• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
çok sevindim zaman Allah mutluluğunuzu daim etsin bu arada acil alınması gereken şeyler neler bebekler hızlı büyüyor çünkü nelere dikkat etmeliyiz beşik biberon+emzik +şampuan markası +kullandığın deterjan vb.yardımcı olursan sevinirim.

Yazdıkların o kadar güzelki okurken içimde kelebekler uçuştu resmen Allahım mıtluluğunuzu daim etsin
Bizede biraz alacaklarımız konusunda bilgi verebilirmisin benimde kuzumun gelmesine çok az bir zaman kaldı ama ne alacağımı bilemedim etrafta kime sorsam bebek gelince alırsın diyor ama ben kuzum gelince çarşı pazar dolaşmak istemiyorum şimdilik yatağını aldık birkaç tanede zıbın aldım birde biberon aldık başkada bişey yok kuzundan vakit bulurda bakabilirsen sevinirim canım

İnşallah tez vakitte sizlerin de kucağı dolsun
Bence beklerken mümkün olduğunca tamamlayın sonra bulmuş gibi oluyor
İlk önce baby &me marka pamuk mendil birde pamuğu var çok kullanışlı ben içme suyunu kaynatıp iliyinca bolca pamuğu isliyorum en son altını onunla siliyorum
Can bebe ıslak havlu da kullanıyorum
Alabildiginiz kadar alın hatta minik bir tepecik yapın:) Çok kullanılıyor kusuyor koltuğa mi geldi halıya mi geldi hemen siliyorsun
Sonra minik tülbent gibi mendiller hem ağzına hemde sırtına teri için çok kullanışlı oluyor
Pişik kremi olarak sebamed aldım pek memnun değilim onun yerine vazelin baby daha güzel
Şampuan olarak johansins baby memnunum
Biberon temizliği için gene baby&me kullanıyorum memnunum
Biberon olarak avent aldım doğal akış olandan
Havlusunu bambu lifinden üretilmiş havlu aldım hemencecikıslaklığı emiyor çok da yumuşak
Bebe yağı kullanmıyorum onun yerine saf zeytin yağı kullanıyorum cildi hemen emiyor öyle pehlivan gibi yağlı da kalmıyor :)
Kilotlu çorap normal kısa çorap çıtçıtlı badi çok kullanılıyor
Ben 3-6 aylık almıştım ilk başlarda biraz büyük geldi ama hızlı büyüyorlar şimdi olmayanlar var
Penye battaniyeyi de çok kullanıyoruz
Ben bir tane örmüştüm birde hazır örgü vardı onları pek kullanamadık
Patik ve yelek gerekiyor kalkınca hemen sırtına geçiriyorum ama suveter kullanışlı değilmiş iki tane örmüştüm hiç giydiremedim
Sonra pijama lazım akşam yatarken giydiriyorum
Kiyafetleride 3_6 aylık aldım misler gibi hergün değişik değişik giydiriyorum
Çok kıyafet almayın hediyede geliyor
Banyo için küvet aldım gayet memnunum içinde yıkıyoruz
Birde eğer yoksa elektrikli ısıtıcı alın
Yikayacaginiz odayı üşümesin diye ısıtmak gerekiyor
Termos alın da ufak almayın
Gece mama suyunu içme kıvamında koyuyorum içine rahat oluyor yada dışarı çıkarken de lazım oluyor
Bir tane anne bebek çantası en büyüğünden:)
Yatak olarak park yatak aldım çok memnunum kolay yer değişiyor yanları böyle petekli delikli gibi uyanınca bizi görebiliyor
Kaz tüyü yastık ve yorgan tavsiye etmem hep çıkıyor birde haşır haşır sesi oluyor
Onun yerine yün yada adı aklıma gelmiyor bir silikon türü var onlar güzel
Nevresim takımı da lazım bazen hop kusuyor mecbur değişiyor
Önlük de çok kullanılıyor
Ben lcw den almıştım şu geçirmiyor memnunum
Yatağına dönence alabilirsiniz bizim kız çok seviyor hem ince motor gelişimi için faydalı
Alt açma seti almadım kaka değiyor yıka kurut zor olur hazır 10 lu paket aldım kirlendimi atıyorum hemde çantada az yer tutuyor iyi oluyor
İşte ayını bilseniz bez ve mama dağı yapın derdim ama gelince netten alın daha uygun oluyor alırken çok alın en çok ikisi bitiyor
Araba olarak chicco lite way aldık çok çok memnunuz
Hemen baston hemde pusetı var arabaya koymak için bazasi var
Hafif katlaninca bagaj da yer kaplamiyor
Puseti kolay takip çıkıyor
Birde hangi marka alırsanız alın kolu birleşik almayın
Elinizde ne varsa takıyorsunuz
Saçları için tarak bir de tırnak markası
Aaa olmazsa olmaz otribebe burun aspiratoru
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
İnşallah yardımcı olabilmisimdir

