• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Nasılsınız bacılar
Ben bir koşturmaca içindeyim:)
Tam Yapışık olduk
Beraber uyuyup beraber kalkıyoruz
Ne güzel şeymiş evlat
Minnak zuzu dan önce napiyorduk nasıl geçiyormuş aslında gecmiyormus
Bir gülüşü bir kahkahası ömüre bedel
En sevdiği oyuncağı var
En sevdiği ek gıdası yoğurt var
Birde en sevdiği annesi var :)
Büyüdü de artık evin içinde kendini çeke çeke dolanıyor peşinde biz
Çok şükür bugünleri de gördük
Darısı bekleyenlere inşallah
Kelimelerle anlatılmayacak yaşanası duygular
Ben kimseyi böyle sevmedim
Uyuması bile çok güzel
Kuzguna yavrusu şahin görünürmus :)
Ama çok güzel bir zuzu tam prenses
Hergün parka yada markete çıkıyoruz
Komşular gelip dur bakayım bugün ne giymiş diyor
Ana kız kokos kokos geziyoruz
İlk dişini bekliyoruz heyecanla
Çok kaşınıyor çok
Dış buğdayı da yaparız inşallah
Bacılar dış buğdayın da neler yapılır bilen var mı

Zamancım mevlut yapacaktın sanırım yapabildin mi
Evet bacım yaptık çok şükür
İki tane yaptık
İlki aile arasında oldu
Çok kalabalık olacaktı ikiye böldük
Benim ve eşimin akrabaları geldi gene de kalabalık olduk :)
Sonrada komşular arasında yaptık
Buna sadece bayanlar katıldı
Bunda daha da kalabalık olduk
Her ikisinde de resimli pasta yaptırdım
Aile arasında olanda ikramları ben hazırladım börek yaprak ve kara lahana dolmasi Meksika ve patates salatası poğaça tatlı tuzlu kap kek yapmıştım
Diğerinde ise meksika salatasi dolma kısır yaptım birde pide yaptırdım kolay oldu
Mevlüt hediyeliklerini zaten yapmıştım
Bulmuş gibi oldu
Dolayı da sarıp dondurucuya atmıştım
Her sene olduğu gibi :)
Olaki gelir mevlüt de ikram ederim diye çok şükür bu sene yeni sarmistim gene gelmez biz yeriz diyordum geldi de ikram etmek nasip oldu
Girişte gül suyu ve kaplı çikolata ile karşıladık çıkışta mevlüt hediyeliklerini verdik çok güzel oldu
Bol bol Kuranı Kerim okundu dualar edildi

İki tane yaptık
İlki aile arasında oldu
Aile arasında olanda ikramları ben hazırladım börek yaprak ve kara lahana dolmasi Meksika ve patates salatası poğaça tatlı tuzlu kap kek yapmıştım
Diğerinde ise meksika salatasi dolma kısır yaptım birde pide yaptırdım kolay oldu
Bulmuş gibi oldu
Olaki gelir mevlüt de ikram ederim diye çok şükür bu sene yeni sarmistim gene gelmez biz yeriz diyordum geldi de ikram etmek nasip oldu
Girişte gül suyu ve kaplı çikolata ile karşıladık çıkışta mevlüt hediyeliklerini verdik çok güzel oldu
Allah sizi yavrusunu birbirinize hayırlı kılsın maşallah ne denir ki Rabbim dulariniz kat kat kabul etsin ne güzel bir ağırlama hazırlıklar keşke komşunuz olsaydım dedim sizin gibi insanla koMşu olmakta mutluluk zamin yavrusu kocaman öpüyorum bizde dularinda unutma olur mu her abi dolu dolu yaşayın hiç ayrılmayı hep yapışık gibi olunnnn siz suan gözümde canlandı yavrunuzla bir maşallah daha çekim içimden ....

selam bekleyen anneler.....burası duruldu bu aralar...hayat ışıltısıııııı.....sen yaz arada biraz..bekleyen annelere umut olsun...az da olsa yaz...yaz lütfen...

