkadas vardi iznini kullaniyordu.dogum izni hakkin oluyor sanirim 2 ay olmasi lazim. Bebegi aldiginda izne cikiyorsun diye biliyorum.

Merhaba arkadaşlar ,burayı tesadüfen gordum,hikayelerinizin bir kısmını okudum,bir yıllık evliyim,31 yaşındayım,evlenmeden önce hiç evlenmezsem bir evlat edinip yetiştireceğim diye bir isteğim vardı.e vlendim uzun bi zaman çocuk dusunmuyoruz. Haliyle yaşta ilerlediği için ve Allah da nasip ederse bir evladımız olsun istiyoruz tabi, cok etkilendim yazılanlardan dua ettim sizlere,allah tez zamanda evlatlariniza kavuştursun hepinizi,ummadiginiz bir anda haberleri gelsin evlatlarınizin inşallah. İlerde bir evladım olursa ve maddi imkanlarımda el verirse evlat edinmeyi dusunuyorum. Dudunsenize binlerce bebek anne sicakligini hissetmeden uyuyor,soguk yataklarda uyanıyor,allah kimseyi annesiz kimseyide evlatsiz bırakmasın,eminim dünyanın en mükemmel duygusudur anne kelimesini duymak.onemli olan doğurmak değil manevi bağ kurmak.pozitif bakın,bir bakmissiniz koridorunuzda anne diye seslenen bir melek dolaşıyor olacak inşallah.umudunuzu kaybetmeyin.dualarim sizlerle ve evlatlariniz sizi bekliyor sadece Allahın nasip edeceği zaman dolması.eminim mükemmel anneler olacaksınız.allah sizlerle beraber bana da hazır olduğum anda nasip etsin insallah,sevgiyle kalın.

Merhaba arkadaşlar. Sonunda ev ziyaretini atlattık.Olumlu geçti.Darısı herkesin başına. Eylül ayında arayıp siranizi öğrenebilirsiniz dedi.:spor:
Hayırlı olsun arkadaşım sıra beklemeye geldi aslında hep bekliyoruz bizim ilk görüşme ev ziyareti aranmayı bekliyoruz mayıs sonu gibi evrakları teslim etmiştik 2 ay geçti endişelenmeye başladım

Hayırlı olsun arkadaşım sıra beklemeye geldi aslında hep bekliyoruz bizim ilk görüşme ev ziyareti aranmayı bekliyoruz mayıs sonu gibi evrakları teslim etmiştik 2 ay geçti endişelenmeye başladım
Teşekkürler. Hiç endişelenmeyin.Bizim de son gorusme ev ziyaretiydi.3ayda anca geldiler:KK45: Hem yaz ayları yavaş oluyor süreç hem de biraz ortalık karışık malum ülkemizde. Eylül de hızlanır süreç. Şimdiden hayırlı olsun.

Bugun danismanimizin soyledigi sure icerisinde Ankarayi aradik. Cok sukur ki onaylanimis. Bize kurumdan bize gelmesi zaten onaylandigi anlamina geliyor dedi, biraz inceleme yapiliyormus. Onemli olan danismanimizin hazirladigi rapormus. Bir iki hafta sonra siranizi ogrenmek icin arayin dedi. On gun ara ile . Bu gunleri de gordugum icin cok mutluyum. Hepimiz icin Allah en hayirlisini nasip eder insallah. Ins siramizi da ogrenebiliriz. Darisi islemleri devam eden arkadaslarin basina..

Bugun danismanimizin soyledigi sure icerisinde (2-3 hafta sonra arayin demisti) Ankarayi aradik. Cok sukur ki dosyamiz onaylanmis. Bize, " Kurumdan bize gelmesi zaten onaylandigi anlamina geliyor" dedi, biraz inceleme yapiliyormus. Onemli olan danismanimizin hazirladigi rapormus. Bir iki hafta sonra siranizi ogrenmek icin arayin dedi. On gun ara ile . Bu gunleri de gordugum icin cok mutluyum. Hepimiz icin Allah en hayirlisini nasip eder insallah. Ins siramizi da ogrenebiliriz. Darisi islemleri devam eden arkadaslarin basina.. :KK200::anneadayı::nazar::nazar:[/QUOTE]