İlk önce baby &me marka pamuk mendil birde pamuğu var çok kullanışlı ben içme suyunu kaynatıp iliyinca bolca pamuğu isliyorum en son altını onunla siliyorum
Alabildiginiz kadar alın hatta minik bir tepecik yapın:) Çok kullanılıyor kusuyor koltuğa mi geldi halıya mi geldi hemen siliyorsun
Sonra minik tülbent gibi mendiller hem ağzına hemde sırtına teri için çok kullanışlı oluyor
Pişik kremi olarak sebamed aldım pek memnun değilim onun yerine vazelin baby daha güzel
Havlusunu bambu lifinden üretilmiş havlu aldım hemencecikıslaklığı emiyor çok da yumuşak
Bebe yağı kullanmıyorum onun yerine saf zeytin yağı kullanıyorum cildi hemen emiyor öyle pehlivan gibi yağlı da kalmıyor :)
Ben 3-6 aylık almıştım ilk başlarda biraz büyük geldi ama hızlı büyüyorlar şimdi olmayanlar var
Patik ve yelek gerekiyor kalkınca hemen sırtına geçiriyorum ama suveter kullanışlı değilmiş iki tane örmüştüm hiç giydiremedim
Gece mama suyunu içme kıvamında koyuyorum içine rahat oluyor yada dışarı çıkarken de lazım oluyor
Yatak olarak park yatak aldım çok memnunum kolay yer değişiyor yanları böyle petekli delikli gibi uyanınca bizi görebiliyor
Kaz tüyü yastık ve yorgan tavsiye etmem hep çıkıyor birde haşır haşır sesi oluyor
Yatağına dönence alabilirsiniz bizim kız çok seviyor hem ince motor gelişimi için faydalı
Alt açma seti almadım kaka değiyor yıka kurut zor olur hazır 10 lu paket aldım kirlendimi atıyorum hemde çantada az yer tutuyor iyi oluyor
İşte ayını bilseniz bez ve mama dağı yapın derdim ama gelince netten alın daha uygun oluyor alırken çok alın en çok ikisi bitiyor
Bebek arabası konusunda sana katılıyorum zaman. Bence de kolu birleşik almamak lazımmış. Zor oldu ilk başlarda. Ama bebek arabaları için çanta taşıma aparatı var bebek mağazalarında bulunuyor onu keşfettim iyi oldu. Birde ekleme yapayım ben. Bebek arabasının bence tek elle rahat bir şekilde kapanmasıda önemli. Ben yapamıyorum o ayrı ☺ rahat diye almıştım netten ama olmadı. Muhakkak gidin gorun deneyip alın derim. Veya kullanan kişilere sorun. Belki de benim beceriksizliğim. Bu arada bizde kraft aura kullanıyoruz.

Bebek arabası konusunda sana katılıyorum zaman. Bence de kolu birleşik almamak lazımmış. Zor oldu ilk başlarda. Ama bebek arabaları için çanta taşıma aparatı var bebek mağazalarında bulunuyor onu keşfettim iyi oldu. Birde ekleme yapayım ben. Bebek arabasının bence tek elle rahat bir şekilde kapanmasıda önemli. Ben yapamıyorum o ayrı ☺ rahat diye almıştım netten ama olmadı. Muhakkak gidin gorun deneyip alın derim. Veya kullanan kişilere sorun. Belki de benim beceriksizliğim. Bu arada bizde kraft aura kullanıyoruz.
gecen arkadaşımda nano marka bir bebek arabası gördüm hatta sürerek test ettim çok hafifti görünüşüde güzeel duruyor arkadaşımda baya memnundu.. ben onu düşünüyorum açıkcası..

Bebeklerine kavuşan anneler hayırlı olsun. Bebeklerinizi iyi günlerde büyütün, mutlu hayırlı evlatlar olsunlar. Günler çabucak geçsin biz de bebeklerimize biran önce kavuşalım, buradan mutluluğumuzu paylaşalım :)

Benim bir sorum olacak. Bebeğimizi almadan önce geçici bakım sözleşmesi imzalanıyormuş, bu belgenin içeriği nedir, bu aşamada yine evrak hazırlamak gerekiyor mu (nüfus kaydı, ikamet, gelir bilgileri gibi...) Önceden hazırlamamız gereken evrak varmı acaba.

Bebeklerine kavuşan anneler hayırlı olsun. Bebeklerinizi iyi günlerde büyütün, mutlu hayırlı evlatlar olsunlar. Günler çabucak geçsin biz de bebeklerimize biran önce kavuşalım, buradan mutluluğumuzu paylaşalım :)

Benim bir sorum olacak. Bebeğimizi almadan önce geçici bakım sözleşmesi imzalanıyormuş, bu belgenin içeriği nedir, bu aşamada yine evrak hazırlamak gerekiyor mu (nüfus kaydı, ikamet, gelir bilgileri gibi...) Önceden hazırlamamız gereken evrak varmı acaba.
Hayır evrak hazırlamak gerekmiyor. Matbu standart bir form veriyorlar. İki sayfa. Bebeği size verdiklerine ve ona bakacağınıza dair madde madde bilgiler yazıyor. Siz ve valilik imzalıyorsunuz iki kopya. Biri size veriliyor diğeri kurumda kalıyor. Bir yıl için geçerli bu evrak. Bebeğinize kavuşma heyecanıyla okumuyorsunuz bile:)

Merhaba arkadaşlar :)

Biraz geç oldu ne olur kusura bakmayın ama fırsat bulmak öyle zor ki :)

Minik kızıma şükür kavuştum. Darısı tüm bekleyenlerin başına olsun inşallah, ve hala aklında soru işareti olan varsa silsin o soruları koşup gidip hemen başvursun. Böyle güzel bir duygu olamaz...

