• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Canim merhabalar ben takip ediyorum ama aktif degilim iki aydir kurumu aramadim nisanda ariycam siralar dusmedigi icin uzuluyorum biraz zaman gecsin bir umut diyorum en kisa zamanda kavusalim hepimiz insallah
Sevindim canım çıkmamana haberleşiyoruz burada en azından birbirimize yazıyoruz sıraları iyi oluyo canım haber alınca yazarsan sevinirim canım sıralar için üzülme arkadaşım birden ilerler bakarsın bu şekilde olmaz ilerler mutlaka inşallah

Bu arada kızlar girip okuyup çıkanlardan biri de benim, itiraf edeyim :)

Sanırım son günlerimiz, telefon bekliyorum her an gel kızını al diye. acayip stresliyim o yüzden :) telefonumla yapışık yaşıyoruz, günde beş milyon kez acaba şarjı bitti de kapandı mı, çekmiyor mu acaba diye telefonu kontrol ediyorum :) odasını dip köşe iki günde bir temizliyorum. herşeyi hazır, yatağını da serdim, toz olmasın diye beşiğin üstüne büyük çarşaf örttüm. biberonlarını, oyuncaklarını kaynattım. herşey hazır, kızım eksik bi. inşallah ona da belki bu hafta belki haftaya kavuşacağız :) Yani en azından umudum o yönde, inaşallah yanılmıyorumdur :)

Son günler ya, uyku falan kalmadı. dün gece hemen hiç uyumadım, sanki uyursam birşeyleri kaçıracakmışım gibi bir his var içimde, tam uyku dalacakken zıplayıp uyanıyorum :) uyursam da rüyalar belli zaten :) Meraktan çatlıycam nerdeyse :) acaba kaç aylık olacak, ağzı burnu nasıl olacak, saçı gözü ne renk olacak, küçük mü olacak tombiş mi olacak??? ooo sorular peşi sıra merak uyandırıyor içimde. bir de panik halde defalarca bebiş banyo videoları izliyorum, ilk etapta yalnız olucaz kızımla, birkaç gün başbaşa bırakın bizi gelmeyin dedim annelere :) ilk banyosunu tek başıma yaptırıcam... ah düşünmesi bile öyle heyecanlı ki :)
Son günlerde sanırım herkes hemen hemen aynı şeyleri hissediyor. Yaşadıklarıma o kadar benziyor ki. Telefonu wc ye giderken bile yanımda goturuyordum. Uyku desen hiç yoktu. Temizlik ve yıkama ütüleme konusunda manyaklasmistim artık. Şimdi bakiyorum da hepsini unutmuşum. Bu yavrular gelince çektiğimiz her sıkıntı bitiyor birden bire. En sevdiğimiz aktivite kızımla banyo yapmak. Kuzu sudan çıkınca bir başlıyor ağlamaya ki sorma. Hep suda kalsa yeridir. Her şeye çok çabuk alışıyorsun. Ben bile kendime şaşırıyorum çoğu zaman. Annemin kucağında ağlarken sesleniyorum kızıma hemen tanıyor sesimi ve susuyor. Tabi bende duygu patlaması ağlıyorum. Ya insan kızı kaka yaptı diye sevinir ağlar mı. Altını alırken ayaklarını kaldırmayı öğrendi bide kuzu. Ona bile duygulanıyorum ben. Ne olacak halim bilmiyorum ☺☺☺ böyle güzellikler yaşatıyor ya bana , bize daha ne diyeyim.

Son günlerde sanırım herkes hemen hemen aynı şeyleri hissediyor. Yaşadıklarıma o kadar benziyor ki. Telefonu wc ye giderken bile yanımda goturuyordum. Uyku desen hiç yoktu. Temizlik ve yıkama ütüleme konusunda manyaklasmistim artık. Şimdi bakiyorum da hepsini unutmuşum. Bu yavrular gelince çektiğimiz her sıkıntı bitiyor birden bire. En sevdiğimiz aktivite kızımla banyo yapmak. Kuzu sudan çıkınca bir başlıyor ağlamaya ki sorma. Hep suda kalsa yeridir. Her şeye çok çabuk alışıyorsun. Ben bile kendime şaşırıyorum çoğu zaman. Annemin kucağında ağlarken sesleniyorum kızıma hemen tanıyor sesimi ve susuyor. Tabi bende duygu patlaması ağlıyorum. Ya insan kızı kaka yaptı diye sevinir ağlar mı. Altını alırken ayaklarını kaldırmayı öğrendi bide kuzu. Ona bile duygulanıyorum ben. Ne olacak halim bilmiyorum ☺☺☺ böyle güzellikler yaşatıyor ya bana , bize daha ne diyeyim.

