• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
merhaba hayatışıltısı cevabın için teşekkürler. merak ettiğim birkaç soru daha var aslında sıra size geldiğinde bebeğiniz başka şehirden çıktıysa sizi oraya mı götürüyorlar yoksa bebek mi getiriliyor. ayrıca tüm işlemler bitince hadi bebeğinizi alıp gidin mi diyorlar bu kadar mı yoksa onlarda sizinle eve geliyormu ?

Kızımın müjdesini bir perşembe günü aldım, akşam saat dört sularıydı doğumunuz başladı dediğinde uzmanımız. kızım başka bir şehirdeydi. uzman nereye, en geç kaçta gitmemiz gerektiğini ve kiminle görüşeceğimizi söyledi. bir de kızımın kaç aylık olduğunu, başka bir bilgimiz olmadan ertesi sabah denilen saatten de önce gittik Aile Sosyal Politikalar Bakanlığın o şehirdeki il müdürlüğüne. Yani bebeği size getirmiyorlar sizin gitmeniz, üstelik de hemen gitmeniz lazım; belirtilen tarihte orada olamayacaksanız da geçerli bir mazeret sunmanız lazım, o zaman sıra bir sonrakine geçiyor.

İşlemleri kızımızı görmeden yaptık biz. görmeyi beklerken ki vakiti boşa harcamak istemedik çünkü, çünkü görmeden de biliyorduk onun kızımız olduğunu. işlemler bitince de alıp eve geldik. sadece şehir dışından geldiğimiz ve uzmanımız burada olduğu için ilk mesai gününde evraklar ve kızımızla uzmanımızn yanına gittik. hem bebişimizi gördü sevdi, hem de evraklarımızın fotokopisini bıraktık.

bunun dışında bebek geldikten sonra, mahkemeniz olana kadar en az 4 ev ziyareti yapıp rapor yazıyorlar. bizim ilk ev ziyaretimiz yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta sonra oldu.kaldı üç diyorum şimdi. hayırlısıyla kimliğini de elimize alalım inşallah.

beklemek ne kadar zor olsa da geçen herbir güne değiyor. tez zamanda forum peşpeşe kavuşma hikayeleri ile dolsun inşallah :)

Arkadaşlar öncelikle merhaba inşallah en yakın zamanda evlatlarımıza kavuşuruz.benim sormak istediğim bişey var evlat edinmek için en az kaç yıllık evli olmak gerek biz 3 yıllık evliyiz ben 29 eşim 33 yaşında beklememiz gerek başvuru icin

Eşlerin en az beş yıldan beri evli olmaları veya her ikisinin de otuz yaşını doldurmuş bulunmaları koşulu var. sizin 30 yaş dolunca evlilik sürenizi beklemenize gerek kalmayacak. Zaman su gibi aksın inşallah...

Selam kaderdaşım sıralar pek ilerlemiyor.Kaç aydır aynı sıradayız bekleme süremiz uzamaz inş diye dua ediyorum.Ben ve tüm bekleyen arkadaşlarıma rabbimden sabır diliyorum.Topik sessiz baya. Listeyi düzenlemeyi bilen arkadaşlar varsa yapsınlar.Bazı arkadaşlarımız üyeliğini iptal etti topiğe girmiyor artık.
Selam canım bizdede şimdiye kadar sıralar çok yavaş ilerledi 1 yılda 3 sıra düştük bir süredir de sıra ile ilgili bilgi vermiyorlar inşallah bundan sonra hızlı ilerlerde bir an önce kavuşuruz

Eşlerin en az beş yıldan beri evli olmaları veya her ikisinin de otuz yaşını doldurmuş bulunmaları koşulu var. sizin 30 yaş dolunca evlilik sürenizi beklemenize gerek kalmayacak. Zaman su gibi aksın inşallah...
Teşekkür ederim cevabın için 1 kez tüp bebek denedik olmadı 2 hakkımız daha var onları da deneyip olmazsa evlatlık düşünüyoruz inşallah herkes yavrusuna kavusur tez zamanda

bayramınız kutlu olsun oğlumla ilk bayramımız darısı tum bekleyen arkdaşlarıma olsun bazı patavatsız insanlardan hala kurtulmuş değilim yok ayy sana alışmış diyen alışmak ne ya ben onun annesiyim sizin çocuklarınız ne farkı var ki seni annesi sanıyor diyen insan acaba bu dunyada senin varlığın ne acaba bazı insanları kibrit cakıp yakıp izleyisim var kurtulmıosun ki bunlardan cocuğun yokken ayrı bi laf söylerler sonrasında başka kalpleri kömur olmuş vicdan yoksunu pis insanlar nolcak onlar kızıyorum bazende acıyorum boş ve cahiller sadece

hiç kızma bence arkadaşım ben onları cahil ne dediğini bilmez olarak görüyorum. kaile almamak en doğrusu

Merhaba arkadaşlar.. 8ay önce başvurduk ve ev ziyareti dışında tüm gorusmeler bitti.İki buçuk aydır ev ziyareti için aranmayı bekliyoruz. Neden bu kadar uzadı diye endiseliyim. Yaz ayları diye mi hala gelmedi acaba?Bir fikri olan var mı?