Size yazdıktan sonra tahmin edersiniz ki sabah olmadı, ne bir damla uyku ne başka bir düşünce. Sabaha kadar evde dört döndüm. Sababh erkenden çıktık yola, Allah'tan yakın bir şehirdi. Yol boyunca milyonlarca düşünce, kah ağladım, kah merak ettim acaba nasıl diye, kah nasıl olacak yapabilir miyim diye korktum.

Bakanlıktan içeri girdik, bizi yönlendirdikleri kişinin yanına gittik. Şansımıza çok güler yüzlü ve ilgili bir bayandı. Kızımın dosyasını anlattı, sorularımıza cevap verdi, notlar almamıza yardımcı oldu. Sonra bebeği getirelim mi diye sordu. Ah hayır denir mi hiç, ölüyorum heyecandan meraktan. Eşim de ben de durup durup ağlıyoruz, elimizi kolumuzu koyacak yerimiz yok. Kızımızı beklerken sözleşmemizi de imzaladık, vakit kaybı olmasın diye. Ben camda bbekleyip duruyorum, oda binanın 4. katında. bildiğiniz binaya yanaşan arabaları görebilmek için başım cama yapışık vaizyette zıp zıp zıplıyorum. derken bir araba yanaştı. arabanın içinde mavi bir battaniyeye sarılmış bir bebek gördüm. O an film koptu bende, nasıl bir ağlama, yerimde duramıyorum kızım geldi diye.

Az sonra kapıdan içeri girdi battaniye içinde sarılı vaziyette. elerim titreye titreye açtım örtüsünü. uyuyordu... O minnacık ağzını, nokta burnunu gördüm... Annem ben geldim dedim. Aldım kucağıma kızımı, kokladım, göğsüme yatırdım. Ben ağladım, eşim ağladı, uzman ağladı, bebeği getiren bayanlar ağladı, yan odadan gelip kavuşmamıza tanık olanlar ağladı. Yazarken bile ağlıyorum. Ömrümün sonuna kadar unutumam sanırım o anı. Rabbim hepinize yaşatsın tez zamnda inşallah.

İşlemlerimiz çabuk bitti ve öğleden sonra evimiie döndük. Cuartesi günü hemen bir doktora götürüp genel kontrolünü yaptırdık. Şükür bir sıkıntısı yok, gelişimi vs normal. Klasik hırıltı ve burun tıkanıklığı var ama önemli birşey değil.

Kızım çok uslu teyzeleri, zaten minnacık tüm vaktini neredeyse uyuyarak geçiriyor, uyanıyor altı değişiyor, mama yerken geri uyuyor. Öyle gazlı bir bebek de değil şükür. Dr.Browns'ın gaz önleyici biberonunun etkisi var mı bilmiyorum ama mama yedikten sonra hemen gazını çıkarıyor ve sıkıntısı olmuyor. bir de netere netere cim önermişti almıştım acı elma yağı, ayağının altına ve karnına sürüyorum her alt değişiminde :)

10 haftalık oldu bugün itibariyle ve birlikte geçirdiğimiz 4. gün. Ama beni tanımaya başladı. Uykusundan uyanıyor, günaydın annecim diyorum suratında kocaman bir gülümseme beliriyor, dil çıkıyor ağzından. eller ayaklar hemen hareketleniyor. O anın mutluluğunu yaşamak gibisi yok. herşeye, tüm beklemelere değer o minnacık gülüş yemin ederim.

geceleri uyanmıyor, uyurken yediriyorum mamasını, sonrasında göğsümde uyuyor bir sonraki mamaya kadar. nefes alıp verişini dinlemek öyle huzur verici ki :) üstüm başım bebek kokuyor. mutfakta tencerede kaynayan biberonlar, tepside kuruyan biberonlar, plastik boxta hijyenik hale gelmiş biberonlar emzikler var. termoslar, kaynayıp dinlenmeye bırakılmış sular, ıslak mendiller, minnacık eldivenler çoraplar heryerde. salonun baş köşesinde bebek arabası var :) bir de ütü masası, çünkü habire çamaşır yıkanıp ütü yapılıyor. ben de günde beş kere üst değiştiriyorum, sıcağa çok gelemeyen biri olarak, dışarı 25 derece iken evde kalorifer yakınca terden sürekli yapış yapışım ve zırt pırt üst değiştiriyorum. Sırf kızın değil benim de dünya çamaşırım çıkıyor haliyle, kızımı temiz temiz alayım kucağıma diyorum :)

İnsan uykusuzluğu tahmininden daha fazla dayanabiliyormuş, davul çalsalar uyanmam derken bir vık sesi yerinizden fırlatıyormuş sizi, açlık hissetmiyor, öyle kan şekeriniz falan da oynamıyormuş yerinden. su içmeyi unutabiliyor hatta tuvalete girmek bile aklınıza gelmiyormuş gün boyu. tek bir odak noktanız oluyor artık, o güne kadar zevk aldığınız, yaptığınız herşeyi unutturan ve hepsinden çok çok daha büyülü bir mucizeyi izlemek ve yaşamak dışında hiçbirşey yapmak istemiyormuşsunuz meğerse...

