• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Merhaba,

Adres Prof. Dr. Kazım İsmail Gürkan Cad. No : 10 Cağaloğlu-Fatih/İSTANBUL
Santral 0(212) 511-42-75 (5 Hat)

Tel numarası ve adresinden kuruma ulaşabilirsiniz. Öncelikle 30 yaşını doldurmuş veya beş senelik evli olma şartı var. İlk başvuru için randevuya gerek yok. Sabah 9 gibi gidebilirsiniz. Biz giderken (Eşiniz ile gitmelisiniz) vukuatli nüfus kayıt örneği, kimlik fotokopisi, diploma fotokopisi gibi temel evrakları da götürmüştük. Sonrasında onlar sizi yonlendirecekler. Hayırlı olsun, herşey gonlunuzce olsun. Aramıza hoş geldiniz...
Çok teşekkür ederim.hosbulduk.biranonce gidip başvurusu yapıp bi adım daha yaklasmak istiyorum

İnternette kurum ile ilgili kısımda yılda 500 çocuğu evlat edindirme ile ailesine kavusturduklari yazıyor. Ne kadar gerçekçi bilemiyorum. Üstelik çocuğu ile ilgilenmeyen sevgiden mahrum kalmasına sebep olan ve koruyucu aile statüsünde olan çocukların da evlat edinilmeye müsait olmamasını anlayamıyorum. Burada düşünülmesi gereken çocuk mu biyolojik aile mi? En azından 1 seneden daha çok kurumda kalan ve ailesinin ziyarette bulunmadığı çocuklar evlat edinilebilir statüsüne geçmesi gerekir diye düşünüyorum.
Hayirli olsun.
Arkadasim acik adres vermis.
Fatih yaziyo ama kafan karismasin.taksimin arka sokagi oluyo.eminonune inilen yokusta.
Yardımın için tesekkur ederim.rabbim yüzümuzu guldursun insallah

İnternette kurum ile ilgili kısımda yılda 500 çocuğu evlat edindirme ile ailesine kavusturduklari yazıyor. Ne kadar gerçekçi bilemiyorum. Üstelik çocuğu ile ilgilenmeyen sevgiden mahrum kalmasına sebep olan ve koruyucu aile statüsünde olan çocukların da evlat edinilmeye müsait olmamasını anlayamıyorum. Burada düşünülmesi gereken çocuk mu biyolojik aile mi? En azından 1 seneden daha çok kurumda kalan ve ailesinin ziyarette bulunmadığı çocuklar evlat edinilebilir statüsüne geçmesi gerekir diye düşünüyorum.
Evlat edinilmeye müsait olmayan çocukların kurum izniyle bir ilgileri yokmuş. Aileler evlat edinilmelerini istemiyor çocukların. Devlet baksın, ilerde bir gün alırım diyorlar. Yani bencillik ailelerde. Kız çocukları büyüyünce alıp başlık parası karşılığında evlendiriyorlarmış, erkek çocuklar da çalışma vakitleri gelince çalıştırılıp para kazanıyorlarmış. Ahh bu kadar bencilce düşünmeseler de o yavrular da bizler gibi ailelerle sevgi içinde büyüse.

Bu adres farklı. Başka bir binanın adresi sanırım. Sokak adı değişik çünkü. İnternette bulabilirsiniz. Yeri beyoğlu Pera Hotel'in arkasında. Rotary çocuk yurdu binası.

Evet haklisiniz bu adresti, Catma mescit mah, akarca sok, no 33 tepebaşı taksim. Beyoğlu sosyal hizmet merkezi 02122973926. İlk diğer telden aradığımız için aklımda orası kalmış.

Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz İstanbul dan başvuru yapmak istiyorum ama nereye ve nasıl basvuranilirim
Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz İstanbul dan başvuru yapmak istiyorum ama nereye ve nasıl basvuranilirim
Bir onceki adres aklimda kalmis, pardon. Gorusmeye gideceginiz yer Catma mescit mah, akarca sok, no 33 tepebaşı taksim. Beyoğlu sosyal hizmet merkezi 0212 297 39 26.

Arkadaşlar merhaba...aranızda gelir düzeyi ile ilgili sıkıntı yaşayan var mı? Minimum ne kadar gelir istiyorlar? Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim...:))

Arkadaşlar merhaba...aranızda gelir düzeyi ile ilgili sıkıntı yaşayan var mı? Minimum ne kadar gelir istiyorlar? Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim...:))
Bize net gelirinizden kredi vb giderler ile temel ihtiyaç giderlerini çıktığımızda 1000-1250 TL kalsa yeterli oluyor demişti.

Biz uzmanımıza sormuştuk,düzenli gelir yeterli dedi.Asgari ücret bile olsa sorun olmaz yeterki düzenli olsun dedi.Biz de tek maaşliyiz :)Gerçi ben önceden çalışıyordum.Belki de bebeğim gelirse hiç çalışmam dedim.Aile yapınız önemli dedi para sonra geliyor.

Esim ve benim Maaşımiz net rakam üzerinden gosterilmiyordu, bunun için de ayrica aldığımiz net maaşı yazan imzalı ve kaseli belge istedi bizden.

Bize net gelirinizden kredi vb giderler ile temel ihtiyaç giderlerini çıktığımızda 1000-1250 TL kalsa yeterli oluyor demişti.
Teşekkürler yanıtınız için...:)) Ben çalışmadığım için, gelir problem olur mu diye çekiniyorum biraz. Gerçi kira vermiyoruz, kredi borcumuz falan da yok ama ne bileyim bir aksilik çıkacak diye korkuyorum. Neyse hayırlısı...

