• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Günaydın arkadaşlar. Birkaç gündür pek yazamıyorum o kadar işlere daldımki bütün ev boyandı ve dün kızımızın odadı geldi o kadar tatlı ki anlatamam evimizde bi çocuk odası var artık çok şükür Rabbime. o kadar güzel bir duyguki Evimizde yerini aldı şimdiden gelip gidip bakıyorum. Bugünümüze çok şükür. Kızlar çok fazla boya kokuyor tavsiyem çok fazla son dakikaya bırakmayın kokusunun geçmesi biraz sürecek gibi. Neyse arkadaşlar sevincimi paylaşmak istedim inşallah çok bekletmeden gelir kuzucuklarımızz...
Hayirli olsunnn.güle güle kullanin insallah.tez zamanda :21:

ihş çok çabuk kavuşursunuz .izmirden basvurdum bende .8 ay oldu basvuralı.1 sene Daha beklerim diye düşünüyorum.

evet istanbuldayım nasıl yanı daha mı erken olur ben anlayamadım zaten bu sıra işini kesin benimkinde karışıklık var ama biliyorsunuz uzmanlar hiç bir zaman net açıklayıcı konuşmuyorla...ay heyecanlandım..dur 2 ay sonra gelsin kızım hiç hazırlığım yok..

daha erken olmaz da 6 da çok değil bence.. 2 ayı bulur tabiki de. bir de şartlara göre değişiyor ya sıra o da önemli.

merhaba..en son ne zaman 4 dünüz ve şuanda aradınız mı kaç olmuşsunuz.. bu arada bana genelde 16 mahkeme süresi tamamlanmamışda 6 dediler..sizin hangi sıranız 4?
Merhaba, bizim 1 ay oldu öğreneli. En son 4tük.
Mahkemesi tamamlanmamış veya tamamlanmış terk-rıza kız başvurumuz. Bizim memurumuz bundan sonra sıra söylemeyeceklerini 1 gün öncesinde arayıp haber vereceklerini söyledi. Hayırlısı ile bekliyoruz.

Merhaba, bizim 1 ay oldu öğreneli. En son 4tük.
Mahkemesi tamamlanmamış veya tamamlanmış terk-rıza kız başvurumuz. Bizim memurumuz bundan sonra sıra söylemeyeceklerini 1 gün öncesinde arayıp haber vereceklerini söyledi. Hayırlısı ile bekliyoruz.
anladım.. o zaman size genel sıranız diye ayrı bişi söylemediler.. bana bir daha aramayın gibi bişi demediler belkide 4 olunca derler..hakkımızda hayırlısı..başladınızmı alışverişe?

anladım.. o zaman size genel sıranız diye ayrı bişi söylemediler.. bana bir daha aramayın gibi bişi demediler belkide 4 olunca derler..hakkımızda hayırlısı..başladınızmı alışverişe?
Bizim sıramız çok hızlı ilerledi başvurumuz eylüldü 25ten 4 e düştük düşünün :) biz 2-3 yıl gbi gelir diye düşündüğümüzden ev aldık borca girdik... Kaba aldık bir de :) içi yapılıyor bahçe vs. Şuan şoktayız daha hiç bi hazırlığımız yok.

Bizim sıramız çok hızlı ilerledi başvurumuz eylüldü 25ten 4 e düştük düşünün :) biz 2-3 yıl gbi gelir diye düşündüğümüzden ev aldık borca girdik... Kaba aldık bir de :) içi yapılıyor bahçe vs. Şuan şoktayız daha hiç bi hazırlığımız yok.
olsun bebek kısmeti ile gelir inşallah:)

Günaydın arkadaşlar. Birkaç gündür pek yazamıyorum o kadar işlere daldımki bütün ev boyandı ve dün kızımızın odadı geldi o kadar tatlı ki anlatamam evimizde bi çocuk odası var artık çok şükür Rabbime. o kadar güzel bir duyguki Evimizde yerini aldı şimdiden gelip gidip bakıyorum. Bugünümüze çok şükür. Kızlar çok fazla boya kokuyor tavsiyem çok fazla son dakikaya bırakmayın kokusunun geçmesi biraz sürecek gibi. Neyse arkadaşlar sevincimi paylaşmak istedim inşallah çok bekletmeden gelir kuzucuklarımızz...
Canim ya bendede badana boya var kizim gelcek diye hayirli olsun kizinin odasi hayirli olsun biz henuz almadik odasini tez zamanda kizin odasini doldursun insallah