Ben de şimdi okurken ağladım iyi mi :)

O ilk karşılaşma anımızın hayali bile içimde ne duygular uyandırıyor. Sırf o da değil ne hayaller kaçırıyor uykumu; dün gece saat üçbuçuk falan yatakta dönüp duruyorum, yazın tatile giderken unutmamam gereknelerin listesini yaparken yakaladım kendimi :) Kız geldi, üstüne yaz geldi, program yaptım, gidiyoruz da, yanımızıa alınacaklar kaldı :) Dün dünya toka aldım kızıma, annem iyi yapmışsın yoksa toka stokları tükenirdi bulamazdık dedi o kadar tokayı görünce :D Her türlü hayal şuan ağlatıyor beni zaten, banyo saatlerimi bile ya öğle tatiline ya mesai sonrasına ayarladım :) Ararlarsa açamazsam korkusuyla.

O ilk karşılaşma anı varya... gerisi zaten çorap söküğü gibi gelecek biliyorum, şuanki halimden eser kalmayacak. işte onu bilmek de sabırsızlığı arttırıyor sanırım :)

Ben de şimdi okurken ağladım iyi mi :)

O ilk karşılaşma anımızın hayali bile içimde ne duygular uyandırıyor. Sırf o da değil ne hayaller kaçırıyor uykumu; dün gece saat üçbuçuk falan yatakta dönüp duruyorum, yazın tatile giderken unutmamam gereknelerin listesini yaparken yakaladım kendimi :) Kız geldi, üstüne yaz geldi, program yaptım, gidiyoruz da, yanımızıa alınacaklar kaldı :) Dün dünya toka aldım kızıma, annem iyi yapmışsın yoksa toka stokları tükenirdi bulamazdık dedi o kadar tokayı görünce :KK70: Her türlü hayal şuan ağlatıyor beni zaten, banyo saatlerimi bile ya öğle tatiline ya mesai sonrasına ayarladım :) Ararlarsa açamazsam korkusuyla.

O ilk karşılaşma anı varya... gerisi zaten çorap söküğü gibi gelecek biliyorum, şuanki halimden eser kalmayacak. işte onu bilmek de sabırsızlığı arttırıyor sanırım :)
Kk da böyle bi topik olduğunu bile bilmiyordum. Allah umutla bekleyen herkesi kapısından boş göndermesin inşallah. Siz ve sizin gibi iyi kalpli insanlar, yavrunuz henüz gelmemiş olabilir ama siz zaten annesiniz bence :)
Allah yardımcınız olsun çok duygulandım.

kızlar bi umutsuzluk çöktü :( içime beklemek yordu galibaa zamanda geçmiyor evde tek başıma kimsem yok yakınımda gidimde biraz vakit geçsin ama oda yok :( sıralar ilerlemiyor malesef

kızlar bi umutsuzluk çöktü :KK43: içime beklemek yordu galibaa zamanda geçmiyor evde tek başıma kimsem yok yakınımda gidimde biraz vakit geçsin ama oda yok :KK43: sıralar ilerlemiyor malesef

Bben de İzmir'e yeni gelmiştim, hiç tanıdığım yoktu, üstüne üstlük yıllardır deli gibi çalışırken birden evde oturmaya başlayınca aynı senin gibi umutsuzlukla çok mücadele ettim.

Aylarca sıranın atmadığı olduğunda iyice içime kapandım. ama zaman bir şekilde geçiyor. kendini oyalayacak birşeyler bulmalısın. sana en azından kendimi oyalamak için denediklerimi söyleyeyim :) Önce kursa yazıldım mesela ben, ama yeteneğim olmadığını görünce hevesim kaçtı bıraktım. belki sen seni oyalayacak bir kurs bulabilirsin. Sonra bol kitap okudum. Ta Asmalı Konak, Bir İstanbul Masalı vsden başlayıp Dexter, The Mentalist'e kadar çeşit çeşit dizi izledim internetten :) Mutlaka seveceğin bir dizi bulursun, birkaç hafta oyalar seni. Sonra Puzzle yaptım, büyük boyları daha çok oyalıyor, bi tanesini kızımın duvarına astım şimdi mesela. Günlük tuttum, daraldıkça ve konuşamadıkçe kimseyle içimdekileri döktüm bol bol, biriktirmedim. Ve bu süreçte gönüllü anne oldum, 9 aydır devam eden güzel bir yolculuğun başlangıcı oldu, süreci atlatmamda en büyük moral kaynağım bu oldu sanırım. madem evdesin, düşünmez misin sen de gönüllülüğü?