Biz uzmanımıza sormuştuk,düzenli gelir yeterli dedi.Asgari ücret bile olsa sorun olmaz yeterki düzenli olsun dedi.Biz de tek maaşliyiz :)Gerçi ben önceden çalışıyordum.Belki de bebeğim gelirse hiç çalışmam dedim.Aile yapınız önemli dedi para sonra geliyor.
Teşekkürler yanıtınız için...:)) Bize de düzenli ödenmiş sgk nın önemli olduğunu söylediler ama kendi işimiz olduğu için her ay gelir değişiyor. Umarım sorun olmaz...:))

Merhaba,
Bugun metroda gelirken evlat edinme ile ilgili düşüncelere daldım. Ailesi olmayan bir çocuga sahip çıkmak, ona aile olmak.. Bu düşünce beni o kadar heyecanlandırdı ki inecegim duragı kaçırmışım :)
Saglık problemlerim oldugu için dogum yapabilecegimi sanmıyorum, kendimi riske atmak da istemiyorum. Hem evlat edinmek cocuk dogurmaktan çok daha yüce bir şey olsa gerek. Evli değilim, ufukta evlilik de yok. Ama şimdiden evlat edinme düşüncesi ile içim kıpır kıpır. Topigi biraz taradım, içiniz ısındı mı gibisinden sorular gördüm. İnsan sadece kendi dogurdugunu mu sever ? İnsan her yerde insan, çocuk her yerde çocuk.
Hayatımı birleştirecegim kişi ne düşünür acaba bu konuda...

canım hayırlı olsun başvurunuz. 100 sıra biraz fazla gibi rızada istanbulla ankara hemen hemen aynı sıralar ama kız bebekte maalesef uzun sürüyor birde davası bitmiş ve devam edendede sıra bayağı farkediyor.keşke erkeğide seçseydin sonuçta hamile kalırkende Allaha kalmış diyoruz ne verirse onu kabulleniyoruz.
Canım sağolasın Allah hepimiz için hayırlısını versin inş.bizede 100 sıra fazla geldi ama kızda uzun,davası bitmiş derken biyolojik aile artık umursamıyor diye gibi bişey mi.o konuyu bilmiyorum da.eşim hep kız istiyordu olsaydı kendi çocuğumuz dada hep kız istemişti,bakalım çok farketmiyor erkekte zaten.biz Ankara dışı istemedik,bide aile içi tecavüz ve diğer tecavüz yoluyla Bebek istemedik ileriyi düşünerek.(bunda çok kararsız kaldık sanki onların ne suçu var gibi yanlış mı yaptık bilmiyorum).
Başka bi farklılık yok Can'ım işte neden böle oldu anlamadım yine arıyacam bakalım bu ay.hayırlısı artık bu kadar bekledik bakalım

1 sene olmus basvuru yapali ve hala siraniz 100 mü. Offff :KK43:
Allah sabir versin cumlemize.
Ama listeye baktiysan ankarada 2 sene bekleyen yok.bence tahmin ettigimizden daha cok yerlestirme yapiliyo.
Bide genel siranizmi 100
Davasi bitmis yada devam eden olarak ayri bi sira soyledilermi.
Hayirli olsun buarada rabbim tez kavustursun cumlemizi
Mrb beni listeye almışsınız ilk başta bunun için teşekkür ederim size.benimde işte bu sıra konusunda kafam çok karıştığından yazdım foruma ve takip amaçlı olarak.105 sıra ocakda ilk öğrendiğim sıraydı.genel diye biliyorum sıramızı.genel sırada tüm yaş gruplarından Bebek yada çocuk varmı acaba bunada bilmiyorum?heyecandan sormadım bu konuyuda memura.nisan sonunda aradığımda 12 Bebek verildiğini 7 kız 5 erkek Bebek verildiğini ve 93 üncü sıraya düştüğümüzü hesapladım(memur dışardaydı bilgisayara bakamadı o gün,tahmin ederek hesapladık telefonda beraber).ayrı sıra söylemedi bana dava bitmiş yada devam eden olarak bi bilgi verilmedi.burdan öğrendim şimdi bu durumu soracağım kurumu arayınca memurumuza.çok teşekkür ederim ilginiz için sizide bilgilendiririm yine,yorumlarımızla dertlerimize derman oluruz inşallah.hayırlı ve sağlıklı evlatlarımızın en kısa sürede gelmesi dileğiyle.tüm evlat edinmek için bekleyen tüm herkese ve Mutlu bir aile olan herkese iyi geceler Allah yardımcımız olsun inşallah!!:)))

Arkadaşlar mrb bende eşimle Ankara'dan 0-1 yaş kız Bebek Rıza'ya nisan/2015 de başvurduk.sıramız geçen hafta aradığımda 100 dü.biz başvuru yaptığımızda 1-2 sene bekleyeceğimizi sölemişlerdi.ama şuan 2016 başından itibaren 7 kız Bebek verildiğini ve sürenin uzayacağını sölediler.sizce de çok değilmi başvuru 100 kişi herhalde 3-4 sene sürecek gibi.Ankara'dan başvurusu olupta bekleyenler yorum yazabilirler mi acaba.beklemek gerçekten çok zor.buradan destek alabileceğimi düşündüğüm için yazdım herkes inşallah yavrusuna biran önce kavuşur.iyi geceler herkese‍‍
Merhaba bizde ankaradan nisan 2015 kız bebek terk rıza basvurumuz ayniymis

Back