Evlat ayrımı

Ülkede genel olarak bu durum mevcut eşin kızına gelin adı altında evler altınlar ama düşünce kendi kızları bakacak oldu
Benim annemle teyzem bu oyuna asla gelmedi bakmıyorlar. Sağlıklarında oğullara akıttılar kızlara yok. Şimdi bakıma muhtaçlar elde mal kalmadı. Gelinleri de bakmıyor. Anneme haber yolluyorlar rüyama giriyor bari çocuklar görüntülü konuşsun yüzlerini görelim diye. Adım atmıyorlar. Ben de atmam. Yaşlanınca birden evlatlar sorumsuz derler ağlarlar

Annene de babana da yazıklar olsun. Ben paşa oğlu için kizina sırt dönen anneye sigorta da baslatmazdim
Kesinlikle
Berbat bir zihniyetleri var.
Evlat ayrımcılığıni gördüm ama bu kadarini görmedim.
Kızların düğününe gelmeyen babaya tek bir yardımım dokunmaz benim

Peki yaşlandıklarında kızları başlarına kakmıyor mu oğullarına yaptıklarını mahçup olmuyorlar mı
En son örneği annemin halası idi. Kadın bir oraya bir buraya istenmeyerek irdelenerek öldü. Yaşlanınca işler değişiyor, yaşlı insan bebek gibidir; altına kaçırması, el titremesi, banyosu, yemeği, hastanesi, kronik rahatsızlıkları, ilaçları, bulunduğu yerin temizliği derken elden ayaktan düşmese bile büyük oranda birisine muhtaç oluyorlar. Annem memleketiyle görüşürken komşulardan duyardı üzülürdü halasına, itilip kakılıyormuş. Ölümü kurtuluş oldu kadına. Üzücü, gerçekten çok zor bir sorumluluk, insan yükü çok ağır;ama maalesef böyle anneler babalar da ektiklerini biçiyorlar. İnsani yönden hak vermiyorum ve üzülüyorum; keşke kapısında kaldığı kız evlâtlarına karşı yüzü olsaydı.

Dogusundan batisina cogu yerde nadir istisnalar dışında bizim ulkemizde gercekten erkek cocugun mutlaka bi noktada ayrildigi yer var bu sevgi olur miras olur bakis acisi olur ama mutlaka bi yerde bi farklilar

Bu mubarek gunde o kismi yatan babanizin obur dunyada yatacak yeri yok.Allah bilir yine ama ciddi anlamda soyluyorum benim cok agrima giderdi. Erkek kardesteki karaktersizde paha bicilmez. Hem kizi babasinin evine almiyor hem babaya anaya bakmayacagini acik acik soyluyor. Peki anlamadigim bu durumlarda bizim ailedeki kizlar asla geri durmazlar mesela.bir olay oldu diyelim halalarim teyzelerim ablalarim herkes once bir olur. Mesele neyse tartisilir hakli haksiz ayrilir. Dedemize babamiza dahi diklenmişligimiz var. Bazi ailelerde bu yok. Siz neden annenizi arayipta yaptiginiz haksizlik adam size bakmayacam acik acik soyluyor. Ablamin hakkini yiyorsunuz bunun ahiretide var anne babamin basina gelen seninde basina gelir demiyorsunuz?

erkekler bize bakacak kafası var demişsiniz ama öncesinde de erkek kardeş açık açık bakmam demiş babanız böyle dediğini bilmiyor mu
Onun diğer odadan duyacağı şekilde söylüyor ama o da eli mahkum olduğu için ses çıkaramıyor.Eskisi gibi kukreyemiyor

Ben anlamadım kardeşletin kavga ediyor ve erkek kardeşin kız kardeşini eve almıyor. Anne baba da buna ses etmiyor? Asgari ücretle nasıl araba alacak? Senin ödediğin emekliyle mi?
Babama bunlar anlatılmiyor.
Babamın düğünde taktiği kırk gram bileziği bozacakmis biriktirmiş de biraz güya
Ha bir de çok nankördur kendisi.Ornegin yıllar önce ona 550 ye dokunmak tel almıştım yeni çıkmıştı ve bana mesaj attirmamisti kontorune kıyıp.

