• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Hayatta yaşadığımız herşeyin bir nedeni var, kader alın yazısı veya başki bir şey kimine göre... Ama mutlaka bir nedeni var...

Ben hiç bebeğim olsun diye tedavi olmadım, çünkü kanser başşlangıcı nedeniyle rahim ağzım alınmıştı ta bundan 12 yıl önce, bebeği taşıyamazsı düşük riskin çok yüksek demişlerdi o dönemde ve ben bekardım daha... evlendim ve hep korunduk yıllarca, karnımda bebeğim ölmesin diye... Sonra başvurduk ve beklemeye başladık, sonrasında öğredim ki meğerse başka nedenlerle zaten hamile kalmam çok çok zormuş... yeni bir ameliyat oldum o dönemde, yumurtalığımı da aldılar. o ameliyatım 8 nisan 2015di, 8 nisan 2016 da kızıma kavuştum, başvurduktan sonra 20 ay bekledim...

hani adı kanser veya ameliyat sonuçta can sıkıcı süreçler... iyi ki onlar gelmiş başıma, iyi ki uğraşmamışım ben doğuracağım diye. kızımı kucağıma almak için yaşandıysa bunlar, iyi ki yaşanmış. Rabbime şükretmediğim tek bir gün tek bir an yok, kuzumu her kucağıma alışımda öyle büyük bir minnet var ki içim de... hep iyi ki diyorum...

ve evet hayırlı bir evlat olsun ama dualarım daha çok iyi birer anne baba olabilmekten yana artık... beklerken hayırlı bir evlat olsun diye dua ederken, artık kızıma hakettiği birer anne baba olabilelim, onu hep mutlu edebilelim diye dua eder oldum, olduk...

belki kimine göre biraz sancılı bir süreç bu süreç, özellikle belli olmayan bir kavuşm tarihini beklerken zor geliyor... Ama kaderimizi yaşıyoruz sonuçta, alnımıza bir bebek/çocuk yazılmış ve doğru zamanda doğru yerde kavuşacağız. sabır en güzel ödülünü onu ilk gördüğünüz an veriyor zaten.

bir ay sonra u yolcuşuğa çıkacaksınız siz de ama karar vererek ilk adımı atmışsınız zaten. şimdiden hkkınızda hayırlısı olsun diliyorum.

2,5 ay önce aldım kızımı kucağıma, belki forumun en isyankarlarındaydım, sürekli beklemekten şikayet ediyor depresyonun en dibine girip çıkıyordum. ah bilseydim kızımı bekliyorum, gık demez beklerdim...

sevgili hayal..........ışıltın zaten artık hep yanında....müsaadenle artık hep hayal diyeyim...biliyorsun nete girmek yazabilmak için vakit bulmak zor :)
benzer yanlarımız var...sanki bir tarafımsın....duygularımız temeniilerimiz hap aynı.yazını okurken kaç kere gözlüğümü sildim.gözyaşlarımız hiç bitmeyecek inan...ama farklı anlarda..yavrunun her büyüdüğüne tanık olduğunda ona bir mucizeymiş gibi bakacaksın...belki bakıyorsun da...bir insan yavrusunun ellerinde gözlerinini tanıklığında nasıl da büyüdüğünü akıllandığını mutlu olduğunu mutlu ettiğini hayatına anlam kattığını onun ve sizin hayatınızı anlamlandırdığını ........................................................................

uzaar gider...boşlukları siz dolduracaksınız sevgili anneler...........hepinize çok sevgiler....

denizden çok kısa:
6 yaşında artık....dün ilk kez saçlarını kestirdim...o ağladı ben ağladım...kıyamadım bu güne kadar kesmeye...bakabildiğim kadar bakacağım dedim saçlarına...ince telli olduğundan çok çitişiyordu...bildiğiniz yapağı oluyordu son zamanlarda....taratmayı da pek sevmezdi...özgür kız!değmeyin ona..pk zillidir...
velhaa sılı ....gitti uçları lüle lüle güzelim saçlar....

hem doğum saçı,hem ince telli,hem taratmıyordu...daha da gitmeseymişiz sıfıra vurmak gerekirmiş.....aneler ve anne adayları dikkatinize!

Canım niye 30 yaşını bekliyosun anlamadim ben 26 yaşinda yazilmiştim eşim 30 yaşindaydi verdiler bize
kuzum eşlerden birinin 30 yaşında olması yeterli biliyorum. Bende eşim de 30 yaşına giricez yakında :halay: ayrıca tayin bekliyoruz hayırlısıyla..belli olsun hemen başvurucaz Allah ın izniyle..Sevgiler

kuzum eşlerden birinin 30 yaşında olması yeterli biliyorum. Bende eşim de 30 yaşına giricez yakında :halay: ayrıca tayin bekliyoruz hayırlısıyla..belli olsun hemen başvurucaz Allah ın izniyle..Sevgiler
Allah herkezin gönlüne göre versin inşallah çok güzel bişey yaşadım biliyorum ama bana 10 sene yetti şimdide aynı heyacanı kızım için yaşıyacam inşallah bekliyorum

Arkadaşlar merhaba bu aralar çok boş kaldı site.çok durgun.bebeğine kavuşanlar ve bekleyenleri gösterir listeyi arkadaşımız yenileyebilirmi acaba.bizim ne kadar kaldı acaba bende kurumu arayıp soracam ağustosu bekliyorum çık sık aramak istemiyorum.baya bebeğine kavuşan oldu sanırım güle güle büyütün canlar

Arkadaşlar merhaba bu aralar çok boş kaldı site.çok durgun.bebeğine kavuşanlar ve bekleyenleri gösterir listeyi arkadaşımız yenileyebilirmi acaba.bizim ne kadar kaldı acaba bende kurumu arayıp soracam ağustosu bekliyorum çık sık aramak istemiyorum.baya bebeğine kavuşan oldu sanırım güle güle büyütün canlar
Siz ne zaman basvurmustunuz? Bizim 7,5 ay oldu. Son görüşmeyi gecen günlerde gerçekleştirdik...raporumuzun yazılıp Ankaraya gönderilmesini bekliyoruz...onay işlemi almak ne kadar sürüyor?

