• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Ah ah ben de ev ziyareti öncesi günlerce her yeri döküp döküp baştan yıkayıp yerleştirmiştim :) Girdiği tek oda bebek odası yapacağımız oda oldu :) ona da şöyle bir baktı, camlarına falan. güneş alıyormuş dedi, rutubet yok dedi vs. bir terasın duvarları alçak geldi, yükseltin dedi. Dedik kız gelip terasa çıkacak kadar büyüyene kadar inşallah kendi evimize geçeriz, kira sonuçta :) güvenlik ürünlerine o birşey demeden bebeğin gelmesinden önce mesela merdivennlere kapı taktıracağımızı prizleri kapaklı prizle değiştireceğimizi falan söylemiştik. sonuçta ev ziyaretinden bugüne bile bizim 18 ay geçti, o sırada yapmış olmak anlamsızdı :) Klasik ev okul hastane park yakınlığını sordu, komşularla aranız nasıl diye sordu. Sonra karşılıklı eşlerle ilgili bribirimize sorular sordu, ailelerimizin ne iş yaptığı, nerden emekli olduğu, nerde yaşadığı vs sordu. ama daha çok sohbet şeklinde geçti. ben de ikramlık hazırlmaıştım, biraz olsun tadına baktı, çay kahve içtik. 1 saatten biraz fazla sürdü bizim ev ziyareti. Uzmanımız gittikten sonra, eşim günlerdir panikleyip evi o kadar ayağa kaldırdığına değdi mi dedi :)

Ben kadına terlik vermeyi bile unuttum panikten, eşim getirdi :) çayı kahveyi bile eşim sordu, ben kilitlenmiş vaziyette kalmıştım çünkü :) Ama inan hiç öyle stres yapmaya gerek yokmuş :)
Sorma ya balkonu bile boyadim dusun yani :))
Cekmeceleri falan doktum hep sanki oralara bakacaklar.bu sogukta hali bile yikadim kucucuk banyoda.
Diyorumki kendi kendime evziyaretinde boyleysek siramuz yaklasinca nasil oluruz acaba.sen bu dusunceme canli ornek oldun valla :))

Canım bizim uzmanımız aniden habersiz geldi ikramlıklarım vardı servis yaptım ama yemedi kahve içti evde çok uzun kalmadı odalara baktı çocuk odası ışık alıyomu diye bide okula parka yakın mı filan diye sordu bizim uzmanımız çocuk kilitlerine çok dikkat etti
Burdan okuduklarimda hep ikramliklara dokunmadiklarini yazmislardi.ben ikramlik hazirlamiyim ozmn.kahve icermisiniz diye sorarim.atlatalimda biran once aylardir bunu bekledim hep.gerisi kolay gibime geliyo

Çok heyecanlı bir bekleyiştir. Ben girip yazılarınızı okuyorum kapatıyorum vallahi yorum falan yok. Bikaç soru sordum sorularıma cevap alamadım hiç. Genelde bebeği gelenler ya da geliş tarihi yaklaşanlar yazıyor ses etmiyorum ben de o yüzden sizin duygularınızı durumunuzu okumak heyecan veriyor

Bizim ev ziyaretimiz de çekmece içlerine falan bakmadılar. Sadece odalara baktılar oda çok incelemediler. Çocuk odası hangi oda olacak diye sordular.Parka, sağlık ocağına, okula yakın mı ? gibi sorular sordular bize. İkram falan hazırlamıştım.15 dk bile durmadılar.Bizim ziyaretimiz böyle geçmişti.Bende çok stres yapmıştım. Eve küçük derler mi falan diye ama aksine çok şirin bir eviniz var demişlerdi :) Sen sadece rahat ol, stres yapma arkadaşım :KK36:
Saol canm.biraz daha duruldum gibi.ama ogun heycanli olurum.ilk gorusmemizi hatirliyorumda heycandan dogum tarihimi unutmustum :))
Bunlar tatli telaslar tabi.
İnsallah bizimkide sorunsuz gecer.esimi bol bol tembihledim nederlerse tmm de bak diye :))

Çok heyecanlı bir bekleyiştir. Ben girip yazılarınızı okuyorum kapatıyorum vallahi yorum falan yok. Bikaç soru sordum sorularıma cevap alamadım hiç. Genelde bebeği gelenler ya da geliş tarihi yaklaşanlar yazıyor ses etmiyorum ben de o yüzden sizin duygularınızı durumunuzu okumak heyecan veriyor
Kusura bakma canm gormedik belkide.sen basvuru yaptinmi.

Daha sadece sıra alınacak bebeğin gelmesine aylar-yıllar var bebek odasına bakmaları saçma geliyor bana. Teras korkulukları falan... Bebek gelecek de yürüyecek de terasa çıkacak da.... Çok uzzun zaman var o zamana kadar....