Merhaba arkadaşlar :) foruma çok giremiyorum arada son yazılanlara şöyle bir göz gezdiriyorum. bizim kız şimdi uyudu fırsat bulunc yazmak istedim :)

Bugün kızımla 18. günümüz. bu kadarcık günde kızım öyle büyüdü ki :) artık eller ayaklar hiç durmuyor, ağzı laf dolu vızıl vızıl konuşuyo kendince, kimbilir neler anlatıyor annesine :) bir de dün öğrendi diliyle damağını şaplatıyor çıkan sesi pek seviyor sonra gülmeye başlıyor. artık gülerken de mutluluk sesleri çıkarmaya başladı. saçları uzadı, kaşları çıktı. gözümün önünde gelişiyor büyüyor ve ben hala bunun gerçekliğine inanamıyorum :) Rabbime şükürler olsun kızımı kucağıma almamı sağladığı için.

Bu arada hazırlıklar ile ilgili yazılar gördüm konularda :) Arkadaşlar alın gönlünüzden ne geçiyorsa rahat rahat. bebişler geldikten sonr bırakın dışarı alışverişe çıkmayı inanın internetten alışveriş yapmaya fırsatınız olmayacak. Bu pike gibi ince battaniyelerden bol bol alın yıka kurut anca yetiyor :) bizim 5 mama, 1 su bir de çay vs için biberonumuz var o da ucu ucuna yetişiyor, biberonu bol tutun :) Dr Browns aldım ben mama için, yıkaması biraz uğraştırıyor ama gerçekten hiç gaz sıkıntımız olmadı, tavsiye ederim. bir de 1 litrelik bir termos alın mama hazırlarken suyu ısıt ılıt uğraşmaktansa termos en kolayı. yalnız şu ufak bebe termosları suyu hemen soğutuyor ben çok memnun kalmadım belirteyim. salıncaklı anakucağı en büyük kolaylık oldu benim için. sallnırken uyuyup kalıyor bazen. üstündeki bara da oyuncaklar asıyorum, onlarla konuşuyor gülüyor, izlemesi bile insanı mest ediyor. Ağız bezi en çok kirletilenlerden, onu da bol alın :) yelek olmazsa olmaz tabi. Zırtpırt emzik kaynatmaktansa emzik askısı da olmazsa olmazlardan bana göre :) bir de alt açma minderleri evet çok güzel pofuduk falan ama hem çişi hemen emip altına geçiriyor hem de kuruması vakit alıyor. en mantıklısı bir tarafı naylon su geçirmez olanlar, hem çişi geçirmiyor hem çabuk kuruyor (benim kız altı açık çok mutlu ben de açıyorum sohbet ediyoruz. mutlaka işiyor :) )18 günlük bir anne olarak naçizane tavsiyelerim bunlar benim. herkese keyifli hazırlıklar diliyorum. en kısa zamanda evleriniz şenlensin geceleri uykusuz kalın buralara yazacak fırsat bulamayın innnşalllahhh :)

Teşekkürler hayat ışıltısı yazdıklarını not aldım sizin gibi tecrübeli annelerden faydalanmak isterim peki bebek bakım ürünleri bez mama vb.hangi markaları tercih ediyorsunuz.Size kızınızla sağlıklı musmutlu günler dilerim.Darısı başımıza.

Merhaba arkadaşlar
Bugün beklediğim malum olumsuz yazısı geldi 1 yil 1 y sonra ... heveslerim ümitlerim beklentilerim hayallerim çöp oldu ...
Şuanda anca kafamı toparlyabildim dilekçe yazıyorum yarin itiraz etmeye gideceğim ... ha birsey değişmeyecek ama son görevimi yapmış olacagim ... kalbim acıyor .. birde uzman dalga geçer gibi aile bulun öyle evlat edinin dedi ya ona da çok takıldım sanki aileler sırada bizi bekliyor ...
Umarım kimse benim durumuma düşmez ....