Hepimiz en kısa surede yavrularimiza kavusuruz inşallah...

Siz ne zaman basvurmustunuz? Bizim 7,5 ay oldu. Son görüşmeyi gecen günlerde gerçekleştirdik...raporumuzun yazılıp Ankaraya gönderilmesini bekliyoruz...onay işlemi almak ne kadar sürüyor?

Hepimiz en kısa surede yavrularimiza kavusuruz inşallah...
Biz nisan/2015 de başvurduk.ocak/2016 da sıralar belli oldu.yeni yılın ilk ayında sıralar belli olur.kurumu ararsınız öğrenirsiniz.zaten adresinizede yazı gelir.hangi il di sizin.

Biz nisan/2015 de başvurduk.ocak/2016 da sıralar belli oldu.yeni yılın ilk ayında sıralar belli olur.kurumu ararsınız öğrenirsiniz.zaten adresinizede yazı gelir.hangi il di sizin.
İstanbul. Burada işlemler çok yavaş ilerliyor. Biz de kız terk-riza ve tüm Türkiye olacak şekilde tercihte bulunduk...

Arkadaşlar selam. Cinsiyet seçimini değiştirmek istiyoruz.Dilekçeyle mi oluyor?Hala ev ziyaretimiz olmadı. Oysa gorusmeler çoktan bitti.Gerçekten çok yavaş ilerliyor..

İstanbul. Burada işlemler çok yavaş ilerliyor. Biz de kız terk-riza ve tüm Türkiye olacak şekilde tercihte bulunduk...
Evet Can'ım çok yavaş ilerliyor Ankara da öle.tüm Türkiye tüm iller demekle en iyisini yapmışsınız.bizde sadece Ankara dedik;acaba değiştirsek mi tüm iller ve hem erkek hem kız diye daha çabuk ilerler mi diye düşünüyoruz.bir dilekçe ile değişebiliyor.nisan da aradığımda 78.sıradaydık şimdi ne durumdayız aramadım kurumu.ağustos olsun da öle arıyacam bakalım.umarım sen ve tüm bekleyen annelerimizde en kısa sürede kavuşursunuz yavrularınıza.burdan yazışmak herkesten bi haber almak rahatlatıyor beni ara da giriyorum siteye.görüşmek üzere.:)

Evet Can'ım çok yavaş ilerliyor Ankara da öle.tüm Türkiye tüm iller demekle en iyisini yapmışsınız.bizde sadece Ankara dedik;acaba değiştirsek mi tüm iller ve hem erkek hem kız diye daha çabuk ilerler mi diye düşünüyoruz.bir dilekçe ile değişebiliyor.nisan da aradığımda 78.sıradaydık şimdi ne durumdayız aramadım kurumu.ağustos olsun da öle arıyacam bakalım.umarım sen ve tüm bekleyen annelerimizde en kısa sürede kavuşursunuz yavrularınıza.burdan yazışmak herkesten bi haber almak rahatlatıyor beni ara da giriyorum siteye.görüşmek üzere.:)
Evet, onay islemimiz tamamlanıp siramizi öğrenebilir isek bekleme durumuna gore biz de tercihimizi dilekçe yazarak erkek-kiz olarak değiştirmeyi planlıyoruz...Sonuçta biyolojik olarak hamile olabilse idik seçme şansımız olamayacaktı....görüşmek üzere...hepinize hayırlı ramazanlar

ne yani adli tatile girilince bebek verilmiyormu yani anlamadım. bu 3 ay kimseye vermiyorlarmı bebek. alla alla yaaa anlamadım ben şimdi ben bu ay tlf bekliyorum 4 gözle nasıl bi iş bu
ben mahkemesi biten bebek istedim .... genelde mahkeme bitince veriyorlar ....eğer özel olarak mahkemesi bitmemiş istiyorum dediyseniz belki gelir ....

Amin cnm cok amin offf ben agustos sonu falan diyodum kendi kendime eylule hazirliyayim kendimi benimde 4 erkekte kizda 7. Kutahyadan. Insallah kavusacagiz ama rabbim sabir versin
amin arkadaşım olsun az kaldı inşallah ....bu kadar bekledik biraz daha sabır ....

evet canlar bugün beklenen tlf geldi hemde kız olarak erkek bekliyordum daha kıza çok vardı. yarın bakalım bizi neler beklicek.
Dumancım slm öncelikle kızın hayırlısıyla büyüt inşallah... eğer doğruysa kurumdan çıkarken asansörün başında bi bayanla konuştuysam o benim.. yada sizden başka bir aile daha yavrusuna kavuştu...her türlü güzel ve mutlu haber..

evet canlar bugün beklenen tlf geldi hemde kız olarak erkek bekliyordum daha kıza çok vardı. yarın bakalım bizi neler beklicek.
Hayırlısı olsun Can'ım güle güle büyüt bebeğini inş.siz İstanbul'dan başvurmuşsunuz 2.ay/2015 de sıranız gelmiş ne Mutlu size.biz ankaradan 4.ay/2015 de başvurduk hala 70.sıralardayız neden Ankara çok yoğun İstanbul daha yoğun olması gerekirken.bizlerede dua et cAnım da çabuk kavuşalım bebeğimize.:)

Back