sizin de ev ziyaretini en sona mı bıraktılar,

merhaba kizlar 1. siradayiz her an kavusabilirim kizima cok heyecanliyim hic hazirligim yok ayini bilmedigim icin alisveris yapmadim besik ve bebek arabamiz var ogluma almistik onun harici birsuru orme yelek☺. tecrubeli arkadaslar ardiklari gun yanimda neler goturmeliyim o an belki cikip alamam heyecandan kucuk bir canta hazir bulundurayim fikir verirseniz cok sevinirim.

merhaba kizlar 1. siradayiz her an kavusabilirim kizima cok heyecanliyim hic hazirligim yok ayini bilmedigim icin alisveris yapmadim besik ve bebek arabamiz var ogluma almistik onun harici birsuru orme yelek☺. tecrubeli arkadaslar ardiklari gun yanimda neler goturmeliyim o an belki cikip alamam heyecandan kucuk bir canta hazir bulundurayim fikir verirseniz cok sevinirim.

ince pazen bir battaniye alın yanınıza, rüzgar/güneş korumak maksatlı. biberon, emzik, bez bir de. gerçi bazen lazım olmuyor ama biz mesela çıkmadan önce mama vermiştik. (hangi marka mama kullandıklarını söylüyorlar, mamayı ona göre alırsınız) arabada sıkılır ağlarsa diye çıngırak falan da alabilirsiniz yanınıza. bir de kıyafet, üstünü değiştirip veriyorlar size. ben hep 6-9 ay almıştım telefon gelirse yıkalı ütülü olsun diye ama, telefon gelir gelmez ayına uygun yaptım alışverişini sabah çantada yıkanmış ütülenmiş hazırdı :)

telefonlarda kamera var zaten ama varsa kamera götürebilirsiniz geliş anını çekmek için ...

kendiniz için selpak almayı da unutmayın, yol boyu burun çekmek zorunda kalıyorsunuz yoksa ;)

hemen çalsın telefonunuz inşallah :)

[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]01.2016[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td][/tr]
[td]newhope78[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013:KK6:[/td]
Liste de Mesuf rumuzlu bir arkadaşımız var Ankara Rıza kız mayıs/2015 de başvurmuş bebeğine kavuşmuş görünüyor bi yanlışlık yokmu bunda arkadaşlar biz nisan 2015 de başvurduk hala beklemedeyiz

Canım es lerden sadece birinin 30 yaşını geçmiş olmasi yeterli diye hatırlıyorum. Emin olmamakla birlikte....

Kizlar benim ismim de silinmis 2014 mayis erkem halen beklemekteyiz siralari guncelleyebilirmisizz. Insallah siralar hizli ilerler kucaklarimiz bebislerimizle dolarr...

Kızımın müjdesini bir perşembe günü aldım, akşam saat dört sularıydı doğumunuz başladı dediğinde uzmanımız. kızım başka bir şehirdeydi. uzman nereye, en geç kaçta gitmemiz gerektiğini ve kiminle görüşeceğimizi söyledi. bir de kızımın kaç aylık olduğunu, başka bir bilgimiz olmadan ertesi sabah denilen saatten de önce gittik Aile Sosyal Politikalar Bakanlığın o şehirdeki il müdürlüğüne. Yani bebeği size getirmiyorlar sizin gitmeniz, üstelik de hemen gitmeniz lazım; belirtilen tarihte orada olamayacaksanız da geçerli bir mazeret sunmanız lazım, o zaman sıra bir sonrakine geçiyor.

İşlemleri kızımızı görmeden yaptık biz. görmeyi beklerken ki vakiti boşa harcamak istemedik çünkü, çünkü görmeden de biliyorduk onun kızımız olduğunu. işlemler bitince de alıp eve geldik. sadece şehir dışından geldiğimiz ve uzmanımız burada olduğu için ilk mesai gününde evraklar ve kızımızla uzmanımızn yanına gittik. hem bebişimizi gördü sevdi, hem de evraklarımızın fotokopisini bıraktık.

bunun dışında bebek geldikten sonra, mahkemeniz olana kadar en az 4 ev ziyareti yapıp rapor yazıyorlar. bizim ilk ev ziyaretimiz yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta sonra oldu.kaldı üç diyorum şimdi. hayırlısıyla kimliğini de elimize alalım inşallah.

beklemek ne kadar zor olsa da geçen herbir güne değiyor. tez zamanda forum peşpeşe kavuşma hikayeleri ile dolsun inşallah :)

Merhaba hayatışıltısı verdiğin bilgiler için teşekkürederim ,heyecanla bekliyorum. Nasıl olucak ?ne yapıcam? ,başarabilecekmiyim?, iyi bir anne olacakmıyım?, neler almalıyım? ,kafamda deli sorular. Yine ağladım gözleri şişti ne zaman mutluluktan ağlayacağım bilmiyorum. Eve bakmaya gelince nelere önem veriyorlar herşeyi bilmek ve hazırlıklı olmak istiyorum, o kadar çok sonrasını düşünüyorumki galiba korkuyorum da ...:KK1:

Liste de Mesuf rumuzlu bir arkadaşımız var Ankara Rıza kız mayıs/2015 de başvurmuş bebeğine kavuşmuş görünüyor bi yanlışlık yokmu bunda arkadaşlar biz nisan 2015 de başvurduk hala beklemedeyiz
O arkadaş 1 yaş üstü aldı ondan sanırım bende 2014 kasım başvuru hala 32 hiç ilerleme yok :KK43:

Back