• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Bben de İzmir'e yeni gelmiştim, hiç tanıdığım yoktu, üstüne üstlük yıllardır deli gibi çalışırken birden evde oturmaya başlayınca aynı senin gibi umutsuzlukla çok mücadele ettim.

Aylarca sıranın atmadığı olduğunda iyice içime kapandım. ama zaman bir şekilde geçiyor. kendini oyalayacak birşeyler bulmalısın. sana en azından kendimi oyalamak için denediklerimi söyleyeyim :) Önce kursa yazıldım mesela ben, ama yeteneğim olmadığını görünce hevesim kaçtı bıraktım. belki sen seni oyalayacak bir kurs bulabilirsin. Sonra bol kitap okudum. Ta Asmalı Konak, Bir İstanbul Masalı vsden başlayıp Dexter, The Mentalist'e kadar çeşit çeşit dizi izledim internetten :) Mutlaka seveceğin bir dizi bulursun, birkaç hafta oyalar seni. Sonra Puzzle yaptım, büyük boyları daha çok oyalıyor, bi tanesini kızımın duvarına astım şimdi mesela. Günlük tuttum, daraldıkça ve konuşamadıkçe kimseyle içimdekileri döktüm bol bol, biriktirmedim. Ve bu süreçte gönüllü anne oldum, 9 aydır devam eden güzel bir yolculuğun başlangıcı oldu, süreci atlatmamda en büyük moral kaynağım bu oldu sanırım. madem evdesin, düşünmez misin sen de gönüllülüğü?
gönüllü annelik nasıl oluyor bende çok istiyorum.Uzmanımız artık yapmıyorlar filan demişti.

tekrar merhaba hanımlar. Tanışalım mı? Sizler kaç yıllık evlisiniz? Ne zaman evlat edinme kararı aldınız? Doğurmanıza engel olan neydi? Ben 26yaşındayım.2yıl7aylık evliyim. Benim rahmim olmadığı için evlat edinmek istiyoruz 5 yılımızı doldurunca başvuru yapacağız kısmetse. Kız bebek istiyoruz bebeğimiz 2-3yaşına geldiğinde de erkek kardeş istiyoruz. Hayal tabi şu anda bunlar çok uzun yıllar var önümüzde. Sizlerle tanışmak istiyorum. Yeniyim forumda.

gönüllü annelik nasıl oluyor bende çok istiyorum.Uzmanımız artık yapmıyorlar filan demişti.

Nasıl artık yapmıyorlar anlamadım :) Sanırım bazı iller uğraşmamak adına yok diyor ama takip ettiğim kadarıyla, farklar olsa bile gönüllü annelik yapan insanlar var.

Mesela burada, yani İzmir'de gönüllü annelik, hep şu koruyucu ailelikte karıştırılan sistem gibi işliyor. belli bir çocuk veriliyor size, ilk etapta yuvada, sonra zamanla dışarıda en sonunda da belli dönemlerde evinizde misafir ederek ilgilenebiliyorsunuz. ama mesela bir de sevgi evlerinde gönüllü olan kişiler var, onlar tek çocukla değil, evde kalan 6 çocukla da mesela derslerine yardım ederek ilgilenebiliyorlar. yada aynı şekilde yuvada kalan çocuklar ile yine ders çalıştırma olabilir veya hikaye okuma veya oyun oynama yada minik bebek guruplarında beslenme vs ye yardım şeklinde işleyebiliyor sistem.

Mesela Elif Ada'nın annesinin tv röportajıı yapan bayan da yıllarca yuvada bebeklere gönüllü annelik yapmış. Çok duyulmuş birşey olmasa da uygulamaya devam eden yerler var. belki daha çok kişi gönüllü olmayı talep ederse o kapalı kapılar da aralanabilir.

Ben gönüllü annelik ile ilgili ilk görüşmeye gittimde üstüne basa basa en çok belirttikleri konu gönüllüsü olduğum çocuğu evlat edinmek için talepte bulunamayacağımdı... zaten öyle bir taleple gitmediğim konusunda ikna olduklarında gisiş gelişlerimin devamlı olması konusunu sorguladılar. 2-3 ay gidip bırakan bir gönüllü, çocuklar üstünde faydadan çok zarara sebep oluyor, bir kez daha terkedilmişlik hissi yaşıyor ve kendilerini suçluyorlar :(

bana görüşmede tek çocuk mu yoksa gurup faaliyet mi diye sormuşlardı. farketmez ben işe yaramak istiyorum hangisine ihtiyacınız varsa demiştim. mesela yaz dönemlerinde, hala okuma yazmayı öğrenememiş çocuklara bu konuda destek olacak kişilere ihtiyaç vardı burada. sonra kız mı erkek mi, yaş gurubu tercihiniz ne hangi günler gelebilirsiniz diye sordular. hiç önemli değil dedim. ne yalan söyleyeyim içimden geçen 2-3 yaşlarında bir kızdı ama 9 yaşında bir oğlum oldu :)