Günaydııın :)

İnanın yazmayı erdeyse bilgisayarı açmaya fırsat bulamıyorum günlerdir. benim miniğin içinde saklı bir cadı varmış meğerse :) Tam bir kucak delisi oldu, ama sanırım bunda bizim de katkımız var ;) ne pusette ne salıncakta ne başka yerde durmuyor, illa kucak, ama öyle kucağına alıp oturmak da yok, dolanacaksın illa. ve dolanırken şarkı söyleyip komiklik yaparsan çok daha makbul :) uyku düzenimiz de biraz bozuldu, akşam 6da yatağında kendiliğinden uyuyup sabah altıda uyanan kız gitti, gece ikilerde sokaklarda anneyle babayı turlatan bir cadı çıktı içinden :) en temel yardımcım volteren hap ve merhem, ha bir de vitamin olmazsa olmaz :) salonumun halini görseniz, bir köşede ütü masası asla kalkmıyor bi kere (hergün çamaşır ve ütü, sanırım yapabildiğim tek ev işi bu), sonra hamak beşik baş köşede, diğer tarafta mama sandalyesi, ortada salıncaklı ana kucağı, zaman zaman koca puset, bbir köşede oyuncaklar, diğer tarafta ıslak mendil vs, ağız bezleri, önlükler, minnacık çoraplar etrafa saçılmış durumda, sürekli tuhaf sesler çıkaran bir kadın (bu ben oluyorum :)) gerçekten çok yorucu, uykunu u'suna hasret olduğum bir süreçteyim. Çok şükür, bin şükür diyorum yorgunluğuma, uykusuzluğuma, ağrıyan omzuma, dağınık salonuma.

O minik cadı var ya, o minik cadı... dünyada herşeye değer, tüm yorgunluklara, tüm ağrılara, tüm deliliklere... Bir gülüyor kıkır kıkır herşey bitiyor... Tombalak kızımın boynnuşuna burnumu sokup kokladığım an tüm enerjim yerine geliyor. Ve her an kızıma şükrediyorum, iyi ki bu yola girmişiz, iyi ki kızımıza kavuşmuşuz. elim, kolum, kalbim, beynim her aldığım nefes hep kızımla dolu...

Bu aralar beni inseliyor bol bol. yatırıp üstüne eğildiğimde yüzümle, burnumla, ağzımla oynuyor, okşuyor, sıkıyor gözlüğümü çıkarıyor. ben de ona durmadan anlatıyorum onu ne kadar çok sevdiğimizi, minnacık avuçlarını öpüp duruyorum. yüüznde güller açıyor, güneş doğuyor günüme...

Bilmiyorum ki nasıl anlatılır bu duygular... öyle kocaman öyle hafif ve öyle ağır ki... Dünya üstünde hiçbir şeyle, hiçbir duyguyla ne mukayese edilir ne de değiştirilir...

yavru kkuşum uyandı teyzeleri, sesi geliyor, anne kuş kaçmak durumunda :) fırsat buldukça yazarım yine.

sevgiler küçük cadımdan olsun bu kez de :)

İki tane yaptık
İlki aile arasında oldu
Bulmuş gibi oldu
Allah kabul etsin canım darısı bizlere olur inşallah

evet bi haberde ben vereyim sessizlik biraz bozulsun dimi ama ....cuma günü kurumu aradım sıram 4 olmuş .... mahkemeler adli tatile girmiş onun için veremiyoruz dedi.....eylül gibi bebeğiniz gelir dediiiii ...:halay::halay::halay::halay::halay::KK49::KK49::KK49::anne::anne::anne::confused::confused::confused:
Çok güzel bir haber gözünüz aydın.eylul ayında cifte bayram yaşamanız dileğiyle ile Bu arada hangi şehir