Sevgi... bu sevgi falan değil, aşk değil, bağlılık değil... hiçbiri anlatamaz sanırım ona baktığımda yaşadığım şeyleri. burnumun direği sızlıyor koklarken, kulağına seni seviyorum derken ağlamadan duramıyorum. böyle içerden dışarı taşan kocaman duygular var, kıpır kıpır sığmıyor hiç bir yere hisleriniz. avaz avaz bağırmak istiyorsunuz işte bu benim kızım, benim evladım diye.

Ve son söz... Madem evlat edinme de bir doğum şekli diyoruz... Canım kızım benim, iyi ki de doğurmuşum seni, iyi ki kalbimde döllenmiş can bağımız, iyi ki hayatımızdasın. Binlerce miyonlarca şükürler olsun

:KK61:
mutluluğunu paylaşıyorum.....mutlu yarınlarda hep birlikte olun...duygular hep aynı....ben de okul bahçasinde kimseye aldırmadan yüksek sesle haykırıyorum.Allahım Sana çokkk şükür...bu günleri görcek miymişim diye.......

nakış nakış işle hayat ışıltısı yavrunu....sevgini...ilgini..sen ne isen o da o oluyor....baba ile sizin karışımızın...
hep mutlu olun....

bekleyen anneler darısı en yakın an da sizlere olsun.....:KK46:

biberon muhabbeti bizde de var :) dün akşam "bazı çocuklar biberondan süt içer bazı çocuklar annesinin memesinden süt içer" diyordu yine :) bir soru sorup verdiğiniz tepkiye göre tatmin olursa uzunca bir dönem suskunluk yaşanabiliyor. ne kadar doğal tepkiler verirseniz o kadar doğal karşılıyorlar.

kızım 4,5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. anaokulu kaydında aşı kartını istemişlerdi.
kızım 2 yaşındaydı bir araya geldiğimizde.. uzmanımızın önerisiyle onunla karşılaşmamızı, ilk buluşmamızı, onu ilk görüşte nasıl sevdiğimizi masallaştırarak anlattık. "iyi ki geldin, iyi ki bizim kızımız oldun" diyoruz.. diğer ezberlediği masallar gibi canı istediği zaman kızım bize anlatabiliyor hikayesini.. sonunda "iyi ki geldim ben, sizi seçtim" diyor:)
kızım geldiği yıl, evimizin yakınında bir kreşe gitmişti. kreş sahipleri ve müdürü öncesinden tanıdığımız için bir açıklama yapmamız gerekmedi. daha sonra özel bir anaokuluna başladı. yeni okulumuzun müdürü de durumumuzu biliyor ve destekliyordu. nüfus kağıdımız henüz değişmemişti. okul müdürü kaydı kendi yaptı. sınıf listesinde eski soyadının geçmemesini, sadece bizim soyadımızın bilinmesini sağladı.sınıf öğretmenimizle ve okul psikoloğuyla okul açıldıktan bir süre sonra kısa bir konuşma yaptık. aldığımız tepki "ama size çok benziyor" olmuştu..bu yıl sınıf öğretmenimiz ve psikolog değişti. psikologla durumumuzu paylaşıp soru sorma döneminin yakın olduğunu, o dönem yardıma ihtiyacımız olabileceğini söylemiştim. öğretmenimize de kızım doğuma ilişkin ilk akıl yürütmelere başladığı zaman açıklama yaptım. okulda da benim verdiğim yanıtlar verilsin, kafa karışıklığı olmasın diye.. bu yaş grubunun ne zaman nerde ne söyleyeceği belli olmuyor :) okulda takip ediyorlar, hala bir şey söylemedi..
evet okullarda bir takım özel kalması gereken bilgiler çok çabuk yayılıyor. biz okulu seçerken sektörün içinde olmanın kazandırdığı gözlem bilgisiyle biraz daha profesyonel davranacaklarına inandığımız bir okul seçtik. benim çevremdeki herkes biliyor zaten kızımın "doğum" şeklini...ama bu sadece bana özel bir bilgi değil. asıl kızımın özeli.. ben mesela arkadaşlarımın çoğunun normal doğumla mı sezaryenle mi doğduğunu,evde mi hastanede mi dünyaya geldiklerini bilmiyorum.. kızım ileride büyüdüğünde istediği arkadaşına söyler istemediğine söylemez.. istediğim şey bu mevzunun normal ya da sezeryenle doğum gibi bir ayrıntı olarak kalması. asıl önemli konunun anne-babasının kendisine duyduğu sevgi ve gösterdiği ilgi olması. ben okuldakilerle konuşurken buna özellikle değindim. mahkememizin tamamlandığı gün bizim paylaştığımız kişiler dışında okulda kimsenin konuyla ilgili bilgisinin olmadığını görmek hoştu :) biz pastayla gidince şaşırıp"sizin doğumgününüz olmamış mıydı" dediler. "güzel bir gün pastası bu" dedik :)
kızımın okulda iki arkadaşının kardeşi oldu. yazdan bu yana ısrarla kardeş istiyor. bebeklerle çok ilgileniyor. kendi bebekliğinden örnekler veriyor.. böyle mi yapıyordum şöyle mi diye.. biz ne yazık ki bebekken bir arada değildik. geldiği zamanı bebeklik kabul ediyoruz, öyle cevaplar veriyoruz. iki kez yaptı doğumla ilgili akıl yürütmesini, en son merak ettiği "bazı çocuklar annesinin karnında büyüyor ya, ordan nasıl çıkıyolar onu bulamadım anne" dedi mesela :) doktorlar yardım ediyor dedim :)
sevgiler...