İlk etapta her hafta aynı gün ve aynı saatlerde yuvada görüştük, sonra sevgi evine yerleşti. bu sırada okul açıldı görüşmemiz 3 haftada bire düştü. ama yılbaşından önce valilik onayımızı alarak belli dönemler yatılı alma hakkı kazandık. sanırım bu bazı illerde gönüllü ailelik olarak geçiyormuş. Bu süreçte tekrar ev ziyareti vs yapıldı mesela, yeniden bir inceleme ama evlat edinmedeki kadar sıkı değil, yada zaten evlat edinme birimi ile odalar yanyana ve oradan alınmış bir inceleme onayımız var diye evlat edinmedeki kadar mercek altına alınmadık, bilemiyorum.

Benim küçük adamın kaldığı sevgi evinde gönüllü olan bir çocuk daha var mesela ama diğer çocukların boynu bükük :( Süper kahraman olmak isteyen bir çocuk var içlerinde, en son yanlarından ayrılırken keşke benim de bir gönüllüm olsaydı dedi mesela. Oradaki çocukların evet belki her hayalini gerçekleştirme şansımız bireysel olarak yok ama bir tanesine yeni bir bakış açısı, yeni bir umut olsak, yani o deniz yıldızını suya atarak yaşaması için bir şans versek...

Geçen cuma akşamı oturuken baktım sevgi evinde çalışan bayanlardan biri arıyor beni. önce telaşlandım birşey oldu sandım, telefonu açtım ki benim küçük adam :) annecim kardeşim geldi mi çok merak ettim dedi. öyle kocaman bir yüreği var ki küçüğümün, düşünün ki zaten aldıkları arada 1-2 lira harçlık onlardan para biriktiriyormuş, kardeşine elbise alacakmış. şuan yazarken bile ağlıyorum bunu...

Evet zorlukları da var, yok değil. Alışıyorsunuz, bağlanıyorsunuz, üzülüyorsunuz, seviniyorsunuz ama asla sahiplenemiyorsunuz mesela. evet yatıya kaldıktan sonra götürüp bırakması acıtıyor canınızı, ama güçlü olmak gülümsemek zorundasınız. bak ben üzülmüyorum, çünkü nasılsa bir daha görüşücez, yine kalıcaz beraber demek zorundasınız, o da üzülmesin, o da bu düşünceden güç alsın.

Biraz daldan dala atladım yazarken sanırım. sormak istediğiniz brişey olursa cevaplamaya çalışayım tekrar :)

tekrar merhaba hanımlar. Tanışalım mı? Sizler kaç yıllık evlisiniz? Ne zaman evlat edinme kararı aldınız? Doğurmanıza engel olan neydi? Ben 26yaşındayım.2yıl7aylık evliyim. Benim rahmim olmadığı için evlat edinmek istiyoruz 5 yılımızı doldurunca başvuru yapacağız kısmetse. Kız bebek istiyoruz bebeğimiz 2-3yaşına geldiğinde de erkek kardeş istiyoruz. Hayal tabi şu anda bunlar çok uzun yıllar var önümüzde. Sizlerle tanışmak istiyorum. Yeniyim forumda.

Tekrar merhaba o zaman :D

bben de 25 yaşında rahim ağzı kanseri nedeniyle rahimağzımı aldırdım, o dönemde kaslar zamanla daha da gevşeyeceği ve bebeği tutacak bir rahim ağzı olmadığı için her geçen sene doğurma şansımın azalacağı ve düşük riskimin artacağı, engeç 2 yıla kadar çocuk yapmam söylenmişti. o zaman daha bekardım, eşimle flört aşamasındaydık ortada söz nişan hiçbirşey yoktu :) Taa o dönemde bana eğer birgün çocuk istersek evlat ediniriz demişti.