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır girmiyorum foruma galiba özellikle Ankara da sıralar yavaş ilerliyormuş. Biz 18 ayda kavuşmuştur kızımıza. Ama arkadaşlar hayatışıltısının dedigi gibi beklediğinize değecek. Benim kızım 4 gün sonra 15 aylık olacak. Artık konuşma denemeleri yapıyor çok tatlılar yaa. Her anının tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Etraftaki patavatsizlari da boşverin hiç görmeyin. Biz öyle yapmaya çalışıyoruz. Zaman akıp gidiyor takılmayı çocuğunuzun gözünün içine bakın herşeyi unutursunuz. Siz mutsuz olursanız onlarda mutsuz olur. Cevremizdekiler çok şükür kizimizi çok seviyorlar papucumuz çoktan dama atıldı . Boş insanlar boş konuşurlar. Onları hayatınızdan çıkarın gitsin. Burdaki anneler gördüğüm kadarıyla çok bilinçli. Ama çevremdeki bilinçsiz anneleri görünce çok üzülüyorum . Özellikle gıda konusunda. Biz kizimizi daha 6 aylıkken soframiza tutturduk yemek yeme kültürüne alıştı şükür. Bizim yediğimiz her yemekten yemek istiyor. Markete gidince çikolataları değil meyveleri istiyor çok şükür. Size acizane tavsiyem hazır gıdadan uzak tutun yavrularinizi. Zaten büyüyüp okula gidince uzak tutamicaz ne kadar koruyabilirsek o kadar kâr. Birde alüminyum folyoyla ilgili bi yazı okumuştum gıdalarla teması halinde ağır metal birikimine yol aciyormuş, bir tane çocuk ölümden dönmüş. Artık hepimiz birer doktor oluyoruz yavrular gelince

Merhaba arkadaşlar ,burayı tesadüfen gordum,hikayelerinizin bir kısmını okudum,bir yıllık evliyim,31 yaşındayım,evlenmeden önce hiç evlenmezsem bir evlat edinip yetiştireceğim diye bir isteğim vardı.e vlendim uzun bi zaman çocuk dusunmuyoruz. Haliyle yaşta ilerlediği için ve Allah da nasip ederse bir evladımız olsun istiyoruz tabi, cok etkilendim yazılanlardan dua ettim sizlere,allah tez zamanda evlatlariniza kavuştursun hepinizi,ummadiginiz bir anda haberleri gelsin evlatlarınizin inşallah. İlerde bir evladım olursa ve maddi imkanlarımda el verirse evlat edinmeyi dusunuyorum. Dudunsenize binlerce bebek anne sicakligini hissetmeden uyuyor,soguk yataklarda uyanıyor,allah kimseyi annesiz kimseyide evlatsiz bırakmasın,eminim dünyanın en mükemmel duygusudur anne kelimesini duymak.onemli olan doğurmak değil manevi bağ kurmak.pozitif bakın,bir bakmissiniz koridorunuzda anne diye seslenen bir melek dolaşıyor olacak inşallah.umudunuzu kaybetmeyin.dualarim sizlerle ve evlatlariniz sizi bekliyor sadece Allahın nasip edeceği zaman dolması.eminim mükemmel anneler olacaksınız.allah sizlerle beraber bana da hazır olduğum anda nasip etsin insallah,sevgiyle kalın.

Bence hiç bekleme ben de eşim de hep acabalarla tedavileri surdurduk. Ama sonuç hep negatifti. Zaman kaybindan baska bisey değilmiş

Bence hiç bekleme ben de eşim de hep acabalarla tedavileri surdurduk. Ama sonuç hep negatifti. Zaman kaybindan baska bisey değilmiş

Biz bir yillik evliyiz,cocuk dusunmuyoruz ,2-3 yil kadar.allah herkese versin hayırlı evlat inşallah,banada hazır hissettiğinde inş.tesekkur ederim :)

herkese merhabalar... ben de uzun zamandır girmiorm zira izmirde sıralar mart ayından beri nerdeyse durmuştu. bugün aradığımda 1 ayda 6 sıra ilerlediğimizi duyunca inanamadım heyecandan remen çarpıntım başladı ve hala düzelemedim sanırsınız ki sıra bana geldi :) ama o kadar durgundu ki ayda 1 sıra bazen hiç....böyle gidiordu o yüzden bugün aldığım haber acayip mutlu etti beni: sıram 47 oldu daha çok var ama kimbilir belki her ay böyle gider de bahara kavuşmuş oluruz kızımıza:):)