Çok güzel bir haber gözünüz aydın.eylul ayında cifte bayram yaşamanız dileğiyle ile Bu arada hangi şehir
saol arkadaşım teşekkür ederim inşallah çifte bayramım olur .... tekirdağ darısı herkesin başına inşallah....eylülde bi çok kişi kavuşur inşallahhhh

zaaaaamaaaannnnnn zaman zaman zaamaaannn çıldırıcaammm :rapci::rapci::rapci:sen ne ara kavuştun kuzuna! hemen okumam gerek eski sayfaları. ben işten güçten bayadır yazamıyordum ama uzaktan takip ediyordum sizi, yorum yazamıyordum işte giriş yapamadığım için. özellikle seni takip ediyordum. hayatisiltisi da kavuşmuş kuzusuna onu da gördüm , senide tebrik ederim kuzum . ay allahım çıldırcam :halay::halay::halay: ben yokken bebişine kavuşan ve kavuşmaya adım atan tüm annelere sevgiler, evlatlatınız hayırlı evlat olsunlar sağlıklı ve şanslı olsunlar. vatansever , rabbine bağlı , atatürkçü, akıllı ve çalışkan bireyler olsunlar inşallah...:KK200::anneadayı::nazar:En Büyük TÜRKİYE

Dün nefes alamadım sanki kurum arayacak gibi hissettim
Sabaha kadar uyuyamadım
Öğlen namazdan sonra biraz yattım
Rüyamda bir kız bebek bana veriyorlar üstümüzden aşağı yağmur yağıyor
Şalımın ucuyla ıslanmasın diye örtüyorum
O anda telefon çaldı
Kurumdan aradılar
Kızım mı geldi dedim evet dedi uzmanımız
Yarın gelin dedi
Naptımı bilmiyorum ağladım
Uzmanımız zaman hanım sakin olun iyimisiniz nefes alın dedi
O anda başladı bitmeyen heyecan
Yarın olur mu bana
Bende anne mi oldum
İnanamıyorum
Çok şükür
Gelmez denen günler geldi

baya geri gelmek zorunda kaldım :) hep rüyalarında görüyordun kızını, sonunda rüyalar gerçek oldu :) maşallah nazar değmesin size.. düzceye arada sırada gdiyorum. keşke sizi de görebilsem :)

saol arkadaşım teşekkür ederim inşallah çifte bayramım olur .... tekirdağ darısı herkesin başına inşallah....eylülde bi çok kişi kavuşur inşallahhhh
Amin cnm cok amin offf ben agustos sonu falan diyodum kendi kendime eylule hazirliyayim kendimi benimde 4 erkekte kizda 7. Kutahyadan. Insallah kavusacagiz ama rabbim sabir versin

Merhaba arkadşlar ben ankara dan yazıldım 16 ay oldu beklemek cok zor ama bende sabır çok.Sizlere tavsiyem şu beginiz geldikten hemen birkaç sene sonra tekrar yazılın çok heyecanli oluyor inanın daha tecrubeli bir anne olarak bekliyorsunuz niye bir cocuk olsunki birevde 2 olsun 3 olsun değilmi tavsiye ederim.Bunu yapmış bir anne olarak tabiki.Hekese sevgiler güzel yürekli insanlar.

evet bi haberde ben vereyim sessizlik biraz bozulsun dimi ama ....cuma günü kurumu aradım sıram 4 olmuş .... mahkemeler adli tatile girmiş onun için veremiyoruz dedi.....eylül gibi bebeğiniz gelir dediiiii ...:halay::halay::halay::halay::halay::KK49::KK49::KK49::anne::anne::anne::confused::confused::confused:
ne yani adli tatile girilince bebek verilmiyormu yani anlamadım. bu 3 ay kimseye vermiyorlarmı bebek. alla alla yaaa anlamadım ben şimdi ben bu ay tlf bekliyorum 4 gözle nasıl bi iş bu

ne yani adli tatile girilince bebek verilmiyormu yani anlamadım. bu 3 ay kimseye vermiyorlarmı bebek. alla alla yaaa anlamadım ben şimdi ben bu ay tlf bekliyorum 4 gözle nasıl bi iş bu

Sanırım mahkemesi bitmiş olarak tercih yapılırsa bu süreçte bekleme uzuyor.