29 yaşında evlendiğimizde ikimiz de asla çocuk istemeyen bir çifttik. herkes farklı tepkiler gösteriyor sanırım, ben herşeyi bastırdım yıllarca. çocuğu olan hemen hiç bir aile ile görüşmedik, eve misafir almadık, hiç bir çocuğu kucağıma alıp sevmedim. herkes beni çocuklara tahammül edemeyen, çocuk sevmeyen biri olarak görüuordu, buna annem babam da dahil. çünkü o dönemde doktorla aramızda geçen konuşmadan onlara bahsetmedim.

sonra gel zaman git zaman yaş ilerlemeye başladı, o bastırdığım duygular da sızmaya başladı. gittiğimiz yerlerde özellikle minik bir kız görsem direk el sallama şirinlik yapmaya falan başladım. ilk 5. evlilik yıldönümümüzü kutladığımız yemekte eşime dedim, ilerde çocuk istersek evlat ediniriz diyorduk, hadi yapalım diye. eşim daha erken dedi, henüz baba olmaya hazır değilim dedi, klasik gelecek planları ve önce onları yapalım konuşmaları...

o konuşmadan 7 ay sonra yaptık başvurumuzu, inşallah kızımıza kavuşacağımız günler çok yakın artık. 20 aydır sıradayız. son sancılar sanırım :)

zaman inşallah su gibi akıp geçsin sizin de, hayırlısı ile başvurunuzu yapın, hayallerinizi gerçekleştirin inşallah :D

merhaba bende yeni katılıyorum aranıza.. ekim 2014 ilk basvuru tarihimiz 1 sene sonra dosyamız kabul edildi ve kasım 2015 de sıramız verildi erkek 24 kız 29 idi..simdi sıramız ise kız 18 erkek 12 ben tablodakileri anlamadım en son yazan tarih bebeklerine kavuşma tarihimi..
Hayirli olsun arkadasim.aramiza hosgeldin.sen yolu yarilamissin bile:))
Buarada hangi sehirden basvurdunnuz

Merhaba tekrar :))
Bende tanitiyim kendimi biraz.
29 yasindayim.(off yaşlanmisim yaaa)
9senelik evliyim.
Evlendigim ilk aylardan itibaren bebegimiz olsun istedik.2asilama 4tupbebek denemelerine ragmen olmadi.embriyolar saglikli olmuyodu ondan olmuyomus bize soylenen.baska bi sıkinti yok.
Bizim aklimizda yoktu hic evlad edinme fikri.gecen sene bu forum sayesinde bu karari aldim.esim basta kabul etmedi.dondurulmus embriyom vardi.sonkez onu deneyelim olmazsa diye ikna etmeye calistim bakariz dedi.
Konusunu bile actirmiyodu dusun.
İstememesini sebebi onyargi falan degildi kurumdaki cocuklara karsi.
Onun demesiyle benm minyaturumu istiyodu.beni hamile olarak gormeyi istiyodu.hep osekilde hayaller kurardi :))
Dondurulmuslara sira gelince transfer bile olmadi.saglikli degilmis.genetik olabilirmis.kisacasi kader kismet
Ogun kabullendi.biraz arastirdiktan sonrada ekim 2015 de basvurumuzu yaptik.
Simdi bi gor benden hevesli ;))
Bu kararla hayata yenidrn baglandim diyebilirim.cunku artik pskolojim kaldirmiyodu.dibi gormustum.ailemle bile gorusmek istemiyodum oderece.
Simdi cok sukur cok mutluyum.pozitifim.bebegime kavusmak icin sabizsiz ve heycanliyim.
Sabaha ev ziyaretimiz var hatta uyuyamiyorum :)))

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013:KK66:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013:KK6: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013:KK6: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013:KK66: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014:KK66:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014:KK66: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 :KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014:KK66: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 :KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]07.2014:KK6: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]07.2014:KK66: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]BAHARIM1[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız(İkiz)[/td]
[td]08.2014 :KK6: [/td]
[/tr]
[tr]

[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td]09.2014:KK6:[/td]

[/tr]
[tr]
[td]ysmnndm[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]BURSALI[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]10.2014 :KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Dea-tacita[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[td]11.2014 :KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Erkek[/td]
[td]12.2014 :KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2014 :KK6:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]01.2015:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sukran61[/td]
[td]01.2014[/td]
[td]01.2015 :KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]bilge617[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]03.2015:KK6:[/td]
[/tr]

[tr]

[td]scuba[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]03.2015:KK6:[/td]
[/tr]

[tr]

[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2015:KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]mursidiye[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td]04.2015:KK66:[/td]

