Ataerkil bir toplumda kadının değeri yoktur , anneniz de o toplumun bir meyvesi, kendisini bir kadın olarak değersiz hissederken sana değer vermesi mucize olurdu , o içten içe erkeklerin daha değerli olduğuna inanıyor, senin için çabalamak gereksiz ama oğlu elinden kaymamalı, bu yüzden herseyin en güzeli, en fazlası oğlu için...Bütün kız arkadaşlarımın anneleri ile güzel anlaştığını görüp benim bu kadar çok sorun yaşamam zoruma gidiyor. Ben sorunlu biri de değilim. Yani ona herhangi bir soru sorsam konuşma başlatsam hemen azarlar. Annemin bir kez yüzüme güldüğünü hatırlamıyorum. 23 yaşındayım ve hala bana çocukken davrandığı gibi itiyor ve ezmeye çalışıyor.
Oğluyla konuşurken paşam oğlum gibi sözler eksik olmuyor yüzünde güller açıyor. Kardeşim her zaman onu çıkarları için kullanmıştır ya bir para istemek ya bir şey istemek. Ben ise bu evde her zaman dışlandım. Bir sohbet açmak istesem bile bana karşı somurtur azarlar fikirlerimi basite alır. Bu senelerdir böyle o kadar ağrıma gidiyor ki. Allah onu her zaman oğluyla sınasın diyorum sınıyor da bundan da hoşnut. Bu evde yaşadığım müddetçe ondan nefret ettim. Bana iyi davranması için uyardığımda hep babamı arkasına aldı birlikte cephe aldılar. Ben bana karşı olan bu düşmanlıktan bıktım. Ne tavsiye ediyorsunuz? Ben bu evde evet geçiciyim ama bu sürede hiçbir şekilde insanca iletişim kuramıyorum kendisiyle. Bu davranışlarına kızdığımda bana bir an önce bu evden ayrılıp gitsen o kadar mutlu olacağım ki diyor. Ben seni evladım olarak görmüyorum da diyor açık açık. Üniversite okurken her şey güzeldi çünkü onların belirlediği kurallar çerçevesinde boyun bükerek bu evde okudum. Mezun oldum sınavı kazanamıyorum çünkü 90 üzeri almam gerekiyor mevcut durumda. Yapamadığım için ağızlarına geleni söyleyebiliyorlar. Sadece bir sene sınav çalışmama izin vermelerini istedim hatır gönül kalmadı. Kendimi çok yetersiz ve dışlanmış hissediyorum. Benim durumumda gerçekten annesi ile bu kadar sorun yaşayanlar varsa paylaşabilir mi?
Ben de çok problemli bir ilişki yaşadım annemle. Beni hiç bir zaman görmedi. Çok üzüldüm, üzdüm. Sonra mesafe koydum insan annesi ile arasına mesafe koyar mi? Ben koydum ve artık beni uzmesine izin vermiyorum. Bizim hiç bir zaman anne kız bağımız olusmadi. Üzüldüm üzüldüm sonra kabullendim artık üzülmuyorum :)Bütün kız arkadaşlarımın anneleri ile güzel anlaştığını görüp benim bu kadar çok sorun yaşamam zoruma gidiyor. Ben sorunlu biri de değilim. Yani ona herhangi bir soru sorsam konuşma başlatsam hemen azarlar. Annemin bir kez yüzüme güldüğünü hatırlamıyorum. 23 yaşındayım ve hala bana çocukken davrandığı gibi itiyor ve ezmeye çalışıyor.
Oğluyla konuşurken paşam oğlum gibi sözler eksik olmuyor yüzünde güller açıyor. Kardeşim her zaman onu çıkarları için kullanmıştır ya bir para istemek ya bir şey istemek. Ben ise bu evde her zaman dışlandım. Bir sohbet açmak istesem bile bana karşı somurtur azarlar fikirlerimi basite alır. Bu senelerdir böyle o kadar ağrıma gidiyor ki. Allah onu her zaman oğluyla sınasın diyorum sınıyor da bundan da hoşnut. Bu evde yaşadığım müddetçe ondan nefret ettim. Bana iyi davranması için uyardığımda hep babamı arkasına aldı birlikte cephe aldılar. Ben bana karşı olan bu düşmanlıktan bıktım. Ne tavsiye ediyorsunuz? Ben bu evde evet geçiciyim ama bu sürede hiçbir şekilde insanca iletişim kuramıyorum kendisiyle. Bu davranışlarına kızdığımda bana bir an önce bu evden ayrılıp gitsen o kadar mutlu olacağım ki diyor. Ben seni evladım olarak görmüyorum da diyor açık açık. Üniversite okurken her şey güzeldi çünkü onların belirlediği kurallar çerçevesinde boyun bükerek bu evde okudum. Mezun oldum sınavı kazanamıyorum çünkü 90 üzeri almam gerekiyor mevcut durumda. Yapamadığım için ağızlarına geleni söyleyebiliyorlar. Sadece bir sene sınav çalışmama izin vermelerini istedim hatır gönül kalmadı. Kendimi çok yetersiz ve dışlanmış hissediyorum. Benim durumumda gerçekten annesi ile bu kadar sorun yaşayanlar varsa paylaşabilir mi?