merhaba....
senin zilli pek bi akıllıymış! bizimkine de anne rahminin bebeklerin uyuduğu bir yatağı olduğunu söylemiştim..dünyaya gelmeyi orada beklediklerini..artık oradan sıkıldıklarında yanımıza gelmek istediklerini..çok hoşuna gitmişti..sevmişti..sonra sırasıyla çeşitli hayvanların üremelerini sordu....

yalnız bizimki daha oradan nasıl çıktıklarını sormadı : )
seninki bir fikir oldu bana...teşekkürler.....miniğini öpüyorum....pardon ,,,artık büyüdü o....

Teşekkür ederim canım hepsini not alacağım.Uzun uzun yazmışsın çok saol...

Zaman bacım hatırladığım kadarıyla bebeğin gelmeden süt olayını çözmüştün sen
Ne yaptın içirdinmi o sütleri ve şuan emziriyormusun ben sağıp dolaba atıyorum şimdilik bebeğim gelince vermeyi düşünüyorum

Ne yaptın içirdinmi o sütleri ve şuan emziriyormusun ben sağıp dolaba atıyorum şimdilik bebeğim gelince vermeyi düşünüyorum
Geldimi sutun.nasil basardin ,neler yaptin.nekadar sure boyunca geldi.yazarsan cok sevinirim.

yaaa çok heyecanlandım..nasıl başardınız.. bu konuda önerilerinize ihtiyacım var...bende emzirmek istiyorum..

Ben bilgi almak için Ankara'daki emzirme ünitesini aradım ordaki hemşire arkadaş sağolsun doktor hanımla konuşup bana geri döndü günde 3 defa metpamid kullanıyorum ayrıca elektrikli pompa ile günde 4 defa 10 ar dakika sağıyorum şimdilik damla damla geliyor ama gün geçtikçe çoğalıyor ayrıca humana çay içiyorum arkadaşlar