Teşekkürler hayat ışıltısı yazdıklarını not aldım sizin gibi tecrübeli annelerden faydalanmak isterim peki bebek bakım ürünleri bez mama vb.hangi markaları tercih ediyorsunuz.Size kızınızla sağlıklı musmutlu günler dilerim.Darısı başımıza.
Bez için prima premium kullanıyoruz. Mümkün olduğu kadar altını suyla yıkayıp siliyoruz ama gerekli olursa ıslak mendil yenidoğan için albilirsiniz. Mama olarak yurttan Aptamil kullandıklarını söylediler. Ona alışık ve alerji yapmadığı için aynen devam ettik. Biberon olarak Dr Brown tavsiye ederim ama birkaç çeşit alabilirsiniz çünkü bebeğiniz farklı biberonlara da alışık olacak. Otribebe burun açıcı yedek uçlarıyla birlikte evinizde hazır olsun derim. Şampuan Nivea almıştım güzelce kullanıyoruz. İlk 6 ay zaten bebek yağı, pişik kremi (gerekmedikçe) kullandırmıyor doktorlar. Ama piyasadaki herhangi markayı alıp deneyebilirsiniz. Alt açma minderlerinden de bol bol alın kaka yaptığında bulaşıyor genelde:))

Çook teşekkür ederiz :)

Kızım ilk geldiğinde bebelac gold kullanıyordu. ama mama hem ekşi kokuyor, hem topaklanıyor ve biberona yapışıyor hem de çok köpürüyor (köpürdüğü için içerken kalan köpük mü mama mı özellikle karanlıkta anlaşılmıyor) Doktora da danışarak Golden Goat'a geçmek istedim, 20 ay boyunca mama araştırması yaparken içime en sinen o olmuştu. ancak ne yazık ki keçi sütü bizim kıza yaramadı, hem gaz hem de kabızlık yaptı. geri bebelaca döndüm hemen. Tekrar doktora danışarak hipp'e geçtik. şimdi hipp kullanıyoruz, gayet memnunuz. gaz veya tuvalette herhangibir sıkıntı yaşamadık.

Bez de prima premium care kullanıyoruz. sızma vs hiç olmadı. pişik sorunumuz da yok şükür. Primayla devam o yüzden. mesela bir alışverişte molfixin deneme paketini vermişlerdi bi kere onu kullandım. acayip koku yapıyor, altını açınca keskin sidik kokusunu alıyorsunuz, kalan bezleri attım o yüzden, ben molfixi asla tavsiye etmem.

Bakım ürünlerinde sebamed kullanıyoruz, ondan da gayet memnunum.

Eğer telsiz alacaksanız da motorollanın telsizini tavsiye ederim. hem çekimi kuvvetli uzun mesafede net ses alıyorsunuz cızırtı yapmıyor, hem şarjı uzun gidiyor. ilk etapta hediye fisher prize'ın projektörlü bi telsizi gelmişti. odanın içinde cızırtı sesi kesilmiyordu, kızın sesini zor duyuyorduk. motorola o konuda çok iyi. yatakta dönse bile cızırtı yapmadan ışıkları yanıyor ama ses yoksa beklemeye geçiyor hemen. en ufak sese duyarlı yani.

Bir de bebek bakım çantasını omuza asmalı almıştım kocaman bişey çok pişmanım :) hem omuzda ağırlık yapıyor, hem de o kadar büyük bişey almaya gerek yokmuş, gereksiz yük geliyor. sanırım sırt çantası tarzı olanlar daha kullanışlı olacaktır

başvurunuz 2014 değilmi zaten arkadaşlar 2 yılda sıra geliyor diyorlardı.

Merhaba arkadaşlar
Bugün beklediğim malum olumsuz yazısı geldi 1 yil 1 y sonra ... heveslerim ümitlerim beklentilerim hayallerim çöp oldu ...
Şuanda anca kafamı toparlyabildim dilekçe yazıyorum yarin itiraz etmeye gideceğim ... ha birsey değişmeyecek ama son görevimi yapmış olacagim ... kalbim acıyor .. birde uzman dalga geçer gibi aile bulun öyle evlat edinin dedi ya ona da çok takıldım sanki aileler sırada bizi bekliyor ...
Umarım kimse benim durumuma düşmez ....

aile bulup evlat edinsen de yine kuralları kanun var ya saçmalamış...

arkadaşlar herkese merhabalar... ankarada erkek bebek hangi ay verildi bilgisi olan varmı?
sanırım ankarada kız başvuru yapanlar daha fazla 2014'ten bekleyen var..

Back