Ne kadar süre kafanıza taktınız? Ben senelerdir farkediyorum ama gitgide kötü bir hal almaya başladı. Ve anneniz sizi sevmediği halde başka içtenlikle seven kişiler var mı?Ben de çok problemli bir ilişki yaşadım annemle. Beni hiç bir zaman görmedi. Çok üzüldüm, üzdüm. Sonra mesafe koydum insan annesi ile arasına mesafe koyar mi? Ben koydum ve artık beni uzmesine izin vermiyorum. Bizim hiç bir zaman anne kız bağımız olusmadi. Üzüldüm üzüldüm sonra kabullendim artık üzülmuyorum :)
Annemin bana yaptıklarını yazsam agziniz açık kalır
Ben de senelerdir fark ettiğim, fazlaca tartışmalar, anlaşmazlıklar sonucu son 5 yıldır aldığım bir karar bu. Ancak çok ciddi ve haklı sebeplerim var. Herkes kendi yaşadığını kendi bilir. Bu karar ile yüzleşmek, beklentiyi bırakmak vb. Kolay bir şey değil.Ne kadar süre kafanıza taktınız? Ben senelerdir farkediyorum ama gitgide kötü bir hal almaya başladı. Ve anneniz sizi sevmediği halde başka içtenlikle seven kişiler var mı?
Yani birkaçından bahsedebilirsiniz bana sanki bütün bunları tek ben yaşıyormuşum gibi geliyor ve zoruma gidiyor. Bunlara karşı kendinizi nasıl teselli ettiniz
Onlarla yaşadığım için bu davranışlarına mahkum olduğum için zoruma gidiyor. Her zaman lafı, burası benim evim sen bu evde gidicisin evimin huzurunu bozamazsın beni böyle kabul edeceksin katlanamıyorsan çek git vs. Gitmek kurtulmak istiyorum ama özel bir kurumun verdiği ücret max 25 bin olur ve bu ücretle ben farklı şehirde nasıl geçinirim bilmiyorum. Bu zamana kadar her zaman baskıladılar korkak yetiştim kendi başımın çaresine bakabilmek zor geliyor gözüme. Atanamayacağımı da anladıkları için beni her fırsatta ezerek bana senin bu evde yerin yok diyorlar. Bazen aklımdan evlensem kurtulur muyum düşüncesi geçiyor ama anne baba böyle ise bir erkek bana neler yapar diye düşünüyorum. Kendim çabalayıp başarmak istiyorum. Başardığım zaman da kıymete bineceğimi biliyorum param olunca kıymet verirler. Siz nasıl kurtuldunuz başka bir şehre taşınarak mı evlenip mi? Ben bu evde kendimi atıntı gibi hissediyorum.Ben de senelerdir fark ettiğim, fazlaca tartışmalar, anlaşmazlıklar sonucu son 5 yıldır aldığım bir karar bu. Ancak çok ciddi ve haklı sebeplerim var. Herkes kendi yaşadığını kendi bilir. Bu karar ile yüzleşmek, beklentiyi bırakmak vb. Kolay bir şey değil.
Benim bir kez saçımı bile oksamayan kadın diğer kardeşlerimin lokmalarini ağzına koyar o derece düşkündür. Bana sürekli bağıran kadın diğerlerine tatlım vb. Der. Yalnız siz yaşamıyorsunuz bu durumu öyle bile olsa şöyle düşünün o sizin anneniz evet ama size zarar veriyorsa bu ilişki hiç bir şey sizden ruh ve beden sağlığınızdan kıymetli değil. Ayrıca, doğurdu diye bize eziyet etme hakları yok.
Yaş ilerledikce, çoluk çocuğa karıştıkça bazı şeyleri daha iyi anlıyor insan. Bir noktadan sonra niye neden diye daha fazla sorguluyor. Ben annemin beni sevmediğini, doğduğum için de ilgilenmek zorunda kaldığı bir varlık olduğunu düşünüyorum. Böyle olunca beklentim de yok iletisimimde. Aylarca aramasam arayıp iyi mısın demez mesela:)
Bu çok fazla değil mi yaBen seni evladım olarak görmüyorum da diyor açık açık.