Güzel yürekli fedakar kader arkadaşlarım öncelikle Allah o güzel yüreğinize göre versin hakkınızda ne hayırlısı ise o olsun inşallah,ne olur anlatacağım olayda beni anlamaya çalışırsanız sevinirim,çok zor günler geçiriyorum nasıl yazayım nasıl anlatayım bilmiyorum ama yaşayan ruh gibiyim her gün korku ve stresle uyanıyorum,acı çekiyorum bir yanda yoğın bakımda babam bir yandan kız kardeşimin şizofren rahatsızlığına yakalanması ve bir yandan evlat kaybetme acısı :KK43: 7 yıllık evliyim korunmadık çocuğumuz olmadı çok tedavi yaptırmadık açıkçası ikimizde de sorun vardı.Çocukları çok seviyorum olmaması beni çok üzüyordu,etrafta arkadaşlarımızda herkesin çocuğunu gördükçe içimiz giderdi,beni en iyi anlayan sizler olursunuz bu boşluğun bu duygunun ne demek olduğunu bilirsiniz,Allah kimseyi düşmanımı bile çocukla imtihan etmesin,evlat edinme koşullarına baktım şartları zordu halbuki biraz daha kolay olsa insanlar bu kadar bunalmayacaktı belkide,ben acele ettim tesadüf eseri bebeğini vermek isteyen bir bayanla anlaştım evlat edindim,sabahlara kadar heyecandan uyumadığımı günlerce gözyaşı döktüğümü bilirim,hamileydi ayrıldığı eşinden 2 çocugu vardı,bu bebekte evlilik dışıydı,bakamıyacağına vermeye karar vermiş başka bir şehirdeydi biz yanına gittik görüşmeye aramızda olumlu olarak anlaştık,o kesinlikle çocugun gerçeği bilmemesini istedi,sizi ana baba bilecek dedi,çok az vakit kalmıştı doğumuna ben o sırada etrafımdakilere hamile oldugumu söyledim herkez beni hamile biliyordu zaten çok çevremiz yoktu etrafımızda o yönden rahattım,eşim önce karşı çıktı daha erken hemen karar vermeyelim diye benim içimdeki o özlem o annelik sahiplenme duygusunu durduramıyordum,o sırada ar acele hazırlık yaptık herşeyini dört dörtlük aldık,ben bakımı kıyafeti hastanede çanta vs ne yapılır gibilerinden bilgi topluyordum sabahlara kadar uyku girmedi gözüme,bunlarda kararlı dediklerinin arkasında duruyorlardı,bide beni buna bağlayan kadının ilk eşindne kızı benim küçüklüğüme benziyordu kanım kaynamıştı,ben insanlara evlat edindim demiceğim için az çok bize benzemeside sevindirmişti bizi,doğum zamanı gittik kaldıkları yere özel hastanede bekledik,benim kalbim yerinden çıkacak gibiydi sanki o değil ben doğu yapacaktım,özelde yaptırdık doğumunu işlemler sırasında babası kim diye sorduklarında geçiştirdi bilgi vermedi,doktora bir akrabama vereceğim dedi ordayken doğuma aldılar,bekle bekle zaman durdu bizim için sonra bir baktım hemşire beze sarmış arabanın içinde meleğimi getiriyor,gördüm onu aşık oldum Allah ım bu nasıl bir duyguydu böyle nasıl karmaşık bir olaydı gözyaşlarım sel oldu ne olursunuz böyle bir bakayım doya doya kuzuma dedim giydirelim öyle getireceğiz dediler,misler gibi cicileriyle geldi odaya eşim kucağına aldı hemen kulağına kamet getirdi,bu arada eşimin anne baba kardeşi biliyordu benimde bir iki akrabam biliyordu,annneme bile demedim üüzlmesin diye beni hamile bildiler :cry:çok değişik bir duyguydu çok hiç elimden bırakmak istemedik,o sırada odada annesi felanda geldi vardı o geldi sezeryanla doğum yapmıştı,ben heyecandan koltugun üzerinde telefonumu bırakmışım,anneside fırsattan istifade dalgınlık bahanesiyle benim telefonumu çantasına alıp götürmüş,aradan 5 10 dk geçmeden telefonumun olmadığını anladık,doğum yapan şahısa söyledik nerdetelefonum diye annen almış götürmüş dedik oda adresi verdi,abi gidip alın evden dedi,biz panik yaptık numaraları kaydetmesin diye,eşim aradı eşimin telefonunu kapatın gelip alıcam dedi,gitti getirdi içimizde kuşku oldu,o melek güzel kızım bize herşeyi unutturmuş büyülenmiştik adeta,doğum yapan bayan çocugu yanına bile yaklaştırıp sütünü vermek istemedi,mama verdik hemen,hemşireler sordugunda verdim diyordu,bir gün kaldı hastanede,o sırada kordonlarınıda baglatmış onunda parasını biz ödemiş olduk,bir an önce ordan çıkmak istiyorduk,eşimle bir kağıta kendi gönlümle verdim diye yazmasını istedik,parmak bastırcaktık imza atmayı kabul etti,meleğimizle çıktık hastaneden onlar kendi yoluna biz yolumuza ayrıldık,inanamıyordum bizimde bir kıızmız olmuştu,benim heyacan ve korkudan dudağımda yara çıkmıştı,yolda gelirken bağıra bağıra ağladım,annesiyle bebeğin kopmasının etkisi altında kalmış bir taraftanda en güzel mucizem gözümün nuru kızımın üzerine titriyorduk,bebeği eve getirdik,mahkeme konusu aramızda geçmedi,direk üzerinize alırsınız diye bir iki yerden duymuştuk,bu şahısda kendi çocugunuz gibi kayıt yaptırın benide aramayın dedi,bizde 2 gün sonra nüfusa gittik kendim doğum yaptugımı söyledi eşim direk üzerimize çıkarttık bebeği,topuk kanı olayında sorun oldu,onuda bir şekilde halletti ordan,sonra hiç görüşmedik,ben yıllardır özlem duydugum herşeyimi kızımda bulmuştum ona adamıştım herşeyi,çok sevdik,hiç başkasının gözüyle görmedik,hep ben doğurmuş gibi hissettim,eşimde çok bağlandı çok mutlu günlerimiz oldu,hep özel doktorlara götürdük mamanın en kalitelisini,giyim kuşam ne varsa elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık,insanlara neden söylemek istemedik,dost kadar düşmanda vardı yarın birgün büyüdüğünde yada çocuk çağında yaşıtlarından biri sen başkasının çocugusun diye dalga geçmelerine dayanamazdık,etraftaki cahilce sözler meraklı bakışlar bizi bu duruma itti,insanlar özellikle bu durumu yaşamayan insanlar pek fazla sizi anlamıyor uzaktan konuşuldugu gibi herşey kolay olmuyor,biz kızımızı zor ve güzel bir tesadüfle bulmuşken onun hayallerinin yıkılmasını dışlanmasını istemedik,herkez bizden bildi bir kaç kişi dışında.doğum günleri herşeyi güzel oldu,şu an 4 yaşında ve hayatımın kabus dolu günlerini yaşıyorum azap çekiyorum:KK42:geçen yaz adamın biri eşimi arayıp ben babasıyım almak istiyorum gibilerinden tehdit vari