Bildiğim kadarıyla nöbetci aile mahkemeleri de var acil durumlar için ama işler ne olursa olsun daha yavaş ilerliyor adli tatil döneminde, en geç tarihi söylemiş olduklarını düşünüyorum...

ve her şehirde işleyiş değişiyor artık buradan ve yaşayarak öğrendiğimize göre...

ben kızımı kucağıma aldığımda daha mahkemesi açılmamıştı bile. geçen ay sorduğumda da acele etmeyin vakti var daha dendi, şimdi adli tatil, belki hala açılmadı mahkemesi. ama inanın mahkeme olayı aklıma bile gelmiyor. hatta evlat edindiğimizi bile unutuyorum ben, çok ufak bir detay geliyor şimdi bu konu. o benim kızım, ötesi var mı

Sanırım mahkemesi bitmiş olarak tercih yapılırsa bu süreçte bekleme uzuyor.

Bildiğim kadarıyla nöbetci aile mahkemeleri de var acil durumlar için ama işler ne olursa olsun daha yavaş ilerliyor adli tatil döneminde, en geç tarihi söylemiş olduklarını düşünüyorum...

ve her şehirde işleyiş değişiyor artık buradan ve yaşayarak öğrendiğimize göre...

ben kızımı kucağıma aldığımda daha mahkemesi açılmamıştı bile. geçen ay sorduğumda da acele etmeyin vakti var daha dendi, şimdi adli tatil, belki hala açılmadı mahkemesi. ama inanın mahkeme olayı aklıma bile gelmiyor. hatta evlat edindiğimizi bile unutuyorum ben, çok ufak bir detay geliyor şimdi bu konu. o benim kızım, ötesi var mı
ayy canımm valla yüreğime su serptin şuan Allah ne muradın varsa versin dün geceden bunu düşünüyorum 3 ay daha beklemek zulüm geldi. tabi herşeyin hayırlısı. bende mahkemesi tamamlanmamışta 6. sıradaydım geçen ay 10dum. en geç bayramdan sonra bende kavuşurum diye hesaplıyorum. içim kıpır kıpır gecem gündüzüm birbirine girdi. inşallah yakın zamanda banada bir alo diyecekler bakalım.

Herkese Merhaba ... Rabbim tez zamanda hepimizin kucağına sevimli minnaklar versin inşallah, versinki Annelik hasretiyle yanan şu yüreğimizin ateşi birazcık olsun sönsün. Bizde 3 yıldır bebeğimiz olsun diye denemediğimiz kürler, gitmediğimiz doktor kalmadı. :KK61:Sanmayın ki tıbben bir tedavi gördük, gittiğmiz tüm doktorlar bu fsh değerleriyle bebek sahibi olmamızın mümkün olmadığnı, hatta ve hatta tüp bebek bile denenemeyeceğini söyleyince vardır bunda da Rabbiminizin sakladığı bir hikmet dedik ve bizde inşallah evlat edinmeye karar verdik:anne::KK46:Oruçlu oruçlu dua ediyorm, Rabbim nolur alacağımız bebek hayırlı bir evlat olsun diye..21 Temmuzda 30 yaşımı dolduruyorum. inşallah hemen gidip başvurucaz. Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin. onu kucağıma alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum:dua:

Herkese Merhaba ... Rabbim tez zamanda hepimizin kucağına sevimli minnaklar versin inşallah, versinki Annelik hasretiyle yanan şu yüreğimizin ateşi birazcık olsun sönsün. Bizde 3 yıldır bebeğimiz olsun diye denemediğimiz kürler, gitmediğimiz doktor kalmadı. :KK61:Sanmayın ki tıbben bir tedavi gördük, gittiğmiz tüm doktorlar bu fsh değerleriyle bebek sahibi olmamızın mümkün olmadığnı, hatta ve hatta tüp bebek bile denenemeyeceğini söyleyince vardır bunda da Rabbiminizin sakladığı bir hikmet dedik ve bizde inşallah evlat edinmeye karar verdik:anne::KK46:Oruçlu oruçlu dua ediyorm, Rabbim nolur alacağımız bebek hayırlı bir evlat olsun diye..21 Temmuzda 30 yaşımı dolduruyorum. inşallah hemen gidip başvurucaz. Allah herkese hayırlı nasip etsin. onu kucağıma alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum:dua:

Hayatta yaşadığımız herşeyin bir nedeni var, kader alın yazısı veya başki bir şey kimine göre... Ama mutlaka bir nedeni var...