[/tr]
[tr]
[td]nefesim2013 [/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Kocaeli-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td]06.2015 :KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]masal2004[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]07.2015 
:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]haticem2014[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2015:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]aysen30[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]Eskişehir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]11.2015:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]HAYATIMIN MASALI [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]İzmir-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2015:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida [/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td]12.2015:KK6:[/td]

[/tr]
[tr]

[td]gitaronun eşi[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td]12.2015:KK66:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cnrdfn[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Ankara -Terk-Rıza-Kız [/td]
[td]01.2016:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]citcitlenbik[/td]
[td]11.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[td]01.2016:KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td]02.2016:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]bebegim26[/td]
[td]10.2014[/td]
[td]Eskişehir -Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]02.2016:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]02.2016:KK49:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nilayss[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]Şanlıurfa-Terk -Rıza -Erkek[/td]
[td]03.2016:KK66:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td]:nazar:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]Oglusunu bekleyen anne [/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]şimşek675[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]nenef14[/td]
[td]07.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]hayatişiltisi[/td]
[td]08.2014[/td]
[/tr]
[tr]

[td]EEDDBB[/td]
[td]08.2014[/td]
[td]Ankara-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sunita[/td]
[td]10.2014[/td]
[/tr]
[tr]

[td]xnimresx[/td]
[td]11.2014[/td]
[td]Ankara-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eylerdogan[/td]
[td]11.2014[/td]
[td]Ankara-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]
[td]menzil54[/td]
[td]02.2015[/td]
[td]Tekirdağ-Terk-Kız[/td]
[/tr]
[tr]
[td]kadr_iye[/td]
[td]02.2015[/td]
[td]istanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]elifturker[/td]
[td]03.2015[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]
[td]dlkkrm [/td]
[td]03.2015[/td]
[td]Antalya-Terk -Rıza -Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td]renklay[/td]
[td]03.2015[/td]
[/tr]
[tr]

[td]mefos[/td]
[td]04.2015[/td]
[td]Kutahya-Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]avara_alone[/td]
[td]04.2015[/td]
[td]Kırklareli -Terk -Rıza -Kız -Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td]mesuf[/td]
[td]05.2015[/td]
[td]Ankara -Terk -Rıza -Kız -Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sudece[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]İstanbul-Terk -Rıza -Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kelebekcik1616[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]Bursa-Rıza -Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sessizlayd[/td]
[td]07.2015[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]dadaa[/td]
[td]08.2015[/td]
[td]İzmir -Terk-Rıza-Kız [/td]
[/tr]
[tr]

[td]fatos1982[/td]
[td]09.2015[/td]
[td]Bursa -Terk-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]htckrt [/td]
[td]09.2015[/td]
[td]İzmir -Terk-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cigdem 4235[/td]
[td]09.2015[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]ıneedamiracle[/td]
[td]09.2015[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]Arya_20[/td]
[td]09.2015[/td]
[td]Denizli -Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]ozgurr [/td]
[td]09.2015[/td]
[td]Çanakkale -Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td]mira80[/td]
[td]09.2015[/td]
[/tr]
[tr]
[td]deniz tuna[/td]
[td]09.2015[/td]
[td]Kırklareli-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td]hzrmsn[/td]
[td]10.2015[/td]
[td]İstanbul -Terk-Rıza-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]BaybPrin[/td]
[td]10.2015[/td]
[td]Ankara -Terk-Rıza- Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]Gülay400[/td]
[td]10.2015[/td]
[td]Gaziantep-Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td]nazimm[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]İstanbul-Rıza-Kız [/td]
[/tr]
[tr]

[td]hazan bahar [/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Mersin -Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]Gidaci_[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Denizli-Terk-Rıza-Kız [/td]
[/tr]
[tr]

[td]Levent_life80[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Adana -Terk -Rıza -Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]elibes85[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]İstanbul -Terk -Rıza -Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]yoksun [/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Ankara-Terk -Rıza -Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]umudum 16[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Afyon-Terk -Rıza -Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]Forever_in_love[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Konya-Terk -Rıza -Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td]birumuzyok [/td]
[td]12.2015[/td]
[td]İstanbul -Terk -Rıza -Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td]smhypc[/td]
[td]01.2016[/td]
[/tr]
[tr]
[td]majesteleri[/td]
[td]02.2016[/td]
[td]Ankara-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]ync1982[/td]
[td]02.2016[/td]
[/tr]
[tr]
[td]mavimenekse[/td]
[td]02.2016[/td]
[td]Gaziantep-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Duru-doruk[/td]
[td]03.2016[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[/tr][/table]