Sorma ya balkonu bile boyadim dusun yani :))
Cekmeceleri falan doktum hep sanki oralara bakacaklar.bu sogukta hali bile yikadim kucucuk banyoda.
Diyorumki kendi kendime evziyaretinde boyleysek siramuz yaklasinca nasil oluruz acaba.sen bu dusunceme canli ornek oldun valla :))

ben de her ne kadar o gün unutsam da kadına yeni terlik almıştım mesela :) sonra eşim dolaptan bulduğunu getirmiş :)

ama işte bunlar hep anı, şimdi stresini yaşıyoruz ama ilerde gülerek anlatıcaz bunları inşallah :D

Kürtaj yasak ya. Önceki dönemlere göre daha çok bebek geliyor mudur acaba?

tam tersine her yıl yerleştirilen bebek sayısı azalıyor :( eskiden terk edip giderlerdi oraya buraya ne yazık ki :( sonrasında bu suç sayıldığı ve birşekilde kamera sistemi, hastane takip vs ile bulundukları ve ceza aldıkları için artık direk kuruma gidiyorlar. devlet de önceliği biyolojik ailede kalması yönünde kullandığı için aileye çeşitli teşvikler veriyor. yada bırakan aileler ileride belki geri alırım düşüncesine sahip oluyor veya sevkediliyor birşekilde. bunların her sene daha az bebek yerleştirilmesine neden olduğunu düşünüyorum

Burdan okuduklarimda hep ikramliklara dokunmadiklarini yazmislardi.ben ikramlik hazirlamiyim ozmn.kahve icermisiniz diye sorarim.atlatalimda biran once aylardir bunu bekledim hep.gerisi kolay gibime geliyo

Bizimki yedi, hatta yanına şoför arkadaşa bile yolladık. en azından bi tane kek yap bulunsun ;) yemese bile sen yapmış ol :)

Bu arada kızlar girip okuyup çıkanlardan biri de benim, itiraf edeyim :)

Sanırım son günlerimiz, telefon bekliyorum her an gel kızını al diye. acayip stresliyim o yüzden :) telefonumla yapışık yaşıyoruz, günde beş milyon kez acaba şarjı bitti de kapandı mı, çekmiyor mu acaba diye telefonu kontrol ediyorum :) odasını dip köşe iki günde bir temizliyorum. herşeyi hazır, yatağını da serdim, toz olmasın diye beşiğin üstüne büyük çarşaf örttüm. biberonlarını, oyuncaklarını kaynattım. herşey hazır, kızım eksik bi. inşallah ona da belki bu hafta belki haftaya kavuşacağız :) Yani en azından umudum o yönde, inaşallah yanılmıyorumdur :)

Son günler ya, uyku falan kalmadı. dün gece hemen hiç uyumadım, sanki uyursam birşeyleri kaçıracakmışım gibi bir his var içimde, tam uyku dalacakken zıplayıp uyanıyorum :) uyursam da rüyalar belli zaten :) Meraktan çatlıycam nerdeyse :) acaba kaç aylık olacak, ağzı burnu nasıl olacak, saçı gözü ne renk olacak, küçük mü olacak tombiş mi olacak??? ooo sorular peşi sıra merak uyandırıyor içimde. bir de panik halde defalarca bebiş banyo videoları izliyorum, ilk etapta yalnız olucaz kızımla, birkaç gün başbaşa bırakın bizi gelmeyin dedim annelere :) ilk banyosunu tek başıma yaptırıcam... ah düşünmesi bile öyle heyecanlı ki :)
Canım benim yaaa ne tatlı bekleyiş ne heyecan verici her girişimde acaba diyorum bizlerde senin haberlerini heyecanla bekliyoruz canım en yakın zamanda evinize güzeller güzeli bir prenses gelir evinize neşe olur inşallah

ben o kadar cok heyecanlanmıştım ki kahve bile ikram etmek aklıma gelmedi cok kısa kaldılar ve eksik gorduklerini tamamlamamızı istemişlerdi
Olabilir canım bende çok heyecanlandım hazırladığım ikramlıklarım vardı fazla fazla yaptım ama çıkarmayı unutmuşumolsun canım çok şükür o dönemleri geçtik

Bence sen yine çok fazla abartmadan hazırlık yapmalısın yesede yemesede yap çünkü bide haberli geliyor me kadar özendiğini gösterir bi açıdan ben habersiz geliceklerini bildiğim için sürekli bi hazırlık halindeydim bide 4 ay sonra geldiler düşün

Bu arada kızlar girip okuyup çıkanlardan biri de benim, itiraf edeyim :)

Sanırım son günlerimiz, telefon bekliyorum her an gel kızını al diye. acayip stresliyim o yüzden :) telefonumla yapışık yaşıyoruz, günde beş milyon kez acaba şarjı bitti de kapandı mı, çekmiyor mu acaba diye telefonu kontrol ediyorum :) odasını dip köşe iki günde bir temizliyorum. herşeyi hazır, yatağını da serdim, toz olmasın diye beşiğin üstüne büyük çarşaf örttüm. biberonlarını, oyuncaklarını kaynattım. herşey hazır, kızım eksik bi. inşallah ona da belki bu hafta belki haftaya kavuşacağız :) Yani en azından umudum o yönde, inaşallah yanılmıyorumdur :)

Son günler ya, uyku falan kalmadı. dün gece hemen hiç uyumadım, sanki uyursam birşeyleri kaçıracakmışım gibi bir his var içimde, tam uyku dalacakken zıplayıp uyanıyorum :) uyursam da rüyalar belli zaten :) Meraktan çatlıycam nerdeyse :) acaba kaç aylık olacak, ağzı burnu nasıl olacak, saçı gözü ne renk olacak, küçük mü olacak tombiş mi olacak??? ooo sorular peşi sıra merak uyandırıyor içimde. bir de panik halde defalarca bebiş banyo videoları izliyorum, ilk etapta yalnız olucaz kızımla, birkaç gün başbaşa bırakın bizi gelmeyin dedim annelere :) ilk banyosunu tek başıma yaptırıcam... ah düşünmesi bile öyle heyecanlı ki :)
Allah sağlıkla kavuştursun canım ne güzel sona gelmişsin tatlı telaşlar bunlar darısı başımıza:)

Back
X