arkadaşlar dün şanlıurfaya peygamberler şehrine ziyarete gittik . orda hz. ibrahimin doğduğu mağraya girdim ve namaz kılıp dualar ettim .duamda sizlerde vardınız...ordan da hz. eyüb'ün sabır makamı var ve ziyarete gittik. orda da sadece kendime değil hepiniz için dua ettim. sabır makamında ; sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin ve hepimiz için bol sabır ihsan eylesin rabbim diye dua ettim.allahım kabul etsin inşallah...
canım bizim memlekete gelmişsin Allah dualarını kabul eylesin ...

Birinin bebeği fıtık ameliyatı olacaktı okumuştum ama kim olduğunu hatırlamıyorum nasıl etti acaba?

kızlar bi umutsuzluk çöktü :KK43: içime beklemek yordu galibaa zamanda geçmiyor evde tek başıma kimsem yok yakınımda gidimde biraz vakit geçsin ama oda yok :KK43: sıralar ilerlemiyor malesef
Canm tekirdagdi srnin sehir galiba dimi.orda nasil ilerleme.hem terk hem kiz sirasi bekliyosun zannedersem.istanbul olsaydi bi 4sene beklenirdi galiba.uzmaniniz nekadar beklersiniz bisey soyledimi

Tablolarınıza baktım da en hızlı bursa var sanırım bu konuda?
Gecen seneye kadar evet bursa baya hizliydi.bu sene uzadi ordada bekleyisler.turkiye genelinde bekleyisler uzadi bence.cunku artik dogum yapan yada cocuguna bakamayacak ailelere olanaklar veriliyo.onceden boyle degildi ben buna yoruyorum bu gidisati.mesela biz terk istiyoduk.ama artik terk yok denecek kadar az istanbulda icin konusursam yani.
Cunku heryer kamera. aninda buluyolar terkedenleri.
Sartlar degisti yani artik

Gecen seneye kadar evet bursa baya hizliydi.bu sene uzadi ordada bekleyisler.turkiye genelinde bekleyisler uzadi bence.cunku artik dogum yapan yada cocuguna bakamayacak ailelere olanaklar veriliyo.onceden boyle degildi ben buna yoruyorum bu gidisati.mesela biz terk istiyoduk.ama artik terk yok denecek kadar az istanbulda icin konusursam yani.
Cunku heryer kamera. aninda buluyolar terkedenleri.
Sartlar degisti yani artik
Terk için her yerde guvenlik-mobese var ya o yüzden anne terk etse bile anneyi bulup rızasını alıyolarmış o yüzden terk artık pek yok diyolar. Oyle okumuştum biyerde. Terk değil rıza oluyormuş o zaman.

merhaba bende yeni katılıyorum aranıza.. ekim 2014 ilk basvuru tarihimiz 1 sene sonra dosyamız kabul edildi ve kasım 2015 de sıramız verildi erkek 24 kız 29 idi..simdi sıramız ise kız 18 erkek 12 ben tablodakileri anlamadım en son yazan tarih bebeklerine kavuşma tarihimi..

merhaba bende yeni katılıyorum aranıza.. ekim 2014 ilk basvuru tarihimiz 1 sene sonra dosyamız kabul edildi ve kasım 2015 de sıramız verildi erkek 24 kız 29 idi..simdi sıramız ise kız 18 erkek 12 ben tablodakileri anlamadım en son yazan tarih bebeklerine kavuşma tarihimi..
Başvurun hayırlı olsun arkadaşım Evet son tarih kavuşma, ilk tarih başvuru tarihi.Umarım en kısa zamanda kavuşursun yavruna

arkadaşlar bebeklerimizin gelmesine daha önümüzde zaman var ama merak ediyorum aklınızdaki fikirleri. siz beşikmi yoksa park yatakmı almayı düşünüyorsunuz? hangisi daha kullanışlı fikri olan var mı?

Back
X