Slm öncelikle yolunuz açık olsun ....Biz 15.5 yıllık evliyiz:) yaş Almış başını gitmiş 37 olmusum haha haberimiz yok yıllar çok çabuk geçmiş,yıllarca ugraştık git gel ilaç tahlil hep bir umudum vardı takİ. ..... 2 sene önce tüp bebek denemesi nihayet oldu ve ağzımı zin payını aldık olumsuz olunca heeee dedim olmuyor muş eşim bıktım dedi hep aynı işlem. .. yok dedim bir hast daha işte orda dananın kuyruğu koptu;) doktor yıllarınız geçmiş gitmiş önünüzü görebiliyor musunuz çok zor dedi ( harbi dr tak tak dedi ) Allahtan ümit kesilmez ama ugrasmayin dedi ya iyi ki dedi sanki Şamar attı bana hemde ne Şamar :) o gün ün aksami karar verdik randevu aldik 16 haziran 2015 başvurumuzu yaptık ve kuş gibi olduk tüm aşamaları bitirdik çok şükür geçen hafta pazartesi sabahi onay ımızı aldık çok şükür Artık KALBEN HAMİLE yim;) kesin kızımız olcak uçuyor uçuyorum bambaşka bir duygu inşallah yaşayacaksın sın ve eşinde, ne var biliyormusin kesin artık biliyorsun elbet bir gün minicik bir yürek sana hayat verecek kurumuş bir toprağa su vermek gibi , ben artık gülüyorum yenilendim ve cok duygusalim hamilelik belirtileri hahahaha haha fazlası ile var bende bekliyorum kavusacagım günü sabırla , özlemle eee, hasretle .... Yol uzun ama mükafatı cokkkkkkkkk büyük Allah yardımcımız olsun Rabbim en güzelini hayirlisiyla nasip etsin cumlemize. ..Saygılar sevgilerrrr

Merhaba kızlar
dün ilk ev ziyaretini yaptılar kurumdan çok heyecanlıydık.Hakkımızda hayırlısı olsun bakalım.
Sıramız ne zaman belli olur fikriniz var mı?

hayırlı olsun bir adım daha bitmiş ne güzel. çoğunlukla sıra tüm görüşmeler bitip de onayı alınınca öğreniliyor. ama isterseniz bir sonraki görüşmenizde uzmanınıza sorun belki tahmini birşey söyler. Bize görüşmeler sırasında tahmini, son görüşme bitip de "artık kendinizi hamile kabul edebilirsiniz" dediğinde de listeden gerçek sıramızı söylemişti. Uzmandan uzmana değişiyor, tavrı önemli tabi ama bi şansınızı deneyin :)

Merhaba kızlar
dün ilk ev ziyaretini yaptılar kurumdan çok heyecanlıydık.Hakkımızda hayırlısı olsun bakalım.
Sıramız ne zaman belli olur fikriniz var mı?
Hayırlı olsun kaderdaşım :) Gaziantep'teydin sanırım.bende Gaziantep'teyim ve bizede ziyarete geldilklerinde 2-3 ay sonra arayın sıranızı ve onayınızı öğrenin demişti.bizde 2. ayın bitinine yakın aradık ve onay aldığımızı söylediler ve sıramızı öğrenmiştik. bizim uzmanlarımız pek iyiler sağolsunlar zorluk çıkarmıyorlar...her konuda bilgi veriyorlar. siz yine aradan 1 ay geçince ararsınız.

Gaziantep'teydin sanırım.bende Gaziantep'teyim ve bizede ziyarete geldilklerinde 2-3 ay sonra arayın sıranızı ve onayınızı öğrenin demişti.bizde 2. ayın bitinine yakın aradık ve onay aldığımızı söylediler ve sıramızı öğrenmiştik. bizim uzmanlarımız pek iyiler sağolsunlar zorluk çıkarmıyorlar...her konuda bilgi veriyorlar. siz yine aradan 1 ay geçince ararsınız.
Sağol canım cevabın için haftaya ararım diyordu eşim biraz beklesin o zaman :)
:KK49::KK49:
tekrar gelecekler mi

arkadaşlar bebeklerimizin gelmesine daha önümüzde zaman var ama merak ediyorum aklınızdaki fikirleri. siz beşikmi yoksa park yatakmı almayı düşünüyorsunuz? hangisi daha kullanışlı fikri olan var mı?
gerçekten beşik yada park yatak hakkında fikri olan yokmu ? :(