Ben hiç bebeğim olsun diye tedavi olmadım, çünkü kanser başşlangıcı nedeniyle rahim ağzım alınmıştı ta bundan 12 yıl önce, bebeği taşıyamazsı düşük riskin çok yüksek demişlerdi o dönemde ve ben bekardım daha... evlendim ve hep korunduk yıllarca, karnımda bebeğim ölmesin diye... Sonra başvurduk ve beklemeye başladık, sonrasında öğredim ki meğerse başka nedenlerle zaten hamile kalmam çok çok zormuş... yeni bir ameliyat oldum o dönemde, yumurtalığımı da aldılar. o ameliyatım 8 nisan 2015di, 8 nisan 2016 da kızıma kavuştum, başvurduktan sonra 20 ay bekledim...

hani adı kanser veya ameliyat sonuçta can sıkıcı süreçler... iyi ki onlar gelmiş başıma, iyi ki uğraşmamışım ben doğuracağım diye. kızımı kucağıma almak için yaşandıysa bunlar, iyi ki yaşanmış. Rabbime şükretmediğim tek bir gün tek bir an yok, kuzumu her kucağıma alışımda öyle büyük bir minnet var ki içim de... hep iyi ki diyorum...

ve evet hayırlı bir evlat olsun ama dualarım daha çok iyi birer anne baba olabilmekten yana artık... beklerken hayırlı bir evlat olsun diye dua ederken, artık kızıma hakettiği birer anne baba olabilelim, onu hep mutlu edebilelim diye dua eder oldum, olduk...

belki kimine göre biraz sancılı bir süreç bu süreç, özellikle belli olmayan bir kavuşm tarihini beklerken zor geliyor... Ama kaderimizi yaşıyoruz sonuçta, alnımıza bir bebek/çocuk yazılmış ve doğru zamanda doğru yerde kavuşacağız. sabır en güzel ödülünü onu ilk gördüğünüz an veriyor zaten.

bir ay sonra u yolcuşuğa çıkacaksınız siz de ama karar vererek ilk adımı atmışsınız zaten. şimdiden hkkınızda hayırlısı olsun diliyorum.

2,5 ay önce aldım kızımı kucağıma, belki forumun en isyankarlarındaydım, sürekli beklemekten şikayet ediyor depresyonun en dibine girip çıkıyordum. ah bilseydim kızımı bekliyorum, gık demez beklerdim...

Merhaba arkadşlar ben ankara dan yazıldım 16 ay oldu beklemek cok zor ama bende sabır çok.Sizlere tavsiyem şu beginiz geldikten hemen birkaç sene sonra tekrar yazılın çok heyecanli oluyor inanın daha tecrubeli bir anne olarak bekliyorsunuz niye bir cocuk olsunki birevde 2 olsun 3 olsun değilmi tavsiye ederim.Bunu yapmış bir anne olarak tabiki.Hekese sevgiler güzel yürekli insanlar.
Herkese Merhaba ... Rabbim tez zamanda hepimizin kucağına sevimli minnaklar versin inşallah, versinki Annelik hasretiyle yanan şu yüreğimizin ateşi birazcık olsun sönsün. Bizde 3 yıldır bebeğimiz olsun diye denemediğimiz kürler, gitmediğimiz doktor kalmadı. :KK61:Sanmayın ki tıbben bir tedavi gördük, gittiğmiz tüm doktorlar bu fsh değerleriyle bebek sahibi olmamızın mümkün olmadığnı, hatta ve hatta tüp bebek bile denenemeyeceğini söyleyince vardır bunda da Rabbiminizin sakladığı bir hikmet dedik ve bizde inşallah evlat edinmeye karar verdik:anne::KK46:Oruçlu oruçlu dua ediyorm, Rabbim nolur alacağımız bebek hayırlı bir evlat olsun diye..21 Temmuzda 30 yaşımı dolduruyorum. inşallah hemen gidip başvurucaz. Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin. onu kucağıma alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum:dua:
Canım niye 30 yaşını bekliyosun anlamadim ben 26 yaşinda yazilmiştim eşim 30 yaşindaydi verdiler bize

Back