kouşuyor,olayın şokunu atlatamıyoruz,ben bir yandan eşim bir yandan güzellikle konuşmaya çalıştıkça adamın ne demek istediğini anlamıyorduk,kimdi bu adam nerden çıkmıştı?gerçekten babasımıydı yoksa babasıyım rolünde sahtekarın birimiydi?Bu doğum yapan şahıs babasıyım diyen adamla yasak aşk yaşamaya başlamış,adamda evli 3 çocugu var,sözde bu kadına ayrı ev açmış zamanında ,kadında kızıma hamile bu çocuk benden değil hangi adamdan deyip kadını kovmuş söylenene göre,kadın önce bize babası yok öldü dedi hastanede hemşireler sorunca bilgi vermedi bizde sıkıştırınca ta ozamanlar evlilik dışı ilişki yaşadığını,bir adamla beraber kaldıklarını söyledi hatta ben bir fotograf görmüştüm bana o babası demişti ama bu adamıda gördüm fotosunu o bu değildi,kafamız allak bullak olmuş ne yapacağımızı bilememiştik,kadının numarasınıda bilmiyorduk o zaman ulaşamadık,bu adam kim diye?Eşimle konuşmak için gelmiş eşimde benden saklamış ben üzülmeyim diye, o gece sabahı sabah ettim,eşime şimdi ver götüreyim çocugu geri getireceğim demiş,o sırada zır zır telefonu çalıp durmuş,kadının biri sözde karısı nerde kaldı çocuk neden getirmiyorsun diye baskı kuruyormuş,eşimin arkadaşı polis tam o sırada oda yoldan giderken eşimi görmüş eşi durumu anlatmak zorunda kalmış,oda poliste o adama derdin neyse gel karakola anlat çözelim demiş,adam kıvırmış o gece kızımızı götürecekmiş aklı sıra elin tanımadığımız hırlımı hırsızmı ne oldugu belli olmayan bir adam,eşimde sana çocukmu gösteririm ben kim oldunu bile bilmiyorum ne sanıyorsun sen deyip karşı çıkmış,ben günlerce ağla ağla o insanların yüzünden şeker hastalığına yakalandım,meleğim bizimle mutluyken nerden çıkmıştı bu pislik insanlar,o günün gecesinden iki gün sonra eşim avukata giidyor durumu anlatmaya o pislik adamda yine eşimi arayıp napıcaz şimdi diye tehdit ediyor eşimde derdin neyse git mahkeme aç orda görüşelim diyor bu adamda işte gösterecem ben sana mahkemeyi ceza verdiricem sana diye eşimi tehdit ediyor eşim normalde sinirli biri ama bunun dediklerine sabır etti adamın ne oldugu ortaya çıksın diye,içimizde kuşkuyla aklımızdan çıkmayarak normal hayatımıza dönmeye çalıştık,o sırada babacığım yoğun bakıma alındı onun üüzntüsüyle yaşarken,kahrolurken eşime doğum yapan şahıstan telefon geldi,abi bu adamın karısı beni polise şikayet etmiş çocugu parayla şu aileye sattı diye iftira atıp şikayetçi oldu demiş,kadın sırf kocasını elinden aldı ilişki yaşadılar diye ortadaki masum çocugu düşünmeden ve bizim gibi masumların günahına girerek sırf kendi egosunu tatmin etmek kadına düşmanlık yapmak için yalancı şahitte bularak ifade vermiş,başımızdan aşağı kaynar sular döküldü ama içimiz vicdanımız hep rahattı halada öyle,bu arada telefonumuzu o ilk doğum yaptıgında anası olacak kadın yazmış numaramızı kaydetmiş demekki böyle bir çirkeflik peşindeymişki o telefonu alıp götürdüğünde anlamalıydık eşim tekrar ogüne dönsem o telefon olayından sonra bebeği almaya cesaret edemezdim diyor,eşimede okadar numaranı değiş dememe ragmen hattını değişmedi ve facebookdan arama çubuguna teefenonu yazarak bulmuşlar,jeton sonradan düştü tabi,doğum yapan şahıs ifadesinde bu çocuk onların kızı evet ben verdim ama parayla asla değil sadece hastane masrafımızı karşıladılar,o çocuk ne benim ne başkasının çocuk bu ailenindir ayrıca çocugun babası o adam değil belkide nerden biliyor diye ifade vermiş, kendisi telefondada dedi öyle,ben geçmişi çok kurcalamak istemedim karmaşa çıkmasın diye yoksa o kadar içimde uhte kalan laflar varki,şimdi ne mi olacak?Karakola gidip bizde ifade vereceğiz,çirkef insanların kurbanı olduk cahilliğimizinde diyebilirim,mahkemeye taşınırmı taşınmazmı bilmiyorum,adamın karısı şikayette bulunuyor bide adamda değil,adamda gitmiş ifade vermeye ben şikayetçi değilim demiş ama çocugumuda istiyorum demiş hala ukala pislik,ne oldugu belirsiz para sızdırmaya çalıştı baktıki eşim oralı değil,git mahkemeye ver dedi,oda karısını kullanarak intikam almış oldu,ben canımı kuzumu yavrumu kime nasıl vereyim,adalet hukuk sadece doğurdu diye verirlerse adaletmi oluyor bu?üstelik kadın çocuk o ailenin ben almam derken?Arkadaşlar Allah rızası için fikirlerinizi bekliyorum,hepimizin ortak noktası çocuk özlemi oldugunuda biliyorum,ne olur bana bir yol gösterin bu durum karşısında ne olur? Siz siz olun hemen acele etmeyin,benm dünyam başıma yıkıldı karakol yolu bilmezken nasıl gideceğim nasıl olacak bu işler,canım pahasına vermem kızımı:KK61::KK42:Doğurmasamda bende bir anneyim başında ben durdum üstelik öye zor hareketli bir çocukken kıyamdık ona hiç hep sevgiyle büyütük,ben onu başkasıyla paylaşamam,:KK42:Günlerim harap oldu gecem gündüzüm belli değil 4 yaşındaki yavrumu ben herşeyden sakınırken böyle bir olayın içinde bulduk kendimizi,eşimde bazen acele ettin diyor herşey üzerime geliyor sanki babamın hayati tehlikesi var anneciğim rahmetli oldu dayanağım herşeyim kızım,ben onun tırnağını kesmeye bile kıyamazken canı yanarda diye böylesi pislik insanların içine atamam en masumumuz o :KK42:Allah ım yardım et diye hergün her saniye yalvarıyorum aklımdan fikrimden zikrimden çıkmıyor,kim istemezdi çocuk olmasını Allah vermediyse bu bir imtihansa suç bizimmi?? Doğuranmı sevgiyle büyütenmidir annelik?Annelik fedakarlıktır onu herşeyden sakınmaktır korumak kollamak sevgiyle inançlı olarak büyütmektir,o beni hayata bağlayan tek şey tutunduğum dal kıyamadıgım kuzum herşeyim...Şimdi aklıma geldikçe delirecek gibi oluyorum:KK42:Allah hepinizin gönlüne göre versin inşallah sizler sorunsuz atlatırsınız,ben yaşayan bir ölü gibiyim şu anda acı çekiyorum korkuyorum ne olur bana akıl verin bişeyler söyleyin buna çok ihtiyacım var güzel yürekli kader arkadaşlarım:KK42::KK61:

Allah sabir versin ve yardimciniz olsun. gercekten cok zor bir an kendimi sizin yerinize koydum. ne zor 4 yili birlikte gecirip sonra bunlarin olmasi daha kavusmadan uzuluyoruzki boylesi daha acı. inşallah sorunlari cozdugunuzu de burada paylasirsiniz

Bebeklerimiz uygun yaşa geldiğinde gerçeği öğrenmeli... Evlatlarımızı ve kendimizi kandırarak, Birgün öğreneceği korkusuyla yaşamak ne kadar büyük bir yük. Ve canınızdan çok sevdiğiniz çocuğunuz yalanın içinde yaşamamalı. Kan grubu, genetik geçişli hastalıklar, nakiller vs heran bir şekilde ortaya çıkabilir. Bir şekilde öğrenebilir. Korku içinde yaşamak gittikçe zorlaşır. Biyolojik ailesini birgün bulmak isteyebilir. Büyüyüp birey olduğunda bunun kararını verecek kişi kendisi olmalı.
Eminim bu şekilde yetişen bir çocuk... Ailesine (size) daha güvenli bağlanır. Lütfen doğru zamanda ve doğru ifadelerle gerçekleri paylaşın. Her insan bunu hakeder. Yalanın içinde kaybolup gitmemek için.

Bebeklerimiz uygun yaşa geldiğinde gerçeği öğrenmeli... Evlatlarımızı ve kendimizi kandırarak, Birgün öğreneceği korkusuyla yaşamak ne kadar büyük bir yük. Ve canınızdan çok sevdiğiniz çocuğunuz yalanın içinde yaşamamalı. Kan grubu, genetik geçişli hastalıklar, nakiller vs heran bir şekilde ortaya çıkabilir. Bir şekilde öğrenebilir. Korku içinde yaşamak gittikçe zorlaşır. Biyolojik ailesini birgün bulmak isteyebilir. Büyüyüp birey olduğunda bunun kararını verecek kişi kendisi olmalı.
Eminim bu şekilde yetişen bir çocuk... Ailesine (size) daha güvenli bağlanır. Lütfen doğru zamanda ve doğru ifadelerle gerçekleri paylaşın. Her insan bunu hakeder. Yalanın içinde kaybolup gitmemek için.
Evet o stres ve endişeyle yaşanmaz. Zaten kurum da böyle yapılması konusunda yönlendiriyor. Uzmanlar da uygun yaşta söylemenin bu olayın sorunsuz atlatılması için çok önemli olduğunu belirtiyor. Buradaki pekçok arkadaş da söyleme taraftarı. Hatta ben gizleyeceğim diyeni hiç duymadım, okumadım. Sevgi içinde yetiştireceğimiz çocuklarımız kendileri için doğru olan kararı vereceklerdir zamanı gelince. Pek tabii biyolojik ailesini görmek de isteyebilir, bu demek değil ki bizi terk edecek. Allah hepimize güzellikler yaşatsın inşallah.

Ben bilgi almak için Ankara'daki emzirme ünitesini aradım ordaki hemşire arkadaş sağolsun doktor hanımla konuşup bana geri döndü günde 3 defa metpamid kullanıyorum ayrıca elektrikli pompa ile günde 4 defa 10 ar dakika sağıyorum şimdilik damla damla geliyor ama gün geçtikçe çoğalıyor ayrıca humana çay içiyorum arkadaşlar
ankarayı aradığınız numarayı banada verebilir misiniz..birde ben arayayım...bu arada siz ne kadar süre önce başladınız.. birde metpamidi günde 3 defa 1 er kezmi kullandınız..

Arkadaslar birde evladi gelenlerden ogrenmek istedigim diger sey bebege nasil bir besik aldiniz... Ayri odadami tutuyorsunuz yoksa yatak odanizdami besik

ankarayı aradığınız numarayı banada verebilir misiniz..birde ben arayayım...bu arada siz ne kadar süre önce başladınız.. birde metpamidi günde 3 defa 1 er kezmi kullandınız..
Tabiki veririm 0312 2027350
Evet 3 defa 1 er tablet aldım hapa başlayalı 15 gün oldu pompaya başlayalı 1 hafta oldu

Back