Sağol canım cevabın için haftaya ararım diyordu eşim biraz beklesin o zaman :)
:KK49::KK49:
tekrar gelecekler mi
haftaya aramayın bence aradan en azından onay süreci için 1 ay geçsin öyle arayın derim. ev ziyaretinde bir kere bulundular.onayımızı aldık ve sıramızı öğrendik. ayda bir arayıp sıramı öğreniyorum.aklıma takılan sorularıda soruyorum ve bilgilendiriyor uzmanımız. :KK28:

gerçekten beşik yada park yatak hakkında fikri olan yokmu ? :KK43:

Ben park yatak aldım. Beşik görsel olarak daha sevimli duruyor evet :) ama kullanım olarak ben park yatağı tercih ettim. zaten kaç aylık olacağı belli değil, çok ufak gelirse üst asma kısmı rahatlıkla kullanabiliriz, daha büyük gelirse de alt kısmı. ayak ucunda fermuarlı kapısı da var. yarın birgün ayaklanmaya başladığında beşikten tırmandı düştü korkum olmaz, uyandığında o kapıdan çıkar tehlikesizce diye düşündüm. bir de hareket kolaylığı var. ilk önce yatak odasına kurarsanız beşiği ilerde kendi odasına taşırken söktü taktı ile uğraşmak lazım. mesela tatile giderken bile park yatağı yine kapayıp bir omuz çantası gibi her yere götürebilirsiniz, böylelikle bebiş yatağını da yadırgamamış olur. eşimin yeğeni var, onlar hem park yatak hem beşik almışlar, beşiği hiç kullanmıyorlar, iki yaşı bitti yeğenin hala park yatakta yatıyor. Kullanımı bitip de normal yatağa geçiş olduğunda beşiği ne yapıcam derdi var, park yatağı yine katlarsın ufacık hale gelir, en kötü yine biryerlere giderken götürürsün. ben bu yüzden park yataktan yana kullandım tercihimi :)

gerçekten beşik yada park yatak hakkında fikri olan yokmu ? :KK43:
Bencede park yatak daha kullanışlı canım. Beşiği kaldırmak istediğinde muhafaza etme sıkıntın olacak. Ama park yatağın çantası var katla kaldır.İstediğin odaya da taşıma kolaylığı var canım. İçinde kalmasın tabi gönlünden ne geçiyorsa onu al arkadaşım.Benim fikrimce park yatak daha iyi :) :KK200: :KK36:

Bencede park yatak daha kullanışlı canım. Beşiği kaldırmak istediğinde muhafaza etme sıkıntın olacak. Ama park yatağın çantası var katla kaldır.İstediğin odaya da taşıma kolaylığı var canım. İçinde kalmasın tabi gönlünden ne geçiyorsa onu al arkadaşım.Benim fikrimce park yatak daha iyi :) :KK200: :KK36:
Ben park yatak aldım. Beşik görsel olarak daha sevimli duruyor evet :) ama kullanım olarak ben park yatağı tercih ettim. zaten kaç aylık olacağı belli değil, çok ufak gelirse üst asma kısmı rahatlıkla kullanabiliriz, daha büyük gelirse de alt kısmı. ayak ucunda fermuarlı kapısı da var. yarın birgün ayaklanmaya başladığında beşikten tırmandı düştü korkum olmaz, uyandığında o kapıdan çıkar tehlikesizce diye düşündüm. bir de hareket kolaylığı var. ilk önce yatak odasına kurarsanız beşiği ilerde kendi odasına taşırken söktü taktı ile uğraşmak lazım. mesela tatile giderken bile park yatağı yine kapayıp bir omuz çantası gibi her yere götürebilirsiniz, böylelikle bebiş yatağını da yadırgamamış olur. eşimin yeğeni var, onlar hem park yatak hem beşik almışlar, beşiği hiç kullanmıyorlar, iki yaşı bitti yeğenin hala park yatakta yatıyor. Kullanımı bitip de normal yatağa geçiş olduğunda beşiği ne yapıcam derdi var, park yatağı yine katlarsın ufacık hale gelir, en kötü yine biryerlere giderken götürürsün. ben bu yüzden park yataktan yana kullandım tercihimi :)
park yatak çok mantıklı geliyor dediğiniz gibi. tatile bile giderken al götür bebeğin yerini yadırgamamış olur. inşallah bebeklerimiz ufak gelirde küçük askılı aparatıda kullanabiliriz :)

Back
X