Bence bu annelerin karakteri ile alakalı. Benim büyüdüğüm toplumda da erkek çocuklar el üstünde tutulur ama kızlarını oğullarından çok daha fazla sevenler de var. Öyle görmüş öyle büyümüş demiyorum o sebeple öyle anneler için. Kendi tercihleri. Ama siz yine de beddua etmeyin. Benim annem de sizinki gibi. Ama sizi hiç sevmese bile karnında taşımış doğurmuş gerçekten sadece bunlar bile o kadar zor kiBütün kız arkadaşlarımın anneleri ile güzel anlaştığını görüp benim bu kadar çok sorun yaşamam zoruma gidiyor. Ben sorunlu biri de değilim. Yani ona herhangi bir soru sorsam konuşma başlatsam hemen azarlar. Annemin bir kez yüzüme güldüğünü hatırlamıyorum. 23 yaşındayım ve hala bana çocukken davrandığı gibi itiyor ve ezmeye çalışıyor.
Az önce arkadaşımla konuştum. O da birebir aynı sorundan muzdarip. Bir an önce evlenecem diyor. Üzüldüm size de.Bütün kız arkadaşlarımın anneleri ile güzel anlaştığını görüp benim bu kadar çok sorun yaşamam zoruma gidiyor. Ben sorunlu biri de değilim. Yani ona herhangi bir soru sorsam konuşma başlatsam hemen azarlar. Annemin bir kez yüzüme güldüğünü hatırlamıyorum. 23 yaşındayım ve hala bana çocukken davrandığı gibi itiyor ve ezmeye çalışıyor.
Evet ağrıma gidiyor. Akşam sofradayken erkek kardeşim aradı o konuşmalarını duydukça onlardan tiksiniyorum. Annem bana hiçbir zaman kızım demedi. Üvey de değilim. Ne olmuş olabilir ki beni böyle sevmeyeceğiBu çok fazla değil mi ya
kesinlikle böyle şeyleri yaşayan tek siz değilsinizYani birkaçından bahsedebilirsiniz bana sanki bütün bunları tek ben yaşıyormuşum gibi geliyor ve zoruma gidiyor. Bunlara karşı kendinizi nasıl teselli ettiniz
Annem annesinden o kadar ayrım görüyor ki. Anneannemin de taptığı bir erkek evladı var. Onun çocukları var sadece onun için bir de. Annemin hep bunlardan dolayı zoruna gitmiştir. Artık seviniyorum iyi oluyor. Ne gördüyse onu uygulamak cahillik de değil. Kendi yaşadıklarını bana yaşatması vicdansızlık. Bunu bile bile yapıyor bu cahillik değil her şeyin farkında. Kendisi de erkek çocuğuna tapıyor ve bana annesinden gördüğü şeyleri uyguluyor. Ben bunları hak edecek ne yaptım bilmiyorum ama. Ben kendimi bilinçli zannediyorum ama olur da ben de ilerde kendi kızıma aynısını uygularım diye ödüm kopuyor.Hiç sevmiyorum ben onları ister beğenin ister beğenmeyin yorumumu boyunlarina olsun bu ayrım öte dünyada Allah'a hesap versinler neden niye diye .Cahillik bahane değil töre bahane değil insan olan bunu yapmaz o kadar
Zaten genelde böyle yapanlar da şiddet görmüş öteleştirilmiş erkeklerden darbe yemiş kişiler oluyor hemcinslerimiz yani. Bizde de var aynı durum konu açmıştım anneannemler dededen kalma bütün malı mülkü erkeklere verdi kızlara da koca bir hiç. Üstüne ilgi alaka hizmet bekliyorlarAnnem annesinden o kadar ayrım görüyor ki. Anneannemin de taptığı bir erkek evladı var. Onun çocukları var sadece onun için bir de. Annemin hep bunlardan dolayı zoruna gitmiştir. Artık seviniyorum iyi oluyor. Ne gördüyse onu uygulamak cahillik de değil. Kendi yaşadıklarını bana yaşatması vicdansızlık. Bunu bile bile yapıyor bu cahillik değil her şeyin farkında. Kendisi de erkek çocuğuna tapıyor ve bana annesinden gördüğü şeyleri uyguluyor. Ben bunları hak edecek ne yaptım bilmiyorum ama. Ben kendimi bilinçli zannediyorum ama olur da ben de ilerde kendi kızıma aynısını uygularım diye ödüm kopuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?