Buraya konu açmıştım.Anneaanem tüm malı erkeklere verdi tarla ev ne varsa dedem vefat etti hepsi mirastı. Onlar çatır çutur yiyor. Hatta dayım kızlarına dükkan açmış. Diğer dayım kızıma miras verecem demiş ama anneannem asla vermem diyor. Bir teyzem istedi diye bir sürü oyun çevirip damada para verecek göz yok bende dedi. Buna rağmen işini kızları yapar. Ben kızlarıma saçımı süpürge ettim torunlarım hayırsız diye de söylenir. Fıkra bu kadar. Teyzem bu hakla öbür tarafa gitme en azından gönülleri olsun onlara da yap bir şey diyince 3 maymunu oynadı. Bu kadın 70 e merdiven dayamış niye yapar ki böyle bilmiyorum.

Hadisin oradan kızı simdi eve sokmuyor.
Ailenin parasını yiyor yaşlanınca o eve koymadığı kiz bakacakmis.
Otursun baksin anasina babasina
Güya annemi öyle tehdit ediyor,sindiriyor,tercih yapmaya zorluyor.Annem de tercihini yapmış oldu arada kötü olmamaya çalışarak çaktırmadan aklınca

Benim anama ev almak için biz yardım ettik arsa satılınca o da oğluna yardım etti ev alsın diye anne bize de birer bilezik yap hatıra dedik yapmadı yapmam dedi.. ev alırken biz yardım ettik dedik etmeseydiniz dedi oysa orda burda ağlıyordu nasıl etmese idik..

Evet haksizsiniz fakat kaderde sevindirici birşey var teselli olurmu bazen bir insan birinin hayatına bizim alamadigimiz intikamı almak için girer .İntikam hoş birşey değil sadece bazen gerekli Bunuda biz yapmıyoruz ilahi sistem ayarlıyor hani bazen birşey öğrenmek bazen gelişmek bazen beraber yol almak bazense yaptıklarımızın bedelini ödemek için insanlarla tanışır bir şekilde etkileşimde bulunuruz .Belki gelin yapar yapacağını belki onun sayesinde anne babanız görür kim kıymetli izleyip bakın bakalım.Onun dışında evet kendi kul hakkiniza gitmişsiniz zaten erkek delisiymiş İkiside anneniz gelinden sıra bulup o arabaya binemezken anlar belkide kimbilir .

Üzülmeyin yani oğlundan değilse gelinden değilse torundan buna beddua demeyiz bu kurallarıda biz koymayiz ya ektiğini biçer ya yazın yenen hurmalar yada hesap döner olayı her insan için her zaman değil fakat görmeden öğrenmeden gitmek yok bu hayatda hayatın kuralı kanunu bu hesap görülür yapacak birşey yok Olaki hatayı farkeder olaki telafi eder yoksa sadece izleyin kör topal yavaş olacak olan budur insan en ötelediğinin eline kalır ömür sonunda

Bizim ailede de kız erkek ayrımı bazen oluyor ve üzülüyorum haliyle..sizin konunuzda mesele ,sadece bu 375 bin meselesi ise çok üzerine düşmeyin,erkeğin üzerine ev falan vermişlerse onu tabiki kabul etmeyin ama 25bin ,100 bin için dert etmeyin kendinize..babanız hayatta ,kendi şahsi parasını paylaşmak zorunda değilken iyi kötü dağıtmış..erkek kardeş asgari ücretli
siz öğretmenmişsiniz ,maaşınız 50-60 bin arası galiba,100 bin için hiç üzmeyin kendinizi ,olay çıkarmaya bile değmez..sigorta yaptım diyorsunuz ama onlar da çocuğunuza bakmış..babanızla konuşun,madem bu parayı dağıtmaya karar verdin diğer kız kardeşime de vermelisin,yoksa hiçbirimize verme ,bankada dursun diyin..ben olsam kızlarden saklamazdım

Üç kiz kardeşe 25 er bin TL veriyor,bu ayarlamayi annem yapıyor oğlana verilen 100 bini saklıyorlar.Mesele parası değil,kazancım değil ne de olsa,mesele ayrımcılık ve diğer kız kardeşe söylenen yalanlar.
Annem oğluma 3,5 yıl baktı onda da benim evimde baktı ben de onlara baktim,başka yerde bulamazdi düzenli gelir.Helal olsun orası ayrı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…