Merhaba,
Evladına kavuşmuş anneleri canı gönüldün tebrik ederim, bekleyen anne adaylarına da sabırlar diliyorum, tez zamanında kavuşmanız dileğiyle..
Bende kızıma kavuşalı tam 4 yıl oldu.. Sizler gibi 4-5 yıl önce burada yazıyordum.. İnanması güç ama zaman o kadar çabuk geçiyor ve o kadar hızlı büyüyorlar ki.. İnanamazsınız.. Bu süre zarfında olumsuz hiç bir şey yaşamadım.. Kızımla hayatımız şenlendi.. Yarımmışız tamamlandık.. Çok şükür.. Evlatlarımız büyürken bizde daha korumacı oluyoruz.. Evlat edindiğimizi başlarda tüm dost ve arkadaşlarımızla paylaştık.. Bir süre sonra herkese söyleme gereği duymuyorsunuz artık.. Kızımın hayatı isterse kendisi paylaşır diye düşünüyoruz.. Tabi okul çağı başlıyor.. 2 yıldır kreşe gidiyor hiç sorum yaşamadık.. Fakat bu sene özel okul teşvikinden faydalanmak istiyorum.. Aranızda teşvik başvurusu yapan var mı? Endişem, bu başvuruda çocuğun evlat edindiğine dair herhangi bir bilgi okula veriliyor mu.. Biz okulumuzla bu durumu paylaşmadık.. (Sakladığımız içi değil fakat, mlsf sınıfımızda çok meraklı ve yanlış yorum yapabilecek veliler var.. ) Aranızda öğretmen olan ya da bu işlemi yaptırmış olan birisi var ise yazarsa çok sevinirim..

Sevgiler..

herkese merhabalar... ben de uzun zamandır girmiorm zira izmirde sıralar mart ayından beri nerdeyse durmuştu. bugün aradığımda 1 ayda 6 sıra ilerlediğimizi duyunca inanamadım heyecandan remen çarpıntım başladı ve hala düzelemedim sanırsınız ki sıra bana geldi :) ama o kadar durgundu ki ayda 1 sıra bazen hiç....böyle gidiordu o yüzden bugün aldığım haber acayip mutlu etti beni: sıram 47 oldu daha çok var ama kimbilir belki her ay böyle gider de bahara kavuşmuş oluruz kızımıza:):)
İnşallah hayırlısıyla en kısa sürede kavuşuruz meleklerimize. Cuma günü aradım bende kurumu erkek -31 kız-51 dediler bir haftada nasıl böyle düşmüş olabilir neye göre ayarlıyorlar.acaba

slm kızlar.... evet sıram 4 dü ....artık 3 :halay::halay::halay::halay:uzmanımız az kaldı artık hazırlık yap dedi....zaten hazırız dedim kuzumuz eksik sadece dedim.....az kaldı kalbim yerinden çıkacak.....zaman geçsin diye köye fındık toplamaya gidicem yoksa evde zaman geçmiyor....evde kafayı yerim sevinçten :) beklemekten .....ben kızım gelince emzirmek istiyorum molitiom diye bi hap varmış süt yapıyormuş bilgisi olan varmı 3 ay önce yutulması gerekiyormuş öyleyse geç bile kaldım kızım gelmeden sütüm gelse .... sütümü sağar dolaba buzluğa koyarım...bilgisi olan yardımcı olabilirmi

slm kızlar.... evet sıram 4 dü ....artık 3 :halay::halay::halay::halay:uzmanımız az kaldı artık hazırlık yap dedi....zaten hazırız dedim kuzumuz eksik sadece dedim.....az kaldı kalbim yerinden çıkacak.....zaman geçsin diye köye fındık toplamaya gidicem yoksa evde zaman geçmiyor....evde kafayı yerim sevinçten :) beklemekten .....ben kızım gelince emzirmek istiyorum molitiom diye bi hap varmış süt yapıyormuş bilgisi olan varmı 3 ay önce yutulması gerekiyormuş öyleyse geç bile kaldım kızım gelmeden sütüm gelse .... sütümü sağar dolaba buzluğa koyarım...bilgisi olan yardımcı olabilirmi
merhaba hadi inşAllah tez vakitte kavuştursun Rabbim ama sende unutma bizi yaz muhakkak kuzun gelince Ankara gazi üniversitesin de bir bölüm var emzirme bölümü orayı ara netten bilgi veriyorlar daha sağlıklı olur hayırlı haberlerle inşAllah

Ne güzel bir haber bu aralar güzel haberler almaya başladık kavuşmalar yakındır inşallah bu aralar topik durgundu bu haberleri görünce iyi geliyor heyecan verici oluyor sıralar yaklaşunca arkadaşım bir de aklıma bişey takıldı sizin tercihiniz terk mi rızamı?

Back